Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mia4444 wrote:Dziewczyny jak myslicie można już oddychnac po polowkowych
mia4444 lubi tę wiadomość
-
Japonka mam dokładnie te same odczucia... Choć momentami myślę że te pół roku to tak mało czasu, ale jednak... To jednak mega długo chyba musimy się przyzwyczaić do tej niepewności i strachu
-
Byłam po zakupy, znowu były ciężkie, i teraz czuję napięcie i ćmienie w podbrzuszu więc narazie odpoczywam i rozmyślam jak ogłosić rodzicom męża i mojemu tacie dobrą nowinę
-
aprill wrote:Byłam po zakupy, znowu były ciężkie, i teraz czuję napięcie i ćmienie w podbrzuszu więc narazie odpoczywam i rozmyślam jak ogłosić rodzicom męża i mojemu tacie dobrą nowinę
Staraj sie nie nosic Aprill. zwlaszcza na poczatku samym. Ja w pracy ciagle cos przesuwam i ogolnie zawsze jestem "samosia" ale , zlwaszcza jak juz widac brzuch to zaczelam prosic o pomoc. Zakupy teraz robi maz ja nadal sprzatam zmywam itd ale jednak nosic ciezkiego sie boje.2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
KeepCalm wrote:Staraj sie nie nosic Aprill. zwlaszcza na poczatku samym. Ja w pracy ciagle cos przesuwam i ogolnie zawsze jestem "samosia" ale , zlwaszcza jak juz widac brzuch to zaczelam prosic o pomoc. Zakupy teraz robi maz ja nadal sprzatam zmywam itd ale jednak nosic ciezkiego sie boje.
-
April KeepCalm ma rację. Nie dźwigaj kobieto. Mam ci dać OPR jak moja prowadząca?? Mało się o tą ciążę starałaś?? April nie wiem jak jest u was, ale kiedyś mąż wraca z pracy do domu. Rób listę , trochę na zapas i na zakupy jedźcie razem. Dobie zostaw chodzenie po chleb, wędlinę itp. lekkie rzeczy.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
To też nie jest takie proste bo co drugi tydzien sie mijamy - ja ide rano do pracy a mąż po poludniu, a wiem ze on sam dobrze zakupow nie zrobi. Co drugą sobotę on nie pracuje więc wtedy jeździmy po zakupy, ale to starcza na tydzien. A najlepsze że zakupy bieżące czyli pieczywo, wędlina, warzywa, owoce i inne nieprzewidziane pierdółki tez potrafią sie uzbierac i ważyć...
Ale macie racje, od teraz koniec z dzwiganiem, trzeba bedzie jakos przeorganizowac zycie. Wybieram się niedlugo na L4 wiec bedzie latwiej -
April u mnie było to samo. Mówiłam jak krowie na rowie co ma kupić, pół rzeczy nie kupił, zaczęłam robic mu listę i wysyłam do sklepów. Mój pracuje na 3 zmiany. Wg mnie mąż też w tą ciążę powinien byc zaangażowany. Nie możemy brać wszystkiego na swoje barki. Nie jestesmy ze stali. A musimy myśleć o maleństwie dodatkowo. Ciąża jest wystarczającym obciążeniem dla organizmu.Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
aprill ja ci nadagalam a wlasnie spedzilam 7 godz na sprzataniu... Przychodzi wlasciciel domu ktorego wynajmujemy przed oddaniem go a maz w pracy.. Jesli chodzi o sprzatanie to sie kiepsko nadaje. Wiem wiem nie powinnam ale wszystko ok.
