Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa wrote:Skorka ale espumisan i sab simplex to dokladnie to samo, z ta roznica, ze espumisan ma wiecej symetykonu w jednej kropli dlatego daje sie go 10 kropel a sabu 15
ale poza tym to jest wlasciwie to samo praktycznie...
Ja wiem, ze szwagierka eapumisan dawala synkowi od samego poczatku bo mial straszne kolki... -
nick nieaktualnyDesiree wrote:Cześć dziewczyny! Przepraszam, że tak sie nagle wcinam, ale mam pilne pytanie
Może będziecie mogły mi pomóc:) przedczoraj potwierdziłam ciążę, jest to dokładnie 5t, miałam transfer na cyklu sztucznym. Czy te z Was, które również miały cykl sztuczny, przyjmowały hormony po pozytywnej becie nadal w takich samych dawkach, czy innych? Ja dostałam estrogen w 2x mniejszej dawce, i nie wiem, czy to błąd lekarza, czy tak ma być. Niestety, klinika ma już urlop świąteczny, mój ginekolog też, nawet nie mam jak się dowiedzieć, czy tak ma być... Możecie coś poradzić?
-
nick nieaktualnySkórka, ja też dawałam espumisan praktycznie od początku. Konsultowalam to z pediatra i położna i tak mi kazaly robić mimo, że można teoretycznie podawać po skończonym miesiącu. Niby te leki jaja ten sam gliwny składnik, z jednak różnie działają. Nam najlepiej sie sprawdził esputicon, a u znajomych bobotic, a u innych tylko sab simplex, a teoretycznie powinno być bez różnicy.
Aga, moja Agatka do tej pory łóżeczka dotyka tylko jak leży pod karuzela. W dzień jeszcze mogłam ja odłożyć do leżaczka, ale w nocy przez pierwsze tygodnie chciala być tylko na rękach, więc tak spalismy, ale co mogłam zrobić, jakby chciała spać z nami w łóżku to ba pewno też bym ją wziela, byle tylko spała, ale tego nie chce. Pewnej nocy coś sie zmieniło i od tego czasu Agatka śpi po odlozeniu i budzi się tylko na jedno nocne karmienie około 2, a kolejne jest już nad ranem tzn. między 6, a 7. Śpi w leżaczku, ale po Nowym Roku planuje przyzwyczajać ja do łóżeczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 13:48
-
nick nieaktualnyGratuluje Martuśka !!! Dużo zdrówka dla Was Dziewczyny
••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Kochane, życzę Wam spokojnych i radosnych Świąt, dużo zdrówka, miłości i spełnienia!!!
❤️Świąt prawdziwie świątecznych,
ciepłych w sercu, zimowych na zewnątrz,
jaśniejących pierwszą gwiazdką.
Niech z nut świątecznych zapachów
powstanie najpiękniejsza kolęda
i czarem swej melodii spełni Wasze marzenia.❤️Olciaaa, agaaa90, asias, Zizu87, Waleczna, MagNolia55, Paulaa25, akilegna♥, Buko, inka2707, Veri lubią tę wiadomość
-
aziledo wrote:Ekstraśnie
a kogo się spodziewałaś? Miałaś swój typ?
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
Buko wrote:Skórka, ja też dawałam espumisan praktycznie od początku. Konsultowalam to z pediatra i położna i tak mi kazaly robić mimo, że można teoretycznie podawać po skończonym miesiącu. Niby te leki jaja ten sam gliwny składnik, z jednak różnie działają. Nam najlepiej sie sprawdził esputicon, a u znajomych bobotic, a u innych tylko sab simplex, a teoretycznie powinno być bez różnicy.
Dzialaja na kazdego inaczej, bo maja minimalne roznice w skladnikach dodatkowych i tu juz zalezy na jakie dziecko co lepiej z nich zadziala...
Skorka i jak po sab? Lepiej troszke?
Ja dzis zakupy i ogarnianie troche, maz zaczal jak bylam na zakupach, pozniej dokonczylismy... farsze mam juz porobione, jutro bedzie wielkie lepienie...
Mimo wszystko jakos nie czuje, ze za dwa dni swieta...
Dzis mielusmy 10 stopni i caly dzien deszcz
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Witajcie, jestem nowa w tym wątku, chciałam się przywitać
Dostałam info ze są tu dziewczyny które kreawily i plsmily w ciąży i wszystko się dobrze skończyło. I mnie było dobrze do czasu, wczoraj dostałam beżowego plamienia, nie dużo. Dziś wbyla wizyta ciążowa i usg i dr zobaczyła zarodek oraz bijące serduszko
) Zobaczyła też niestety mały krwiak. Wróciłam do domu i grzecznie leżałam. Wieczorem dostałam krwawienia jak przy okresie
(( Pojechałam do szpitala, zrobili usg zarodek jest, wydaje się że nic się nie odkleilo. Krwiaka nie widzieli, powiedzieli ze pewnie to krwiak się opóźnił. I że nie da się nic zrobić na tym etapie, brać leki, no spe, oszczędzać się. I że nie wiadomo co dalej, bo na to nie mamy wpływu. Zgłosić się jakby krwawienie się nasililo. Hormony mam bardzo dobre, prog ok 130 a beta 28000 (podaję z pamieci). Bardzo się martwię
((
-
kayama wrote:Witajcie, jestem nowa w tym wątku, chciałam się przywitać
Dostałam info ze są tu dziewczyny które kreawily i plsmily w ciąży i wszystko się dobrze skończyło. I mnie było dobrze do czasu, wczoraj dostałam beżowego plamienia, nie dużo. Dziś wbyla wizyta ciążowa i usg i dr zobaczyła zarodek oraz bijące serduszko
) Zobaczyła też niestety mały krwiak. Wróciłam do domu i grzecznie leżałam. Wieczorem dostałam krwawienia jak przy okresie
(( Pojechałam do szpitala, zrobili usg zarodek jest, wydaje się że nic się nie odkleilo. Krwiaka nie widzieli, powiedzieli ze pewnie to krwiak się opóźnił. I że nie da się nic zrobić na tym etapie, brać leki, no spe, oszczędzać się. I że nie wiadomo co dalej, bo na to nie mamy wpływu. Zgłosić się jakby krwawienie się nasililo. Hormony mam bardzo dobre, prog ok 130 a beta 28000 (podaję z pamieci). Bardzo się martwię
((
bierz leki, duzo odpoczywaj, nie wstawaj bez potrzeby, zeby tylko przeczekac te najgorsze tygidnie, az maluszek bedzie silny i wiekszy...
Trzymam kciuki!kayama lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dzięki. Pytanie do krwawiacych i plamiacych dziewczyn czy distawalyscie jakieś dodatkowe leki na krwawienie i co z acardem? Zapomniałam spytać lekarza. Gin mi kazał brać to co biorę i nic nie zmieniać, że na krwawienia nie ma lekarstwa, trzeba czekać co będzie bo nie wiadomo.. I że nie ma dowodów na to że leżenie pomaga ale oczywiście trzeba się bardzo oszczędzać.
-
nick nieaktualnykayama wrote:Dzięki. Pytanie do krwawiacych i plamiacych dziewczyn czy distawalyscie jakieś dodatkowe leki na krwawienie i co z acardem? Zapomniałam spytać lekarza. Gin mi kazał brać to co biorę i nic nie zmieniać, że na krwawienia nie ma lekarstwa, trzeba czekać co będzie bo nie wiadomo.. I że nie ma dowodów na to że leżenie pomaga ale oczywiście trzeba się bardzo oszczędzać.
Zwiększyli mi dawki o polowe i brałam jak pisałam w innym wątku 3x200 luteinę i 3x2 duphaston- większych dawek juz nie mogli mi dać. Grunt to sie oszczędzać, leżeć. Plamilam do 13 tyg ciąży. Teraz dopiero odstawiam luteinę. -
Buko wrote:Skórka, ja też dawałam espumisan praktycznie od początku. Konsultowalam to z pediatra i położna i tak mi kazaly robić mimo, że można teoretycznie podawać po skończonym miesiącu. Niby te leki jaja ten sam gliwny składnik, z jednak różnie działają. Nam najlepiej sie sprawdził esputicon, a u znajomych bobotic, a u innych tylko sab simplex, a teoretycznie powinno być bez różnicy.
Aga, moja Agatka do tej pory łóżeczka dotyka tylko jak leży pod karuzela. W dzień jeszcze mogłam ja odłożyć do leżaczka, ale w nocy przez pierwsze tygodnie chciala być tylko na rękach, więc tak spalismy, ale co mogłam zrobić, jakby chciała spać z nami w łóżku to ba pewno też bym ją wziela, byle tylko spała, ale tego nie chce. Pewnej nocy coś sie zmieniło i od tego czasu Agatka śpi po odlozeniu i budzi się tylko na jedno nocne karmienie około 2, a kolejne jest już nad ranem tzn. między 6, a 7. Śpi w leżaczku, ale po Nowym Roku planuje przyzwyczajać ja do łóżeczka.
