Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulka wydaje mi się że nie masz co panikować. Czekaj grzecznie na USG.
A twój wynik mieści się w widełkach tygodnia ciąży??
Dlaczego zaraz zakładasz najgorsze ☹️.
A co lekarz na to?? Konsultowałas z nim wyniki??
Andzia83 brawo ty , że z teściową wytrzymalaś😁.
Dziewczyny jak ja wam zazdroszcze tych wczasów. Mój M wziął urlop po to by garaż ocieplić i tyle miałam z chłopa ☹️.andzia83 lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Cześć dziewczyny, trochę się nie odzywałam bo nic się nie dzieje u mnie ciekawego, ale czytam Was na bieżąco.
Co do ruchów, keepcalm moim zdaniem to może być to! Ja pierwsze ruchy poczułam tak właśnie bardzo wcześnie, potem pojawiały się sporadycznie a teraz już codziennie. Na początku to takie łaskotanie, a potem pukanie, teraz to już czasem nawet mocniejsze kopniaki.
Ja mam pojutrze wizytę, nie mogę się doczekać żeby podejrzeć kropka.
Tez mnie zaczyna wkurzać dotykanie brzucha, jakoś nie mam w sobie asertywności żeby na to ostro reagować.
Zulka Ty nie panikuj, przyrost 66%jest w normie a Ty masz więcej. I tak, ma znaczenie ze to inne laboratorium. Jeśli dasz radę to chyba rzeczywiście poczekać na USG, trzymam kciuki i wierze że wszystko jest dobrze23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Bajka_88 wrote:Zulka wydaje mi się że nie masz co panikować. Czekaj grzecznie na USG.
A twój wynik mieści się w widełkach tygodnia ciąży??
Dlaczego zaraz zakładasz najgorsze ☹️.
A co lekarz na to?? Konsultowałas z nim wyniki??
Andzia83 brawo ty , że z teściową wytrzymalaś😁.
Dziewczyny jak ja wam zazdroszcze tych wczasów. Mój M wziął urlop po to by garaż ocieplić i tyle miałam z chłopa ☹️. -
zulka nie panikuj, im wyzsza beta, tym wolniej przyrasta. Jak juz weszla w tysiace to w ogole nie ma po co badac, bo naprawde zwalnia na tym etapie. Teraz to juz tylko USG.
-
Dzyzia wrote:zulka nie panikuj, im wyzsza beta, tym wolniej przyrasta. Jak juz weszla w tysiace to w ogole nie ma po co badac, bo naprawde zwalnia na tym etapie. Teraz to juz tylko USG.
-
zulka uwierz my tu wszystkie rozumiemy ten stres. Ja poczatkowe przyrosty mialam nieprawidlowe i pozniej tez zwalnialy przy kazdym badaniu, a do tego ogolnie bete mialam niska. Na USG szlam przkonana, ze jest puste jajo. A tymczasem zobaczylam serduszko bijace Na tym etapie nie da sie nic wywnioskowac z bety (zwlaszcza, ze Twoja wcale nie jest az tak niska, zeby wskazywac na puste jajo), dlatego mowie, ze tylko USG.
zulka lubi tę wiadomość
-
zulka wrote:Dziewczyny u mnie nie za dobre wiadomości. Odebrałam dzisiaj wynik bety i w ciągu 24h wzrosła z 654 do 1097 czyli 68% na granicy min. Wcześniej przyrosty były na poziomie 140%. Czuli albo puste jajo albo pozamaciczna albo powoli się zatrzymuje.
Nie wiem czy ma znaczenie , że dwa pierwsze wyniki robiłam w innym laboratorium i była to zwykła bhcg a sobotni inne laboratorium i bhcg całkowite.
Już chyba dam sobie spokój z tą betą i będę czekać do przyszłego piątku na wizytę USG.
