Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Paula super malutka rosnie!
Necia ciesze sie, ze zmiana mleka troszke pomogla
Buko, ja przez takie cos bylam o ktok od cesarki, tyle, ze ja lezalam caly czas... jak juz mialam po 18h porodu wkoncu pda to marzylam tylko zeby sie zdrzemnac...
Polozna mowi, ze musi isc do.lekarza z zapisem, bo mala reaguje na moje skurcze, po powrocie zapytala, kiedy ostatni raz jadlam... juz wiedzialam, ze cc...
Po czym postala i patrzyla na to ktg caly czas i po kilku minutach mowi, ze cosjej nie pasuje... pogmerala i okazalo sie wlasnie, ze mala nie reaguje, tylko przy skurczu ona sie przesuwa i wskakuje moje tetno...
I alarm cc odwolany, a sonda przesunieta...
W ogole musze sie pochwalic, ze moje dziecko zalapalo dzis bidonwkoncu sie zorientowala, ze slomka sluzy nie do gryzienia, a ciagniecia i wtedy coś leci... tak ja to zafascynowalo, ze caly czas chciala probowac, czy dalej tam cos leci hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 02:09
Paulaa25, klamka, Paulcia28, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Waleczna wrote:Hej DZiewczyny;)
Buko ja również trzymam kciuki z a dobre wyniki Agatki.
Na ostatniej wizycie lekarz potwierdził ze spodziewamy się Córeczki (na sama myśl jestem w 7niebie❤️) połówkowe mam dopiero w marcu,bo lekarz ma urlop i się wszystko przeciągnęło. Ja to wogole nie spieszę się z niczym. Ograniczam się,chyba trochę ze strachu żeby nie zapeszyć.
Ja dopiero teraz zaczęłam się rozglądać za wózkami, nie mam jeszcze kompletnie nic kupione. Jakieś ubranka mam otrzymać od znajomej. No i teraz kochane pomóżcie mi wybrać wózek bonjesten zielona. Mnóstwo tego a ja kompletnie nie wiem co wybrać. Chciałbym kupic wózek i fotelik juz żeby się nie stresować a potem remoncik za miesiąc planujemy i kompletowanie wyprawki. Jakie macie wózki i fotelik?. Jakie koła wybrać pompowane czy piankowe?Mieszkam na wsi,ale 99%drog jest utwardzona.
Wózek też się zdecydowałam na adamex vicco, ale jeszcze go nie mam to nie mogę oceniaćale wizualnie mnie zachwycił.
Waleczna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olciaa o tym preparacie biogaia mówiła moja położna. On ma dobry skład jeżeli chodzi o bakterie probiotyczne ale wszystko jest zawieszone w jakimś oleju (oczywiście nie pamiętam jakim) i to może powodować u niektórych dzieci problemy brzuszkowe.
Dziewczyny ja dzisiaj stwierdziłam, że brzuszek powoli zaczyna mi się obniżać, zaczęło pobolewać spojenie. Coraz boleśniej odczuwam ruchy Małej. Powiedziałam mężowi, że to takie objawy zbliżającego się porodu (bo w końcu do terminu 26 dni więc niedaleko i już takie rzeczy mogą się dziać powoli) a mój mąż na to: "ale jeszcze nie, ja jeszcze chyba nie jestem gotowy więc może jeszcze poczekajmy trochę." I już na dzisiaj zaplanował jakieś wielkie sprzątanie, chyba się jednak trochę wystraszył.
Izka37, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Olcia, sa dzieci ktorym sluzy, wiec wszystko wyprobowac trzeba
Dicoflor jest o tyle lepszy, ze ma na 1 krople wieksza ilosc kultur bakterii, skladem tez super i ma to w formie lilofilizowanej...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
klamka wrote:Zizu, jak ja czekam na to obniżenie brzucha. Cały czas się w lustrze oglądam. Ja już chcę urodzić!!!! Serio, teraz jak już ciąża donoszona, to chcę żeby było już po, malutka z nami i finito. U mnie stalowa szyjka etc, wiec trochę wątpię, że mała wysłucha moich próśb...
Klamka tylko, że właśnie wszędzie czytam, że w pierwszej ciąży między obniżeniem brzucha a porodem może minąć kilka tygodniWięc mogę tak czekać i czekać. Ale jakoś łatwiej mi dzisiaj oddychać i chodzę ciągle głodna, chyba żołądek ma więcej miejsca
Ja odliczam do skończenia 37 tygodnia, mam akurat w ten dzień wizytę u ginekologa. Sama jestem ciekawa jak szyjka wygląda. Jakoś odszedł mi strach przed porodem, teraz czuję bardziej ekscytację, że za niedługo poznam moją CóreczkęI też ją proszę, że jeszcze kilka dni i może wychodzić. Niech nie czeka do 40 tygodnia
klamka lubi tę wiadomość
-
Klamka u mnie nie bylo obnizenia brzucha, a urodzilam po jednej tabletce na wywolanie
Dwie dziewczyny przyjete ze mna byly i to przenoszone, a ja dzien przed planowanym tp i jedna brala 4 dni tabletki 3x1 i wkoncu zel jej dali, a druga jak wychodzilam to jeszcze z brzuszkiem byla... a tez miala tabletki 3x1...
