Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Marianka miną mdłości zacznie się zgaga.
Więc zawsze coś. Ja teraz mam zgagę, kuje mnie w prawym boku. Więc jedno mija, przychodzi drugie.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Mi na ostatniej wizycie (14+5) też dr powiedział, że łożysko jest dość nisko, ale żeby się tym nie przejmować, bo na początku jest nisko, a potem z reguły podnosi się wraz ze wzrostem macicy. Za 2 tygodnie sprawdzę, czy coś ruszyło.
Dzięki dziewczyny za info o tych adapterach do pasów, nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Zlecę mężowi analizę bezpieczeństwa i pewnie zamówimy, bo trochę się tym samochodem jeździ -
Tylko, że ja nie mam nisko, tylko na szyjce
u 70-80% kobiet się podnosi wraz ze wzrostem macicy. Nie przeraża mnie cesarska tylko te krwotoki. Także muszę odpoczywać i zero seksu.
A propo adaptera to kupiłam, bo codziennie jeżdżę autem. Warto zainwestować, bo przy ostrym hamowaniu pas może zaszkodzić dziecku a brak pasa tym bardziej.
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Bajka jakbym swojego meza slyszala! powiedzialam mu zeby zapamietal ze powiedzial ze bedzie za duze bo napewno beda plywac w tym.. Tutaj ciuszki tylko ze stanow wiec maja miesiacami tylko no i widzialam pare dla wczesniakow takie maciupkie..
Marianka87 juz nie duzo Ci brakuje do skonczenia trymetru , trzymaj sie dzielnie!
No wlasnie... rozowa stronanarzekamy sobie czasem ale jestesmy szczesciarami tak naprawde...
Ja tez nie mialam pojecia o adapterach do pasow! ciekawe czy istnieja tutaj czy bedziemy musueli kupic i przywiezcw tym momemcie nie cierpie swojego miejsca zamieszkania. no i jeszcze po tym jak lekarz nam dal rozpiske ile kosztuje porod bo to wszystko prywatnie..... prawie drugie tyle co ivf tylko ze polowe nam ubezpieczenie pokrywa...
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[
-
Dzięki dziewczyny za info o tych adapterach do pasów, nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Zlecę mężowi analizę bezpieczeństwa i pewnie zamówimy, bo trochę się tym samochodem jeździ
[/QUOTE]
ja mam BeSafe ale nie kupowałam tylko wypożyczyłam w sklepie dziecięcym u nas jest taka możliwość, koszt to 15 zł za miesiącAndzia83
-
nick nieaktualnyMikuśka wrote:Ja byłam ostatnio w smyku tak weszłam zerknąć i jest sporo tego i teraz duże przeceny no ale ja nie kupuje jeszcze jakos sie boje ze zapisze chociaz tak mnie korci....
Dużo rzeczy dostane po budynkach mama male dzieci wiec zależy co u nas będzie czy dziewuszka czy chłopiec to i tak dostane wszystko
Ale takie rzeczy higieniczne to już oglądam w necie porównuje ceny
A co myślicie o tym czujniku tętna czy jakoś tak ???
My kupilismy monitory ddechu babysensea pasy mamy insafe.
Na ostatniej wizycie lekarz zapytał czy juz wszystko mam to dostalam dodatkowego kopa.. brakuje nam tylko fotelikow.. temat rzeka i ceny wbijaja w ziemię, wózka i musze kliknać zamówienie z gemini -
.. powiem Wam ze ta wizyta wczorajsza w sklepie i mail od rodzicow zeby zamawiac a oni przywioza jak przyjada po porodzie otworzyly puszke pandory i stresu. Czytam te listy wyprawkowe i czytam i czuje ze nie mam pojecia ile czego kupic ...
w dodatku mam stresujacy czas w pracy, stres z majstrami na budowie... probuje oddychac gleboko i byc spokojna ale nie mam dobrego dnia2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
[
-
KeepCalm u nas na metkach albo rozmiary w cm, albo w miesiącach , z podziałem co 3 miesiące. Te ubranka są maleńkie, a co dopiero te dla wcześniaków. Ehh
Trochę się boję, że i moi chłopcy się urodzą za wcześnie ☹️. Różnie może być ☹️. Wiem, że i ciążę mnoga można donosić. Po cichu liczę, że wytrwamy do tego min 36tc.
