Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
truskawa wrote:Tak was czytam i jestem przerażona... moj lekarz kazal mi odstawic leki z dnia na dzień. A to byl poczatek 12 tygodnia. Piwiedzial, ze produkuje tak duzo hormonu ze nie potrzebuje lekow... teraz sie zastanawiam czy to prawidłowe... bo od momentu jak odstawilam leki pobolewalo mnoe podbrzusze... i ogolnie brzuch mnoe kuje. Koncze 12 tydz i boje sie niesamowicieBajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
truskawa wrote:Tak was czytam i jestem przerażona... moj lekarz kazal mi odstawic leki z dnia na dzień. A to byl poczatek 12 tygodnia. Piwiedzial, ze produkuje tak duzo hormonu ze nie potrzebuje lekow... teraz sie zastanawiam czy to prawidłowe... bo od momentu jak odstawilam leki pobolewalo mnoe podbrzusze... i ogolnie brzuch mnoe kuje. Koncze 12 tydz i boje sie niesamowicie
-
Ja zawsze wychodziłam z lekow stopniowo czy to na prolaktyne czy estrofem tak kazal lekarz Ale jeżeli twoje wyniki były bardzo dobre to chyba lekarz wie co robi także ty sie nie martw na zapas
Ja dopochwowo chyba tez Bede cały czas brała tak cos wspomni al na ostatniej wizycie
Mówił tez ze mam dość nisko łożysko wizyte mam dopiero 27 mam nadzieję że bedzie wszystko dobrze
Ja czasami mam wkładkę tez normalnie mokra i nie wiem czy to z tych upałów tez czy od lekow schizuje sie tym -
Dziewczyny, jak to jest z tymi ruchami maluszka? Jak byście to opisały?
Od wczoraj co jakiś czas czuję lekkie kłucia z różnych stron, ale nie jest to "łaskotanie" czy "bulgotanie", tylko takie nawet lekko bolesne strzały. Wydaje mi się, że to raczej efekt rozciągania się macicy/więzadeł.
Jak to dokładnie u Was wyglądało? Rzeczywiście jest tak, że jak już zaczniesz czuć ruchy to wiesz, że to to? Jedni mówią, że tak, ale w jakimś artykule przeczytałam, że w pierwszej ciąży niektóre kobiety nie orientują się na początku, że te dziwne doznania to bobas -
Mnie w tej ciazy gilgocze od wewnątrz poniżej pępka odczuwam taki łaskotanie
W pierwszej ciazy bylo bulgotanie i takie trzepanie delikatne oczywiscie mówię o samym początku potem to kopniaki z dnia na dzień coraz bardziej wyraźne w drugiej ciazy to od razu był kop hehehelfi lubi tę wiadomość
-
Też się zastanawiam jak to jest z tymi ruchami. 2 dni temu wieczorem czułam jakieś pukania od środka, ale wczoraj cisza. Więc chyba mi się wydawało. Wyobraźnia działa 😁.
elfi lubi tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Truskawka to juz 12tydz?
Mnie w nocy bolalo podbrzusze i strasznie sie wystraszylam az poszlam do lazienki sprawdzic czy wszystko ok ale bolal tez mnie zoladek wiec moze to skurcze przeszly na dol albo maluchy czuly tez ze cos ni tak... ?
Boli mnie tez gardlo wyplukam woda z sola . co jeszcze? kanapka z czosnkiem ?
Dzisiaj u nas dzien ojca a a zostawilam usg w pracy w mialam przykleic na kartke2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Dzisiaj w opisie kolejnego tygodnia w apce wyczytalam ze wody plodowe sie wymieniaja co 3 godz i zaczelam szukac :jak? organizm jest niesamowity !2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Sara88 wrote:A od kiedy czuje sie pierwsze ruchy wogole w ktorym tyg ¿
No więc czekam i wypatruję -
Dziewczyny mnie często podbrzusze boli jak mam wzdęcia i gazy.
KeepCalm na gardło polecam płukać szałwią. Sól podobno bardziej podrażnia. Ogólnie na przeziębienie piłam mleko z czosnkiem imbirem i miodem, sok malinowy, z czarnej porzeczki, robiłam inhalacje z soli fizjologicznej.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Mi opisywano pierwsze ruchy jako trzepotanie skrzydeł motyla 😋
Także czekam na nie... 😍 Mam nadzieję, że ich nie przegapię 😂🤣
A w tym tygodniu wywaliło mi brzuszek😁😁 Tzn moja siostra stwierdziła, ze wyglądam jakbym dopiero co obiad zjadła, bo ledwo co widać... ale ona się nie zna 😂🤣😋
A moi rodzice są teraz nad morzem i dzisiaj do mnie zadzwonili, że zarezerwowali nam domek i mamy na długi weekend przyjeżdżać, aby ich wnuk nawdychał się jodu 😂🤣 Są niemożliwi- stwierdzili, że to prezent dla wnuka 🤣😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 16:50
elfi lubi tę wiadomość
-
No to fajnie będzie znowu poczuć motylki w brzuchu 😁.
Mao ty się nie zastanawiaj tylko sio na wypoczynek. Korzystaj póki możesz😉mao lubi tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Mnie muli dzis strasznie i pobolewa brzuch bardziej z prawej strony i oczywiście nerwy czy to aby nie wyrostek ale mam.nadzieje ze to niestrawność pije rumianek oby przeszlo
Jak ja się dziś nudzę leze cały dzień w łóżku pojechałam tylko do mamy na obiad i znowu wyrko tel ogladac nie mam ochoty ksiazki czytac tez nie do tego sama w domu dobrze że pies jest 😉 -
Ewi28 wrote:Mao zazdroszcze małego brzuszka jak juz mam jak minimum 15 tyg a to dopiero 9
Po tym co ostatnio pisałyście staram się nie głaskać brzuszka, ale to nie jest takie łatwe... ☹️
-
Bajka_88 wrote:No to fajnie będzie znowu poczuć motylki w brzuchu 😁.
Mao ty się nie zastanawiaj tylko sio na wypoczynek. Korzystaj póki możesz😉
Jedziemy jedziemy 😁😁 🍻🍻🍻🍺🍺🍺
Bajeczko, nawet nie pomyślałam o tych innych motylkach 😁😁 u nas one były 14 lat temu- Jak ten czas leci.. tyle lat już razem 😍
-
Mao my mamy trochę mniejszy staż, bo tylko 9 lat. Oj leci ten czas.
Mikuśka a może to tylko kolka??Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj...