Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Skorka ale espumisan i sab simplex to dokladnie to samo, z ta roznica, ze espumisan ma wiecej symetykonu w jednej kropli dlatego daje sie go 10 kropel a sabu 15 ;) ale poza tym to jest wlasciwie to samo praktycznie...
    Ja wiem, ze szwagierka eapumisan dawala synkowi od samego poczatku bo mial straszne kolki...
    O widzisz, a w aptece tego nie mówiła. Dzis podamy sab simplex bo prawie na uszach stanęłam żeby go zdobyć.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desiree wrote:
    Cześć dziewczyny! Przepraszam, że tak sie nagle wcinam, ale mam pilne pytanie :) Może będziecie mogły mi pomóc:) przedczoraj potwierdziłam ciążę, jest to dokładnie 5t, miałam transfer na cyklu sztucznym. Czy te z Was, które również miały cykl sztuczny, przyjmowały hormony po pozytywnej becie nadal w takich samych dawkach, czy innych? Ja dostałam estrogen w 2x mniejszej dawce, i nie wiem, czy to błąd lekarza, czy tak ma być. Niestety, klinika ma już urlop świąteczny, mój ginekolog też, nawet nie mam jak się dowiedzieć, czy tak ma być... Możecie coś poradzić?
    Gratuluję ciąży, u mnie lekarz dosyć szybko schodził z leków, ale niestety już nie pamiętam jak to wyglądało. Z forum wiem, że jedni lekarze dosyć szybko zmniejszają dawki leków inni natomiast dłużej zalecają brać, pewnie wszystko zależy od indywidualnej sytuacji pacjentki. W każdym razie wychodzę z założenia, że należy robić jak mówi lekarz :-)

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar2śka, gratulacje <3

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórka, ja też dawałam espumisan praktycznie od początku. Konsultowalam to z pediatra i położna i tak mi kazaly robić mimo, że można teoretycznie podawać po skończonym miesiącu. Niby te leki jaja ten sam gliwny składnik, z jednak różnie działają. Nam najlepiej sie sprawdził esputicon, a u znajomych bobotic, a u innych tylko sab simplex, a teoretycznie powinno być bez różnicy.

Aga, moja Agatka do tej pory łóżeczka dotyka tylko jak leży pod karuzela. W dzień jeszcze mogłam ja odłożyć do leżaczka, ale w nocy przez pierwsze tygodnie chciala być tylko na rękach, więc tak spalismy, ale co mogłam zrobić, jakby chciała spać z nami w łóżku to ba pewno też bym ją wziela, byle tylko spała, ale tego nie chce. Pewnej nocy coś sie zmieniło i od tego czasu Agatka śpi po odlozeniu i budzi się tylko na jedno nocne karmienie około 2, a kolejne jest już nad ranem tzn. między 6, a 7. Śpi w leżaczku, ale po Nowym Roku planuje przyzwyczajać ja do łóżeczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 13:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Martuśka !!! Dużo zdrówka dla Was Dziewczyny :)
    ••••••••••••••••••••••••••••••••••••

Kochane, życzę Wam spokojnych i radosnych Świąt, dużo zdrówka, miłości i spełnienia!!!
    ❤️Świąt prawdziwie świątecznych,
    ciepłych w sercu, zimowych na zewnątrz,
    jaśniejących pierwszą gwiazdką.
    Niech z nut świątecznych zapachów
    powstanie najpiękniejsza kolęda
    i czarem swej melodii spełni Wasze marzenia.❤️

Olciaaa, agaaa90, asias, Zizu87, Waleczna, MagNolia55, Paulaa25, akilegna♥, Buko, inka2707, Veri lubią tę wiadomość

• gosia1992 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aziledo wrote:
    Ekstraśnie :) a kogo się spodziewałaś? Miałaś swój typ?
    Nie wiem dlaczego ale od samego początku obstawiałam ze będzie chłopaczyk, ale i tak bardzo się cieszymy z mężem będzie mała księżniczka ❤️ Tylko jeszcze imię trzeba wybrać.

km5spiqv5qgms7jm.png
    09.04.2018 punkcja
    ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
    Crio 29.05.2018 -
    22.06.2018 histeroskopia
    Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
    10.09.2018 scratching endometrium
    Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
    Klinika Novum kwiecień 2017.
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Skórka, ja też dawałam espumisan praktycznie od początku. Konsultowalam to z pediatra i położna i tak mi kazaly robić mimo, że można teoretycznie podawać po skończonym miesiącu. Niby te leki jaja ten sam gliwny składnik, z jednak różnie działają. Nam najlepiej sie sprawdził esputicon, a u znajomych bobotic, a u innych tylko sab simplex, a teoretycznie powinno być bez różnicy.

Dzialaja na kazdego inaczej, bo maja minimalne roznice w skladnikach dodatkowych i tu juz zalezy na jakie dziecko co lepiej z nich zadziala...

Skorka i jak po sab? Lepiej troszke?

