Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Olciaaa wrote:Cześć Dziewczyny
Buko kciuki zaciśnięte!!!
Iwka super wieści
Klamka tylko pozazdrościć takich warunków, chociaż ja nie mogę narzekać, bardzo dobrze wspominam szpital w którym miałam cc oraz cały personel medyczny. Jedzenie też było bardzo dobre
Jednak i u nas pojawiły się problemy brzuszkowe, Antoś sporo ulewa, ma problemy z gazami (zwłaszcza w nocy) ale kupy robi. Położna poleciła mi probiotyk biogaia, czy któraś z Was o nim słyszała?
Po biogai u nas bóle brzucha się nasiliły, nie polecam -
Hej DZiewczyny;)
Buko ja również trzymam kciuki z a dobre wyniki Agatki.
Na ostatniej wizycie lekarz potwierdził ze spodziewamy się Córeczki (na sama myśl jestem w 7niebie❤️) połówkowe mam dopiero w marcu,bo lekarz ma urlop i się wszystko przeciągnęło. Ja to wogole nie spieszę się z niczym. Ograniczam się,chyba trochę ze strachu żeby nie zapeszyć.
Ja dopiero teraz zaczęłam się rozglądać za wózkami, nie mam jeszcze kompletnie nic kupione. Jakieś ubranka mam otrzymać od znajomej. No i teraz kochane pomóżcie mi wybrać wózek bonjesten zielona. Mnóstwo tego a ja kompletnie nie wiem co wybrać. Chciałbym kupic wózek i fotelik juz żeby się nie stresować a potem remoncik za miesiąc planujemy i kompletowanie wyprawki. Jakie macie wózki i fotelik?. Jakie koła wybrać pompowane czy piankowe?Mieszkam na wsi,ale 99%drog jest utwardzona.
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
nick nieaktualnyOdebrałam wyniki Agatki. Patrząc na normy, które są podane to wygląda, że jest ok. Wysoki poziom żelaza, mocz raczej w normie(trochę wysokie pH, bo
, crp 1, więc nie ma stanu zapalnego. W morfologii trochę jest parametrów poza norma, ale te główne są ok. To tylko moja ocena, zobaczę co powie pediatra.
-
Heh wyluzowane Mamuski;)
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
Buko dobrze, ze jest Ok. I pamiętaj, ze po to jest forum żeby moc się na nim wyżalić
jestem tez pełna podziwu, ze wykryłas cos sama. Ja się zawsze boje, ze przeoczenjakas zmianę.
Klamka super warunki opisujesz i masz świetne nastawienie. Szkoda, ze u nas to zadkosc rodzic w godny sposób
Dziewczyny my Dicoflor stosujemy od urodzenia. Mam zapisane aby profilaktycznie do 6 tyg podawać małemu. Nie ma ci prawda problemów z brzuszkiem, ale zaczął ulewac i zauważyłam, ze ulewa częściej rano po podaniu wit D i probiotyki właśnie. -
Buko, super ze wyniki ok!
Waleczna, ja w tym tc co ty jestes zamawialam mebelki i wozek, bo czas oczekiwania byl ok 8-12tyg i dopiero reszte zaczynalam kompletowac bardzo powolimialam w sumie troche ubranek...
Zresztą dopiero w 21+5 mialam na 100% potwierdzona plec... wczesniej bylo tylko 99% bo mala tak szalala...
Fotelik mam Kiddy evoluna i-size i moge tylko polecic! Jest swietny jak dla mnie!
Wozek faktycznie bardzo indywidualny wybor...
Ja mam adamex vicco i jestem bardzo zadowolona, ale jest wiele swietnych wozkow
Wszystko zalezy od tego czy trzeba go taszczyc na gore, czy samochod mini czy kombi, ile chce sie na ten pierwszy wozek przeznaczyc itp...
Co do kol dla mnie wylacznie pompowane lub zelowe... piankowe kola w pierwszym wozku przy delikatnym noworodku, to dla mnie totalna pomylka... jednak sa duzo twardsze i w zyciu nie zamortyzuja tak dobrze i czuc to nawet na utwardzonej nawierzchni... a kregoslupek jest bardzo delikatny...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Bardzo dziekuje Cierpliwa❤️👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
07.2020 Crio❄️😞
Dziewczyny te cuda w szpitalach to niestety w polsce sie zadko zdarzaja. Ja wybieram sie rez na wizyte na porodowke pod warszawa za jakis czas. Cudow sie jednak nie spodziewam bo to polska i standardy odbiegaja od zagranicy niestety.