Ale za to zakupy to robi co tydzien juz od paru mcy, jak ostatnio sie o tym dowiedziala tesciowa to nie mogla uwierzyc... heh
Mikuska wlasnie ostatnio pytalam chociaz bardziej o sluz i mialam przed ok tydzien , teraz juz znowu mniej.2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Aprill, a może zamów do domu, np. z Frisco czy Auchan Direct? Kuruer wniesie Ci do domu
KeepCalm lubi tę wiadomość
-
Witajcie z rana
Mnie wczoraj brzuchl pobolewal i dzis tez cos tak czuje chyba za dużo się nalatalam wczoraj w te upaly dzis odpoczywam
Ja od 3 tyg sama w domu maz na wyjeździe z zakupami to roznie ide do sklepu i mówię sobie nic ciężkiego A wychodzę z 2 torbami Ehhh wode to corcia leci kupuje całe szczęście maz wraca za parę dni i ja już nic nie będę robić hehhehe nie no żartuje jak dobrze sie czuje to powoli ogarniam sprzątanie czy obiad ale też prosze córkę o pomoc w odkurzaniu czy myciu podług -
elfi wrote:Aprill, a może zamów do domu, np. z Frisco czy Auchan Direct? Kuruer wniesie Ci do domu
KeepCalm bo to tak jest ze czasem cos trzeba zrobic, niby wiemy ze nie powinnysmy ale nie ma wyjscia... Tak samo jest z tymi moimi zakupami.
Na mnie od dawna już czeka mega góra prasowania a sie zebrac nie moge. Kiedys jak prasowalam to minimum 3h, teraz nawet nie wiem czy dam rade tyle juz nie mowiac o tym ze chyba nie powinnam -
Mikuśka u nas też wczoraj blyskalo, grzmiało, mamy shih tzu i biedny też przestraszony,
Ja schodzilam powoli z duphastonu miałam normalnie 3 x 2 tabl. , i brałam przez tydzień 3x 1 , później 2x 1 i ostatnie sztuki po 1 na noc ,
Ja upławów nie miałam ale teraz gdy aplikuje luteinę coś tam leci ,
Kiedy masz wizytę?
Ja na kolejnej zwrócę uwagę, że po tym ostatnim brzuch i szyjka pobolewa. Staram się mało ruszać i polegiwać,
Na noc nie czujesz zmiany ? Tzn ja mam jakby większy brzuszek i bardziej napięty. Ciężko mi zasnąć czasami .
-
Któraś z Was ma problem z krótką szyjka? Naczytałam się o szyciu , pesserach itd
Do tej pory w klinice nic nie mówili o długości, każdy chwalił, że ładna i zamknięta, w poradni niby też powiedzieli , że może być naturalnie krotka po operacjach i oby się nie skracala, ale strach jest .
My to chyba spokoju nigdy nie zaznamy. Człowiek przerażony cały czas. 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 15:15
-
nick nieaktualnyTropka wrote:Mikuśka u nas też wczoraj blyskalo, grzmiało, mamy shih tzu i biedny też przestraszony,
Ja schodzilam powoli z duphastonu miałam normalnie 3 x 2 tabl. , i brałam przez tydzień 3x 1 , później 2x 1 i ostatnie sztuki po 1 na noc ,
Ja upławów nie miałam ale teraz gdy aplikuje luteinę coś tam leci ,
Kiedy masz wizytę?
Ja na kolejnej zwrócę uwagę, że po tym ostatnim brzuch i szyjka pobolewa. Staram się mało ruszać i polegiwać,
Na noc nie czujesz zmiany ? Tzn ja mam jakby większy brzuszek i bardziej napięty. Ciężko mi zasnąć czasami . -
Mikuśka wrote:Dziewczyny ja mam takie pytanko jak u was z upławami ?? Macie ?? Jak tak to jakie wodniste czy jakie ?
Kochana przyślij tego chłodu do centrum. U nas już 26 st. A miało być 22. A coraz gorzej znoszę te upały ☹️.
April wiem jak działają zakupy. Jadę po chleb i wędlinę i jakieś warzywko a to jeszcze trzeba to i tamto kupić bo się konczy. A potem mężu na mnie wrzeszczy że dzwigam. A ja tylko z wózka do bagażnika a potem czekam na tragarza 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2019, 10:24
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj...