Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Figa u nas meningokoki te szczepy c itd sa u nas w kalendarzu szczepien, a nad b sie zastanawiam...
Narazie nie szczepilam... te z kalendarza bedzie miala w okolicach roku, chyba ze sie wtedy na b najpierw zdecyduje...
Co do usg bioderek w lipcu mysle, ze bedzie pozno troche... ale niech sie mamy z pl wypowiedza, bo nie mam pojecia jak to tam jest...
U nas bylo pierwsze w szpitalu w dniu wyjscia, bez tego by nas nie wypuscili i pozniej na pierwszym bilansie, a ze bylo ok to juz wiecej nie bylo potrzeby...
Kapiel u nas od pierwszych dni jest uwielbiana...
Moze malemu jest woda za ciepla, albo za zimna? Wtedy czesto dzieci placza... mozesz tez klasc mu na brzuszek na gore zmoczona tetre, zeby nie czul roznicy...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyFiga88 wrote:Cześć dziewczyny, mało mnie na forum, bo cały moj czas poświęcam mojemu juz 5cio kilowemu szczęściu. W dzień mało śpi i chce mojej bliskości i caly czas woła cyca. Radzimy sobie
Mam parę pytań do bardziej doświadczonych mam. Czy szczepicie na menionokoki?
W ktorym tyg. Robilyscie usg bioderek? Terminy nfz są na lipiec...
Jak u was bylo na początku z kąpielą? Unas zawsze jest krzyk i łzy...
USG bioderek robiłam w 9 tygodniu i z tego co kojarzę to jest chyba ta granica do której powinno być USG.
Co do kapieli to tak jak cierpliwa napisala, musisz coś zmieniać aż znajdziesz sposob. Może woda jest za ciepła albo za zimno, może jest jej za dużo albo za mało. Może więcej piany albo mniej. Może inaczej trzeba trzymać i tak można wyliczać. U nas płacz był tylko przy pierwszej kąpieli, ale to było bardziej nieporadne ochlapanie woda niż kąpiel. Teraz mała jest zachwycona, kopię nóżkami tak, że dziś zalała nam cała lazienke.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 22:46
-
Ja dziś bylam na ktg i jak coś żeby zostać rodzić. No ale nic się nie dzieje więc dr mnie nie zostawił. Rozwarcie raptem 1cm płyn ok przepływy też. Mówi że nie ma podstaw do przerwania ciąży więc dalej czekamy i jak coś mam być 1 maja bo wtedy ma dyżur... Mała ma już 3kg
A jaki tam był dzisiaj ruch normalnie Meksyk dr latał góra dół izba oddział porodowka !!! Szok jeszcze taki upał na mieście korki
To był ciężki dzień
A jak dr dziś badał szyjkę to prawie się popłakałam z bólu
Pytałam o to czy mogę rodzić gdzie indziej bo nie mam siły to mówił że tak że każdy inny szpital powinien mnie przyjąć bez niczego ale poprosiłam go żeby dał mi jakiś papier. To mi wypisał skierowanie na kontrolę ktg i usg.
Wczoraj w nocy miałam jeszcze te skurcze. Pytałam dr to mówił że macica się szykuję także po mału się rozkręca ale trzeba czekać może być i tak że jutro odejdą wody i będzie poród ja się śmiałam na początku ciąży że przenoszę i urodze w urodziny 2 maja i chyba tak zostanie i to będzie mój prezent na 30 urodzinyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 23:03
Buko, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu - 3 transfery, 1cb
Kir - Bx -
nick nieaktualnyDziękuje Wam ❤️❤️!
Nie zdążyłem nic czytać pisać bo dopiero zasięg mam 🙂
Urodziłam - 16 godzin mega skurczy po 2x oxy i 3 dawkach czegoś tam, w tym juz parte a rozwarcie na 2 palce !! i trzeba było cesarke bo cos z miednica nis tak było bez szans 😞 dr jak mnie otworzył to od razu to powiedział i to nie mialam szans i nie bede mieć na sn nigdy
Marek - synek 2760, 10 pkt , sn/cc.
Próbujemy karmić z cyca !!!❤️klamka, asias, Paulaa25, Figa88, gosia1992, morganaa, Rubi27, Cccierpliwa, Bajka_88, Buko, Veri, 83xxx, Lubię_czekoladę, Motylek1313, Vaina, AnnMari, Luna131, mk, inka2707 lubią tę wiadomość
-
Figa co do szczepień jeszcze jesteśmy przed, usg bioderek mamy termin w 9 tygodniu bo taki dopiero dostaliśmy na NFZ . Chociaż pediatra pod której opieka jesteśmy prywatnie mówiła ze pierwsze usg powinno być w pierwszym miesiącu życia, drugie między 2. a 3. miesiącem a kolejne jak zacznie chodzić. Z kolei pediatra z przychodni mówiła tylko o usg między 6 a 8 tygodniem a powtórka tylko jeśli coś jest nie tak. I bądź tu mądry A jak chodzi o kąpiel to my przez pare tygodni cudowalismy , to co u nas pomogło to kąpanie w dziennym świetle a nie sztucznym, wkładanie bokiem do wody, woda cieplejsza niż zalecenia, i nie na głodnego - chociaż każdy poradnik każe kąpiel potem jedzenie, to u nas na odwrót . Pierwsze tygodnie wrzask był nieziemski, nie do opisania.
-
nick nieaktualnyCiasteczko, brawo Kochana! Gratulacje!
