Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dyzia, wszystkim i tak nie dogodzisz, najwazniejsze, ze wam sie podoba!
A Serafina, to piekne imie!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Hubi
Ale wybierz takie imie, do ktorego bedziesz w 100% przekonana, ze to jest to imie... nawet jak polowa przedszkola bedzie takie nosilo w innym wypadku bedzie cie to meczylo juz zawsze, ze moze moglas jednak dac inne...
)
Ja chciałam Michasia... ale jest jeden WIELKI problem... Mąż🤦🏻♀️😂
Na 100% jestem przekonana do Zuzi- od zawsze chciałam tak nazwać córeczkę 😉😋
Mały Hubi 😍 Bo jak chłopiec dorośnie to i tak imion już nikt nie zdrabnia chyba, że takie jak Antoni- Antek, Aleksander- Olek itp..
Nigdy nie myslalam, że wybór imienia jest taki trudny 😂🤣
-
Dokladnie! Ja po czesci dlatego myslalam o takim, ktore sie nie zdrabnia, zeby nie bylo dylematu...
A z Michalem rozumiem... ja chcialam kiedys bardzo Maje... az e najblizszej rodzinie nie nazwano tak psa🙄
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dzyzia wrote:Stanęło na tym, ze dziewczynkę nazwiemy Serafina i będziemy zdrabniac do Inka. Moja mama krecila nosem, ale powiedziałam jej, ze jak nie Serafina to będzie Zygfryda i już nie marudzila więcej
Haha, jesteś udana z tą Zygfrydą😁 A imię oryginalne i jak dla mnie fajne 😁
Niestety pewnie nie raz usłyszmy niemiły komentarz o imieniu, które wybraliśmy dla dziecka- moja kumpela dała Maksymilian, a teściowa jej powiedziała, ze jej wnuka nazwała Maks jak psa🤦🏻♀️
Edit. Ja nigdy nie krytykowałam nikomu imienia dla dziecka, bo każdemu podoba się coś innego- ale niestety wiele osób nie ma takiego hamulca 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 10:02
-
Agnieszka , Krzysztof też mi się bardzo podoba , ale mój teść ma tak na imię więc odpada.😉.
Cierpliwa, rozumiem, że twoja córcia, też rozbierała się bez rozpinania garderoby??😉.
No bo tak myślę, że jednak bodziaki i te pół śpiochy będą najwygodniejsze u dla mnie i dla maluszka.
Jeżeli chodzi o dzieci i ich "okrucieństwo" wydaje mi się , że większość zachowań wynoszą z domu ☹️. Wystarczy jeden dzieciak z charakterkiem i reszta za nim idzie. A niestety tak jest że cała grupa potrafi uwziąć się na jedno dziecko ☹️.
Moja mama mówi tak"każde imię jest ładne, pod warunkiem, że ładnie się je wymawia"
Dzyzia, tym imieniem przypomniałaś mi moją S.P ciocie. Bardzo mądra i dobra kobieta była 😊.
A moja kuzynka przez pół ciąży na złość wszystkim mówiła, że synka nazwie Gniewko 😉. Ale jest mały Oliwier.
aganieszkam lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Andzia83😂🤣no aż nie wiem co napisać o Twoich snach 😁 Na pewno są.m bardzo oryginalne😁
A Ty Bajeczko nadążysz ze spokojem z pieluchami 😁 Najwyżej, któryś z chłopaków chwile dłużej poleży w brudnej 😁 Ważne, aby z obu się naraz nie wylewało 😋andzia83 lubi tę wiadomość
-
Ja sobie też nie przypominam jako dziecko abyśmy się nasmiewali z czyjegoś imienia i nawet nigdy nie słyszałam aby ktoś się nasmiewal ale teraz to roznie bywa
Ja ja nazywałam starsza córkę to tego imienia nie słyszałam ale jak córka poszła do przedszkola to się okazało że chyba z 10 dziewczynek o tym samym imieniu jest A teraz to co druga hehehhe dziewczynka tak nosi na imię no ale ... -
Bajeczko, cudownie mówi Twoja mama 😁 Moja siostra dała Aleksander i jak rodzice marudzili... a teraz nikt nie wyobraża sobie dla niego innego imienia niż Oluś😉
Ja stawiam na noc na pajace, a w dzień bodziak plus pół śpioch - będzie najwygodniej Maluchowi i mi 😁 ale na swieta czy na jakieś wyjście to jednak bym chciała jakiś ładniejszy ciuszek, taki bardziej reprezentatywny😁 😋 Ale w domu go nie będę męczyć 😍
-
U nas pamiętam że się sprawdziła pajace do spania w upaly rampersy
Teraz będzie okres zimowy to na pewno body na długi rękaw i polspiochy kupię ale body musza być rozpinane na dole i luzne na górze rozciagliwe albo z takim wycięciem w serek
Pamietam ile ja ciuchów kupiłam małej połowy nigdy nie założyłam
A ile zabawek sie kupowało A ona najbardziej uwielbiałam garnki Mąkę cukier sól zawsze rozsypywala mikstury robila hehhe -
Bajka, tak, tez sciaga spiworek bez rozpinania😂 pierwszy raz jak sie obudzilam i zobaczylam, se go nie ma, to az zamknelam jeszcze raz i otworzylam oczy, bo myslalam, ze jeszcze spie😂
U nas teraz na noc najczesciej same bodziaki, sporadycznie rampersy (jednak cieolej w nich, jak w samych bodziakach) i pieluszka bambusowa, bo spiworek nawet ten letni sama bawelna i tak za cieply jak takie temperatury...
