Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewuszki u mnie znowu kryzys. Od 3 dni mam zawroty głowy zero apetytu nic mi nie podchodzi do tego wróciły wymioty.... A bezsenności już nie wspomnę. Nie wiem co się dzieję
czy to stres:( a dopiero miałam wizytę u dr i było ok po problemem ze snem ale wiadomo że dr to raczej w tym temacie nie pomoże. Nie wiem co robić....czy dzwonić do dr ale czy on coś zaradzi...
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx -
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Hej dziewczyny u nas też piękna wiosna.Na wyprawkę kupiliśmy ciepły kombinezon , czape zimową a tu temp.wiosenne
mało tego wszystko za duże na naszą gwiazdę
Moja malutka dostala jakiejś wysypki na buzi ma usłane cale policzki i czoło.Pediatra obstawia alergię na proszek , /używam loveli/
Macie jakieś doświadczenia.?
A czy mała ma tylko uczulenie na buzi? Bo jak tak to ja raczej obstawialabym uczulenie na proszek w którym są wyprane Twoje ubrania. Tak było u moich znajomych i koleżanka zaczęła ich ubrania w których nosili córeczkę również prac w proszku dla dzieci. No i dodatkowo płukać rzeczy i wasze i malej -
nick nieaktualnyIwkaaa wrote:Dziewuszki u mnie znowu kryzys. Od 3 dni mam zawroty głowy zero apetytu nic mi nie podchodzi do tego wróciły wymioty.... A bezsenności już nie wspomnę. Nie wiem co się dzieję
czy to stres:( a dopiero miałam wizytę u dr i było ok po problemem ze snem ale wiadomo że dr to raczej w tym temacie nie pomoże. Nie wiem co robić....czy dzwonić do dr ale czy on coś zaradzi...
Iwkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Hej dziewczyny u nas też piękna wiosna.Na wyprawkę kupiliśmy ciepły kombinezon , czape zimową a tu temp.wiosenne
Moja malutka dostala jakiejś wysypki na buzi ma usłane cale policzki i czoło.Pediatra obstawia alergię na proszek , /używam loveli/
Macie jakieś doświadczenia.? -
Paula, tez obstawiam, albo uczulenie na wasz proszek, badz plyn do płukania, albo tradzik niemowlecy...
Mia tez w pierwszych tygodniach miala przerozne wypryski i byl to wpasnie tradzik... zeszlo szybko...
Iwka wspolczuje samopoczucia:*
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Iwkaaa wrote:Dziewuszki u mnie znowu kryzys. Od 3 dni mam zawroty głowy zero apetytu nic mi nie podchodzi do tego wróciły wymioty.... A bezsenności już nie wspomnę. Nie wiem co się dzieję
wypoczywaj, a jak bardzo źle będziesz się czuła to nie zaszkodzi skontaktowac się z lekarzem. W trzecim trym. Czesto pojawiają się wymioty. Myślę, że zmiana pogody też może mieć na to wplyw. Wiosna za oknem, a ja tez nie mam na nic siły - wczoraj źle spalam i caly dzień bylam zmeczona, tylko leżałam a nie moglam zasnąć. Ale ja zawsze źle reaguje na zmiany pogody i cisnienia, nawet przed ciąża.
-
Iwkaa, Figa u mnie też ciężko. Byłam rano na pobraniu krwi. Najpierw pół nocy nie mogłam spać, bo co godzinę biegałam do toalety. A potem w laboratorium kolejka do drzwi, ledwo dałam radę (młoda kobieta jak mnie z oddali zobaczyła, że się zbliżam do drzwi laboratorium to przyspieszyła kroku, żeby tylko stanąć przede mną
). Dobrze, że już ostatni raz
Jak wróciłam do domu to chyba z godzinę leżałam bo tak słabo się czułam plus zawroty głowy. A teraz oczy mi się same zamykają bo w nocy nie mogłam spać.
Dobrze, że do terminu coraz bliżej
-
Zostawiam wam na chwile moja polroczna gwiazde
Tak! To juz POL ROKU!
Sama nie wiem kiedy to zlecialo!
