Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KeepCalm wrote:Dziewczyny ktore juz nie maja progesteronu dowcipnego - jak ze sluzem.. ? bo u mnie zdaje sie dosc sporo i nie wiem czy to normalne czy to tez jakas infekcja ..
-
Ja dalej z leków biore luteine, duohaston, clexane koncze za 5 dni, estrofem mam brac jeszcze prZez 6 dni po 1 tabl dopochwowo a bralam dwie i encorton bralam 2 tabl po 5 mg a teraz przez 3 dni po 2 tabl i przez 3 dni po 0,5 tabl i koniec wiec pozbywam sie wszystkich leków. Aaa i glucophage do 12 tc wieczorem 1 tabl mam brać.
Dziewczyny a luteina doppchwowa tak samo dużo wycieka jak lutinus? W sumie tabl lutinusa są o wiele wieksze niz zwyklej luteiny dopochwowej. -
Dziewczyny, ale siara. O 6 rano byłam na izbie przyjęć, bo w nocy miałam bóle brzucha i jeszcze rano w tej panice tętna nie znalazłam no i polazłam na izbę, żeby mnie zbadali. Wszystko oczywiście w porządku, ale wzięli mnie chyba za wariatkę Bez jaj, jest mi tak strasznie głupio, że chyba w domu urodzę, bo nie wiem, jak ja mam się w tym szpitalu później na poród pokazać
elfi lubi tę wiadomość
-
Dzyzia wrote:Dziewczyny, ale siara. O 6 rano byłam na izbie przyjęć, bo w nocy miałam bóle brzucha i jeszcze rano w tej panice tętna nie znalazłam no i polazłam na izbę, żeby mnie zbadali. Wszystko oczywiście w porządku, ale wzięli mnie chyba za wariatkę Bez jaj, jest mi tak strasznie głupio, że chyba w domu urodzę, bo nie wiem, jak ja mam się w tym szpitalu później na poród pokazać
-
nick nieaktualnyDzyzia wrote:Dziewczyny, ale siara. O 6 rano byłam na izbie przyjęć, bo w nocy miałam bóle brzucha i jeszcze rano w tej panice tętna nie znalazłam no i polazłam na izbę, żeby mnie zbadali. Wszystko oczywiście w porządku, ale wzięli mnie chyba za wariatkę Bez jaj, jest mi tak strasznie głupio, że chyba w domu urodzę, bo nie wiem, jak ja mam się w tym szpitalu później na poród pokazać
-
Nie, no jasne, macie rację. Jeszcze tego lekarza co chwilę przepraszałam, że mu dupę zawracam, a on do mnie, żebym nie przepraszała, bo mu przykrość robię, a jemu za to płacą, żeby uspokajał panikujące ciężarne
Ale normalnie teraz, jak się uspokoiłam, to aż się sama z siebie śmieję. -
Co do powiekszonego/spuchnietego brzucha, to moja opona powiekszyla sie kilka dni po transferze i tak zostalo, a nie mam pojecia czemu... w niektorych spodniach sie nie dopinam i chodze z rozpietym guzikiem 🙄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 07:33
-
mao wrote:
Bajka jesteś już zapisane na połówkowe?? Bo ja mam 17.07 😱😱😁😉
Mao, zapisaliśmy się już na połówkowe na 9 lipca, tak jak profesorek kazał 😊.
Moja mama w ciąży z siostrą przytyła 5 kg, a urodziła kluskę 4,5 kg 😁. No ale niestety cała ciąża w towarzystwie muszli klozetowej.
Dzyzia , nie przejmuj się, przezorny ubezpieczony. Lepiej dmuchać na zimne. Pewnie nie ty pierwsza i nie ostatnia.
Ewi luteina też wypływa. Trochę mniej, ale bieliznę brudzi.
Mikuśka zazdroszczę ci tej burzy. Po cichu liczę, że u nas coś dzisiaj przyjdzie. Raz , że się ochłodzi, dwa mam już dość wiszenia wieczorami na wężu i podlewania zieleniny.
O mamo, jak ja bym chciała mieć już taki fajny brzuszek. Ale w pierwszej ciąży podobno brzuszki są mniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 08:00
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Dzyzia wrote:Nie, no jasne, macie rację. Jeszcze tego lekarza co chwilę przepraszałam, że mu dupę zawracam, a on do mnie, żebym nie przepraszała, bo mu przykrość robię, a jemu za to płacą, żeby uspokajał panikujące ciężarne
Ale normalnie teraz, jak się uspokoiłam, to aż się sama z siebie śmieję.
