Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jestem po poniedziałkowej wizycie. Wszystko ok-płynu owodniowego jeszcze dużo, szyjka trzyma i Mały rośnie. Wg. usg ma już 2700g
Jak w takim tempie dotrwamy do 40tc to chyba cc będzie...A przyznam, że chciałabym próbować naturalnie, no ale zobaczymy na kolejnej wizycie, co będzie...a ta dopiero za 4tygodnie...
Noi wspominałam o tym spojeniu. Lekarz zbadał i stwierdził rozlużnienie więzadeł i spojenia. Naszczęście nie jest to tak groźne jak rozejście, ale też trzeba się oszczędzać, czyli więcej lezeć, by właśnie do rozejścia nie doszło-i takie mam właśnie zalecenie, bo niestety leków na to nie ma. Popristu w taki sposób organizm przygotowuje się do porodu. A u nas główka też już nisko, więc pewnie i to ma wpływ.
Wogóle to od piątku walczę z infekcją. Czułam się fatalnie, a zaczęło się od bólu gardła, który nie przechodził. Leczyłam się naturalnymi preparatami-syrop prenatak, tabletki do ssania promama, plukanki z solą, herbata z miodem i nic, bylo tylko gorzej. Tak, ze wczoraj i w poniedzialek już miałam nawet temperaturę. Wkońcu sięgnęłam po apap i trochę mocniejsze aerozole na gardło i dziś już katar troszkę mniejszy i samopoczucie wkońcu lepszeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 11:29
Figa88 lubi tę wiadomość
-
MagNolia55 wrote:Inka-cudowności
Emilka do schrupania!!
Wspaniale słyszeć od Ciebie tak dobre wieści
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Był temat chrzcin i pokoi/domów.
Zawsze człowiek by chciał lepiej, przestrzenniej, bardziej uporzādkowanie, ale czasem zwyczajnie się nie da
U nas też...dom ogromny, a tak naprawdę miejsca niewiele. U nas tradycyjna kostka prlowska przystosowana na dwie rodziny. Więc my na gorze, rodzice na dole. Suma sumarum mamy ok. 60m2 (sypialnia, kuchnia, łazienka, pokoj goscinny i pokoj dziecka), ale przy dwójce dzieci zapewne będzie nam ciasno...tym bardziej nie mając strychu i użytkowej piwnicy...Tak wiec mam zamiar teraz juz wszystkie zbędne rzeczy po dziecku odrazu wydawać. Po pierwszym jeszcze troche zostawiałam,a teraz myśle ze to juz nie ma sensu ( trzeciego raczej nie bedzie). Takze u bas starsza corka ma swoj mini pokoik, ale dla małego już tam miejsca nie bedzie...Poki co urzadzilismy mu kacik w naszej sypialni. Na przeciw naszego lozka ustawilam komode z przewijakiem, lozeczko i fotel bujany. Dokupilam tez kilka dekoracji dzieciecych, zeby bylo przytulnie
(cotoon light, poleczka z ramkami, obrazki dzieciece). Calosc mam utrzymana w bieli, sciana szara i dodatki mietowe.
Pewnie, tez marzy mi sie wieksze mieszkanie. Teoretycznie jest taka mozliwosc, gdyz mamy jeszcze nieuzytkowa przybudowke, ktora spokojnie moze posluzyc za mieszkanie dla jednej z rodzin, a wtedy polaczyc gore z dolem i np. na dole zrobic duzy aneks goscinny a u góry same pokoje. Wówczas miejsca będzie w brudAle zobaczymy co czas przyniesie.
Co do chrzcin, to pewnie szybko będziemy robić. Jesli nic nie stanie na przeszkodzie, to max. do dwóch miesięcy. -
inka2707 wrote:Dzięki ☺ dobrze, że u Ciebie już lepiej. Mnie coś ostatnio gardło pobolewa, stosuję Tantum Verde i nie jest źle.
No właśnie, a ja bałam się użyć tych aerozoli, zeby nie zaszkodzic...wiadomo.A lekarz na wizycie mi powierzial, ze mniejszym złem jest sobie psiknac czyms mocniejszym niz zeby infekcja sie poglebila i przeszla np. na oskrzela czy pluca. Mi wystarczylo ze dwa razy psiknelam gardimaxem i już czułam ulgę -
My po wizycie. Czaruś ma się dobrze jest zdrowym k silnym chłopcem (Pani była w szoku jak pięknie i sztywno trzymać główkę). Waży 4kg i 56cm. Dostaliśmy skierowanie do ortopedy profilaktycznie chociaż Pank uważa że z bioderkamk wszystko ok. Zapisali nas też na pierwsze szczepienia i na 15 marca mam już wiedzieć jakie szczepionki chce. Jakieś porady? Wybieracie szczepionki skojarzone czy nie?
-
Magnolia Twój Synek już faktycznie duży. My na wizycie w podobnym czasie mieliśmy 2200g. Ale w końcu to chłopak! A jak się czujesz? U mnie Mała uwielbia siedzieć pod żebrami z prawej strony, wrażenia niezapomniane
Ja to się Dziewczyny nie mogę napatrzeć na zdjęcia Waszych Maluszków
I tak piszecie o planowaniu wakacji i się zaczęłam zastanawiać nad wyjazdem. Wcześniej nawet nie brałam tego pod uwagę, ewentualnie gdzieś blisko ale faktycznie nie ma co odkładać wyjazdu i jak tylko się uda też chcemy coś fajnego zaplanować -
Inka pieknosc
Necia u nas w kalendarzu szczepien w pierwszym roku sa 6w1, pneumokoki i rotawirus i takie tez Mia dostala...