Ja dzis zakupy i ogarnianie troche, maz zaczal jak bylam na zakupach, pozniej dokonczylismy... farsze mam juz porobione, jutro bedzie wielkie lepienie...
    Mimo wszystko jakos nie czuje, ze za dwa dni swieta...
    Dzis mielusmy 10 stopni i caly dzien deszcz

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • kayama Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem nowa w tym wątku, chciałam się przywitać :) Dostałam info ze są tu dziewczyny które kreawily i plsmily w ciąży i wszystko się dobrze skończyło. I mnie było dobrze do czasu, wczoraj dostałam beżowego plamienia, nie dużo. Dziś wbyla wizyta ciążowa i usg i dr zobaczyła zarodek oraz bijące serduszko :)) Zobaczyła też niestety mały krwiak. Wróciłam do domu i grzecznie leżałam. Wieczorem dostałam krwawienia jak przy okresie :((( Pojechałam do szpitala, zrobili usg zarodek jest, wydaje się że nic się nie odkleilo. Krwiaka nie widzieli, powiedzieli ze pewnie to krwiak się opóźnił. I że nie da się nic zrobić na tym etapie, brać leki, no spe, oszczędzać się. I że nie wiadomo co dalej, bo na to nie mamy wpływu. Zgłosić się jakby krwawienie się nasililo. Hormony mam bardzo dobre, prog ok 130 a beta 28000 (podaję z pamieci). Bardzo się martwię :(((

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Witajcie, jestem nowa w tym wątku, chciałam się przywitać :) Dostałam info ze są tu dziewczyny które kreawily i plsmily w ciąży i wszystko się dobrze skończyło. I mnie było dobrze do czasu, wczoraj dostałam beżowego plamienia, nie dużo. Dziś wbyla wizyta ciążowa i usg i dr zobaczyła zarodek oraz bijące serduszko :)) Zobaczyła też niestety mały krwiak. Wróciłam do domu i grzecznie leżałam. Wieczorem dostałam krwawienia jak przy okresie :((( Pojechałam do szpitala, zrobili usg zarodek jest, wydaje się że nic się nie odkleilo. Krwiaka nie widzieli, powiedzieli ze pewnie to krwiak się opóźnił. I że nie da się nic zrobić na tym etapie, brać leki, no spe, oszczędzać się. I że nie wiadomo co dalej, bo na to nie mamy wpływu. Zgłosić się jakby krwawienie się nasililo. Hormony mam bardzo dobre, prog ok 130 a beta 28000 (podaję z pamieci). Bardzo się martwię :(((
    Kochana tutaj co druga dziewczyna plamila i krwawila na poczatku, a teraz ich maliszki juz duze i silne ;) bierz leki, duzo odpoczywaj, nie wstawaj bez potrzeby, zeby tylko przeczekac te najgorsze tygidnie, az maluszek bedzie silny i wiekszy...
    Trzymam kciuki!

kayama lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• kayama Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Pytanie do krwawiacych i plamiacych dziewczyn czy distawalyscie jakieś dodatkowe leki na krwawienie i co z acardem? Zapomniałam spytać lekarza. Gin mi kazał brać to co biorę i nic nie zmieniać, że na krwawienia nie ma lekarstwa, trzeba czekać co będzie bo nie wiadomo.. I że nie ma dowodów na to że leżenie pomaga ale oczywiście trzeba się bardzo oszczędzać.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dzięki. Pytanie do krwawiacych i plamiacych dziewczyn czy distawalyscie jakieś dodatkowe leki na krwawienie i co z acardem? Zapomniałam spytać lekarza. Gin mi kazał brać to co biorę i nic nie zmieniać, że na krwawienia nie ma lekarstwa, trzeba czekać co będzie bo nie wiadomo.. I że nie ma dowodów na to że leżenie pomaga ale oczywiście trzeba się bardzo oszczędzać.
    Ja mimo plamień brałam acard 75- po 12 tyg już 150 i cały czas to biorę aż do Ok 32 tc
    Zwiększyli mi dawki o polowe i brałam jak pisałam w innym wątku 3x200 luteinę i 3x2 duphaston- większych dawek juz nie mogli mi dać. Grunt to sie oszczędzać, leżeć. Plamilam do 13 tyg ciąży. Teraz dopiero odstawiam luteinę.

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:

Aga, moja Agatka do tej pory łóżeczka dotyka tylko jak leży pod karuzela. W dzień jeszcze mogłam ja odłożyć do leżaczka, ale w nocy przez pierwsze tygodnie chciala być tylko na rękach, więc tak spalismy, ale co mogłam zrobić, jakby chciała spać z nami w łóżku to ba pewno też bym ją wziela, byle tylko spała, ale tego nie chce. Pewnej nocy coś sie zmieniło i od tego czasu Agatka śpi po odlozeniu i budzi się tylko na jedno nocne karmienie około 2, a kolejne jest już nad ranem tzn. między 6, a 7. Śpi w leżaczku, ale po Nowym Roku planuje przyzwyczajać ja do łóżeczka.

U nas też noce się poprawiły w okolicach 2 mca i oby już tak zostało i było już tylko lepiej :)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Kayama witam i z całego serca gratuluję. Niestety ja też męczyłam się z krwiakiem od 5 tyg ciąży praktycznie jakoś do 15-16 tygodnia. Niestety wiele kobiet po ivf dotyka ten problem, ale w zdecydowanej większości wszystko kończy się dobrze. Na początku brałam 2 tabl acardu, ale jak bardzo krwawiłam t lekarz kazał brać tylko 1, a po jakimś czasie odstawić zupełnie. Mam nadzieję, że u Ciebie też wszystko będzie dobrze :-)

kayama lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    U nas też noce się poprawiły w okolicach 2 mca i oby już tak zostało i było już tylko lepiej :)
    U nas sie popsuly grrrrrr...
    Mamy skok i Mia wstawala dzis co 2h... odkad sie urodziła miala do tej pory tylko dwiw takie noce jak dzis... mam nadzieje, ze jej tak nie zostanie i to tez tylko przejsciowe

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

Kochane, życzę Wam spokojnych i radosnych Świąt, dużo zdrówka, miłości i spełnienia!!!
    ❤️Świąt prawdziwie świątecznych,
    ciepłych w sercu, zimowych na zewnątrz,
    jaśniejących pierwszą gwiazdką.
    Niech z nut świątecznych zapachów
    powstanie najpiękniejsza kolęda
    i czarem swej melodii spełni Wasze marzenia.❤️

Dziękujemy Ciasteczko! <3

Dziewczyny ja Wam z całego serca życzę zdrowych i spokojnych świąt :-) To dla nas wyjątkowe święta z naszymi małymi prezentami od losu w brzuszkach :-) (niektóre z nas już mają swoje "prezenty" rozpakowane ;-) ) Życzę Wam zdrowia i zdrowia dla Waszych maluszków :-)
    Bardzo się cieszę, ze Was poznałam :-) Mam nadzieję, że w nowym roku przejdą do nas WSZYSTKIE dziewczyny z różowej strony <3

83xxx, Zizu87, Buko, Paulaa25, Ciasteczko777, inka2707, MagNolia55, akilegna♥, asias, Waleczna, aziledo, Veri lubią tę wiadomość

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt, dziewczyny ☺☺ trzymajmy kciuki za kobitki z różowej strony,każda z nas przez to przeszła, więc wiemy, jak im teraz ciężko.
    Ja się raczej nie przejem w te Święta, mam już tak ściśnięty żołądek, że jak zjem za dużo to wymiotuję. Ale każdej wigilijnej potrawy skubnę, a jakże ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 14:11

Buko, Ciasteczko777, asias, Olciaaa, 83xxx lubią tę wiadomość

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dziękujemy Ciasteczko! <3

Dziewczyny ja Wam z całego serca życzę zdrowych i spokojnych świąt :-) To dla nas wyjątkowe święta z naszymi małymi prezentami od losu w brzuszkach :-) (niektóre z nas już mają swoje "prezenty" rozpakowane ;-) ) Życzę Wam zdrowia i zdrowia dla Waszych maluszków :-)
    Bardzo się cieszę, ze Was poznałam :-) Mam nadzieję, że w nowym roku przejdą do nas WSZYSTKIE dziewczyny z różowej strony <3

Piękne życzenia <3 Dziękujemy Olcia. Podpisuję się pod Twoimi słowami <3

Ponadto chciałabym złożyć życzenia świąteczne pełne pozytywnych emocji, jakie teraz nam towarzyszą <3 Mam również nadzieję, że spędzicie te cudowne dni wraz z rodziną i znajomymi, w doskonałych nastrojach i w równie świetnej harmonii, ciesząc się z narodzin maleńkiego Jezusa.
    Wszystkiego dobrego w te Święta Kochane :* <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2018, 14:34

Ciasteczko777, asias, Olciaaa, inka2707, 83xxx lubią tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny również życzę Wam Wesołych Świąt! Magicznych, pełnych spokoju i rodzinnego ciepła. Dużo zdrowia dla Was i Waszych Maluszków, zarówno tych, które już pojawiły się na Świecie jak i tych na które czekamy.
    Wiem, że w tym roku żadna z nas nie oczekuje prezentów, bo najważniejszy dar na świecie już mamy :-)
    Mam nadzieję, że w Nowym Roku dołącza do nas wszystkie Dziewczyny z różowej strony.

Ciasteczko777, asias, Olciaaa, inka2707, 83xxx, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dziewczyny, to będą dla nas wszystkich nie zapomniane święta :)
    Tyle radości u mnie miesza sie z wielkim smutkiem, dzisiaj po ciężkiej walce z chroba odszedł od nas nasz kochany piesek :( a tak liczyłam że jeszcze pobawi sie z naszym Adasiem...

83xxx lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja również zycze Wam przede wszystkim zdrowych Świąt Bożego Narodzenia oraz dużo radości z naszych maluszków, tych na zewnątrz i tych w brzuszkach jeszcze!

Ciasteczko777, Olciaaa, inka2707, 83xxx, MagNolia55, Zizu87 lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