Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Marianka miną mdłości zacznie się zgaga.
Więc zawsze coś. Ja teraz mam zgagę, kuje mnie w prawym boku. Więc jedno mija, przychodzi drugie.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Mi na ostatniej wizycie (14+5) też dr powiedział, że łożysko jest dość nisko, ale żeby się tym nie przejmować, bo na początku jest nisko, a potem z reguły podnosi się wraz ze wzrostem macicy. Za 2 tygodnie sprawdzę, czy coś ruszyło.
Dzięki dziewczyny za info o tych adapterach do pasów, nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Zlecę mężowi analizę bezpieczeństwa i pewnie zamówimy, bo trochę się tym samochodem jeździ -
Tylko, że ja nie mam nisko, tylko na szyjce u 70-80% kobiet się podnosi wraz ze wzrostem macicy. Nie przeraża mnie cesarska tylko te krwotoki. Także muszę odpoczywać i zero seksu.
A propo adaptera to kupiłam, bo codziennie jeżdżę autem. Warto zainwestować, bo przy ostrym hamowaniu pas może zaszkodzić dziecku a brak pasa tym bardziej.
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Bajka jakbym swojego meza slyszala! powiedzialam mu zeby zapamietal ze powiedzial ze bedzie za duze bo napewno beda plywac w tym.. Tutaj ciuszki tylko ze stanow wiec maja miesiacami tylko no i widzialam pare dla wczesniakow takie maciupkie..
Marianka87 juz nie duzo Ci brakuje do skonczenia trymetru , trzymaj sie dzielnie!
No wlasnie... rozowa strona narzekamy sobie czasem ale jestesmy szczesciarami tak naprawde...
Ja tez nie mialam pojecia o adapterach do pasow! ciekawe czy istnieja tutaj czy bedziemy musueli kupic i przywiezc w tym momemcie nie cierpie swojego miejsca zamieszkania. no i jeszcze po tym jak lekarz nam dal rozpiske ile kosztuje porod bo to wszystko prywatnie..... prawie drugie tyle co ivf tylko ze polowe nam ubezpieczenie pokrywa...2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Dzięki dziewczyny za info o tych adapterach do pasów, nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Zlecę mężowi analizę bezpieczeństwa i pewnie zamówimy, bo trochę się tym samochodem jeździ [/QUOTE]
ja mam BeSafe ale nie kupowałam tylko wypożyczyłam w sklepie dziecięcym u nas jest taka możliwość, koszt to 15 zł za miesiącAndzia83
-
nick nieaktualnyMikuśka wrote:Ja byłam ostatnio w smyku tak weszłam zerknąć i jest sporo tego i teraz duże przeceny no ale ja nie kupuje jeszcze jakos sie boje ze zapisze chociaz tak mnie korci....
Dużo rzeczy dostane po budynkach mama male dzieci wiec zależy co u nas będzie czy dziewuszka czy chłopiec to i tak dostane wszystko
Ale takie rzeczy higieniczne to już oglądam w necie porównuje ceny
A co myślicie o tym czujniku tętna czy jakoś tak ???
My kupilismy monitory ddechu babysense a pasy mamy insafe.
Na ostatniej wizycie lekarz zapytał czy juz wszystko mam to dostalam dodatkowego kopa.. brakuje nam tylko fotelikow.. temat rzeka i ceny wbijaja w ziemię, wózka i musze kliknać zamówienie z gemini -
.. powiem Wam ze ta wizyta wczorajsza w sklepie i mail od rodzicow zeby zamawiac a oni przywioza jak przyjada po porodzie otworzyly puszke pandory i stresu. Czytam te listy wyprawkowe i czytam i czuje ze nie mam pojecia ile czego kupic ...
w dodatku mam stresujacy czas w pracy, stres z majstrami na budowie... probuje oddychac gleboko i byc spokojna ale nie mam dobrego dnia2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
[ -
KeepCalm u nas na metkach albo rozmiary w cm, albo w miesiącach , z podziałem co 3 miesiące. Te ubranka są maleńkie, a co dopiero te dla wcześniaków. Ehh
Trochę się boję, że i moi chłopcy się urodzą za wcześnie ☹️. Różnie może być ☹️. Wiem, że i ciążę mnoga można donosić. Po cichu liczę, że wytrwamy do tego min 36tc.
