Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam kolejny dylemat 🙈 mamy domek piętrowy, łóżeczko będzie na pietrze w naszej sypialni... ale co najlepiej kupić dla dziecka na dół, abym miała je pod ręką, bo jak będzie spało to mogę je odnieść na piętro do łóżeczka i nianie z kamerką zainstalować, chyba że to się nie sprawdzi to będę szukać czegoś do spania na dół🙈 tylko taki mały noworodek chyba cały czas spi.. to ciagle sam u góry to tez slabo🙈.... wszelkie leżaczki są podobno niezdrowe dla bąbla... Macie jakieś rozwiązania? Albo słyszałyście co się najbardziej sprawdza?? 🙈🙈
Jeszcze trochę czasu... no ale powoli bym chciała już większość wybrać, aby potem tylko kupować😁 Bo my z typu ludzi co wszystko robią na ostatnią chwile, ale chciałabym tego uniknąć, aby potem się nie stresować 🙈elfi lubi tę wiadomość
-
mao wrote:A ja mam kolejny dylemat 🙈 mamy domek piętrowy, łóżeczko będzie na pietrze w naszej sypialni... ale co najlepiej kupić dla dziecka na dół, abym miała je pod ręką, bo jak będzie spało to mogę je odnieść na piętro do łóżeczka i nianie z kamerką zainstalować, chyba że to się nie sprawdzi to będę szukać czegoś do spania na dół🙈 tylko taki mały noworodek chyba cały czas spi.. to ciagle sam u góry to tez slabo🙈.... wszelkie leżaczki są podobno niezdrowe dla bąbla... Macie jakieś rozwiązania? Albo słyszałyście co się najbardziej sprawdza?? 🙈🙈
Jeszcze trochę czasu... no ale powoli bym chciała już większość wybrać, aby potem tylko kupować😁 Bo my z typu ludzi co wszystko robią na ostatnią chwile, ale chciałabym tego uniknąć, aby potem się nie stresować 🙈
A druga opcja to gondola od wózka tylko musi być duża, wygodna i przewiewna. Zauważyłam, że sporo wózków ma gondolkę w takiej jakby plastikowej misce i wydaje mi się, że to nie jest zbyt przewiewne?
Piękne są też takie kosze wiklinowe, ale one są małe, więc tylko na kilka mcymao lubi tę wiadomość
-
Właśnie otworzyłam moją ciążową apkę, a tam info, że zaczął się 2 trymestr. Juhuuuu! 😁
mao, Bajka_88, LadyS, Mikuśka, Marianka@87, KeepCalm, japonka, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Elfi, właśnie zastanawiałam się nad łóżeczkiem turystycznym na dole... widziałam takie, gdzie są regulowane poziomy,, bo ono by się nawet sprawdziło jak bobas starszy... spałby w salonie... a ja mogłabym coś na ogrodzie porobić i zawsze spojrzeć na niego... Tylka zastanawiałam się czy będzie mu tam wygodnie 🙈 Tyle starania o tego brzdąca to nie chce dać d**y z jakimś zakupem 🙈😂 i nad wszystkim 10 razy myślę 🙉🙈
I gratuluje drugiego trymestru 🥳🥳🥳🥳elfi lubi tę wiadomość
-
Mao wydaje mi się że łóżeczko turystyczne będzie najlepszym wyborem. Bo kołyska czy kosz Mojżesza to jednak na krótko jest. A turystyczne nawet na dwór wytargasz do ogrodu i młody nie ucieknie.
Elfi co ty masz za apke na telefon??
Gratuluje przejścia w drugi trymestr 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 07:17
mao, elfi lubią tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
nick nieaktualny
-
Ewi28 wrote:I kolejny dzień upałów
Kate śliczny ten kosz. 😍.
My przemyslelismy sprawie i stanęło na dwóch oddzielnych łóżeczkach. Chyba będzie bezpieczniej, że się nie pozabijają 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 08:01
Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
nick nieaktualnyBajka_88 wrote:Upały to będą po niedzieli. U nas w centrum ma być 32stopnie i to prawie przez cały tydzień 😱😱😱.