Figa my pierwsze USG bioderek robiliśmy w okolicach 6 tyg prywatne bo nie było terminów na NFZ, wtedy stwierdził lekarz, że stawy biodrowego są fizjologicznie nierozwinięte i kazał za jakiś czas powtórzyć. Drugie USG robiliśmy wczoraj, czyli w prawie 3 miesiącu i wszystko było ok. No i tamten lekarz (starej daty kazał szeroko pieluchowac czego ja nie robiłam) a ten z wczoraj powiedział, że teraz już się tego nie praktykuje.
Moim zdaniem pierwsze USG lepiej zrobić w okolicach 8 tygz nie wcześniej. -
nick nieaktualnyDziewczyny potrzebuje porady, od paru dni Antek bardzo intensywnie ssie kciuka w czasie snu. W dzień też wkłada paluszki i piąstki do buzi, co mnie nie martwi bo wiem, że to normalne na tym etapie. Ale w nocy ssanie jest bardzo konkretne. Próbowałam dawać smoczka ale wypływa, potem chwilę śpi bez palca w buzi a po kilku minutach kciuk znów trafia do buzi (i tylko prawy) Uważacie, że na tym etapie powinnam już to konsultowac z lekarzem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 05:50
-
nick nieaktualnyDo tego jestem w szoku bo mój dzieć coraz więcej przesypia. Wczoraj zasnął ok 19;50 i spał do 4:30... Jest tylko na cycu. To taka odmiana po czasie, kiedy karmiłam go co 2-3 godzin, że aż sama budzie się w nocy i sprawdzam czy wszystko z nim dobrze;-) wczoraj położyłam się o 21 i dlatego już nie śpię (młody zjadł i znów zasnął) Mam ogromną nadzieję,że już tak zostanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 05:41
-
Widzę, że więcej nas nie śpi U mnie pobudka jak co dzień, czyli 5:30
Olciaa nie mam pojęcia co z tym ssaniem kciuka.
Figa my pierwsze USG bioderek mieliśmy w dniu wypisu, potem w 6 tygodniu i w 3 m-cu pójdziemy jeszcze raz. U nas nie ma problemow1 na nfz się dostać, co więcej rejestrują na konkretną godzinę i nawet minuty nie czekaliśmy
Co do meningokoków to będziemy szcepić po 6 m-cu bo w pierwszym półroczu i tak tych szczepień jest sporo. Bierzemy obie szczepionki, zarówno na typ B jak i C. -
Ciasteczko gratuluję ja też miałam początkowo sn, a skończone na cesarce, źle nie wspominam.
ruch tu z rana, nasz od 6 nie śpi, teraz mąż inhalacje mu robi
my bioderka - w szpitalu, w 6 tyg. i teraz 30 maja idziemy.Wszystko jest ok, ale lekarz zalecił kontrole to idziemy
jeśli chodzi o kąpiele - u nas tylko te pierwsze to straszny krzyk, a teraz to radość. A jak pierdzi w wodzie to ma taką fajną minę typu "nie wiem co się dzieje, ale fajnie jest". Karol lubi trochę cieplejszą wodę, choć aż tak wybredny nie jest ja też karmię po kąpieli. Odkładamy potem tylko do łóżeczka i zasypia sam.
nawet nie słyszałam o tym, żeby karmić przed kąpaniem - ja starałam się bardzo mało czytać o dziecięcych sprawach (zalecenia itd.), bo bym oszalała, dużo robię na czuja albo pytam mamę i siostrę. -
Ciacho super! Gratuluję! Byłaś dzielna
Też sprawdzaliśmy bioderka jakoś w 8 tygodniu.
U nas w kąpieli też był wrzask. Zmieniłam miejsce, woda cieplejszy,i przestał płakać ale powodów może być tysiąc.
Olcia u nas Adaś też zaczął dłużej spać z dnia na dzień. Budzi sie 2 razy. A budził co 2h.
A wczoraj spędziliśmy cały dzień na dworku. Mały miał tylko drzemke w domu w najgorsze słońce. -
Ciasteczko, gratulacje❤
Ja pamietam jak Mia spala pierwszy raz ciagiem do 6:45! Obudzilam sie przerazona, ze nie slyszalam dziecka i zalana mlekiem🙈
U nas wlasnie ksiezna obudzila sie na mleko i tatus daje, a ja musialam wejsc zobaczyc czy ciastek juz jest
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Olciaaa wrote:Haha Antek ma podobną minę w czasie kąpieli ogólnie mój syn to taki spokojny facet
Dziewczyny u nas już prawie 3 miesiące i faktycznie widzę, że z dnia na dzień jest łatwiej
Karol też jest bardzo pogodny, taki śmieszek byliśmy w czwartek na USG jamy brzusznej i całe badanie "podrywał" panią doktor
a jak go dam na brzuch, to w trzy migi i na plecy się odwraca
Każdego dnia wdaję mi się, że potrafi więcej -
A co do kąpieli bo zapomnialam U nas przy pierwszej był płacz bo nowa sytuacja i do tego my byliśmy zestresowani.
A teraz kąpiemy codziennie bo Mała to uwielbia! Nam pomogło obejrzenie filmiku Pawła Zawitkowskiego o kąpieli. Staramy się robić podobnie i Córeczka płacze ale tylko jak ją z wody wyciągamy bo zawsze za krótko . No i kąpie mąż, Mała wpatrzona w niego jak w obrazek, oczy wielkie i uśmiech na twarzy. A czasami dokładnie taka mina o której piszecie
U nas mija 7 tygodni i już widzę ogromną różnicę, jest łatwiej. I jak pomyślę ile sie przez ten czas zmieniło i jak rozwija się moje dziecko to nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak będzie za 3 m-ce
Wczoraj dotarła mata piankowa na podłogę więc dzisiaj rozkładamy i zaczynamy nowy etap. Będzie nam latwiej ćwiczyć a i dla Natalki zawsze coś nowego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 07:58
-
nick nieaktualny