Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czy są tu mamy bliźniaków?? Szukam opinii na temat podwójnych łóżeczek dla bliźniąt.
Czy któraś z was użytkuje taki i mogła by podzielić się opinią.
Z góry dziękuję 😊Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Iwka, przy gazach malej duzo bardziej pomoze espumisan jak dicoflor
Jesli chodzi o spacery o spacery, to jak Klamka mowi, probuj codziennie, a nawet i kilka razy dziennie, z czasem bedzie coraz lepiej i coraz dluzej... albo moze sprobuj z chusta?
Jesli o oczko chodzi, to rumianek tylko wzmaga ropienie wiem co mowie, na niejedno ropienie, czy rane tylko slyszy sie rumianek i rumianek, a rumianek jeszcze bardziej rany babra niestety...
Nie wiem skad to przekonanie, se rumianek pomaga, to jak z ta herbata z kopru na brzuszek, a wiecej z tego zla jak dobra🤦♀️
Przemywaj oczko i zakrapiaj po kilka razy dziennie twoim mlekiem po kilku dniach powinno byc lepiej
Klamka, moja siostra mi kupila w pl jak kapletowalam wyprawke (kupowalam w.pl to czego tutaj nie dostalam)... tutaj go nigdzie nie widzialam, czasem na ebay jest...
Ja dzis zostawilam corke z tatusiem, oni poszli na spacer, a ja pojechalam na silownie wypocilam sie, wybiegalam, mam nadzieje ze ruszy moj ostatek pociazowego brzuszka...
Iwkaaa lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyIwka, jak Agatce ropialo oczko to też przemywalam solą fizjologiczna, ale to nic nie dało, a wystarczyło 2 czy 3 razy przemy moim mlekiem i problem zniknął i już nie wrócił
Wiecie co, wstyd się przyznać, ale zanim zostałam mama to też potrafiłam pomyśleć o czasem powiedzieć, że ktoś nauczył noszenia czy spania w łóżku, bo wydawało mi się, że dziecko jest jak taka plastelina bez własnego charakteru i temperamentu, która możemy ukształtować jak tylko nam się podoba. Ot takie myślenie bezdzietnej lambadziary PS. Uwielbiam to określenie
Zostałam mama i życie zweryfikowalo moje poglądy.
Agatka nie dotknęła łóżeczka przez 3 miesiące. Pamiętam, że mówiłam, że bez sensu je kupiliśmy skoro jest nieużywane. Teraz biorę ja do siebie do łóżka po pierwszym karmieniu i nie widzę w tym problemu.
A odnośnie przytulania to Agatka była nieodkladalna, karmienie trwało godzinami i pamiętam jak się tym denerwowalam. A teraz karmienie trwa 3 minuty, usypiać na rękach nie chce (tzn. Tak pół na pół, bo czasem muszę ją ululac) i czasem mi tego brakuje. Jedynie teraz się zmieniło to, że Agatka tak prawdziwie się przytula do mnie i to uwielbiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 21:20
Jvm, MagNolia55, Iwkaaa lubią tę wiadomość
-
Rubi😂😂😂 nieeeee, to nawet nie z mysla o forum to z mojego zycia i rad jakie wiecznie na wszystko sluchalam😂
Rumianek na oczy, rumianek na przeklute miejsca, na kazda dupe maryne rumianek...
Pamietam jak przebilam pepek i pani super kosmetyczka, ze rumiankiem przemywac... zaczelo mi to tak ropiec, tak sie ciagnac tam wszystko, no dramat... akurat bylam u innej z moja ciocia, bo robila regulacje btwi i pytam ja co z tym fantem, a ona mnie opierniczyla za ten rumianek...
Zmienilam na sol fizjologiczna i za 4 dni rana prawie czysta...
Ale ogolnie jak sie strasze pokolenie zapytasz o rade to zawsze slychac rumianek, koperek, woda z cukrem😂 no przysiegam to jak recepta na cale zlo swiata... no ale co sie dziwic, internetow nie czytaja, nie orientuja sie u lekarzy (chociaz i oni czasem bzdury glosza) bo dzieci juz duze, a kiedys takie metody byly popularne...
Zeby nie bylo, ze jestem antyrumianek, to uwielbiam go pic😂 miete tez a i herbatke koper-kminek-anyz ale to wszystko dla smaku nie cudow...
A Amol super sprawa!
Buko, oj tak❤ tez uwielbiam jak Mia przychodzi i wdrapuje sie na mnie zeby sie przytulic❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 21:37
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Buko, ja też byłam taka bezdzietna lambadziara!
