Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Rubi27 wrote:Dziewczyny a kupowała któraś z was przez internet taki kocyk/otulacz bambusowy. Znalazłam taki 100% ale może macie sprawdzony sklep?
Ten kocyk to bambusowa wiskoza, to ok?
Pieluszki, ktore uzywam jako okryc letnich jak jest potrzeba mam LennyLamb
Wiskoza bambusowa jak najbatdziej jest ok
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
To bambusowy bedzie naprawde fajny, bo u nas tez nim otulamy do wieczornego mleczka
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Wczoraj dla spokoju pojechaliśmy z małą do pediatry. Stwierdził że nie dość mocno łzami i przepisał jej krople. Rumianek kazał odstawić bo mówi że może ale nie musi uczulać i albo te krople są tak super albo faktycznie rumianek jej to pogorszył bo wczoraj zakropilismy raz i jest dużo lepiej. W nocy już nie miała tak dużo ropy tylko trochę dziś tak samo. Kazał zmywać brud wodą i 3 do 4 razy dziennie zakropić.
Pytałam też o te gazy że mała jeczy skomle w nocy że za dnia ładnie śpi nie raz po 3 nawet do 4 h sie uda i ładnie śpi. A w nocy kręci się skomle wierci się i budzi nie raz po 2h to stwierdził że można niby ten espumisan dawać po 10 kropli na noc i zobaczyć czy jest poprawa.
Wczoraj wieczorem nie daliśmy małej już dicoflor ani espumisan żeby zobaczyć jak będzie i jak się obudziła o północy to zrobiła taką kupę że aż plecami jej poszło. Myślę ooo może już będzie dobrze ale niestety od 3 znowu to samo. Dziś chyba już damy jej te krople ale mąż marudzi że już leki że taka mała itd tłumaczę mu że spróbujemy że może będzie lepiej ale nie mogę się z nim dogadać.
Mam pytanie do Was. Mała jak je pierś i np zaśnie przy piersi to potem jak biorę ją na odbicie to nie zawsze jej się odbije próbuje próbuje ale nie odbija to kładę ją spać i potem np wierci się obudzi za jakiś czas i pierwsze co to beka a nawet i ulewa czyli zle jej się śpi bo zalega jej to mleko i teraz nie wiem czy może za krótko ją trzymam do odbicia może dłużej próbować. Położna mówi że nie zawsze odbija dziecko zwłaszcza jak zaśnie
A do tego wszystkiego mała nie raz tak płacze że aż się zanosi serce wtedy pęka. Nawet wczoraj u dr mieliśmy jechać już do domu a ta jak się rozplakla to nie dała wsadzić się do fotelika płacz i lament straszny chwila spokoju i jak jechaliśmy do domu to w połowie drogi to samo. Trochę teraz o tym poczytałam i nie wiem czy narazie obserwować czy szukać powodu bo może coś jej jest ale ja dla mnie ona tak płacze jak coś się jej nie podoba czy jest rozdrażnionaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 10:39
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎 -
Iwka, u nas tez byl wielki problem z odbijaniem, bo ile jej nie trzymalam to w 99% nie odbila, a pozniej jak ja podnosilam jak sie obudzila to wielki bek i polowa ulana...
Sprawa odbijania sie nieporownywalnie poprawila, jak zaczelam ja odbijac w pozycji na brzuszku, bez pionizowania (na leniwca lub ukladajac na moich kolanach), wtedy tez zaczela zdecydowanie mniej ulewac... a od pediatry dostalysmy zalecenie w zwiazku z nieodbijaniem, do kazdego karmienia 15 kropli sab simplex (dawalam poczatkowo espumisan 100 po 10 kropli bo mialam jeszcze)... wtedy zaczela odbijac jak stary chlop, a i ulewania byly, ale troche mniej i nie odrazu po odstawieniu od piersi...
