Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tropka lepiej dmuchać na zimne. Wszystko będzie dobrze 😊.
To przez te przewciała masz jakieś leki czy coś??
No to mecz piłkarski będziemy mieć już niedługo 😁. Ja się tak napaliłam na ten detektor, że do tej pory go nie mam 😂.
Japonka dziękuję za objaśnienie czego się spodziewać. Na chwilę obecną to jednak u mnie cisza. Ale czekamy.
Nie wiem jak będzie w moim przypadku, bo mam małe leniwce w brzuchu 😉. Wy piszecie bo fikają, wiercą się a moje grzecznie leżą. Raz tylko jeden podskoczył. I na tym koniec.
Prowadząca mówiła, że mama bez energii to dzieciaki też.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Tropka wrote:Trzymamy mocno 😍🤞
Gdzie kupujecie pościel i tego typu wyprawkę dla maluszków?Andzia83
-
Bajeczko u mnie jest grupa A rh D + i przeciwciała allo z grupy lewis, nie mam żadnych leków, nie mają wpływu na płodność , poronienia itd. , gdy jesteś w ciąży A wykryje w labo przy badaniu grupy krwi kierują do centrum na szerszą diagnostykę bo są grupy groźne dla płodu i wymagane jest podawanie antygenu. Ja po prostu muszę zrobić dla potwierdzenia i opisania jakie dokładnie przeciwciała nosze . Tak czy inaczej to stres kolejny .😑
-
japonka wrote:Dziewczyny, mi ruchy wskoczyły równo dzień po skończeniu 18 tygodnia. W poprzedniej ciąży nie doczekałam tego etapu więc to praktycznie jak w pierwszej, nie wiedziałam jak to jest. Najpierw miałam wrażenie, że coś mnie tak smyra w brzuchu od wewnątrz, potem było takie uczucie jak mięsień czy powieka drga, tylko że w brzuchu a tydzień później zaczął pukać od środka w różnych miejscach w brzuchu, ale zwykle między pęcherzem a pępkiem. Czasem nawet widzę przez ubranie jak brzuch w tym miejscu podskakuje na silniejsze kopniaki jeszcze za mały ale jestem pewna że to to, zwłaszcza że kopał tak też w sondę na usg 2 tygodnie temu na wizycie i kopie w detektor jak słucham
Takiego prawdziwego kopniaka jeszcze nie poczułam.Tropka lubi tę wiadomość
-
Na przedniej ścianie, także porządnych kopniaków spodziewam się nie wcześniej niż za tydzień, może nawet dwa.
-
Tropka dziękuję za wyjaśnienie. U mnie chyba ok. Miałam pełne badanie grupy krwi i było ok. Więc nie panikuję 😊.
Tropka lubi tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Ja dzisiaj o 16 pierwsze usg, ciekawa jestem co zobaczę oczywiście liczę na serduszko...
Bajka_88, Tropka, Matyśka, KeepCalm, elfi, Marianka@87, andzia83, zulka, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Hey dziewczyny dawno mnie nie było w większości z powodów zdrowotnych-wieczne wymioty. Ale wczoraj byliśmy na USG i jak widziałam te wariatuńcie małe to najcudowniejszy widok na świecie! Pani mówi, że coś im dynda między nogami, ale to jeszcze nie potwierdza na 100%.
Z teściowymi to ja na szczęście trafiłam na cuuuudowną! Boże, życie bym za nią oddała! Kocham ją bardzo! Jest kochana, teraz kiedy mam wymioty dba o mnie...
W ogole jest taka, że się nie wtrąca w nic, jak jej nie powiemy to się nawet nie zapyta... Przekochana! Czasami nawet nie zapyta o błahostkę bo twierdzi, że jak będziemy chcieli to sami powiemy. Np. pyta sie mnie jak sie czuję i że może się położę, a może coś tam i mówi: Jak Cię będzie to denerwowało to mi powiedz, bo wiesz nie chce się narzucać... Taaaaka kochana, a ja sie ciesze kiedy pyta czy dobrze się czuje, czy wszystko ok itp.elfi, aganieszkam, moonik lubią tę wiadomość
1 IVF, -krótki - ET - transfer kwiecien 4.1.1 I 3.1.1 - beta 6 dpt 32,6. beta 10 dpt 159,7, 20dpt 4508, 27dpt 20485
Urodzili się chłopcy w 35tc, są tacy sami! Nasze 2 CUDY!
