Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie bylo mnke kilka dni i od razu widząc że pogoda się popsuła bo tyle napisaliście tych wiadomości ze nie wiem kiedy to nadrobię.
Właśnie jestesmy po szczepieniu na menigokoki (wczoraj była 2 dawka) i niestety powtórka z rozrywki. Gorączka (po podaniu leków) 38.5-38.7 do tego (jak to nazwała lekarka) ból cierpiący mięśni. Dziś jest lepiej ale stan podgorączkowy się utrzymuje.
Waga 8.5 kg i 72 cm długości. Nie wiem czy to duzo czy mało bo pediatria się nie odniosła.do tego więc zakładam że jest ok.
A teraz idę ogarnąć małego i może później Was nadrobię -
Dzięki dziewczyny. Wszyscy mi mówią, że to taka gra, moja prawniczka również, bo oczywiście już to zostało z nią skonsultowane.
Ciasteczko, dziękuję za propozycję, ale mam już prawnika, wydaje mi się, że z dużym doświadczeniem w tym temacie. A tak z ciekawości to też jesteś prawnikiem? Od prawa rodzinnego? Bo jakoś mi to umknęłoBuko -
nick nieaktualnyAgatelek wrote:Dzięki dziewczyny. Wszyscy mi mówią, że to taka gra, moja prawniczka również, bo oczywiście już to zostało z nią skonsultowane.
Ciasteczko, dziękuję za propozycję, ale mam już prawnika, wydaje mi się, że z dużym doświadczeniem w tym temacie. A tak z ciekawości to też jesteś prawnikiem? Od prawa rodzinnego? Bo jakoś mi to umknęło
Necia - o losie już cała się trzęsę ile dawek leku ? Przed czy od razu po szczep i taka gorączka przeraża mnie to. To bexsero? oby szybko przeszła gorączka i ból
Teraz nas to czeka ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 19:23
-
Necia, mysle, ze to w sam raz trzymam kciuki, zeby szybko objawy po meningo przeszly!
Morgana, zdrowka dla synka!Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ciasteczko777 wrote:Tak jestem, inaczej bym nie pisała ..no nieważne to kciuki ! Oby mądrze Cię poprowadziła. ❤️
Necia - o losie już cała się trzęsę ile dawek leku ? Przed czy od razu po szczep i taka gorączka przeraża mnie to. To bexsero? oby szybko przeszła gorączka i ból
Teraz nas to czeka ..
Będę pamiętać, że w razie potrzeby mogę do ciebie napisać a cóż z mężem niewiernej mamy tą samą prawniczke przynajmniej ma pełny obraz całej sytuacji.Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
Buko -
Necia te gorączki to zawsze tak strach
Ale kurczę mimo podania leku dalej taka wysoka
Ale ten ból cierpiący mięśni? Hymm pierwszy raz takie coś słyszę
Kurde ja tak myślę o tych meningokokach czy zaszczepić czy nie
U nas horror wózka dalej trwa. Dziś 3 razy wychodziłam z małą na dwór. No i nie da rady płacz ryk wyk. Popołudniu to już wzięłam ją na ręce i poszłam do parku bo akurat jest w pobliżu, oglądała drzewka cieszyła się ale kurczę robi się już chłodno żeby tak ją nosićWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 19:49
IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
Ciasteczko777 wrote:Tak jestem, inaczej bym nie pisała ..no nieważne to kciuki ! Oby mądrze Cię poprowadziła. ❤️
Teraz nas to czeka ..
Jak czytałam.ta ulotkę to w skutkach ubocznych faktycznie jest że dziecko może mieć bóle mięśni - nasza pediatra używa bazy ból cierpiący mięśni (cokolwiek by to nie znaczyło). Objawia się to tym że mały jęczy (nie wiem jak to określić za bardzo) i do tego się pręży. Rączkami nóżkami no różnie.
Ale to akurat my mamy takie doświadczenia a koleżanka szczepilam swojego syna i nawet stanu podgorączkowego nie było. U nas mimo leków gorączka się utrzymywała. Generalnie zalecenia były żeby zaraz po powrocie do domu dać leki i tak 3 dawki co 6h. Niestety Czaruś ma taką przypadłość że nawet po tych wcześniejszych szczepionkach (pneumo i 6w1) miał gorączkę albo stan podgorączkowy (taki egzemplarz Mk się trafił) więc nie koniecznie dziewczyny wasze dzieciaczki muszą tak źle to szczepienie znosić. -
Morgana nasza Misia że nas nienawidziła podczas kataru. O ile inhalacje z czasem polubiła tak kropienie i czyszczenie nosa nie. Tak jej to wyszło bokiem że nawet teraz jak nie jest przeziębiona to nie chce czyścić nosa, dlatego myślę nas tym elektrycznym aspiratorem.IVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
10.2024 2 transfer 👎
18.11.2024 3-ostatni transfer -
nick nieaktualnyBuko jasne
Mag - nieeee babybjorn jako jedyny bujaczek .. tzn tylko ten moim zdaniem jest ok kupiłam jeszcze w ciąży i dopiero używamy od paru dni, wcześniej raz go wsadzilam i niezbyt był zadowolony plus no jednak zalecenia tzn leżenie na płasko i twardo minumum te 4-5 msc. Dopiero teraz powoli zmieniamy pozycje
Necia - no zgadza się ale czuje nosem, że będziemy gorączkować .. po pneumo z 6 miał 38.1; jejku
Plus stres że robimy przed 6 msc...
Morgana
Ja polecam Hexe- tym czyścimy nosek na wieczór lub w dzień jak jest pan glutek 😀- kropla soli przed i po.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2019, 22:22
-
nick nieaktualny
-
Ja korzystałam z katarka do odkurzacza i byłam zadowolona, ale jak ostatnio Agatka miała katar (swój pierwszy w życiu) to na ten do odkurzacza dostawała histerii. Na szczęście miałam jeszcze fride (myślałam wcześniej, że się nie odważne uzyc takiego d ust) i zabawialam ja tym i jakoś udawało się odciągnąć trochę. Agatka chciała mnie naśladować i usilnie brała swoją końcówkę do buzi zamiar do nosa.
Co do gorączki po szczepieniach to ja też mam taki egzemplarz, który goraczkowal po każdej. Po 6w1 i pneumo miała 38,5, a po bexsero miała temperature powyżej 39. Obudziłam ja nawet żeby podać paracetamol, a w nocy ok. 4 rano znowu była cała rozpalona. Na szczęście kolejna noc była już normalna.Buko -
nick nieaktualnyMagkb wrote:Ciacho mi się ubzdurała, ze Ci Fizjo odradzała BB. Ja go kupiłam i przez długi czas nie był używany. Mały nie lubił. Teraz je w nim posiłki palmowe i lubi się po nim wspinać