X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Kochane. Moglybyscie polecić jakieś strony różne z ciuszkami dla maluszkow I akcesoriami?
    Ja przez neta ubranek nie kupowałam, ale w Pepco i kiku są teraz przeceny i ciuszki za małe pieniądze. Udało mi się dorwać nawet body za 2 zł.
    Dużo dziecięcych ubrań jest też w Lidlu i dobra jakość.
    Akcesoria typu pieluszki tetrowe, smoczki,termofor z pestek wiśni itp kupowałam przez neta w aptece Gemini.

Farelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro sprzedawca hubiworld ma korzystna cenowo i szeroka ofertę.

• morganaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Super, a 30 stycznia są imieniny mojego męża ;-)
    Morganaa pewnie już masz dosyć tego pytania ale jak u Ciebie?

U mmie bez zmian, ale wkurza mnie że co lekarz to inna opinia, wczoraj mi babka mówi że dzieci po in vitro rodzą sie później,ja mam datę na 23 stycznia wf OM a licząc termin poród od datu zaplodnienia to termin wychodzi 18 stycznia. Jestem trochę zła ba mojefo doktora że nie obliczyl terminu wg datu zapłodnienia. Jutro będę rozmawiać z ordynatorem niech już zaczną coś wywoływać (balonik, żel) a później okxy.

Ale wkur... można dostać jeden lekarz że wód plodowych duzo jest,wczoraj babka inna że mało (nie było wycieku),jeden lekarz że szyjka gotowa tylko rozwarcie na 1,5 cm,wczoraj babka że szyjka nie gotowa. Położna mówi,że skurcze choc niewielkie to regularne i poród może się zacząć w kazdej chwili,a lekarz że to nie skurcze. Szaleństwo, wkur... już mnie bierze na nich

mbnotr8.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka ja przez neta kupowalam ubranka w c&a oraz h&m z obu jestem bardzo zadowolona... h&m troche wiekszy rozmiarem wypada...
    Tetre i flanele hubiworld na allegro i jestem bardzo zadowolona, super pieluszki!
    A bambusowe mam LennyLamb...
    Aspirator, termometr itp w aptekach internetowych... nie wszystko w gemini bo niektore rzrczy w innej wychodzily taniej jak gemini wiec chyba w 2 czy 3 zamawialam...

Morgana oby zel pomogl! Moja sasiadka z pokoju go miala po 3 dniach bezskutecznych innego wywolywania i odrazu ja ruszylo, urodzila tego samego dnia w nicy, a zel distala popoludniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 11:29

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam, że jednak nie robiłam zakupów na allegro u hubiworld, a u magmaris (że względu na tetre). Pieluchy tetrowe polecam "lux" o gramaturze 140g, zupełnie inna jakość niż standardowe pieluchy, które mają 110g albo mniej.

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelko ja kupowałam ciuszki online w Smyku.Większość kupowałam stacjonarnie dużo mam z F&F koleżanki chwaliły i nawet fajne maja te ciuszki no i czesto można kupic coś na przecenie.Mam też pare rzeczy z takiego ze sklepu w którym kupowaliśmy wózek.Z pepco mam też pare rzeczy z lidla i z h&m.
    Akcesoria z HubiWorld i Świat_Dziecka/allegro/.Apteczne rzeczy z internetowej apteki /Apteka-leki/.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziękuję bardzo za pomoc bynajmniej już coś wiem :-) Mogę się zacząć rozglądać

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • gosia1992 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Kochane. Moglybyscie polecić jakieś strony różne z ciuszkami dla maluszkow I akcesoriami?
    Ja zamawiam ze strony smyk ale maja zawyżona niestety numerację ubranek, ze strony H&M jestem mega zadowolona oraz mogę polecić 5 10 15 tez są fajne ubranka :) ale tez ostatnio byłam w pepco i kupiłam trochę ubranek dosłownie za grosze za body płaciłam tam 2.99 aż byłam w szoku ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 13:23

Motylek1313, Farelka lubią tę wiadomość

km5spiqv5qgms7jm.png
    09.04.2018 punkcja
    ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
    Crio 29.05.2018 -
    22.06.2018 histeroskopia
    Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
    10.09.2018 scratching endometrium
    Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
    Klinika Novum kwiecień 2017.
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:

Ja akcesoria kupowałam na Allegro u dwóch sprzedawców Swiat_Dziecka i HubiWorld.
    Ubranka w dużej części dostałam, super ciuszki znalazłam na Olx, używane ale w bardzo dobrym stanie. Do tego kupiłam pojedyncze ubranka f&f i w pepco.

• Magkb Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze magmaris ma niektóre artykuły w niższej cenie niż kupiłam w gemini (art. Higieniczne). Chyba odkupię tych pieluch lux, które Buko poleca poniewaz takich zwykłych białych mam tylko 10, 2 z ikea bambusowe i 4 małe aden + anais, ale te ostanie pewnie bedzie mi szkoda na przewijak itd.

Farelka ja Ci mogę polecić jeszcze next ( fajne jakościowo ciuszki).

