Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Kochane za podpowiedzi, zastosuję zaraz dodatkowo ten dicoflor, tylko podpowiedzcie mi ile tych kropli dać, czy to jednorazowo czy przed każdym kamieniem? A jeszcze pytanie, czy te z Was które mieszkają w Polsce zamawiałyscie sab simplex przez internet czy przez kogos za granicą, bo nie wiem czy ufac aptekom internetowym, a chciałabym to zamówić na wszelki wypadek.
Ewa widzę, że mamy ten sam problem. Jaką podajesz dawkę espumisanu i dicofloru?
Bajka cudowne wieścipodwójne szczęście
ewa. lubi tę wiadomość
-
Asias dicofloru daje sie 5-10 kropli na dobe, ja dawalam raz dziennie 5 kropelek...
Espumisan100 po 10 kropli do kazdego karmienia
Sab simplex 15 kropli do kazdego karmienia...
Figa, a mowilas, ze juz wstajesz supchnieta? Bo kurcze, ze w trakcie dnia i wysilku sie puchnie to uroki ciazy, ale jak jestes cala dobe spuchnieta, to moze byc nadmierne zatrzymywanie wody... mierzysz regularnie cisnienie? Bo jak dobrze pamietam nadcisnienie tez sie koze opuchlizna objawiac,a lepiej trzymac rekw na pulsie, zeby spokojnie spac
Dobrze, ze juz koncowka i zaraz twoje szczescie bedzie z wamiasias lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Cccierpliwa wrote:
Figa, a mowilas, ze juz wstajesz supchnieta? Bo kurcze, ze w trakcie dnia i wysilku sie puchnie to uroki ciazy, ale jak jestes cala dobe spuchnieta, to moze byc nadmierne zatrzymywanie wody... mierzysz regularnie cisnienie? Bo jak dobrze pamietam nadcisnienie tez sie koze opuchlizna objawiac,a lepiej trzymac rekw na pulsie, zeby spokojnie spac
Dobrze, ze juz koncowka i zaraz twoje szczescie bedzie z wamigdzieś tam teraz przeczytałam, że rano opuchlizna powinna schodzić - a u mnie na odwrót. Też słyszałam, że organizm tak sie przygotowuje do porodu, może moja pora zbliża się szybciej niż myślałam
Zaczynam o panikowaca myślałam, ze psychicznie jestem już dobrze nastawiona do porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 11:36
-
asias wrote:Ewa widzę, że mamy ten sam problem. Jaką podajesz dawkę espumisanu i dicofloru?
Dicoflor dajemy 10 kropli , espumisan zaczęliśmy dopiero wczoraj od najmniejszej dawki , 40 kropli podzieliliśmy to na karmienia.
Noc była trochę spokojniejsza, za radą Cierpliwej dużo kładliśmy na brzuszku.
Dziewczyny które karmią mm, ile pozwwlalyscie przespać noworodkom ? Najchętniej bym go nie budziła , niech odpoczywa , ale potem opije się jak bak i skończy ulaniemasias lubi tę wiadomość
-
Figa, przed porodem juz samym tez czasem sie duzo wody zbiera, wiec moze to faktycznie juz twoja godzina nadchodzi
Sporo znajomych bylo popuchnietych tuz przed lub po porodzie...
Ewa noworodka do 4tyg zycia powinno sie co te 3h karmic, max 4h bez wzgledu czy kp czy mm, ze wzgledu na spadki cukru u takiego noworodkaewa. lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Figa88 wrote:No właśnie mówiłam tylko że puchne, bo byłam u lekarza jak dopiero te puchniecia mi sie zaczynały. A najbardziej opuchnięta jestem z rana. Cisnienie mam niskie, całą ciążę bardzo niskie a teraz mi podskoczylo do 122/70
gdzieś tam teraz przeczytałam, że rano opuchlizna powinna schodzić - a u mnie na odwrót. Też słyszałam, że organizm tak sie przygotowuje do porodu, może moja pora zbliża się szybciej niż myślałam
Zaczynam o panikowaca myślałam, ze psychicznie jestem już dobrze nastawiona do porodu
Ja tez puchłam przed porodem, a po porodzie tak, ze buty męża były na mnie za ciasne - mimo ze za duże o 6 rozmiarów. Teraz już wszystko zeszło.
-
Cccierpliwa wrote:Ewa noworodka do 4tyg zycia powinno sie co te 3h karmic, max 4h bez wzgledu czy kp czy mm, ze wzgledu na spadki cukru u takiego noworodka
Dziękuje za odp, staramy się co 3-3,5 , choć pediatra mówi ze warto częściej, ale mm trochę dłużej zostaje w brzuszku wiec częściej może mu być za ciężko chyba ... -
Ewa, jie no czesciej bym nie dawala jesli sie nie domaga, zwlaszcza jak ma problemy brzuszkowe... co 3h w zupelnosci wystarczy jesli sie maly czesciej nie domaga
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
asias wrote:Robi kupki ze 3 dziennie, wcześniej robiła w trakcie prawie kazdego karmienia. Kupki są takie same jak wczesniej, rzadkiej konsystencji z grudkami w kolorze musztardowym. Malutka się napina do czerwoności i płacze, piszczy, prze co parę minut, tak jakby chciała puścić bączka, a nie mogła. A ten Dicoflor można dawac zamiast espumisanu czy dodatkowo, bo właśnie nie wiem. Mam zakupiony ten dicoflor, bo pamiętam że chwalilyscie kiedyś na forum.
