Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Rebe też mam tą mutacje. Biorę metylowany kwas foliowy (matafolin), bo po prostu zwykły się nie wchłania. Norma kwasu to 0,4 mg. Mi lekarz mówił, że przy tej mutacji niewiadomo ile bym zjadła tego zwykłego kwasu to i tak będzie niedobór.
Ale czytałam, że ta mutacja występuje nawet u 50% kobiet.
Kochana tylko nie panikuj, bo w końcu cycki przestają boleć, ale ich wielkość się nie zmieni.
A ceny bety u was są mega. W pl kosztuje ok 25 zł.
Ewi na zawiane ucho najlepszy chyba olejek kamforowy. Ale nie wiem czy w ciąży można to stosować.rebe lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Macie jakieś sposoby na krwotoki z nosa? Podobno rutinoscorbin na wzmocnienie naczyń krwionośnych, ale czy to faktycznie działa?
Tak jak ostatnio chyba Agnieszkam, założyłam dziś białą bluzkę i krew leci jak na rozkaz -
A mi od wczoraj jak leżę to co jakiś czas coś jakby „bulgotało” w brzuszku- nie umiem tego opisać... na środku nad kością łonową... i teraz kminie czy to Maleństwo czy może coś innego 😂🤣 Ja chyba dopóki mi porządnego kopniaka nie zasądzi to nie uwierzę, że to on 😋
A ty Elfi do kiedy planujesz chodzić do pracy?? 😊 -
mao wrote:A mi od wczoraj jak leżę to co jakiś czas coś jakby „bulgotało” w brzuszku- nie umiem tego opisać... na środku nad kością łonową... i teraz kminie czy to Maleństwo czy może coś innego 😂🤣 Ja chyba dopóki mi porządnego kopniaka nie zasądzi to nie uwierzę, że to on 😋
A ty Elfi do kiedy planujesz chodzić do pracy?? 😊
Ja tak od tygodnia czuję jakieś dziwne kłucia, ale nie są to ani bąbelki, ani łaskotanie, więc to chyba nie to... Też coś czuję, że dopiero jak dostanę kopa to się zorientuję, że to chyba nie moje jelitamao lubi tę wiadomość
-
mao wrote:Olejek kamforowy można używać w ciąży 😁
Edit. Jak mnie ostatnio przewiało to zrobiłam tak jak napisała Mikuśka- posmarowałam się amolem i pomogło 😉 -
Ewi, ale do lekarza też idź lepiej, żeby Ci się z tego jakaś poważna infekcja nie zrobiła. Niestety w ciąży trzeba latać z byle duperelą do internisty
-
Ewi28 wrote:A moge zapytać jak cwiczysz? I czy przed ivf ćwiczylas?ja od dnia stulacji czyli od 14 kwietnia mam 3 kg na plus. Wazylam 60 kg a teraz 63 kg.
Dawno temu (byłam optymistką i wiedziałam, ze kiedyś to nastąpi, ze będę w ciąży) kupiłam zestaw płyt dla ciężarnych (edyty litwiniuk, angielski pióro) i to głównie z nimi ćwiczę. Potrzebę są hantle 1kg lub wg własnego uznania.
Rozgrzewka, różne zestawy ćwiczeń, cool down. Od 50-70 min, co dziennie lub co drugi dzień.
Do tego spacery, tak ok 5km dziennie, ale to nie codziennie, jeszcze.
Przed IVF chodziłam na basen, z ćwiczeniami byłam trochę na bakier bo pracowałam po 11 h dziennie, codziennie...ale od kiedy delektuję się L4 nie ma nic przyjemniejszego niż godzinka ćwiczeń))))
Dużo wcześniej byłam bardzo aktywna, bieganie/siłownia etc. Ale z powodu pracy nie mogłam sobie pozwolić na tyle h wysiłku.
Ja jeszcze w zeszłym roku ważyłam 76... pamietam jak dziś przed histeroskopią jak wagę podawałam, ale potem 3x inseminacja, luteina, nerwy, brak czasu, podjadanie, nerwy, podjadanie i oto proszę 91,5...jedyne z czego się cieszę, ze odstawiłam słodycze (mój organizm po prostu sam nie chce), i ze waga praktycznie ani drgnie)) a to już 17 tyg ciąży
))))
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Heyo
Ja nie ćwiczyłem jakos intensywnie co jakiś czas A to Zumba A to pilates rower uwielbiałam i przed stymulacja i po zaczęłam z koleżankami przygodę z kijkami bardzo mi się to spodobało ale balam sie kontynuować wrócę do tego na wiosnęteraz ograniczam się do spacerów z psem
-
Hej dziewczyny, potrzebuję Waszych mądrych głów.
Po pirwsze gratuluję ciąż po tak trudnej drodze:)
Jestem 16 dpt udanego (jak do tej pory) świeżego transferu. Na początku beta rosła super ale między 11 dpt and 13 dpt przyrost spadł do 61%...z 556 na 900. Wiem że ok 1000 może zwolnić ale to chyba jeszcze za wcześnie..Jak bylo u Was?
Na razie nie robię dalej bo nie wytrzymam tych nerwów ale bardzo się martwię...
-
Malaw wrote:Hej dziewczyny, potrzebuję Waszych mądrych głów.
Jestem 16 dpt udanego (jak do tej pory) świeżego transferu. Na początku beta rosła super ale między 11 dpt and 13 dpt przyrost spadł do 61%...z 556 na 900. Wiem że ok 1000 może zwolnić ale to chyba jeszcze za wcześnie..Jak bylo u Was?
Na razie nie robię dalej bo nie wytrzymam tych nerwów ale bardzo się martwię...).
-
rebe wrote:Dziękuje za dzielenie się waszymi doświadczeniami z pierwszych tygodni:-)
KeepCalm, maz się cieszy, wczoraj zostałam na większość dnia w domu (drzemki non stop) i sam z własnej woli pojechał do centrum i przywiózł mi bardzo wygodny stanik sportowy! Najpierw co prawda XS, który jeszcze niedawno by pasował, ale musiał wymienić na M;-)
w Hiszpanii w ogóle nie ma są bardzo weryfikacji bet, miałam betę robić tylko 14dpt i 21 dpt, te sobotnia zrobiłam na własna rękę (Beta bez skierowania 59€, nie wiem skąd biorą te ceny?!). Myślałam, zeby zrobić kolejna we wtorek (19dpt) , ale może nie ma sensu? A wizyta Ok 28dpt...
Mao, dziękuje za słowa pocieszenia:-)Ani bóle miesiączkowe ani plamienie jak na razie nie wróciły...zostałam z ogromnym bólem piersi, sennością i zawrotami głowy
Btw, rożne apki mi kalkulują rożne tygodnie ciąży. Może mi pomożecie?
Miesiączka 18 maja
Transfer 6 dniowej blastki 6 czerwca (20dc)
Dzisiaj: 37 dc
Jedne kalkulatory mi mówią, ze jestem w 5t2d, a inne ze w 6t0d. Jak to się oblicza?
Z objawów to piersi mega bolą są pełniejsze i do tego zgaga. Odczuwam też zmęczenie i czasem brak mi tchu. Kalkulatory różnie pokazują. Dzisiaj jest 41 dc czyli według usg równy 6 tydzień.rebe, moonik lubią tę wiadomość
-
Malaw wrote:Hej dziewczyny, potrzebuję Waszych mądrych głów.
Na razie nie robię dalej bo nie wytrzymam tych nerwów ale bardzo się martwię...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2019, 16:35