Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa wrote:Wspolczuje ciezkich nocy
My wlasnie sie obudzilysmy, mala jeszcze w lozeczku sie bawi, a ja sie dobudze i ide sniadanie ogarniac...
To u Was też dluuugie spanie ❤
Ja zdecydowanie nie jestem rannym ptaszkiem. Musze miec czas na "dojscie"-lubie polezec chwile w lozku, potem spokojne sniadanie, kawka, chwila tv-taki czas dla siebie.
Choc jak starsza corke szykuje, to musze szybko niestety wstawac i szybko ze wszystkim dzialac. Zdecydowanie to nie moj poranny rytm 😜 -
Dziewczyny , współczuję. Ja dziś dzień zaczęłam o 5:30 to nawet nieźle. Trochę zaczyna być walka z karmieniem na leżąco, wypluwa pierś i trzeba podawać od nowa.. Ewidentnie moje dziecko jest rannym paszkiem, bo jak wstanie koło tej piątej to już nie zaśnie, choćby go karmić i tulić i nie wiem co jeszcze.. Chciałabym, żeby zaliczył drzemkę, bo chcę się naszykować na spacer ale jest marudką..
-
Magnolia, tak u nas od poczatku ja i u was dlugie spanko
Mala od poczatku spala dobrze i dlugo, jak byla noworodkiem, to spokojnie spalismy do 9-10 z dwiema pobudkami na karmienie (my kladlismy sie kolo polnocy)
Pozniej mala miala tryb taki, ze szybciej jak kolo 22 mi nie zasnela, wiec spala tez do 10-11 a ja razem z nia😂
Teraz juz idzie spac kolo 20:30 i budzi sie miedzy 8-9 (zazwyczaj koko 8:30), wiec naprawde swietnie...
MagNolia55 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Super Cierpliwa 😃 Widicznie Mia po Tobie 😉😉 Mój mały też chyba po mnie ma to ze spaniem, bo ze mnie to śpioch straszny. Ja jak porządnie się nie wtśpie, to nie funkcjonuje normalnie. Chodzę jakby pijana...także dobrze, że młody lubi pospać. U nas od 20.00 pobudka na jedno karmienie nocne albo wcale. Rano budzi się róznie-czasem o 6.00 a czasem nawet o 8.00 ale ma ok. godz. aktywnosci i pottrafi znowu usnąć. Wiec jak wstanie np. o 6.00 to o 7.00 zasnie znów na ok. godzinkę, dwie, potem karmienie, ubieranie, spacer i dalej to juz idzie swoim trybem.
-
Magnolia, to tez super u was! U nas jedno, czasem dwa karmienia, ale jedno jest zazwyczaj jak ja jeszcze nie spie i trwa to wszystko 5-10minut i spi dalej, wiec i tak nie mam na co narzekac, bo nawet sie nie zdaze rozbudzic, a juz spimy dalej...
Dzis zapomnialam w nocy wylaczyc monitora oddechu i sie rozwyl😂 na szczescie malej nie rozbudzil, zjadla i poszla spac
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
upał straszny Karol bardziej senny niż zwykle, ale na szczęście wodę piję.
jego sen powoli wraca w jakieś ramy - po kąpieli spać i budzi się koło 5:30 (pielucha, butla) i znowu idzie spać tak do 8:30. Także nie mam na co narzekać, tym bardziej, że mąż o 6 wstaje, więc jego pobudka jest w idealnej porze
jedynie co to strasznie się wierci w nocy nie można mieć wszystkiego. Do tej pory spał na wznak na poduszce headcare, teraz musiałabym kupić większy rozmiar ale nie wiem czy to ma sens skoro on się tak wierci.
w ciągu dnia uczymy go zasypiać w łóżeczku tu moja mama zainterweniowała, ale miała całkowitą racje wcześniej ogromna histeria i konieczność kołysania, a od dwóch dni, jak robi się marudny i senny to do łóżeczka (pokręci się, pobawi i zasypia). -
U nas zawsze pada przy mleku... czy drzemka, czy na noc, mleko musi byc... wypija i odkladam bo spi jak zabita
A Morgana, wczoraj wpadla mi w rece nowa Humana SL tzn w tym nowym opakowaniu... niestety w tym mleku nic sie nie zmienilo syrop glukozowy na pierwszym miesjcu w skladzieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 12:13
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
U nas mały spał zwykle do 9. Niestety od kiedy są upały wstaje zwykle 7.30 i do 9 leżymy później jedzenie godzina zabawy i o 10 krótka drzemka. Niestety w nocy śpi bardzo niespokojnie. Zawsze spał pięknie a teraz chyba mu jest za gorąco mimo że nie jest spocony to chyba czuję że nie ma czym oddychać.
Ja dziś się szarpnęłam izrobilam mini Pavlove. Niestety trzeba przejść w końcu kiedyś na dietę bo zaczynam przybierać i źle się czuc. A z drugiej strony nie potrafię zrezygnować ze słodyczy czy właśnie takich deserów. Macie jakiś patent jak walczyć z uzależnieniem -
U nas przez te upały mały się maga rozregulował. Wczoraj był pierwszy dzień od jego urodzenia, gdzie nie poszliśmy na spacer w do południa tylko przełożyliśmy to na wieczór. W domu jest bardzo ciepło, najlepsza temp w sypialni, wiec wczoraj tam przesiedzieliśmy większość dnia przy zasłoniętych oknach. Mam nadzieje, ze jutro odczujemy ulgę.
Natomiast noce u mnie podczas upałów to małe koszmarki, synek budzi się częściej, a ja spać nie mogę bo mi za gorąco.