Ile jesteś dni po transferze? Około 17-19 widać pęcherzyk ciążowy, a od 24-30 zarodek z serduszkiem. Może na piątkowej wizycie już się na coś załapiesz -
Czesc dziewczyny, bylam dzis na wizycie w Klinice. Moj Maluszek rosnie jak na drozdzach 😉 w czwartek mial 4mm a dzis juz cale 7mm 🙂
aganieszkam, Foto_Anna, mao, Bajka_88, andzia83, Matyśka, Pogoda, japonka, zulka, KeepCalm, elfi, mia4444, asienka30 lubią tę wiadomość
-
aprill wrote:Czesc dziewczyny, bylam dzis na wizycie w Klinice. Moj Maluszek rosnie jak na drozdzach 😉 w czwartek mial 4mm a dzis juz cale 7mm 🙂
Wspaniałe wieści Aprill, gratulacje! ☺️
Ja mam jutro wizytę i oczywiście strasznie się denerwuję. Tak bym chciała żeby serduszko nadal biło. I żeby kropek urósł o kolejne mm. I kartę ciąży chciałabym dostać...ehhh proszę ładnie o kciuki
Foto_Anna, Pogoda, mao, aganieszkam lubią tę wiadomość
luty 2019 - start in vitro
marzec 2019 - ICSI
kwiecień 2019 - crio
06.05.2019 r. - crio 2 x 5dniowe blastki - beta hcg 7 dpt - 77,01 mlU/ml 😍 9 dpt - 260,4 mlU/ml; 11 dpt - 578,4 mlU/ml, 14 dpt- 1775 mlU/ml, 18 dpt - 6148 mlU/ml, 25 dpt - 21780 mIU/ml, 29dpt - ❤️
październik 2021 - powrót do kliniki, walka o rodzeństwo
bilans: 3 stymulacje, 5 transferów, 3 x cb
22.06.2022 r. - FET 2x 5dniowe blastki 4AA i 3AB
beta hcg:
5 dpt - 32,71 mlU/ml, prog 39,63
7 dpt - 84,95 mlU/ml, prog 41,56
9 dpt - 222,20 mlU/ml, prog 49,24
12 dpt - 821,30 mlU/ml, prog 30,66
14 dpt - 1835,00 mlU/ml, prog 38,08
16 dpt - 3217,00 mlU/ml, prog 26,11
27 dpt - 42681,00 mlU/ml, prog 40,91 ❤️ -
Zulka już daj sobie spokój z tą betą, bo oszalejesz czekaj na info od lekarza i na usg. Wiem, że się stresujesz, ale kolejne badania bety Cię nie uspokoją. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoją kropeczke 😘
zulka lubi tę wiadomość
-
elfi wrote:Zulka ja głowy nie dam bo nie jestem lekarzem, ale wg mnie nie można porównywać beta hcg do całkowitej. Całkowita składa się z różnych podjednostek i porównywanie przyrostu tych dwóch różnych wartości może być równie zasadne co jabłek i gruszek jeśli miałabym wyciągać jakiekolwiek wnioski, to tylko z dwóch badań tego samego
Ile jesteś dni po transferze? Około 17-19 widać pęcherzyk ciążowy, a od 24-30 zarodek z serduszkiem. Może na piątkowej wizycie już się na coś załapiesz -
Ja miałam przyrost 66 i 60% a potem odbił i efekt jak widać w stopce na razie nie masz co panikować. A usg zwykle robi się w okolicach 24-26 dni po transferze, ja też chciałam wcześniej ale nikt mi nie chciał zrobić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2019, 23:34
zulka lubi tę wiadomość
-
zulka najwaznijsze ze przyrasta i sporo Tak jak mowia dziewczyny, musisz grzecznie czekac na usg ale oj tak, waszystkie rozumiemy Twoj stres. ale nie zakladaj najgorszego tylko wierz w swojego kropka
Aprill ,super!
aga, dzieki ! Wlasnie dzisiaj skonsultowalam to z dwoma mamami i tez mowia ze to moze byc to jeszcze poczulam w nocy i dzisiaj rano to samo. takie jakby laskotanie od srodka wlasnie.. W sumie to 2jka i na usg zawsze wychodza wieksze niz "wiek" wiec moze
zulka lubi tę wiadomość
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
☹️ ja wczoraj pojechałam do pracy.. miałam być chwile, ale byłam 5 godzin, bo każdy miał jakieś pytania 🙈🙉 ogromne korki były i jechałam 1,5 godziny oczywiście z klimatyzacja w aucie, w biurze tez klima na całego... a wieczorem zaczęła mnie bolec lewa cześć twarzy: głowa, ucho, oko, ząb (a dokładnie jakby jakieś nerwy) i gardło z tej strony pobolewa ☹️ Co mi może pomoc? Bo oszaleje zaraz 😭😭 a jutro wyruszamy nad morze 🙉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 07:13
-
mao wrote:☹️ ja wczoraj pojechałam do pracy.. miałam być chwile, ale byłam 5 godzin, bo każdy miał jakieś pytania 🙈🙉 ogromne korki były i jechałam 1,5 godziny oczywiście z klimatyzacja w aucie, w biurze tez klima na całego... a wieczorem zaczęła mnie bolec lewa cześć twarzy: głowa, oko, ząb (a dokładnie jakby jakieś nerwy) i gardło z tej strony pobolewa ☹️ Co mi może pomoc? Bo oszaleje zaraz 😭😭 a jutro wyruszamy nad morze 🙉
Może to być od klimatyzacji.
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Heloo z rana
Ja śniadanko i ruszam
Na przewianie to może cos przeciwzapalnego paracetamol ?? Może mailem smarować?? Kurcze nie wiem...
Ja wczoraj czułam te wiercenia przekręty A od rana smyranie w brzuchu coraz wyraźniej wszytko czuć coraz większe te nasz dzieciaczki ... cudownie... -
Mikuśka wrote:Heloo z rana
Ja śniadanko i ruszam
Na przewianie to może cos przeciwzapalnego paracetamol ?? Może mailem smarować?? Kurcze nie wiem...
Ja wczoraj czułam te wiercenia przekręty A od rana smyranie w brzuchu coraz wyraźniej wszytko czuć coraz większe te nasz dzieciaczki ... cudownie...
Mao, wygrzej się na słonku, wcinaj owoce, teraz dużo witaminy C sprzedają na straganach może jakieś kiszonki sobie zaaplikuj, chleb z czosnkiem - zrób zmasowany atak naturalnych lekarstw