(Nie cytujcie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 00:30
Zizu87, Paulaa25, Lubię_czekoladę, Jvm, asias, Izka37, Figa88, Waleczna, Rubi27, Motylek1313, Olciaaa, MagNolia55, Ciasteczko777, skórka33, klamka, Farelka, Veri, akilegna♥ lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Paulaa25 wrote:Hej dziewczyny u nas też piękna wiosna.Na wyprawkę kupiliśmy ciepły kombinezon , czape zimową a tu temp.wiosenne
Macie jakieś doświadczenia.? -
Zizu, Paula:*
Necia a moze potowki? One sie zaostrzaja jak jest dziecku za cieplo, a bledna jesli jest chlodniej
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Iwka, przykro mi, że się źle czujesz
Mi też jakoś tak gorzej ostatnio, zgaga pali, nogi i ręce popuchnięte, po jedzeniu odbijanie kwasem, w nocy koszmary (nie pamiętam kiedy śniło mi się coś dobrego albo normalnego), już mi bardziej niewygodnie niż wygodnie, dość często też wymiotuję.. Mam nadzieję, że troszkę Cię pocieszyłam, bo mamy podobny czas ciąży i tak chyba już będzie coraz gorzej po prostu
Cierpliwa, ale piękność!!
Zizu, już ostatnia prostaOlać głupich ludzi, którzy myślą tylko o sobie..
Olcia, nie mogę znaleźć czy mi odpisałaśZdradzisz, proszę, gdzie rodziłaś w Łodzi?
Klamka, u Ciebie też już końcóweczkaAle zleciały te Wasze ciąże, dziewczyny
Waleczna, my kupiliśmy wózek Bugaboo Cameleon 3. Podobno rewelacjaNa recenzję niestety musisz jeszcze chwilę poczekać
Trzymam mocno kciuki za kolejne porody oraz za wizyty ciężaróweczekMy 1.03 mamy usg trzeciego trymestru, już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę Małego
Waleczna, klamka lubią tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Iwka, przykro mi, że się źle czujesz
Mi też jakoś tak gorzej ostatnio, zgaga pali, nogi i ręce popuchnięte, po jedzeniu odbijanie kwasem, w nocy koszmary (nie pamiętam kiedy śniło mi się coś dobrego albo normalnego), już mi bardziej niewygodnie niż wygodnie, dość często też wymiotuję.. Mam nadzieję, że troszkę Cię pocieszyłam, bo mamy podobny czas ciąży i tak chyba już będzie coraz gorzej po prostu
Cierpliwa, ale piękność!!
Zizu, już ostatnia prostaOlać głupich ludzi, którzy myślą tylko o sobie..
Olcia, nie mogę znaleźć czy mi odpisałaśZdradzisz, proszę, gdzie rodziłaś w Łodzi?
Klamka, u Ciebie też już końcóweczkaAle zleciały te Wasze ciąże, dziewczyny
Waleczna, my kupiliśmy wózek Bugaboo Cameleon 3. Podobno rewelacjaNa recenzję niestety musisz jeszcze chwilę poczekać
Trzymam mocno kciuki za kolejne porody oraz za wizyty ciężaróweczekMy 1.03 mamy usg trzeciego trymestru, już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę Małego
o rety dziewczynu jak tak piszecie o atrakcjach 3go trymestru to az strach sie bac. ja, poki co/ odpukac/ mam aie dobrze i nic z tych nieprzyjemnosci mnie nie trafilo....
Lubie- my tez ten wozek kupujemy. ja kupuje z drugiej reki, albo jak to mowia- preloved. w srode jedziemy zobaczyc czy wszystko ok i jesli tak, to zabieramy od razu ze soba.
ja mam usg 4.03 wiec tez zaraz po tobiewierci sie caly czas, wiec juz nie czekam z napieciem na usg tak jak na poczatku ciazy
swoja droga, zostalo mi 70 dni do porodu wg belly! zupelna abstrakcja!
Lubię_czekoladę, Izka37 lubią tę wiadomość
-
mk wrote:o rety dziewczynu jak tak piszecie o atrakcjach 3go trymestru to az strach sie bac. ja, poki co/ odpukac/ mam aie dobrze i nic z tych nieprzyjemnosci mnie nie trafilo....
