Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyinka2707 wrote:Przeszłam się dziś do szpitala, żeby się umówić na cc. Dałam kartę i skierowanie pielegniarce, ona poszła z tym do lekarza, a ja spokojnie czekałam pod drzwiami. No i słyszałam, jak lekarz mówi, że robienie cc z powodu wysokiej krótkowzroczności to kompletny idiotyzm, że już się niektórym w głowach przewraca i parę innych niemiłych rzeczy. I to jeszcze był ten sam, który nie chciał mi w ciąży L4 wystawić, bo "z zasady ich nie wystawia". Normalnie mi ciśnienie podniósł. Ale w każdym razie, umówili mnie na 10 stycznia (urodziny mojego taty)
inka2707 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, u mnie z samopoczuciem trochę lepiej, z całego serca dziękuję za każde ciepłe słowo wsparcia i za to, że mogłam się tutaj Wam wyżalić.
U nas problemy brzuszkowe, synek ma wzdęcia które mu okropnie dokuczają. Zdarzają się też okropne płacze kiedy łapie go ból. Poza tym jest ok. Je ładnie, przybiera na wadze (ma już 5kg), noce też nie najgorzej przesypia. Do południa owszem jest nieco marudzący ale da się wytrzymać. Gdyby nie ten brzuszek to byłoby całkiem ok. Mam kropelki colofor cesario i delicol ale czekam na sab simplex który mi kuzynka ma przywieźć jak przyjedzie w niedzielę do Polski na święta. Mam nadzieję że i u nas sprawdzą się te dobre opinie o nim. Cierpliwa jakie jest Twoje zdania na temat tych kropli, bo u Ciebie są dostępne.
Inka to jeszcze tylko 20 dni i przytulisz maleństwo.
Co do tych "ciążowych nawyków" to ja też jeszcze się łapię na tym że czegoś nie mogę, zapominam że już w ciąży nie jestem i nie karmię.inka2707, inka2707 lubią tę wiadomość
-
Inka najważniejsze, że masz termin, a gadaniem lekarza się nie przejmuj. Robisz to wszystko dla Waszego dobra. Ciekawe czy ten sam lekarz tak by mówił, jakby coś się stało z Twoim wzrokiem w trakcie porodu SN.
Necia jest dokładnie tak jak pisze Buko. Termin powinnaś dostać maksymalnie do 7 dni. Ja jak rejestrowałam się do dentysty też niby były terminy na za 3 m-ce, a jak powiedziałam, że jestem w ciąży to znalazł się termin za 2 dni.
Skórka cudownie, że już lepiej. Co do kolek nie pomogę bo jeszcze nie mam na ten temat pojęciainka2707 lubi tę wiadomość
-
Z tymi lekarzami to dziwnie jest czasami - na szkole rodzenia był wykład o CC własnie z lekarzem, który mocno promował poród naturalny ze względu na hormony, które się wydzielają u dziecka i korzyści dla dziecka i jego rozwoju. Ale oczywiście jak są wskazania lekarskie do CC to bez dyskusji, choć do okulistycznych wskazań miał mieszany stosunek. I tak przez godzinę zachwalał naturę... a koleżanka prowadzi u niego już drugą ciąże i jak pacjentka chcę to bez mrugnięcia okiem i jakiejś dłuższej rozmowy wystawia skierowania na cesarkę
ot takie ciekawy człowiek
jakie my mamy proste marzenia dziewczyny - spać na brzuchuinka2707 lubi tę wiadomość
-
Skorka super, ze juz lepiej!
U nas co prawda jakis rewelacji brzuszkowych nie bylo, na palcach moge policzyc wzdecua u nas, ale kropelki sobie chwale...
Na poczatku mielismy espumisan 100 z pl, a pozniej bralismy juz recepte na sab simplex... uzywamy, bo Mia slabo odbijala i przez to ulewania byly jeszcze bardziej nasilone, a przy podawaniu sab simplex odbija jak stary chlop (poerdzi zreszta tez, ale to i bez kropelek haha) i duzo lepiej z ulewaniem, z tym, ze poprawa pewnie tez dlatego, ze mieszamy kp z mm ar...
Tak czy inaczej sprawdzaja sie kropelki na lepsze odbijanie, wiec bierzemy zawsze recepte przy okazji
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
A Skorka tak mi sie przypomnialo! Nos malego duzo na brzuszku to bardzo pomaga na pierdki! Mozesz fo tez klasc na brzuszku, ale jak nie lubi i sie drze, to mozesz wlasnie na swoich kolanach go tak ukladac i nosic... odrazu jest duzo lepsze odgazowanie...
Ja tak Mie jak juz trzymalam na rekach to przewaznie tak bo i mi bylo tak najwygodniej i ona najbardziej taka pozycje lubi... potrafila tak zasnac czesto...
A na kolankach klade ja tak do odbicia, efekty u nas duzo lepiej niz na ramieniu... a przy okazji pierki ida... moze tez to pomoglo, ze nigdy u nas rewolucji brzuszkowych nie bylo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 13:18
83xxx, Ciasteczko777, aziledo, Myshon23 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa jak zawsze niezawodna;) Dzięki serdeczne!