Chociaż powiedz mi Dzyzia, który masz. Pomyślę jeszczemoonik lubi tę wiadomość
-
Kate_88 wrote:Aga Wszystkiego Wymarzonego! 🎂 choć największe Marzenie mieszka już w brzuszku!
U mnie to samo z cyklu .. masz mały brzuszek.. ale juz sie nie przejmuje ludzie lubia sobie pogadać..
My dzis po pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia nawet butelki aventa dostałam fajna położna mloda dziewczyna wiec poki co jestem zadowolona
Powiedz mi kochana, do szkoły rodzenia to kiedy trzeba się zapisać?? Tz od którego tc??Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Bajka, ja zapisywałam się w 22 tyg. Połozna mowiła że z regóły zajęcia są po 25 tyg. Z racji tego ze ona ma długi urlop to dopiero bedziemy chyba zaczynać w lipcu.
Bajka_88 lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
Dziękuję dziewczynki za życzonka :*
U nas dziś pada. Mam nadzieję ze do jutra sie wypogodzi bo robię imprezę w ogrodzie...Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
elfi wrote:Dobrze, że wszystko dobrze a nawet wczoraj myślałam, czy by nie zaopatrzyć się w taki detektor, ale może jednak paradoksalnie spokojniejsza będę bez niego?
Chociaż powiedz mi Dzyzia, który masz. Pomyślę jeszczeelfi lubi tę wiadomość
-
Dzyzia nie ty pierwsza, nie ostatnia 😄 na pewno sama się strachu najadłaś biedna , bo inaczej byś nie leciała na izbę ☺️
Dziewczyny wczoraj zauważyłam rozstępy na biodrze, nowe... chyba... Myślę że coś by trzeba zacząć się smarować, nawet jeśli nie czuję za specjalnie że rosnę. Czego używacie w tym celu? Chciała bym coś bardziej naturalnego, olejki jakieś? Gdzie kupujecie? -
LadyS czym prędzej po balsam. Ja używam balsamu palmers, kupiony w Rossmann
LadyS lubi tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Mogę potwierdzić że w pierwszej ciąży brzuch rośnie wolniej. Ja odchodząc z pracy w 6 miesiącu niektórzy nie dawali wiary że jestem w ciąży taki malusienki mialam. W dwóch ostatnich miesiącach nadgonil solidnie. Ale w sumie tez przytylam 6-7 kg a mały prawie 4 kg. Ale byłam aktywna całą ciążę, żadnych leków tylko na tarczyce. Cycki w ogole nie urosły. Po urodzeniu wazylam mniej niz zanim zaszlam w ciążę a brzuch mniejszy tez niż przed ciąża. A teraz jestesmy i bylysmy cały czas na hormonach i to tez ma jakiś wpływ. Hormony bardzo rozwalaja organizm. Teraz uprawiam tylko lezing jesli nie jestem w pracy a prace mam siedząca.
-
Ja w sumie nie czuję że coś się zmieniło, czy jakiś centymetr przybyło hmmm ale raczej już i tak chyba ostatni dzwonek na tego typu zaopatrzenie 😄
Jutro prenatalne, zaczęłam się dziś bać. Od tygodnia mi ustąpiły objawy, w sobotę miałam spore krwawienie, myślałam że to krwiak może znów pękł i coś się rozlało/oczyściło. A że tym razem krwawienie dała radę utrzymać podpaska, to nie leciałam na izbę. ....i tak zschizuje sobie po cichu od rana... Ehhh -
nick nieaktualny
-
LadyS wrote:Dzyzia nie ty pierwsza, nie ostatnia 😄 na pewno sama się strachu najadłaś biedna , bo inaczej byś nie leciała na izbę ☺️
Dziewczyny wczoraj zauważyłam rozstępy na biodrze, nowe... chyba... Myślę że coś by trzeba zacząć się smarować, nawet jeśli nie czuję za specjalnie że rosnę. Czego używacie w tym celu? Chciała bym coś bardziej naturalnego, olejki jakieś? Gdzie kupujecie?
Oraz rękawicę bambusową - można masować skórę zarówno na sucho, jak i pod prysznicem. Na razie próbowałam na sucho i jest fajna, szorstka, ale nie zdzierakLadyS, moonik lubią tę wiadomość
-
Hey ciężarówki:)
U nas dziś przyjemnie chłodek
Ja od rana znowu na obrotach polatalam A teraz odpoczywam i wcinam czereśnie
Zalecialam do Rosmana i tez kupiłam z palmersa balsam dla ciężarnych i z masłem shea bo był w promocji i tez rękawice bambusową
Cholercia tez musze sie na połówkowe umowic dobrze że piszecie bo bym zapomniala