Lubie- my tez ten wozek kupujemy. ja kupuje z drugiej reki, albo jak to mowia- preloved. w srode jedziemy zobaczyc czy wszystko ok i jesli tak, to zabieramy od razu ze soba.
ja mam usg 4.03 wiec tez zaraz po tobiewierci sie caly czas, wiec juz nie czekam z napieciem na usg tak jak na poczatku ciazy
Też już jestem spokojniejsza jak brzuch się rusza non stop
PrelovedBardzo mi się podoba takie określenie
Moja koleżanka kupiła ten wózek używany i są zachwyceni (służy im już 1,5 roku). Podobno są nie do zdarcia te wózki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 12:09
-
mk wrote:o rety dziewczynu jak tak piszecie o atrakcjach 3go trymestru to az strach sie bac. ja, poki co/ odpukac/ mam aie dobrze i nic z tych nieprzyjemnosci mnie nie trafilo....
Mk Ty się na zapas nie martw o 3 trymestrU mnie było w miarę ok, dopiero ta końcówka się jakaś ciężka zrobiła.
A 70 dni minie bardzo szybko. Ja niedawno pisałam o studniówce a teraz tylko 24 dni do terminuIzka37, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
-
Mk nie martw sie juz teraz, bo kazda babeczka inaczej
Ja np do samego porodu czulam sie wysmienicie, bylam caly czas aktywna, zadnego zlego samopoczucia, pelnia energii, no dobra drzemke w dzien mialam haha... ale generalnie czulam sie swietnie i spokojnie stwierdzam, ze w ciazy zwlaszcza wlasnie tym 3 trymestrze bo byl dla mnie najlepszy chodzic i 3 lataIzka37, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCccierpliwa przede wszystkim to prze cudowną masz tą małą gwiazdeczkę
A tak to czesc Wam, dawno tu nie zaglądałam, bo ostatnio jakoś tak znowu mi się chce ciagle spać i na nic nie mam siły, trochę będę miała do nadrobienia z postami.
Z nowości chcę się hmmm pochwalić (?) że zdecydowałam że chce rodzic siłami natury, nie wiem co się dzieje ale im bliżej końca tym bardziej wydaje mi się to takie naturalne i się nie boję. Prze ogromna różnica z tym co sobie myślałam jeszzze miesiąc temu, tylko cesarka i koniec kropka, teraz zostawię ją jak już naprawdę będzie potrzebna. W dodatku zapisaliśmy się na szkole rodzenia, ostatnio byliśmy na zajęciach organizacyjnych i już mi się spodobało i napewno jest to dobra decyzja.
Chciałam się Was zapytać co ubieralyscie do porodu? Jestem na etapie kompletowania wszystkich rzeczy, kupiłam na początek dwie koszule do karmienia, ale nie wiem co kupić stricte do porodu. -
Dziewczyny, mój też ma te krostki - podobno to trądzik niemowlęcy. na dworze znikają prawie całkowicie. Na twarzy robi się mu jednak jakby ciemieniuchna - nie wiem co z tym zrobić.
u nas od soboty zmiana mleka na Humane SL - mleko sojowe i wiecie co zero problemów brzuszkowych, zero dodatkowych kropelek, dziecko anioł - także intuicja matki chyba podziałała i nasz skarb ma większe problemy z tolernacją laktozy. Skonsultuje to jeszcze z innym lekarzem.
Wczoraj ochrzciliśmy nasz SkarbMagNolia55, klamka, Iwkaaa lubią tę wiadomość
-
Cierpliwa-zakochałam sie w Twojej małej, cudowna. Fajny ten śliniaczek z rękawkami-gdzie kupiony? Ogólnie ta Twoja mała ma super otoczenia jak widac ze zdjęć. Gwiazdeczka:)
October-też szukam jakiejś koszuli do porodu. Tak się zastanawiam nad ta mamginekolog żeby można było szybko ją rozpiąć. Dziewczyny polecacie coś konkretnego?