U nas też noce się poprawiły w okolicach 2 mca i oby już tak zostało i było już tylko lepiej -
nick nieaktualnykayama wrote:Witajcie, jestem nowa w tym wątku, chciałam się przywitać
((
kayama lubi tę wiadomość
-
akilegna♥ wrote:U nas też noce się poprawiły w okolicach 2 mca i oby już tak zostało i było już tylko lepiej
Mamy skok i Mia wstawala dzis co 2h... odkad sie urodziła miala do tej pory tylko dwiw takie noce jak dzis... mam nadzieje, ze jej tak nie zostanie i to tez tylko przejsciowe
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCiasteczko777 wrote:
Kochane, życzę Wam spokojnych i radosnych Świąt, dużo zdrówka, miłości i spełnienia!!!
❤️Świąt prawdziwie świątecznych,
ciepłych w sercu, zimowych na zewnątrz,
jaśniejących pierwszą gwiazdką.
Niech z nut świątecznych zapachów
powstanie najpiękniejsza kolęda
i czarem swej melodii spełni Wasze marzenia.❤️
Dziękujemy Ciasteczko!
Dziewczyny ja Wam z całego serca życzę zdrowych i spokojnych świątTo dla nas wyjątkowe święta z naszymi małymi prezentami od losu w brzuszkach
(niektóre z nas już mają swoje "prezenty" rozpakowane
) Życzę Wam zdrowia i zdrowia dla Waszych maluszków
Bardzo się cieszę, ze Was poznałamMam nadzieję, że w nowym roku przejdą do nas WSZYSTKIE dziewczyny z różowej strony
83xxx, Zizu87, Buko, Paulaa25, Ciasteczko777, inka2707, MagNolia55, akilegna♥, asias, Waleczna, aziledo, Veri lubią tę wiadomość
-
Wesołych Świąt, dziewczyny ☺☺ trzymajmy kciuki za kobitki z różowej strony,każda z nas przez to przeszła, więc wiemy, jak im teraz ciężko.
Ja się raczej nie przejem w te Święta, mam już tak ściśnięty żołądek, że jak zjem za dużo to wymiotuję. Ale każdej wigilijnej potrawy skubnę, a jakżeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 14:11
Buko, Ciasteczko777, asias, Olciaaa, 83xxx lubią tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Olciaaa wrote:Dziękujemy Ciasteczko!
Dziewczyny ja Wam z całego serca życzę zdrowych i spokojnych świątTo dla nas wyjątkowe święta z naszymi małymi prezentami od losu w brzuszkach
(niektóre z nas już mają swoje "prezenty" rozpakowane
) Życzę Wam zdrowia i zdrowia dla Waszych maluszków
Bardzo się cieszę, ze Was poznałamMam nadzieję, że w nowym roku przejdą do nas WSZYSTKIE dziewczyny z różowej strony
Piękne życzeniaDziękujemy Olcia. Podpisuję się pod Twoimi słowami
Ponadto chciałabym złożyć życzenia świąteczne pełne pozytywnych emocji, jakie teraz nam towarzysząMam również nadzieję, że spędzicie te cudowne dni wraz z rodziną i znajomymi, w doskonałych nastrojach i w równie świetnej harmonii, ciesząc się z narodzin maleńkiego Jezusa.
Wszystkiego dobrego w te Święta Kochane :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 14:34
Ciasteczko777, asias, Olciaaa, inka2707, 83xxx lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny również życzę Wam Wesołych Świąt! Magicznych, pełnych spokoju i rodzinnego ciepła. Dużo zdrowia dla Was i Waszych Maluszków, zarówno tych, które już pojawiły się na Świecie jak i tych na które czekamy.
Wiem, że w tym roku żadna z nas nie oczekuje prezentów, bo najważniejszy dar na świecie już mamy
Mam nadzieję, że w Nowym Roku dołącza do nas wszystkie Dziewczyny z różowej strony.Ciasteczko777, asias, Olciaaa, inka2707, 83xxx, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego dobrego dziewczyny, to będą dla nas wszystkich nie zapomniane święta
Tyle radości u mnie miesza sie z wielkim smutkiem, dzisiaj po ciężkiej walce z chroba odszedł od nas nasz kochany pieseka tak liczyłam że jeszcze pobawi sie z naszym Adasiem...
83xxx lubi tę wiadomość
-
I ja również zycze Wam przede wszystkim zdrowych Świąt Bożego Narodzenia oraz dużo radości z naszych maluszków, tych na zewnątrz i tych w brzuszkach jeszcze!
Ciasteczko777, Olciaaa, inka2707, 83xxx, MagNolia55, Zizu87 lubią tę wiadomość