Na pierwszym bilansie dostala rota, pozniej miala termin na 6w1 i rota, pozniej na bilansie 6w1 i pneumokoki i ostatnio mialysmy termin na kolejna ostatnia dawke 6w1 i pneumo...
Teraz ma na obecna chwile wszystkie szczepienia...
Kolejne po 12 miesiacu na meningokokiWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 14:17
inka2707 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyNecia, to tak na oko oceniła bioderka? Każde dziecko powinno mieć zrobione usg bioderek przez ortopede. U Agatki bioderka wyszły Ib więc niby norma, a i tak mieliśmy zalecenie noszenia jej w pozycji żabki i kontrola po 6 tygodniach. Na kontroli wyszło Ia, więc teraz dopiero jak zacznie chodzić.
Co do szczepień, to ja zamieniłam te refundowane na 6w1 i na prevenar 13 (na pneumokoki), dodatkowo dokupilam też rotarix. Wszystkie na jednej wizycie podane. Pierwsza i druga dawka. Teraz w marcu mamy jeszcze raz 6w1 i prevenar. Po tym zaczniemy meningokoki (też płatne)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 13:01
-
Ale duże te Wasze dzieciaczki
super ogląda się te fotki !!!
Inka miło Cię "słyszeć"
Magnolia ale duży ten Twój bobasek... Ciekawe co u nas dr powie - jutro wizyta. Robiłam badanie moczu i wyszły mi dodatnie ketony. Czytałam w necie ale takie dziwy piszą że staram się nie nakrecać i poczekam do jutra do wizyty. Chyba że któraś z Was miała i się wypowie.inka2707 lubi tę wiadomość
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx -
Buk9 to u nas dokladnie te same szczepionki szly, mialysmy 6w1, prevenar i rotarix... u nas one wszystkie bezplatne sa
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak, na usg bioderek kieruje pediatra, my dostaliśmy skierowanie na pierwszej wizycie. Robi się je jeśli dobrze pamiętam do 9 tygodnia. Wydaje mi się, że jest obowiązkowe, tzn. U każdego dziecka powinno być wykonane. W moim miesięcznym wątku nie kojarzę żeby któraś z dziewczyn pisała, że nie robiła.
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
U nas bioderka sprawdzali w szpitalu, a pozniej na pierwszym bilansie powtarzali... robili wtedy tez powtorke usg nerek i przezciemiaczkowe...
Buko u nas juz po szczepieniach, moga tez dac wszystkie razem, ale ja chcialam je podzielic... tzn pierwszy rotarix dostala jak juz mogla dostac ale pozostalych jeszcze nie, a pozniej miala dostac drugi i dwie pozostale, ale poprosilam o rozdzielenie i dostawala max po dwie...
Meningo sa u nas te na szczep C i chyba A bezplatne po roku, a o te na B chce pytac jak teraz bedziemy na bilansie... ale nie wiem czy sie zdecydujemy...
Ja i tak zostaje z nia w domu narazie... mam macierzynski do konca sierpnia 2020...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 15:38
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Buko wrote:Necia, to tak na oko oceniła bioderka? Każde dziecko powinno mieć zrobione usg bioderek przez ortopede. U Agatki bioderka wyszły Ib więc niby norma, a i tak mieliśmy zalecenie noszenia jej w pozycji żabki i kontrola po 6 tygodniach. Na kontroli wyszło Ia, więc teraz dopiero jak zacznie chodzić.
Co do szczepień, to ja zamieniłam te refundowane na 6w1 i na prevenar 13 (na pneumokoki), dodatkowo dokupilam też rotarix. Wszystkie na jednej wizycie podane. Pierwsza i druga dawka. Teraz w marcu mamy jeszcze raz 6w1 i prevenar. Po tym zaczniemy meningokoki (też płatne)
A te szczepienia to są faktycznie 350zl za jedną dawkę? -
Zizu87 wrote:Magnolia Twój Synek już faktycznie duży. My na wizycie w podobnym czasie mieliśmy 2200g. Ale w końcu to chłopak! A jak się czujesz? U mnie Mała uwielbia siedzieć pod żebrami z prawej strony, wrażenia niezapomniane
Ja to się Dziewczyny nie mogę napatrzeć na zdjęcia Waszych Maluszków
I tak piszecie o planowaniu wakacji i się zaczęłam zastanawiać nad wyjazdem. Wcześniej nawet nie brałam tego pod uwagę, ewentualnie gdzieś blisko ale faktycznie nie ma co odkładać wyjazdu i jak tylko się uda też chcemy coś fajnego zaplanować
Ja to już nie wiem jak jest z jego wagą, bo raz wychodzi że wiekszy, raz nie i nie wiem. A wolałabym w miare dokładnie wiedzieć, bo od tego będzie zależeć jaki poród. A czuję się w miarę ok, pomijając przeziębienieMnie mały też czasem smyrnie po żebrach...prawdopodobnie nóżkami
A Ty, jak samopoczucie?
-
nick nieaktualnyNecia124 wrote:Wiesz co no tak na oko. Tzn coś tam ściskała mierzyła i oglądała i stwierdziła że według niej są ok ale mamy iść do poradni ortopedycznej i później oni wystawia mi skierowanie na USG bioderek.
A te szczepienia to są faktycznie 350zl za jedną dawkę?
Ja znalazłam w wawie najtaniej w gemini za 667 zł za wszystkie trzy. W doz z tego co widzę na stronie to kosztuja:
Hexacima (6w1) 167 zł
Prevenar 230 zl
Rotarix 300 zl
Ale rozbieżność cen jest naprawdę ogromną między aptekami. Kojarzę, że ziko też ma je w podobnych cenach.