A ty musisz płacić za poród?? Myślałam, że ubezpieczenie to obejmuje. Kurcze, wydatki związane z wyprawką, a tu się okazuje że szpital trzeba opłacić.
A tak się fajnie oglądało te programy o porodach że stanów. Człowiek zazdrościł warunków, tych pokoi, ehh.
Kate a jak wy się czujecie?? Wyprawka ogarnięta??Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
nick nieaktualnyBajka My wręcz dogorywamy ☹ siadł mi kręgosłup moge leżeć albo powoli iść nie ma mowy o siedzeniu czy staniu w miejscu.. męża nie ma kazdy posiłek robie na raty, prasuje po kilka ciuszków dziennie wiec naprawde ostrzegam dziewczyny róbcie wcześniej jak później bo nie wiadomo na ile tych sił starczy 😑 a no i mamy cukrzyce ciażowa a wiec pełen soft
za to Maluchy dokazuja kopią całą dobę rozgrzewając tym moje serducho ❤
I czas szybko płynie patrze na Wasze stopki i aż oczom nie wierze .. jeszcze kilka miesięcy i bedzie to forum o szczepieniach kupkach i innych cudach 🤗 -
Kate kurcze, cukrzyca. Dawno ci to wyszło?? Cholerka a ja teraz non stop jak nie lody to słodkie owoce. A krzywą będę robić po 12 lipca.
Kobieto nie strasz. Mnie już kręgosłup boli, a co dopiero za miesiąc czy dwa.
Jeżeli o mnie chodzi to zaczęła bym kompletowanie wyprawki po połówkowych, ale mój mąż , że za wcześnie. Ja nie wiem, czy on się boi , że coś się złego stanie czy naprawdę ma taki olewajacy stosunek do tego. Zaczyna mnie to trochę denerwować. Ale wydaje mi się, że ktoś tu nie ma weny twórczej , żeby pokój skończyć 😂😁. Czytaj: przykręcić listwy przypodłogowe i powiesić karnisz 🤦🤦🤦.
Masz rację, czas leci. Już niedługo będziemy mieć pierwszego bobasa na forum 😉.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
nick nieaktualnyBajka_88 wrote:Kate kurcze, cukrzyca. Dawno ci to wyszło?? Cholerka a ja teraz non stop jak nie lody to słodkie owoce. A krzywą będę robić po 12 lipca.
Kobieto nie strasz. Mnie już kręgosłup boli, a co dopiero za miesiąc czy dwa.
Jeżeli o mnie chodzi to zaczęła bym kompletowanie wyprawki po połówkowych, ale mój mąż , że za wcześnie. Ja nie wiem, czy on się boi , że coś się złego stanie czy naprawdę ma taki olewajacy stosunek do tego. Zaczyna mnie to trochę denerwować. Ale wydaje mi się, że ktoś tu nie ma weny twórczej , żeby pokój skończyć 😂😁. Czytaj: przykręcić listwy przypodłogowe i powiesić karnisz 🤦🤦🤦.
Masz rację, czas leci. Już niedługo będziemy mieć pierwszego bobasa na forum 😉.