No i jak czasem mielismy nadmiar gazow sporadycznie, tak od czasu trzymania malej jak najwiecej na brzuszku plus krople, nigdy nie wystapil nadmiar gazow... a krople dawalismy jej moze jakis miesiac, pozniej juz sama dawala rade odbijac pieknie...Iwkaaa lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Iwkaa u nas problem gazów był dość spory. Szukaliśmy dość długo naszego złotego środka i po kilkudziesięciu próbach udało się wypracować. Złoty środek - no może srebrny bo bywały gorsze dni mimo że robiliśmy wszystko jak nakazywała nasza wypracowana recepta.
Na początku może opiszę jak się to objawiało u nas. Najczęściej problemy zaczynały się wieczorem 17-18 i potrafiły trwać do karmienia o 5. Mały zasypiał i nagle zaczynał się "rzucac" po łóżeczku. Robił się bordowy i mega się prężył po czym zaczynał pokwekiwac. Chwila takiego zachowania i pierd (wtedy pokwekiwanie przeradzało się w płacz). Po pierdku chwila spokoju i spokojnego snu i akacja zaczynała się od nowa. Czasami te problemy były tak duże że mały się wybudzal i płakał już dość mocno.
Nasz środek wypracowany to tak. Przed każdym karmieniem 5 kropel Delicolu (podawałam na łyżeczce). Espumisan do karmienia (podawałam do butelki) o 9, 12, 15, 18, 21 (karmienia o 2, 5byly bez). U nas mały nie odbijał się praktycznie w żadnej pozycji (czasami po długiej chwili w pozycji na leniwca albo na kolanach). W godzinach 17-21 robiłam okłady z takim pasem z pestek wiśni (dwa trzy razy przykładałam i masowała brzuszek okrężnymi ruchami). Do tego w ciągu dnia bardzo dużo ćwiczyliśmy rowerek i skakanie na piłce (skakanie było świetne bo od razu było słychać pierdki). Jak widzialam że ma problem a był to czas jego aktywności to masaż okolic odbytu (tutaj też pierdki było pięknie słuchać w czasie masowania). Zmiana mleka z Nan Optrio na HiPP Combiotik plus karmienie piersią. I zmiana witaminy D z Devitum na Juvit. -
A jeszcze będę miała pytanie. Od 3 dni moje dziecko znienawidzilo kąpiel. Zawsze się cieszył chlapał nogami a teraz po 3 sek od włożenia do wody jest taka furia że aż się zapomina. Macie jakoś pomysł co może być nie tak? Nie zmieniliśmy zupełnie nic. Nie widać ugryzień czy odparzonej skóry. Dziś zrobiliśmy chłodniejsza wodę bo myśleliśmy że mu za ciepło ale było to samo. W chwili wyjęcia z wody mały się od razu uspokaja.
Iwkaaa lubi tę wiadomość
-
O wlasnie, dobrze, ze Necia napisala, przypomnialo mi sie, ze wlasnie to, jaka wit.d podajemy tez czesto ma wplyw na brzuszkowe sprawy...
Necia, jedyne co mi przychodzi do glowy, to proba cieplejszej wody niz zawsze mieliscie... a jesli to tez nie, to moze taki etap, albo jest juz np zmeczony za bardzo?
U nas jest protest podczas kapieli, zwlaszcza jak ja poloze do umycia glowki, jak chwile ja przeciagniemy do stalej pory kapieli, a jest juz wczesniej zmeczona i wtedy jest juz zbyt zmeczona i zaczyna sie protest podczas kapieli...Iwkaaa lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Iwka, u nas jest lepiej po tym Espumisanie.. Chociaż ulewa dalej mega.. Już się do tego przyzwyczajam.. No trudno.. Wszystko i wszyscy obrzygani.. Na pionowo nie odbijam, bo jest dramat ale na brzuszku czy na płasko odbija ale nie wyklucza to ulania..