Kate śliczny ten kosz. 😍.
My przemyslelismy sprawie i stanęło na dwóch oddzielnych łóżeczkach. Chyba będzie bezpieczniej, że się nie pozabijają 😊
My tez dwa oddzielne łózeczka w pokoju Groszków i jeden kosz w sypialni/salonie w razie co na poczatku nawet wejda razem jeśli bedzie potrzeba -
Bajka Ty lepiej rzeczywiście tych swoich synków umieść w osobnych łóżeczkach 😁 Aby jeden drugiemu nie dał kuksańca😁😁
Ale dziewczyny będziecie miały wesoło z bliźniakami 😍😍 Chociaż jedno tez może dać popalić 😂🤣
Ja już się doczekać nie mogę 😍😍Bajka_88 lubi tę wiadomość
-
Ewi28 wrote:Mao gwarantuje że nie jedną noc przeplaczemy ale warto
-
Ja na początku wyprowadzam się do pokoju dzieci. Mylę że to najlepsze rozwiązanie bo mój M pracuje na 3 zmiany.
Wiadomo, że na początku wejdą dwa w jedno łóżeczko 😉.
boję się, że jak jedno odziedziczy talent do gryzienia po mamusi to będzie wesoło. Więc wolę mieć możliwość rozdzielenia tego towarzystwa😉.
Mao nie mów hop😁 czasami to jedno da więcej w kość niż dwa.
Ale życzę każdej z was spokojnego dziecka.
Moja ginekolog śmiała się, że czego ja się spodziewałam, biorąc dwa zarodki 😉.mao lubi tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Hahaha no właśnie nie mówię 😂🤣 Bajka, a Ty co masz za techniki z gryzieniem?? 😂🤣 Oznaczasz męża 😋
Ważne, aby nasze bąble były zdrowe, jakie by nie miały charakterki to damy radę 😁😁
Hehehe no jak czego, że zwiększysz szanse, że się uda zajść w ciąże i juhuuu udało się 🥳🥳🥳🥳🥳
Ja tam zawsze chciałam bliźniaki 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 11:02
elfi lubi tę wiadomość
-
Tak jej powiedziałam, żeby szansę na ciążę zwiększyć 😊.
Jeżeli chodzi o gryzienie to Jak byłam mała pogryzłam rok starszą kuzynkę, smiali się, że to była zemsta za to że ona wrzucała mi swoje buty do łóżeczka jak jeszcze roku nie miałam. Reakcja obr😂😂😁😁.Paulcia28 lubi tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Kate, z tym koszem to duzo jednak zalezy od dziecka konkretnie od rozwoju i temperamentu... ja mialam cos na ten styl, ale drewniane i dalo sie zrobic kolyske jak sie blokade wyciagnelo, mala lezala w nim jeszcze glebiej niz w tym koszu to wyglada, a juz w 5 miesiacu nie bylo szans jej tam wlozyc, bo bylo to zwyczajnie niebezpieczne jak miala 3,5 miesiaca to zaczela sie obracac sama na brzuch, a w okolicach 5 miesiecy obrocona na brzuch podciagala sie do gory...
A tez myslalam ze dluzej nam posluzy (mielismy to jako cos do salonu na dzien + noc w sypialni)
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cześć dziewczyny, faktycznie cieplutko dzisiaj, ja się chłodzie właśnie w pociągu, wracam od rodziców, byłam chwile na wsi
Co do szkoły rodzenia, to ja zadzwoniłam jakieś 2-3 tyg temu do szpitala w którym chce rodzic i okazało się, ze maja przerwę wakacyjna a nowa edycja tusza we wrześniu, ale pani powiedziała, że dla mnie już to będzie za późno (termin mam na 11.10). Poleciła mi prywatna szkołę rodzenia, która prowadzą położne z tego szpitala. Zapisałam się rzutem na taśmę bo okazało się, ze nie ma już miejsc na czerwiec ani na lipiec, są na sierpień (4 spotkania po 2-3h, w sumie 400 zł) Pytałam czy można sobie opłacić położna przy porodzie ale powiedzialy ze nie.23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!