Wróciliśmy po naszą ostatnią dzidzię. -
Tropka wrote:No to super
Kiedy masz ustalone połówkowe? Ja na 8.07
April , Ewi ✊✊✊✊ za wizyty. Cudownych widoków.
Eli bardzo szybko określili ci płeć dzieciaków. 😊Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Eli bardzo szybko określili ci płeć dzieciaków. 😊[/QUOTE]
Powłączała nam wczoraj 3d itp. u jednego zobaczyła, więc drugi to to samo
Mówi, że na jej oko dynda, ale że jeszcze nie na 100% bo tylko zobaczyła coś, więc to jeszcze nie pewne1 IVF, -krótki - ET - transfer kwiecien 4.1.1 I 3.1.1 - beta 6 dpt 32,6. beta 10 dpt 159,7, 20dpt 4508, 27dpt 20485
Wróciliśmy po naszą ostatnią dzidzię. -
Tropka Oriana to sliczne imie to na lotniskach w razie czego nie bedzie problemu
Eli : Super widziec te maluchy nasze !! za to bardzo wspolczuje wymiotow ..
Aprill , kciuki !
Ja powoli zaczynam sie juz znowu denerwowac przed kolejna wizyta.. tak jak dziewczyny pisalyscie, spokoj to tak 1-2 tygodnie trwa Tez bardzo czekam na ruchy ! Chociaz wlasnie kolezanka z pracy mi mowila zebym sie nie przejmowala jesli nie czuje za bardzo bo ona nie czula i wszyscy jej mowili ze napewno cos nie tak a jej maly do tej pory (1.5roku) jest po prostu baaaaardzo spokojny .
ELI ;) lubi tę wiadomość
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Hej, ja w końcu po wizycie (przełożonej z poniedziałku) Maluszek ma 9 cm i waży 113 g. Po raz pierwszy usłyszeliśmy serduszko, bo wcześniej tylko widzieliśmy zapis byłam zdecydowanie mniej zestresowana tym USG niż poprzednimi, więc wszystko idzie w dobrym kierunku
Mimo moich obaw wagę mam wyższą tylko o 0,3 kg w porównaniu do tej sprzed 5 tygodni, więc mogę dalej oddawać się swojemu apetytowi
Łożysko mam na tylnej ścianie, więc to chyba znaczy, że szybciej mogę czuć jakieś ruchy? Bo już bardzo na nie czekamEwi28, Tropka, Matyśka, Pogoda, Aguuula;2525, asienka30, LadyS, KeepCalm, Bajka_88, moonik lubią tę wiadomość
-
ELI ;) wrote:Eli bardzo szybko określili ci płeć dzieciaków. 😊Quote:Powłączała nam wczoraj 3d itp. u jednego zobaczyła, więc drugi to to samo
Mówi, że na jej oko dynda, ale że jeszcze nie na 100% bo tylko zobaczyła coś, więc to jeszcze nie pewneWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 15:42
ELI ;) lubi tę wiadomość
-
Ja też po wizycie wszystko jest ok mała waży ok 2600 lekarz kazał mi tylko więcej leżeć szczególnie w te upały i jeszcze przez tydzień brać luteinę.
Efi cieszę sie że wszystko super a usłyszeć serduszko to bezcenne uczucie ja się oczywiście poryczałam 😊
Trzymam kciuki za resztę wizyt w dniu dzisiejszym.elfi, asienka30, japonka, Bajka_88 lubią tę wiadomość
Andzia83
-
japonka wrote:Mi w 11+0 doktor na 2D wypatrzyła że coś wystaje i się sprawdziło no ciekawe czy będziesz miała dwóch chłopaczków
Chociaż cały czas nam uświadamia, że to ciąża wysokiego ryzyka... Ja się tak boję a zarazem, jestem taka szczęśliwa!Pogoda, Tropka, LadyS, andzia83 lubią tę wiadomość
1 IVF, -krótki - ET - transfer kwiecien 4.1.1 I 3.1.1 - beta 6 dpt 32,6. beta 10 dpt 159,7, 20dpt 4508, 27dpt 20485
Wróciliśmy po naszą ostatnią dzidzię.