Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MagNolia55 wrote:Ja to już nie wiem jak jest z jego wagą, bo raz wychodzi że wiekszy, raz nie i nie wiem. A wolałabym w miare dokładnie wiedzieć, bo od tego będzie zależeć jaki poród. A czuję się w miarę ok, pomijając przeziębienie
Mnie mały też czasem smyrnie po żebrach...prawdopodobnie nóżkami
A Ty, jak samopoczucie?
Sama jestem ciekawa ile nasza Córeczka waży, dowiem się za tydzień chociaż już ostatnio ciężko było ją zmierzyć więc pewnie znowu wyzwanie przed moją Dr, bo Mała nie lubi pozwać do zdjęć
U mnie minęły bóle kręgosłupaI ogólnie mam lepszy nastrój niż ostatnio. W piątek idziemy z mężem na randkę, bardzo się cieszę bo ostatnio na nic nie miałam siły. Od piątku zaczynam 37 tydzień, normalne sama nie wierzę, że już tak blisko. Do terminu już 29 dni
-
nick nieaktualnyIwkaaa wrote:Ja również planuje na rok 80% i chcę złożyć na raz te dokumenty tylko właśnie myślałam czy to składa się przed porodem czy po żeby np złożyć przed i mieć już z głowy po porodzie.
Figa88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFiga88 wrote:A ile jest macierzynskiego i rodzicielskiego, rowno po 6 miesiecy?
pisze to celowo, bo ja byłam zaskoczona jak mi kadry wyliczyły urlop do 9 października, a ja urodziłam przecież 11 października.
-
Buko wrote:W zasadzie to 20 tygodni macierzyńskiego i 32 rodzicielskiego, czyli nie jest to pełny rok
pisze to celowo, bo ja byłam zaskoczona jak mi kadry wyliczyły urlop do 9 października, a ja urodziłam przecież 11 października.
też się zdziwiłam, że urodziłam 22 a urlop do 20 stycznia
dziewczyny - ja Was podziwiam - już wakacje planujecie, bukujecie bilety, aj nadal próbuje ogarnąć rzeczywistośćzwłaszcza przy problemach brzuszkowych Małego
-
morganaa wrote:też się zdziwiłam, że urodziłam 22 a urlop do 20 stycznia
dziewczyny - ja Was podziwiam - już wakacje planujecie, bukujecie bilety, aj nadal próbuje ogarnąć rzeczywistośćzwłaszcza przy problemach brzuszkowych Małego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 23:34
morganaa, Izka37 lubią tę wiadomość
-
Ja mam ten luksus, ze mąż robi obiady po powrocie z pracy, wiec nad tym nie mam ci myśleć
A tak na serio, to świadomość nadchodzącego urlopu bardzo poprawiła mi humor chociaż trochę się boje jak to logistycznie ogarnę.
Mój mały ma teraz fazę cyc i cały czas chce jeść / ciomkać. Słucham różnych rad, ale chyba pogodziłam się, ze do 3 miesiąca będę po prostu z nim przy piersi cały czas. Nie mogę słuchać jak płacze.
Natomiast teraz dopiero wiem co to znaczy być na nogach cały czas. Wykorzystuje każda chwile jak on śpi żeby zrobić cos w domu. A w nocy, tak jak cierpliwa pisała, sen już nie jest taki jak był. -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny, u nas dzisiaj ciężkawa noc, od 3:30 do 6:30 Antka chyba bolał brzuszek, miał problemy z gazami, był bardzo niespokojny i markotny. Pomogło dopiero noszenie na leniwca i trzymanie na kolanie. Zobaczymy co będzie dalej, bo on ma bardzo duży apetyt (jest karmiony tylko piersią na żądanie) ale coraz częściej mu się ulewa. Niedługo ma przyjść położna a w domu armagedon...
-
nick nieaktualnyMagkb wrote:Ja mam ten luksus, ze mąż robi obiady po powrocie z pracy, wiec nad tym nie mam ci myśleć
A tak na serio, to świadomość nadchodzącego urlopu bardzo poprawiła mi humor chociaż trochę się boje jak to logistycznie ogarnę.
Mój mały ma teraz fazę cyc i cały czas chce jeść / ciomkać. Słucham różnych rad, ale chyba pogodziłam się, ze do 3 miesiąca będę po prostu z nim przy piersi cały czas. Nie mogę słuchać jak płacze.
Natomiast teraz dopiero wiem co to znaczy być na nogach cały czas. Wykorzystuje każda chwile jak on śpi żeby zrobić cos w domu. A w nocy, tak jak cierpliwa pisała, sen już nie jest taki jak był.
My o wakacjach jeszcze nie myślimy, zawsze wyjeżdżaliśmy na spontaniew tym roku pewnie działka i może polskie morze nad którym już wieki nie byłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 09:42
-
MagNolia55 wrote:Dzięki
A potem Wy kwietnióweczkitermin wyliczony na kwiecien, a ostatnie usg pokazuje mi 18.03. Lekarz mówi, że trzymamy sie kwietnia, ale jak to będzie to zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 10:05
-
Buko wrote:W zasadzie to 20 tygodni macierzyńskiego i 32 rodzicielskiego, czyli nie jest to pełny rok
-
nick nieaktualny
-
U mnie z obiadami roznie, czasem robie ja, czasem maz... zalezy czy mam czas, no i co jemy, bo jak np steki wolowe to robi wylacznie maz, jak np spaghetti to wylacznie ja haha...
Na poczatku jak Mia prawie tylko spala, to tez prasowalam, ogarnialam itp...
Teraz jak ma te 2-3 drzemki, to zazwyczaj jak spi ja odpoczywam, pije kawe, jak wiekszy armagedon to nieco ogarne...
Staram sie robic jak ona nie spi, ale ona tez jest w stanie sie soba zajac, pouciekac na macie, pobujac sie w hustawce (nasze krzeselko do karmienia, mozna zmienic na hustawke) i patrzec co robie...
Wiec czasem sie da z nia nawet poprasowac...
Olcia super, ze kolano i leniwiec przyniosly ulgeto naprawde sa swietne pozycje do odgazowania... a nawet do odbijania... u nas do dzis jest odbijanie na kolanach...
Piekna pogoda u nas, to zbieramy sie na spacer zaraz... mamy od 3 dni ladnie i tylko sie zrobilo cieolej to bijemy kilometry na dwugodzinnych spacerach...
A weekend ma byc jeszcze piekniejszy, slonce w pelni i do 15 stopni, wiec czuje, ze spedzimy wiekszosc czasu na zewnatrzklamka, Izka37 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas od stekow też jest wyłącznie mąż
ja ogarniam szeroko pojętą zielenine. Chociaż gotowaniem na co dzien najczesciej ja się zajmuję. Może to i dobrze, bo tak by było tylko mięso w lodówce
ciekawe jakie smaki będzie lubil nasz synek jak podrośnie.
-
Dziewczyny, macie piękne bobaski
Normalnie tylko tulić i całować
Tym, które w ciąży się przymierzaja do współżycia, życzę powodzenia
Olcia, gdzie rodziłas w Łodzi? Jesteś zadowolona? -
Pozdrawiamy
Zaliczylysmy 2,5h spacerupogoda cudowna, 13 stopni w cieniu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90518537524d.jpgZizu87, Figa88, mk, Buko, Motylek1313, MagNolia55, klamka, Izka37, akilegna♥, Ciasteczko777, Paulaa25 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700