Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. My już po pierwszym USG. Mamy 2 pęcherzyki. Cieszymy się jak diabli. Ale to jest taka radość przez łzy. Niestety progesteron mi spada. Dzisiaj miałam 12. Lekarz twierdzi, że jest ok. Najważniejsze ,że beta przyrasta prawidłowo.
Nie wiem co o tym myśleć. Bardzo się boję. Teraz to wszystko wydaje się być takie kruche.Vaina, Farelka, Necia124, Zizu87, asias, aziledo, MagNolia55, akilegna♥, Lubię_czekoladę, Paulcia28, Iwkaaa, klamka lubią tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Magnolii gratuluje Kochana❤️ Cieszcir się sobą. Dużo zdrówka dla Was❤️
Bajeczko pieknie ze są dwa Dzidziulki❤️❤️ Odpoczywaj dużo i dbajmy Was. Głowa do góry,będzie wszystko dobrE. SciskamBajka_88, MagNolia55 lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Cccierpliwa wrote:Inna dawka, ale tez inne substancje wspomagajace, czasem dziecko na to lepiej reaguje w jednych czy drugich... inne jeszcze lepiej reaguja na esputicon...
Asias to moze faktycznie baczki ja poprostu mecza...
Dicoflor to cos zupelnie innego jak espumisan, jedno drugiego nie zastapi...
Kladz duzo na brzuszki i nos duzo na leniwca, jesli to baczki to powinno zlagodzic dolegliwosci
Czy można brać espumisan i dicoflor razem czy jedno lub drugie? Bo od swojego pediatry to się nic nie dowiem -
nick nieaktualnyJa przerabialam temat kolek i sposobów radzenia sobie, to się wypowiem
mała też od samego poczatku miała problem z gazami i dużo płakała z tego powodu, ale kolki nie dało się pomylic z niczym. U nas kolka zaczynała się ok. Godziny 23-24 i trwała 1-1,5 godziny, tak jak nagle się zaczynało, tak nagle Odpuszczalo (i dziecko spokojnie zasypiala). ani noszenie, ani masowanie, ani ciepłe okłady nie pomagały. Jedynie suszarka trochę potrafiła wyciszyć mała. I tu jedynie pomaga czas.
Praktycznie od pierwszych dni życia podawałam espumisan, ale wg mnie nie przynosil efektu, sab simplex wydaje mi się, że pomagal (później też go podawałam doraźnie). W naszym przypadku na wzdęcia sprawdził się zestaw esputicon + delicol. I w delicolu upatruje nasz sukcesale każde dziecko jest inne. Czasem pomaga Biogaja, czasem espumisan, a czasem delicol, zależy od przyczyny.
Teraz podaję Dicoflor i od tego czasu kupka jest regularniea dodatkowo bobogast (to samo co espumisan tylko z pompka więc wygodniej się podaję).
asias lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
asias wrote:Kurcze znów się zaczęło od 13 do teraz, az sama z nią płaczę. A dicoflor też jest na wzdęcia?
Czy można brać espumisan i dicoflor razem czy jedno lub drugie? Bo od swojego pediatry to się nic nie dowiem
Asias, my po telefonie do położnej podaliśmy jedno i drugie - espumisan i dicoflor.
Mały usnął po noszeniu na leniwca , i śpi teraz na brzuszku pod naszą opieką - w żadnej innej pozycji nie mógł , to niech chociaż odpocznie, po tym płaczu , bo tak to ani snu ani jedzeniaasias lubi tę wiadomość
-
Asias mój synek co prawda tych typowych kolek nie miał ale problemy brzuszkowe niemal doprowadziły mnie do depresji. Płakał praktycznie 90% dnia, w nocy było naszczęście spokojniej. Nie chciał jeść, prężył się, napinał, robił się bordowy i darł się wniebogłosy. Byłam załamana. Podawałam delicol, probiotyk coloflor cesario, zmienialiśmy mleko, ostatecznie jest na nutramigenie. Zdobyłam też sab simplex. Masowałam, nosiłam na brzuszku, byłamm u fizjoterapeuty, ćwiczyliśmy brzuszek.Stawałam na uszach żeby Pawłowi ulżyć bo nie mogłam patrzeć jak cierpi. Ale to takie trochę szukanie cudownego środka po omacku bo tak naprawdę nie do końca była postawiona jasna diagnoza, dziecko nie powie dokładnie co mu dolega. Powiem tak - wszystko tak po trochę przynosiło ulgę ale najwięcej pomógł...czas. Czyli to co dziewczyny piszą, mi też tak radziły i Cierpliwa i Buko no i miały rację. Dopiero tak od około miesiąca czyli jak Paweł miał 2,5 miesiąca mamy spokój z brzuszkiem. Układ pokarmowy po prostu dojrzał, a naprawdę mieliśmy mega wzdęcia i gazy.
Także ja ze swojej strony życzę dużo siły i cierpliwości bo wiem co czujesz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 20:14
asias, klamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajka_88 wrote:Hej dziewczyny. My już po pierwszym USG. Mamy 2 pęcherzyki. Cieszymy się jak diabli. Ale to jest taka radość przez łzy. Niestety progesteron mi spada. Dzisiaj miałam 12. Lekarz twierdzi, że jest ok. Najważniejsze ,że beta przyrasta prawidłowo.
Nie wiem co o tym myśleć. Bardzo się boję. Teraz to wszystko wydaje się być takie kruche.
Ja w ciąży ani razu nie musiałam badać progesteronu. Uszy do góry, musi być dobrze -
nick nieaktualny
-
Figa88 wrote:Bajka super wieści
serduszek jeszcze nie widzieliście? Kiedy kolejne usg?
Niestety pierwszy trymestr to mieszanka radości z lękiem. Oby radości było zdecydowanie więcej
Kolejne USG za tydzień. Serduszek jeszcze nie było. Myślę, że na następnej wizycie już będą widoczne.
Masz rację,to będzie klika tygodni pełnych stresu i lęku.
Olcia , dziękuję.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajka, wielkie gratulacje!
Asias jest jak dziewczyny pisza, dicoflor to probiotyk, espumisan jest na wzdecia, mozesz dawac oba...
I metoda prob i bledow musisz zobaczyc co wam podpasuje, bo kazde dziecko inne...
I dokladnie jak Buko pisze, kolki sie nie da pomylic...
Zaczyna sie codziennie o podobnej porze, trwa zawsze podobny czas i niestety na taka typowa kolke nie ma zadnego lekarstwa, pomaga tylko czas i tego nic jakos bardzo nie zlagodzi...
A na gazy jak pisalam duzo na brzuszku, duzo nosic w pozycji leniwca, to naprawde bardzo duzo pomaga... dziecko moze sie wtedy konkretnie odgazowac...
Moja uwielbiala byc noszona na leniwca i spac w takiej pozycji, moze tez dlatego nigdy wiekszych problemow z brzuszkiem nie bylo, bo od poczatku nam ta pozycja towarzyszyla, ze az maz sie smial, ze trzeba jej taka galaz kupic z pasami i ja tam klasc😂asias lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas kolki zaczynały sie miedzy 19 a 20 i trwały z zegarkiem w ręku 1,5h. Przez tydzień dawałam espunisan i nie było żadnej różnicy. A po 2dniach dawania sab simplex zeszły do 40min.po 4 dniach nie było kolek. Więc jednak jest w tych kroplach jakaś różnica. Odstawiałam je po 3 tygodniach. Mija 2 tydzień i kolek nie ma.
Bajka gratulujęBajka_88, asias lubią tę wiadomość