Necia ja tez miałam walczyć z uzależnieniem, ale dostałam syfon do hotel śmietany i prawie codziennie jem truskawki ze śmietana -
Ja nie pomoge, bo u mnie slodycze sie prawoe zawsze przeterminowuja🙈
U nas dzis 20 stopni i troche popadalo, otworzylam okna, zrobilam przeciag i teraz marzne😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyUff w końcu Was nadrobilam byłam u rodziców kilka dni i tam zawsze jakoś mniej czasu poświęcam na internet. Muszę się pochwalić, że to była moja pierwsza długa (140 km) samodzielna podróż z Agatka. Dałam radę, Agatka tez.
Moje dziecko skonczylo 8 miesięcy. Jestem w szoku jak ten czas szybko mija. Od kilkunastu dni intensywnie przy wszystkim kleczy, a jeśli się da to wstaje (właśnie zamiast zasypia to stoi w łóżeczku i się cieszy), natomiast zupełnie nie próbuje siadać, tak jakby nie było jej to potrzebne.
Iwka, może męża przekona to, że espumisan się nie wchłania, tylko "przelatuje" przez organizm w niezmienionej formie, więc można go spokojnie podawać takim maluchom. Położna mówiła mi też, że efekt jest przy regularnym stosowaniu. I też Agatka miała problem z gazami w nocy. Od popołudnia wisiała praktycznie non stop na piersi, a przez to pewnie lykala sporo powietrza i problem gotowy.
Co do zębów, to nadal pozostaje w klubie bezzebnych.
Agatka dzien zaczyna zazwyczaj ok. 6, ale zdarzyło się też i o 4. Natomiast codziennie ok. 4 zaczyna płakać przez sen. Muszę ją wtedy poprzutulac i pobujac trochę, bo jeść nie chce. Kilka koleżanek mówiło mi, że u nich ten etap byl gdy właśnie wychodziły zęby, więc to może to.MagNolia55 lubi tę wiadomość
-
Pytanie. Chciałam małego przełożyć już do spacerówki bo może tam też leżeć na polski o przodem do mnie. Wydaje mi się że będzie mu chłodniej niż w tej zabudowanej gondoli. Ale czy używacie jakiś wkladek? Możecie coś polecić na tak upalne dni? Bo ten materiał jest mega sztuczny i jakoś wydaje mi się że się będzie na nim pocil.
-
Buko już nie raz mówiłam to mężowi ale on dalej swoje. Niestety doszło do tego że podaje za jego plecami. Trudno. Muszę spróbować. Nie mogę patrzeć jak ona steka i jeka w nocy. Myślę że powinna już po mału spać dłużej w nocy a nie po 2 3 h. Mówisz że jakiś efekt dopiero przy regularnym stosowaniu tylko ciekawe kiedy zaczną działać
A ma takie pytanko co do pampersow. Jak są widelki np od 3 do 6kg to kiedy poznajecie że są już za małe? Ja mam teraz pampersy 2 mała ma nie całe 5kg i mam wrażenie że są za małe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 21:53
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎 -
Necia, ja mialam wkladke do mojej spacerowki bawelniana w zestawie, wiec nie pomoge... z chlodniej, to tez roznie w zaleznosci od wozka... u nas np gondola byla lepiej wentylowana jak spacerowka, a wbrew pozora w wiekszosci spacerowek lezac na plasko maluchy sa tez dosc zabudowane...
My mielismy wentylowane dno gondoli i budka prawie cala byla odpinana na wentylacje, a w.spacerowce tylko jedno pole miedzy przeslami...
Z tym ze mowie zalezy od wozka...
Iwka, u nas jak sa odciski od gumek przy nozkach, lub mala zaczyna przesikiwac pamperki noca, to znaczy, ze pora na nowy rozmiar
Co do kropelek, my tez mielismy stosowac regularnie, a nie w razie problemu, zeby sie popeawiloWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 22:11
klamka, Iwkaaa lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja jakoś tak na oko rozpoznaje...mniej wiecej po tym, ze wlasnie pojawiaja sie odciski, siku czasem przeleci i ogolnie malawe się wydają
My przy 5kg jeszcze 1 nosilismy ale juz ostatnią partie Teraz nie wiem ile mały wazy, bo w sumie wagi niemowlecej nie mam, ale póki co bazujemy na 2. -
Powiem Wam, ze my wogóle wentylacji nie mamy w wózku...no ale jakoś sobie radzimy...zaduzo też czasu w wozku nie spedza, bo max. godzinke jednorazowo jak teraz tak ciepło. Oczywiscie staram sie by miał dostep powietrza oslaniajac tylko parasolką...naszczęście mamy niezbyt głęboką gondolkę i to nas ratuje
-
nick nieaktualnyJa pieluszki też oceniam na oko. Przesikiwanie nie jest dla mnie wyznacznikiem, bo kiedyś założyłam Agatce na noc większego pampersa myśląc waśnie,że obecny jest za mały skoro rano jest zasikana i tak po nocy miała całe plecy mokre, więc to nie to . Zauważyłam też, że niby ten sam rozmiar, a widoczna jest różnica między firmami (np dady są mniejsze niż lupilu). Agatka nosi obecnie 3, a z pampersa po zmianie rozmiarowki 2, chociaz to nasza ostatnia paczka, bo zaczęły ja uczulac.
Pisałam kiedyś, że jak dla mnie najlepsze są z Rossmana fit&fun. Muszę zakualizowac informacje, bo prawdziwą miłością pokochałam ostatnio lupilu. spokojnie wytrzymują cała noc (pampersy nie dawały rady), nic a nic nie uczulają Agatki (a to nie taka prosta sprawa) i w ostatnim czasie mają (lub miały) naprawde dobra cenę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 12:32