Duzo tez czyta sie o braku empatii i kultury w szpitalach. Złe traktowanie lekarzy i połoznych plus kiepskie jedzenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 18:59
-
nick nieaktualnyJa rodziłam w szpitalu z 3 stopniem referencyjnosci, warunki lokalowe dość kuepskie, ale różne udogodnienia do porodu były i powiem Wam, że niby wszystko fajnie ale w ogóle z nich nie chciałam korzystać. Pod prysznic wysłała mnie położna, marzyłam żeby z niego wyjsc, posadzila mnie na piłkę, a ja przy każdym skurczu chciałam żeby ktoś ją ode mnie zabrał
więc tak naprawdę dla mnie na sali porodowej moglo być kompletnie pusto.
-
nick nieaktualnyMagkb wrote:Nie chciałaś bo Cie to obrzydzalo czy nie pomagało?
-
nick nieaktualnyMagkb wrote:Dziewczyny od kiedy kladziecie maluchy na brzuszkach?
Kłaść możesz już od początku, tzn zanim odpadnie kikut, to na swoich rękach (pozycja na leniwa, o której pisała cierpliwa), a jak już odpadnie to na jakimś podłożu chociaż na chwilkę. Agatka dopiero teraz czerpie radość z leżenia na brzuszku. Uśmiech jest od ucha do ucha jak ja tak położę i nawet jak już nie ma siły, to nie chce wracać na plecki. -
nick nieaktualny
-
Waleczna, zawsze do uslug
Ciacho, super ze mlody tak ladnie rosnie
Motylku, fakt wiecej sie slyszy o beznadziejnych porodach, warunkach i w ogole...
Nawet mam na fb taki profil polubiony "posilki w szpitalach" czy cos w tym stylu...
A gdzies na forum ktos jakis czas temu wstawial fote zagrzybialej lazienki na patologii...
Ale na szczescie coraz czesciej slyszy sie tez o szpitalach z dobra opieka i fajnymi warunkami... no i tez prywatne maja umowe z nfz...
Magkb ja od piczatku kladlam na brzuszek... tzn na poczatku wiecej nosilam na brzuszku na leniwca, albo ukladalam u siebie na kolanach, bo tak tez dluzej wytrzymywala, za lezeniem na brzuszku na kanapie, czy w lozeczku nie przepadala...
Teraz za to niemalze bez przerwy na brzuchu, nawet jak sie budzi to odrazu na brzuch sie przewraca...klamka, Waleczna, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Co do pomocy, ja malo co skorzystalam, bo z PDA musialam bym caly czas podpueta pod ktg
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dziewczyny wasze warunki porodowe to jak w jakimś hotelu
Normalnie pozazdrościć.Też nie balabym się w takim miejscu rodzić.Niestety u mnie były inne realia po cc przy pionizowaniu nawet nikt mi ręki nie podał a wręcz zgonili mnie z łóżka bo już była kolejna dziewczyna na moje miejsce.Przemiał jak w fabryce...tj.taśmówka.
My dziś zaliczyliśmy pieewszą wizytę u pediatry , malutka waży 3460 i wszystko jest ok.Doktor pow.by już ją kłaść na brzuszku nawet na kilka minut.Ona tego nie lubi ...
Na biiderka standardowo mamy się umówić w marcu.Pierwszy spacer tez już zaliczyliśmy.Malutka zmieniła cały nasz dotychczasowy świat!Teraz wszystko jest pod nią robione to jest nasza Szefowa - ona rządzi hihiklamka, Zizu87, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJasne, nie mowie, że te wszystkie rzeczy na porodówce są zbędne i bez sensu, p prostu takie były u mnie. Mi wystarczyło ramię męża o które się opierałam (grzejnik był zastawiony
). Spodziewałam sie, że najbardziej pomocną bedzie dla mnie piłka, bo w domu chętnie na niej ćwiczyłam, a okazało ske, że nie, bo przy każdym skurczu z niej wstawałam żeby oprzeć się o męża.
Ja też miałam cały czas podpięte ktg. Niby miało nie ograniczać ruchu, bo było bezprzewodowe, a okazało się, ze w czasie skurczu gubiło tętno małej, a łapało moje, więc położna ciągle mi kazała ja trzymać żeby się nie przesuwała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 22:10
klamka lubi tę wiadomość