A jak z dawkowaniem? W poniedziałek Paweł skończy 3 tygodnie, od jakiej dawki zacząć? 5, 10 kropelek? Czy od razu 15? Dawać na smoczek czy do jedzenia? Do każdej butelki czy np 2xdziennie? Bo ulotka będzie dla mnie nieczytelna, nie znam niemieckiego. Pomożesz? -
nick nieaktualnySkorka u nas były rewelacje brzuszkowe i nam najbardziej pomógł delicol do każdego karmienia i esputicon 3*2 krople. Do tego daje biogaie. Sab simplex podaję małej doraźnie jak widzę, że boli ja brzuszek i wtedy dość szybko odpuszcza. Są jeszcze rurki windi i też dają szybki efekt. Ja je kupiłam, ale nie stosowałam (trochę się bałam), ale dziewczyny z mojego miesiecznego wątku używały i chwaliły.
Poza tym sprawdź jaka podajesz witaminę d, bo niektóre mają w składzie olej, który często wywołuje kolke (to u znajomych doradzil pediatra). Jak kupiłam d vitum, to malej od razu wróciły wszystkie dolegliwości, a po zmianie na juvit D3 szybko było widać, że nic ja nie boli. I właśnie juvit D3 jest polecana jako najlepsza dla dzieci z problemami z brzuszkiem. -
Skorka jak sa rewolucje brzuszkowe to dawaj 15 kropelek do kazdego jedzenia... my tak dajemy Mii na to odbijanie tez i tak jest tez na ulotce, plus tak kazala tez robic pediatra...
Ja juz odpuszcza, ze bedzie kilka dni spokoj mozesz probowac zmniejszyc i dawac np co drugie karmienie...
Ja daje na lyzeczce, albo do mleka...
Mia caly czas na lyzeczce dostaje wit.d3 i u nas od poczatku jej zycia lyzeczka sprawdza sie super...
My mielismy tez bio gaie i ona byla neutralna dla nas, ale pamietam, ze u Akilegny po niej Beni mial jeszcze gorsze rewolucje...
Mielismy tez dicoflor, ale one u nas jakby nic... tylko espumisan i sab simplex...
Dawaly podobne skutki, z tym ze mowie nie oplaca mi sie sciagac z pl espumisanu jak tutaj mam saba na recepte za darmo
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Skorka byc moze znalazlas winowajce tych wzdec
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnySkórka, to spróbuj z juvit d3, jeśli nie pomoże ta zmiana, to na pewno nie zaszkodzi. Ja nie wiem dokładnie o jaki składnik chodzi, bo mi to sprawdzała znajoma, ale faktycznie zmiana u nas pomogła, tzn. Już problemy się skończyły, a jak kupiłam inna Wit. D, bo juvit, który dawalam na początku się skończył, to problemy wróciły z dnia na dzień, a po ponownej zmianie zniknęły, więc to na pewno było to u nas.
-
skórka33 wrote:Dziewczyny właśnie sprawdziłam witaminę d3, mam taką o nazwie apo d3 i w składzie na pierwszym miejscu jest olej słonecznikowy. Może to też ma jakiś wpływ jak pisze Buko. Jutro kupię juvit.
Też podaję tą witaminę i to nie ona nam nasilala problemy brzuszkowe. Jeżeli to kolki to polecam zmianę mleka. Dziewczyny polecają nan optipro. Ja miałam z Hipp Comfort i kolki i wzdęcia minęły. Do tego sab simplex 15 kropel przed każdym jedzeniem na łyżeczce lub do każdej porcji mleka jeżeli wypija zawsze do dna.
Jedyny minus mleka na kolki i wzdęcia to bardzo śmierdzące kupki.
Sab simplex nadal podaję ale już nieregularnie. Zamów sobie butelkę 100ml zam8ast 30ml, bo będzie Ci potrzebny niestety na dłużej. Dzieci po cc mają większą skłonność do kolek , dlatego warto znaleźć odpowiedni probiotyk -
Dizeki za rady. No y wiedziałam że musza mnie przyjąć w ciągu 7 dni ale to nie jest tak że muszę mieć wtedy skierowanie? Czy wizyty prywatne to też obowiazuj? Bo ja do tej swojej babeczki zawsze prywatnie cbodze. A może pomyślę o tym by od rodzinnego dostać skierowanie i iść na NFZ do kogoś innego.
Co do tego bulu z wczoraj to dziś na szczęście jest ok. Odpoczynek cały dzień. Święta świętami ale ciaza ma swoje przywileje. O skurczach przepowiadających czytgalam. Tylko ten ból to nie były skurcze (te odczuwam inaczej) - to był raczej jednostajny ból ze stałym natezeniem. Ale już przeszło.
O tej witamienie D3 też słyszałam że może narobić sporo problemów - tych brzuszków uchwyt oczywiscie. Także Skorka jest nadzieja że zniknie kolejny problem -
Desiree wrote:Cześć dziewczyny! Przepraszam, że tak sie nagle wcinam, ale mam pilne pytanie
Może będziecie mogły mi pomóc:) przedczoraj potwierdziłam ciążę, jest to dokładnie 5t, miałam transfer na cyklu sztucznym. Czy te z Was, które również miały cykl sztuczny, przyjmowały hormony po pozytywnej becie nadal w takich samych dawkach, czy innych? Ja dostałam estrogen w 2x mniejszej dawce, i nie wiem, czy to błąd lekarza, czy tak ma być. Niestety, klinika ma już urlop świąteczny, mój ginekolog też, nawet nie mam jak się dowiedzieć, czy tak ma być... Możecie coś poradzić?
Gratulacje ciąży przede wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 19:17
-
Dziewczyny dzisiaj mieliśmy wizytę i będziemy mieć córeczkę ❤️
Necia124, Buko, aziledo, Olciaaa, asias, inka2707, Figa88, 83xxx, akilegna♥, Paulaa25, MagNolia55 lubią tę wiadomość
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
Gosia serdeczne gratulacje!!!
gosia1992 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700