Zawsze mialam cukier w normie, moja waga to raczej od zawsze niedowaga ale na mnie padło.. podobno przy bliźniakach mamy wieksze szanse ☹ 6 razy dziennie kontroluje cukier idzie oszaleć.. a plecy mnie najpierw pobolewały a teraz to... 🤭😁 po połówkowym to najlepszy moment i właściwie nie wiem czy nie ostatni przy ciazy mnogiej choć to nigdy nie wiadomo kiedy kogo dopadnie czy z jednym czy w dwójkąoby nam się wszystkim szyjki dobrze trzymały bo to moj najwiekszy stres na kazdym badaniu
-
Dzięki dziewczyny, no teoretycznie za tydzień wszystko ma odpuścić ale znając moje szczęście to mogę wylądować w tej mniej licznej grupie przyszłych mam co toaletę tulą do porodu.. jestem już wykończona, nic mi nie smakuje a jak coś się uda zjeść to 50/50 czy zostanie w żołądku. Ciągle okropny posmak w ustach, mdłości i od 2 tygodni doszły bóle głowy.. ale oczywiście i tak jestem bardzo szczęśliwa, że z dzieckiem wszystko okej. Tylko czekam na ten magiczny czas o ktorym się słyszy, czyta
Co do wyprawki to ja też zajrzałam na listy w necie i się przerazilam. Ja nie mam o niczym pojęcia! Dobrze że jest internet...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 20:46
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Kate_88 wrote:Zawsze mialam cukier w normie, moja waga to raczej od zawsze niedowaga ale na mnie padło.. podobno przy bliźniakach mamy wieksze szanse ☹ 6 razy dziennie kontroluje cukier idzie oszaleć.. a plecy mnie najpierw pobolewały a teraz to... 🤭😁 po połówkowym to najlepszy moment i właściwie nie wiem czy nie ostatni przy ciazy mnogiej choć to nigdy nie wiadomo kiedy kogo dopadnie czy z jednym czy w dwójką
oby nam się wszystkim szyjki dobrze trzymały bo to moj najwiekszy stres na kazdym badaniu
No to chyba muszę chłopa wziąć w obroty i zacząć go ciągać po sklepach jeżeli jeszcze mogę chodzić po ludzku. Bo o pokój się aż tak nie martwię. I tak go musi zrobić 😁.
Mikuśka mogę oddać ci ze 20 m kw. Będzie mniej do sprzątania 😉.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Kate z jednej strony nie strasz ale z drugiej masz racje.. jednak zawsze zakladamy ze wszystko bedzie ok a potem nie wiadomo czy zdazymy. Moj maz wczoraj stwierdzil ze z ubrankami trzeba poczekac az sie urodza zeby zobaczyc rozmiar...
juz to widze jak on idzie kupowac sam a dzieci w pieluszkach tylko ze szpitala wychodza..
Marianka@87 wrote:Dzięki dziewczyny, no teoretycznie za tydzień wszystko ma odpuścić ale znając moje szczęście to mogę wylądować w tej mniej licznej grupie przyszłych mam co toaletę tulą do porodu.. jestem już wykończona, nic mi nie smakuje a jak coś się uda zjeść to 50/50 czy zostanie w żołądku. Ciągle okropny posmak w ustach, mdłości i od 2 tygodni doszły bóle głowy.. ale oczywiście i tak jestem bardzo szczęśliwa, że z dzieckiem wszystko okej. Tylko czekam na ten magiczny czas o ktorym się słyszy, czyta
Co do wyprawki to ja też zajrzałam na listy w necie i się przerazilam. Ja nie mam o niczym pojęcia! Dobrze że jest internet...2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
15.04 - dwa serduszka
[
-
Polecam adaptery do pasow! Rewelacja! Uzywalam prawie cala ciaze (szybko mialam brzuszek) i schowalam na wszelki wyoadek jakby byla kolejna ciaza...
Mam be safe i naprawde sa super
Monitory oddechu mam przetestowane snuza hero i babysense7 i oba maja swoje plusy i minusy, ale oba sie bardzo dobrze sprawdzaja i zarowni z jednego jak i drugiego jestem zadowolona!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Jezuuu, ale miałam dzisiaj straszny sen i był taki realistyczny😭 Mąż mnie obudził całą zapłakaną... śniło mi się, że straciliśmy nasze maleństwo 😞😞
Wczoraj cały dzień męczyłam męża o imię dla synka... na chwile obecną mamy Huberta, albo Antoniego- ale choinka do żadnego nie jestem w 100% przekonana 🙈 bo jak ładnie zdrobnić Hubert- Hubcio ? Dziwnie brzmi 😞 A Antoś od kilku lat jest bardzo popularnym imieniem- także pół jego klasy tak będzie miało na imię 😉 Tak bym chciala mowic już do brzuszka „z imienia”... 😍
Dzisiaj ma być u mnie 37 stopni 🙈 Chyba w całej Polsce ma być skwar- także będziemy dzisiaj skwareczkami 😉