A ty musisz płacić za poród?? Myślałam, że ubezpieczenie to obejmuje. Kurcze, wydatki związane z wyprawką, a tu się okazuje że szpital trzeba opłacić.
A tak się fajnie oglądało te programy o porodach że stanów. Człowiek zazdrościł warunków, tych pokoi, ehh.
Kate a jak wy się czujecie?? Wyprawka ogarnięta??Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
nick nieaktualnyBajka My wręcz dogorywamy ☹ siadł mi kręgosłup moge leżeć albo powoli iść nie ma mowy o siedzeniu czy staniu w miejscu.. męża nie ma kazdy posiłek robie na raty, prasuje po kilka ciuszków dziennie wiec naprawde ostrzegam dziewczyny róbcie wcześniej jak później bo nie wiadomo na ile tych sił starczy 😑 a no i mamy cukrzyce ciażowa a wiec pełen soft za to Maluchy dokazuja kopią całą dobę rozgrzewając tym moje serducho ❤
I czas szybko płynie patrze na Wasze stopki i aż oczom nie wierze .. jeszcze kilka miesięcy i bedzie to forum o szczepieniach kupkach i innych cudach 🤗 -
Kate kurcze, cukrzyca. Dawno ci to wyszło?? Cholerka a ja teraz non stop jak nie lody to słodkie owoce. A krzywą będę robić po 12 lipca.
Kobieto nie strasz. Mnie już kręgosłup boli, a co dopiero za miesiąc czy dwa.
Jeżeli o mnie chodzi to zaczęła bym kompletowanie wyprawki po połówkowych, ale mój mąż , że za wcześnie. Ja nie wiem, czy on się boi , że coś się złego stanie czy naprawdę ma taki olewajacy stosunek do tego. Zaczyna mnie to trochę denerwować. Ale wydaje mi się, że ktoś tu nie ma weny twórczej , żeby pokój skończyć 😂😁. Czytaj: przykręcić listwy przypodłogowe i powiesić karnisz 🤦🤦🤦.
Masz rację, czas leci. Już niedługo będziemy mieć pierwszego bobasa na forum 😉.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
nick nieaktualnyBajka_88 wrote:Kate kurcze, cukrzyca. Dawno ci to wyszło?? Cholerka a ja teraz non stop jak nie lody to słodkie owoce. A krzywą będę robić po 12 lipca.
Kobieto nie strasz. Mnie już kręgosłup boli, a co dopiero za miesiąc czy dwa.
Jeżeli o mnie chodzi to zaczęła bym kompletowanie wyprawki po połówkowych, ale mój mąż , że za wcześnie. Ja nie wiem, czy on się boi , że coś się złego stanie czy naprawdę ma taki olewajacy stosunek do tego. Zaczyna mnie to trochę denerwować. Ale wydaje mi się, że ktoś tu nie ma weny twórczej , żeby pokój skończyć 😂😁. Czytaj: przykręcić listwy przypodłogowe i powiesić karnisz 🤦🤦🤦.
Masz rację, czas leci. Już niedługo będziemy mieć pierwszego bobasa na forum 😉.