Takze z tym obnizeniem nie ma reguly chubaklamka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Olcia, sa dzieci ktorym sluzy, wiec wszystko wyprobowac trzeba
Dicoflor jest o tyle lepszy, ze ma na 1 krople wieksza ilosc kultur bakterii, skladem tez super i ma to w formie lilofilizowanej...
Rozmawiałam z koleżanka, która jest pediatrą i ona powiedziała, że dla takiego malucha 5 kropli biogaia to za dużo, ona by radziła podawać 1-2 krople.
-
Olcia mozliwe, bo np w dicoflorze jest dawkowanie 5 kropli dla dzieci do 12 lat... no a 1 miesiac a 12 lat to olbrzymia przepasc...
Ja dawalam malej 5 kropli i bylo ok... ale mozliwe ze po 2 byloby lepiej
Z tym, ze biogaia ma 100tys kultur bakterii w dawce, czyli 5 kroplach, a dicoflor 1 miliard w kropli, a to on nam sluzyl...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 18:56
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Klamka u mnie nie bylo obnizenia brzucha, a urodzilam po jednej tabletce na wywolanie
Dwie dziewczyny przyjete ze mna byly i to przenoszone, a ja dzien przed planowanym tp i jedna brala 4 dni tabletki 3x1 i wkoncu zel jej dali, a druga jak wychodzilam to jeszcze z brzuszkiem byla... a tez miala tabletki 3x1...
Takze z tym obnizeniem nie ma reguly chuba
Telepatyczny kontakt kontynuuje -
Izka37 wrote:Dziewczyny piszecie o tym dicoflorze: na co i od kiedy to warto stosować?
Izka-dziewczyny pisały, ze sa to krople podawane niemowletom, by zapobiec problemom brzuszkowym. Zawieraja one szczepy zywych kultur bakterii (probiotyk). Mozna stosowac od pierwszych dni zycia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 08:46
Izka37 lubi tę wiadomość
-
Klamka,Cierpliwa powiem szczerze, ze pozazdroscic tylko takich warunkow szpitalnych. U nas ze swieca takiego szpitala szukac, no chyba ze prywatny.
Co sie orientuje jeden z lepszych panstwowych szpitali w PL, to szpital sw. Rodziny w Wa-wie, bodajze na Madalinskiego. Duzo gwiazd i znanych osob tam rodzi.
Pozatym ciezko o jakies super udogodnienia , o bufecie i karcie menu nie wspominajac
Cierpliwa-mialam racje z ta pogoda nananaTeraz u nas, na zachodzie jest piekna wiosna
Wczoraj moje starsze dziecko spedzilo pol dnia na rolkach
Bylo naprawde cieplutko i slonecznie.
Tylko tak dziwnie, kiedy jest takie nagle przejscie z zimy prawie na lato...wszedzie jeszcze szaro i buro-brak kwiatkow, zieleni...Jak taka pogoda, to juz chcialoby sie jakies kwiatki posadzic...mam nadzieje, ze przed porodem mi sie uda chociaz bratki w donice poesadzac, zeby bylo kolorowo -
Klamka, Zizu- faktycznie jestescie juz na ostatniej prostej
Tak niewiele brakuje i wkoncu poznamy nasze dzieciaczki
Ja raczej nie obserwuje oznak zblizajacego porodu. Brzuch wysoko, spojenie zaboli, ale tragedii z tym nie ma. Czasem jakies drobne bole okresowe sie pojawia, czasem twardnienie brzuszka, ale pozatym nic. Ale w sumie jeszcze jest czas do terminu z omBo z usg wychodziloby cos na ok. 37tc na ten moment.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2019, 09:06
klamka lubi tę wiadomość
-
Magnolia u nas juz kwitna krokusy, przebisniegi, zaczynaja wychodzic zonkile, pojawily sie paki na drzewach...
Dzis juz czwarty dzien takiego goraca do 17 stopni nawet, a wczesniej bylo tez cieplo ale bez szalu...
I w dlugiterminowej pokazuja, ze juz do poczatku marca temp ponizej 11 stopni nie spadnie...
Codziennie dlugo spacerujemy... dzis tez zjemy rosol, i ruszamypo drodze na lody a drugie zjemy na miescie... szkoda pogody na siedzenie w domu
MagNolia55, klamka lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Hej dziewczyny u nas też piękna wiosna.Na wyprawkę kupiliśmy ciepły kombinezon , czape zimową a tu temp.wiosenne
mało tego wszystko za duże na naszą gwiazdę
Moja malutka dostala jakiejś wysypki na buzi ma usłane cale policzki i czoło.Pediatra obstawia alergię na proszek , /używam loveli/
Macie jakieś doświadczenia.?