Cierpliwa, zmieniłam ustawienia kamerki i się okazuje, że jest lepiej.. Brawo ja Już się nie gniewam na nianię Za to wybrałam sobie takie miejsce na ścianie i potem kolejne, że mam 4 dziury w ścianie i kamerka nie wisi Muszę kupić jakieś obrazki do powieszenia
Iwkaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja schudłam 18,5 kg od urodzenia.. Miałam tyle wody w organizmie, że zeszło mi po 6 cm z obwodu ud. Do wagi sprzed ciąży brakuje mi 3 kg a do wymarzonej wagi 7,5 kg. Zaczynam myśleć, że jest to w miarę realne Już się o niebo lepiej czuję i nawet zaczęłam akceptować swoje rozstępy Za 3 miesiące ślub, może się wcisnę w kieckę
Rubi27, Veri lubią tę wiadomość
-
Czeko gratuluję utraty wagi! I super że niedługo ślub we trójkę
A Adaś od paru dni ćwiczy w pozycji czworaczej, buja się tył-przód a ile przy tym stękania,marudzenia ale absolutnie nie bierz mnie na ręce bo ćwiczę. Teraz mnie zastanawia jak szybko zacznie raczkowaćLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Czeko, super, ze sie z kamerka udalo!
Ale sie z tymu dziurami usmialam😂 tez bym pewnie tak miala ale u nas wybieralam miejace patrzac w monitor i trwalo to tyle, ze maz juz tracil cierpliwosc, czekajac z wkretem😂
Gratuluje takiego spadku!
Rubi super! Szybko mu idzie
U nas w sumie od takiego bujania, do raczkowania ok 2 miesiace minely... tylko u nas to bylo to, ze moja potrafila w tym czasie przemieszczac sie pelzajac z predkoscia swiatla i raczkowanie ja spowalnialo😂 bo musiala sie skupic nad dostawianiem nozek i raczek a tak sunela... wiec raczkowala tylko tam, gdzie ciezko sie bylo czolgac, a tak to na brzuchu sunela😂 mysle, ze to tez mialo wplyw na to, ze sobie czesto raczkowanie odpuszczala...
Teraz zaczyna chodzic przy pchaczu/pufie i wszystkim innym co sie da przesunac przed soba🤦♀️Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Czoko a Wasza niunia ile śpi w nocy? Potrafi spać dłużej niż 3h ??? U nas kurczę za dnia to ładnie śpi nie raz do 3 4 h potrafi. A w nocy to po 2h 2.5h mówię mężowi że to gazy gazy a ten mi pieprzy o jakiś fazach snu że dzieci tak mają szkoda tylko że mała śpi za dnia bez jekow i skomlen tylko w nocy tak ma. Mówię mu że daje jej dziś espumisan to on nie że znowu leki że ona taka mała a już leki i się kłócimy. Tłumacze mu mówię to nie. Tylko to ja siedzę z nią w nocy przy cycku a nie on... Owszem czasem ja weźmie przewinie ale mała ma takie dni że nie chce do niego tylko do mnie. On twierdzi że skoro mała robi kupę to nie ma gazów i ładnie się wyproznia... Jezu brak słówIVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎 -
Iwka ehhhh ciezki egzemplarz kupka a gazy to dwie rozne sprawy... jak ja mam gazy to tez nie zawsze lece na wc, czsem poprostu mam gazy i wzdety, bolesny brzuch i tyle... i przechodzi jak sobie popierdze i wezme lwki na wzdecia, a kupy wcale nie robie... moze sprobuj mu tak wytlumaczyc...
Tak mi teraz przyszly dwie rzeczy jeszcze do glowy... jedna to kiedy podajesz wit.d? A druga, to, ze moze dlatego ze tak duzo i czesto w nocy jest przy piersi, te problemy sie wzmagaja akurat w czasie nocy bo sie przejada? Czy 9na tylko tak wisi, bo wisi, ale nie ciągnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 20:11
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Iwkaaa wrote:Czoko a Wasza niunia ile śpi w nocy? Potrafi spać dłużej niż 3h ??? U nas kurczę za dnia to ładnie śpi nie raz do 3 4 h potrafi. A w nocy to po 2h 2.5h mówię mężowi że to gazy gazy a ten mi pieprzy o jakiś fazach snu że dzieci tak mają szkoda tylko że mała śpi za dnia bez jekow i skomlen tylko w nocy tak ma. Mówię mu że daje jej dziś espumisan to on nie że znowu leki że ona taka mała a już leki i się kłócimy. Tłumacze mu mówię to nie. Tylko to ja siedzę z nią w nocy przy cycku a nie on... Owszem czasem ja weźmie przewinie ale mała ma takie dni że nie chce do niego tylko do mnie. On twierdzi że skoro mała robi kupę to nie ma gazów i ładnie się wyproznia... Jezu brak słów
Co do wizyty lekarskiej to Mały miał rozwolnienie zielone wczoraj i ten katar... Te bóle brzuszka i w ogóle. Mam zaobserować czy zielona kupa nie jest po truskawkach, może się gorzej czuje jak je zjem.. Miewał wcześniej zielone kupy a ja piłam koktajle ale czy akurat wtedy to nie wiem.. Muszę zobaczyć. Katar to przez gorąc i suchość powietrza. W nocy mamy 27 stopni.. Na brzuszek mam dawać ten Dicoflor. I daję Espumisan 3x10.
Dzięki temu, że dał tak pospać to o 6:00 już wywieszałam pranie na tarasie popijając kawkę Mój narzeczony się zajmował Małym, bo wychodzi o 8:00 do pracy to jeszcze się naszykowałam. Zaraz ogarniam dom, bo mi Mały przysnął i lecę z nim na spacer do parku, póki nie ma miliona stopni. To będzie dobry dzień. Chociaż później przyjeżdżają obie babcie to może się zmienić ale oby nie
Iwka, może wasza kruszyna zaczyna mieć kolki i jak synek Ciasteczka, miewa je w nocy? Naszemu to podobno się w jelitach tak kotłuje.. Więc potwierdzam, że jak są gazy to jest ból dla dziecka i kupa nie ma z tym nic wspólnego..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2019, 09:01
-
Jeszcze zapomniałam dodać. Pediatra mi kazała bardzo często go przystawiać do piersi w te upały. Gdy tylko daje znak, że by coś zjadł to dawać, bo to nie tyle jedzenie co picie. A jak nie będę przystawiać to dopajać ale będę przystawiać. Pewnie to wiecie ale chciałam Wam napisać, żeby dzieci piły bardzo dużo teraz.
-
Czeko, czasem faktycznie jak dzieci sa w innym pokoju, to spia lepiej, bo rodzice ich nie wybudzaja (nie mowie ze zawsze ale czasem tak bywa)...
U nas np jak siedzimy dluzej i gtubo po polnocy idziemy do lozka, to nawet jak mamy gosci (a salon mamy otwarty i zaraz za rogiem wejscie do sypialni) to mala potrafi spac jak zabita i ani drgnac... a w tygidniu jak maz szybciej spac idzie, potrafi sie obudzic duzo wczssniej na karmienie...
Dlatego ja powoli tez czeka eksmisja do wlasnego pokoju...
Chociaz szkoda nam troche rozkrecac lozeczka zeby je przeniesc (nie przejdzie w caloscinprzez drzwi bo mamy lozeczko 79x140) i znow skrecac, a za 3 miesiace rozkrecac na przeprowadzke, bo wiadomo jak to cos tysiac razy skrecac i rozkrecac...
Zizu, ale czas sunie!
U nas za tydzien 10 miesiecy! A ja jeszcze myslamj jestem przy tym wspanialym czasie noworodka...
Wczoraj sprzedalismy nasz woz 2w1, teraz trzeba spacerowke ogarnac, bo zostalysmy z chusta i nosidlem..
Wczorsj mielismy swieto, wiec posslismy na dlugi spacer i lody... wrzucilam mala na plecy... juz 3 raz z nia tak bylam i stwierdzam, ze to jest najwspanialsze co moze byc! Ja nawet nie czulam, ze jakies dziecko ze soba mam, jakby nie to, ze czasem sobie spiewala, to moglabym zapomniec o tym, ze jest z nami😂 a jej tez chyba bylo wygodnie i komfortowo, bo zasnela i spala jak zabita😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700