Byłam przekonana, że nie pozwolę dziecku spać w swoim łóżku, a teraz jak mam wybór nie pozwolić mu i zakończyć spanie po 4 rano albo spać z nim jeszcze do 7 to wybór jest prosty;)
Ja myślałam też, że dziecku można byle co pokazać i będzie się cieszyć. A mój syn mając 5 tygodni jak oglądal książeczki kontrastowe to zachwycał się wiewiórka i złościł na niedźwiedzia jak mu puszczałam kołysanki dla niemowląt to się złościł, a jak muzykę klasyczną dla niemowląt to był przeszczęśliwy. Bylam w szoku, że takie malutkie dziecko, co ledwo skończyło miesiąc już ma tak wyrobiony gust.
-
To moje dziecko muzyka dla dzieci srednio interesuje... czasem sie zaslucha, ale to rzadko...
Za to puscimy youtuba i sobie leci playlista losowa, to co chwile pupka kreci😂 i to jak!
Ogolnie szok jaka ona kumata sie zrobila z dnia na dzien...
Jak widzi psa rano tonodrazu krzyczy "heeeeej" z wielkim usmiechem, rzuca mu pileczke i bije sobie brawo, jak pies nie chce za pileczka biec to na nia "krzyczy"😂 podczas kapieli jak psiak przyjdzie, to wie, ze ona tez lubi jej zabawki z kapieli i sie z nia dzieli😂 rzuca jej z wanienki a ta biega za nimi...
Jak je, to tez tylko zaglada gdzie pies, zeby sie podzielic...
Ostatnio probowala poker face😂 patrzyla na nas w skupieniu a reke z mieskiem trzymala w dol z boku krzeselka i czekala az pies sobie podskoczy i wezmie😂
No i niestety wszystko ja interesuje... niestety, bo ostatnimi czasy najbardziej szczota i kostka do wc🙈 takze trzeba baaaaardzo bilnowac zamknietych drzwi, bo deska sedesowa zamknieta, nue stanowi juz zadnego problemu...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa, gdzie nasz ustawiona videonianie? Chce przywiercic sowe do ściany nad łóżko ale w ciemności chyba nie złapie.. w ciemności złapie chyba tylko z bliska. Też tak masz?
-
Czeko, w pokoju malej mam na scianie, a w sypialni mielismy najpierw do lozeczka na opasce uciskowej zamontowana, a teraz stoi na parapecie niedaleko lozeczka, bo mala sie do niej co rano dobierala i balam sie ze ja popsuje jak bedzie tak szarpac...
Jak chcecie przykrecac to pppatrzcie zeby bylo takie miejsce gdzie bedzie widok tez jak opuscicie calkiem lozeczko... u nas poki bylo na wysokim poziomie, moglam ja postawic gdzie badz i bylo ok, jak obnizylismy calkiem juz teraz to sprawa nie taka prosta
Co do widocznosci, ja ja mialam blisko tylko na tych opaskach, tak to zawsze troche dalej jest a zawsze mam dobry widok (mala drzemkuje z zaslonietymi roletami zewnetrznymi)...
Masz ta sama co ja, czy ten drugi model?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Czeko, w pokoju malej mam na scianie, a w sypialni mielismy najpierw do lozeczka na opasce uciskowej zamontowana, a teraz stoi na parapecie niedaleko lozeczka, bo mala sie do niej co rano dobierala i balam sie ze ja popsuje jak bedzie tak szarpac...
Jak chcecie przykrecac to pppatrzcie zeby bylo takie miejsce gdzie bedzie widok tez jak opuscicie calkiem lozeczko... u nas poki bylo na wysokim poziomie, moglam ja postawic gdzie badz i bylo ok, jak obnizylismy calkiem juz teraz to sprawa nie taka prosta
Co do widocznosci, ja ja mialam blisko tylko na tych opaskach, tak to zawsze troche dalej jest a zawsze mam dobry widok (mala drzemkuje z zaslonietymi roletami zewnetrznymi)...
Masz ta sama co ja, czy ten drugi model? -
Czeko, wstawiam fotke na chwile (nie cytujcie) u nas obraz z daleka, po ciemku bez problemu (na zdjeciu gorzej wychodzi jak faktycznie jest bo aparat nie lapie dobrze obrazu z niani, takie paski mi sie robia po chwili skaczace)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 01:14
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Szybkie dwa pytania mam! Myślicie że mogę 5 mc dzieciaczki dać do innego pokoju? Normalnie.ki się nie mieści już w tym koszu na długość i muszę coś wymyślić a nie mam jak wstawić łóżeczka do pokoju. I tak od dwóch tygodni się zbieram ale nie mogę się odważyć. Boje się.... wdzie. Pięknie śpi w łóżeczku tylko nogi wkłada w szczebelki i chyba jednak muszę założyć ochraniacz chociaż wiem że nie powinno się ale tak to sobie nogi młody połamie przy tych akrobacjach.