Kiedyś gdzieś czytałam, że w pewnym momencie życia dziecko czując parcie na kupkę zamiast pozwolić jej wyjść, zaciska zwieracze i to jest problem dopóki nie oswoi się z tym uczuciem.
Jeżeli krople nie pomagają, to może czopki glicerynowe (Ale nie za często) albo rurki windiasias lubi tę wiadomość
-
Magnolia, moje gratulacje!! Przykro mi, ze droga do cc była długa i męcząca ale już jesteście razem, bezpieczni
83xxx jak się czujesz? Jak sytuacja?
Jvm, urodziłas?
Trzymam kciuki za Was :*
My zaczynamy 34 tydzień
Co do płaczu w temacie miłości do psa to ja przed ciaza nie raz już miałam takie stany stresu, co na zrobię jak to zabraknie.. A teraz to jest już niewyobrazalne, nie dopuszczam tego do siebie. Mam nadzieję, ze nasz pies zaakceptuje i pokocha Małego i że nie będzie specjalnie zazdrosny.. -
Magnolia super, że czujesz się dobrze. I współczuję tak ciężkiego porodu.
Na poranione brodawki polecam maść z laboliną, przenywanie własnym mlekiem. U mnie były spore pęknięcia i miałam dodatkowo zalecane 2x dziennie psiknąć octeniseptem i smarować maścią tribiotic, ja trzeba zmyć przed karmieniem. Do tego nakładki najlepsze z medeli. Po 3 dniach brodawki zdtowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 13:46
-
Dziękuję Lubię_czekolade, że pytasz 💖 Czuję się ok. Jakoś specjalnie nie widzę objawów (oprócz obniżonego brzucha bo oddycha mi się znacznie lepiej,Mała rusza się inaczej-łagodniej, czuję ucisk na krocze, ból miesiączkowy i skurcze) które zwiastowałyby poród. Może to będzie szybka akcja a może rozwleczona w czasie 🙂 Ja się urodziłam po terminie. W pon mam zgłosić się na oddział.
Gratki. To już 34tc! Jak się czujesz? 😃Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Magnolia super, że czujesz się dobrze. I współczuję tak ciężkiego porodu.
Na poranione brodawki polecam maść z laboliną, przenywanie własnym mlekiem. U mnie były spore pęknięcia i miałam dodatkowo zalecane 2x dziennie psiknąć octeniseptem i smarować maścią tribiotic, ja trzeba zmyć przed karmieniem. Do tego nakładki najlepsze z medeli. Po 3 dniach brodawki zdtowe.
Dziękuję Zizu. Mam tu maść Maltan i te osłonki, jednak mam chyba z canpola. Octeniseptu niestety przy sobie nie mam, sprobuje jak wroce do domu plus ta maść, o której piszesz.
Powiem Wam, że mały wygląda jakby miesiąc miał, wszyscy na oddziale mówią, że dużyAle jest przesłodki
...noi może trochę ciężki
-
Magnolia dzielna kobietko moje szczere gratulacje ❤
MagNolia55 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Bajka gratulacje!
Dziewczyny które pieluszki Rossmannowskie polecacie/pisałyście wcześniej że są ok/.bo z tego samego względu nie lubię pieluch Dada, które wiekszosc osób chwali.
Magnolia, ja karmie przez nakładki już 6 miesiąc i moja laktacja ma się całkiem dobrzedopiero teraz moja mała chce ssać sama pierś bez nakładki (wcześniej był wrzask jak podawałam bez nakładki), ale szczerze mówiąc są one wygodne też dla mnie, więc nie mam ciśnienia żeby z nich rezygnować, a myślę, że jak pojawią się zęby (które są już tuż tuż) to może tak nie odczuje tego na własnej skorze.
Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
MagNolia55 u mnie też tak było że mimo że dobrze przystawiałam miałam poranione brodawki ale tydzień po porodzie doszły do siebie bez używania żadnych maści i teraz karmimy sie bez problemu.
Asias ja kupowałam sab na sabsimplex.org ta strona była polecana przez dziewczyny ze styczniówek na fb. Zamawiałam 2 razy przyszły w 2 dni.
I mój kawaler
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 18:49
asias, ewa., Veri, Magkb, Motylek1313, MagNolia55, Vaina, Figa88, Paulaa25, Bajka_88, Lubię_czekoladę, mk, akilegna♥ lubią tę wiadomość