Zawsze mialam cukier w normie, moja waga to raczej od zawsze niedowaga ale na mnie padło.. podobno przy bliźniakach mamy wieksze szanse ☹ 6 razy dziennie kontroluje cukier idzie oszaleć.. a plecy mnie najpierw pobolewały a teraz to... 🤭😁 po połówkowym to najlepszy moment i właściwie nie wiem czy nie ostatni przy ciazy mnogiej choć to nigdy nie wiadomo kiedy kogo dopadnie czy z jednym czy w dwójką oby nam się wszystkim szyjki dobrze trzymały bo to moj najwiekszy stres na kazdym badaniu -
Dzięki dziewczyny, no teoretycznie za tydzień wszystko ma odpuścić ale znając moje szczęście to mogę wylądować w tej mniej licznej grupie przyszłych mam co toaletę tulą do porodu.. jestem już wykończona, nic mi nie smakuje a jak coś się uda zjeść to 50/50 czy zostanie w żołądku. Ciągle okropny posmak w ustach, mdłości i od 2 tygodni doszły bóle głowy.. ale oczywiście i tak jestem bardzo szczęśliwa, że z dzieckiem wszystko okej. Tylko czekam na ten magiczny czas o ktorym się słyszy, czyta
Co do wyprawki to ja też zajrzałam na listy w necie i się przerazilam. Ja nie mam o niczym pojęcia! Dobrze że jest internet...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 20:46
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Kate_88 wrote:Zawsze mialam cukier w normie, moja waga to raczej od zawsze niedowaga ale na mnie padło.. podobno przy bliźniakach mamy wieksze szanse ☹ 6 razy dziennie kontroluje cukier idzie oszaleć.. a plecy mnie najpierw pobolewały a teraz to... 🤭😁 po połówkowym to najlepszy moment i właściwie nie wiem czy nie ostatni przy ciazy mnogiej choć to nigdy nie wiadomo kiedy kogo dopadnie czy z jednym czy w dwójką oby nam się wszystkim szyjki dobrze trzymały bo to moj najwiekszy stres na kazdym badaniu
No to chyba muszę chłopa wziąć w obroty i zacząć go ciągać po sklepach jeżeli jeszcze mogę chodzić po ludzku. Bo o pokój się aż tak nie martwię. I tak go musi zrobić 😁.
Mikuśka mogę oddać ci ze 20 m kw. Będzie mniej do sprzątania 😉.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Kate z jednej strony nie strasz ale z drugiej masz racje.. jednak zawsze zakladamy ze wszystko bedzie ok a potem nie wiadomo czy zdazymy. Moj maz wczoraj stwierdzil ze z ubrankami trzeba poczekac az sie urodza zeby zobaczyc rozmiar... juz to widze jak on idzie kupowac sam a dzieci w pieluszkach tylko ze szpitala wychodza..
Marianka@87 wrote:Dzięki dziewczyny, no teoretycznie za tydzień wszystko ma odpuścić ale znając moje szczęście to mogę wylądować w tej mniej licznej grupie przyszłych mam co toaletę tulą do porodu.. jestem już wykończona, nic mi nie smakuje a jak coś się uda zjeść to 50/50 czy zostanie w żołądku. Ciągle okropny posmak w ustach, mdłości i od 2 tygodni doszły bóle głowy.. ale oczywiście i tak jestem bardzo szczęśliwa, że z dzieckiem wszystko okej. Tylko czekam na ten magiczny czas o ktorym się słyszy, czyta
Co do wyprawki to ja też zajrzałam na listy w necie i się przerazilam. Ja nie mam o niczym pojęcia! Dobrze że jest internet...2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
15.04 - dwa serduszka
[ -
Polecam adaptery do pasow! Rewelacja! Uzywalam prawie cala ciaze (szybko mialam brzuszek) i schowalam na wszelki wyoadek jakby byla kolejna ciaza...
Mam be safe i naprawde sa super
Monitory oddechu mam przetestowane snuza hero i babysense7 i oba maja swoje plusy i minusy, ale oba sie bardzo dobrze sprawdzaja i zarowni z jednego jak i drugiego jestem zadowolona!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Jezuuu, ale miałam dzisiaj straszny sen i był taki realistyczny😭 Mąż mnie obudził całą zapłakaną... śniło mi się, że straciliśmy nasze maleństwo 😞😞
Wczoraj cały dzień męczyłam męża o imię dla synka... na chwile obecną mamy Huberta, albo Antoniego- ale choinka do żadnego nie jestem w 100% przekonana 🙈 bo jak ładnie zdrobnić Hubert- Hubcio ? Dziwnie brzmi 😞 A Antoś od kilku lat jest bardzo popularnym imieniem- także pół jego klasy tak będzie miało na imię 😉 Tak bym chciala mowic już do brzuszka „z imienia”... 😍
Dzisiaj ma być u mnie 37 stopni 🙈 Chyba w całej Polsce ma być skwar- także będziemy dzisiaj skwareczkami 😉