A drugie pytanie z innej. Czy któraś z Was używa parowaru? Czy możecie poradzić co kupić?
Ciekawe co tam u October. Daj znać bo mnie już kciuk bola od ściskania -
Necia, my mamy ochraniacze od samego poczatku najpierw w kolysce, teraz w lozeczku bo moja od poczatku takie akrobacje, nie mialam nigdy z nimi.problemu, zeby cos nie tak bylo...
Co do osobnego pokoju, mysle, ze spokojnie i ze to jest napewno bezpieczniejsze, jak ryzyko, jesli kosz sie za maly robi
Parowaru nie uzywam, mam garnki amc i tam jest nakladka do gotowania na parze i swietnie funkcjonuje, a mniej roboty z tym... dobrze, ze maz wyprobowal, bo ja bylam gotowa na parowar, jakos po "zwyklych" farnkach nie wierzylam, ze tu bedzie ok...
Takze w wyborze nie pomoge
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dziewczyny dziękuję serdecznie za gratulacje! Nie udzielam się z braku czasu.. czasami brakuje to nawet na prysznic.. dobrze że mama w pierwszych tygodniach często nas uratowała obiadem bo nie było nawet czasu na dotarcie impulsu do mózgu że jestem glodna i trzeba cos zjesc a co dopiero na przygotowywanie posilku...
Korzystając z okazji mam pytanie ... może Cię doradzić jakieś mleko początkowe? Moje maluszki nie potrafią ssać piersi i cały czas leciała na laktatorze ale pora wprowadzić mleko gotowe.. chętnie poznam Wasze opinie! Ps. Wiem, że większość z Was karmi piersia.. ja też głęboko wierzyłem w to i bardzo chciałam żeby tak było.. niestety życie pisze swoje scenariuszeNajszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Kadetka ja awaryjnie używałam Nan nie bylo po nim problemów z brzuszkiem. Ale dziewczyn pewnie lepiej sie orientują które najlepsze w składzie
Necia my kupiliśmy ostatnio Götze & Jansen model cs501x. Jeszcze za wiele w nim nie gotowałam dopiero się uczę ale póki co jestem zadowolona, jak dla mnie wygodniejsze niż tradycyjne gotowanie. -
No to jak mąż wrócić z delegacji (bo teraz o tak nagle nie chce zostać be moich mężczyzn) zakaldam ochraniacz i staram się małego dawać do siebie do pokoju. Po karmieniu o 5 i tak biorę go do siebie do łóżka to teraz też tak będę robić. Bardziej uciążliwe będzie że jak zapłacze to będę musiała wstać a nie podnieść rękę no ale cóż...
Ja ten parowar to z myślą o Małym chce kupić. Zaczęłam rozszerzać dietę i on pięknie je. Potrafi zjeść pół słoiczka i nie grymasi, nie pluje i jest ogólnie zachwycony (poza dynią ale tej ja też nie lubię). Także chciałabym sama mu gotować właśnie na parze. Morgana jak u Ciebie rozszerzanej diety? Wogole to ja mam małego głodomora normalnie. Głodny jest co 3 h (a wszędzie piszą że ma jeść 130-150 ml co 4h) a on tyle zjada co 3 a czasami 180 ml. Ale jak jest głodny to jest histeria i muszę mu dać bo by się zadarł na śmierć. A czasami jest tak że przy 90 ml wypluje.
Ja na pocArku używałam Nan ale niestety ogromne problemy brzuszkowe mieliśmy. Zmian na HiPP Combiotik i trochę lepiej było aczkolwiek bez kropelek nie daliśmy rady. Mieliśmy też HiPP comfort ale po nim mały dostał ogromniej biegunki więc szybko wróciliśmy do zestawu HiPP Combiotik plus kropelki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 07:56
-
Kadetko, mleko to sprawa bardzo indywidualna bo kazdy maly brzuszek inne bedzie tolerowal...
U nas wylacznie HiPP, co mnie akurat cieszt zd wzgledu na sklad, kazde inne mleko to byly problemy brzuszkowe i brzydkie kupy...
Necia, to co pisza to takie orientacyjne, wiadomo, ze kazdy maluch inaczej... a i szybko sie moze to zmienic i moze zaczac jesc rzadziej... jak chce czesciej, widac potrzebuje...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700