Morgana współczuje Ci, tyle czasu to juz trwa i pewnie gdybys miała 1 osobę odpowiedzialna za siebie to byłby łatwiej. A tak to każdy sobie i pewnie brakuje spójności w prowadzeniu Ciebie.

Dziewczyny ja juz jutro o tej porze będę miała malucha w ramionach. Nie mog3 sie doczekać, a z drugiej strony wiem, ze w brzuchu jest dzidzis bezpieczny i ciagle mam go ze sobą :). Myśle tylko o tym zeby był zdrowy.

Veri, Farelka lubią tę wiadomość

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb czekam jutro na wieci od was i trzymam kciuki, zeby wszystko jak najlepiej poszlo!

Ja na przewijak moge jeszcze polecic pieluszki flanelowe podszyte cetarka! Super nam sie sprawdzaja na przewijaku z lozeczka turystycznego jak gdzies jestesmy i na spacerach jak podklad z torby musi isc do prania

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb trzymam kciuki za jutro:-) czekamy na wiesci.

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, witam się z Wami na tym wątku i pozdrawiam serdecznie. Jestem aktualnie w 38 tc, ciąża po ICSI, 4 transfer udany, planowane cc mam na nadchodzący piątek, oczekujemy córki.

Chciałabym Was podpytać o położną na NFZ. Dostałam namiary na fajną babkę, która mieszka niedaleko mnie, ale przyjmuje w innej przychodni POZ. Czy jest możliwe, abym dokonała deklaracji wyboru tylko samej położnej w innej przychodni, a mogłabym jednocześnie pozostać przy mojej lekarz rodzinnej, która przyjmuje w mojej przychodni? Czy innymi słowy lekarz rodzinny i polozna muszą być z tej samej przychodni? Orientujecie się może? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Magkb kciuki za jutro :)

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb kciuki zaciśnięte. Koniecznie daj znać jak będziesz po :-)

DaveGahan powodzenia w piątek. Co do położnej może być ona z innej przychodni niż Twój lekarz POZ. Ja sama tak zrobiłam :-)

DaveGahan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb trzymaj się !!! Czekamy jutro lub pojutrze na informacje :-)

Necia jak się czujesz?

Witaj DaveGahan, u Ciebie też już rozwiązanie bliziutko :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Zizu87 za błyskawiczną odpowiedź :)

Olciaaa tak :) widzę, że tu wiele ciężarówkek na ostatniej prostej ;) dużo będzie styczniowych dzieci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaveGahan wrote:
    Hej Dziewczyny, witam się z Wami na tym wątku i pozdrawiam serdecznie. Jestem aktualnie w 38 tc, ciąża po ICSI, 4 transfer udany, planowane cc mam na nadchodzący piątek, oczekujemy córki.

Chciałabym Was podpytać o położną na NFZ. Dostałam namiary na fajną babkę, która mieszka niedaleko mnie, ale przyjmuje w innej przychodni POZ. Czy jest możliwe, abym dokonała deklaracji wyboru tylko samej położnej w innej przychodni, a mogłabym jednocześnie pozostać przy mojej lekarz rodzinnej, która przyjmuje w mojej przychodni? Czy innymi słowy lekarz rodzinny i polozna muszą być z tej samej przychodni? Orientujecie się może? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Magkb kciuki za jutro :)

Dzień dobry :) Wow to Ty już pewnie przebireasz nogami na nadchodzące spotkanie :)
    Powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aziledo wrote:
    Dzień dobry :) Wow to Ty już pewnie przebireasz nogami na nadchodzące spotkanie :)
    Powodzenia

Hej Aziledo ;) i przebieram nogami i się trochę stracham, żeby wszystko było dobrze. Wiadomo, chciałabym, żeby było już po i wszystko dobrze. Trochę też mi będzie brakować brzucha, bo moja córka jest bardzo aktywna i to niesamowite, że ktoś tam mi pod serduchem daje znać o swojej obecności :)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DaveGahan wrote:
    Hej Aziledo ;) i przebieram nogami i się trochę stracham, żeby wszystko było dobrze. Wiadomo, chciałabym, żeby było już po i wszystko dobrze. Trochę też mi będzie brakować brzucha, bo moja córka jest bardzo aktywna i to niesamowite, że ktoś tam mi pod serduchem daje znać o swojej obecności :)
    Moja tez byla taka aktywna... w zasadzie prawie caly czas sie ruszala... i tak tez zostalo jej do teraz haha...
    A za brzuchem tesknie jakby mi ktos reke odebral

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Moja tez byla taka aktywna... w zasadzie prawie caly czas sie ruszala... i tak tez zostalo jej do teraz haha...
    A za brzuchem tesknie jakby mi ktos reke odebral

Heh ciekawe jak to będzie u nas ;) czy aktywnośc w brzuchu przeniesie się do realu ;) a co do tęsknoty za brzuszkiem to faktycznie rozumiem, bo to chyba poza usg najbardziej emocjonujący aspekt ciąży

‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