Moje dziecko wyjatkowo lubi zimno, cala zime miala kombinezon ubrany moze ze 4 razy jak po -15 bylo, a spi najlepiej jak jest zima w sypialni ok 17 stopni...
Z bodziakow szczerze nie znosilam tych kopertowych, porazka dla mnie to byla... poza tymi to czy na zakladki (ale tutaj trzeba bardzo zwracac uwage na material, zeby ramiona zaraz nie wystawaly bonsie ponaciagaja) czy napy przy szyi, obie opcje super!
U nas tez glownie na codzien i w domu byky bodziaki i polspiochy, bo wiadomo, ze jak gdzies wychodzilysmy na spotkanie, urodziny itp to bardziej "odswietnie" mala ubieram...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 10:35
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
mao wrote:Jezuuu, ale miałam dzisiaj straszny sen i był taki realistyczny😭 Mąż mnie obudził całą zapłakaną... śniło mi się, że straciliśmy nasze maleństwo 😞😞
Wczoraj cały dzień męczyłam męża o imię dla synka... na chwile obecną mamy Huberta, albo Antoniego- ale choinka do żadnego nie jestem w 100% przekonana 🙈 bo jak ładnie zdrobnić Hubert- Hubcio ? Dziwnie brzmi 😞 A Antoś od kilku lat jest bardzo popularnym imieniem- także pół jego klasy tak będzie miało na imię 😉 Tak bym chciala mowic już do brzuszka „z imienia”... 😍
Dzisiaj ma być u mnie 37 stopni 🙈 Chyba w całej Polsce ma być skwar- także będziemy dzisiaj skwareczkami 😉
Mój bratanek ma na imię Hubert i mówimy do niego Bercik -
mao wrote:A czemu Bercik? 🤷♀️ Skrót od Hubercik?
No kiedyś na coś będziemy musieli się zdecydować 😉 Ja od piątku non stop myślę o imieniu dla Brzdąca 🙈
Tak, dokładnie. Od Hubercika -
Dzyzia jejku! cale szczescie ze wszystko ok !
Ja ostatnio wlasnie myslalam o tym srodku ciezkosci bo zdalam sobie sprawe ze postura mi sie zmienila juz troche tak z tym brzuchem do przodu chodze ..
andzia haha no... nie wiem czy bardzo normalne takie sny hahaha Bajka Twoj to z typu snow -obaw ktore ja tez zaraz bede miala .
My wlasnie tez zaczelismy myslec o imieniu i mamy 2 opcje dla dziewczynki - duzo latwiej bo wiekszosc jest takich samych wymawianych po pl i hiszp ale dla chlopaka ANI JEDNEGO... albo sa typowe polskie albo typowe hiszpanskie albo nam sie nie podobaja. Nie wiem ,chyba biedny zostanie bez imienia. Jedyne jakie mi sie podoba zawetowal maz a drugie moja najblizsza kolezanka wlasnie "uzyla" miesiac temu...
Kate_88 ja od 11tc juz mam wizyty co 4 tyg, na koniec beda czesciej napewno. CC na bank, jesli sie uda to w 37tc ale ze moje male od poczatku sa prawie 2 tyg wieksze to nie wiadomo.. No i tez mi mowi ze mnie wysle na zwolnienie bo po 25tc brzuch juz bedzie bardzo ciezki , zalecil juz sie rozgladac za takim jakby "pasem" podtrzymujacym..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 15:44
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
jeszcze dzisiaj moja appka znowu "blowed my mind". Po pierwsze ze juz prawie wszystko jest gdzie powinno, ruchy, wloski itd ale ze dziewczynka ma juz 4tys komorek jajowych w jajnikach?! wow.
Sorry ze zawsze sie tak rozpisuje ale nie mam sie komu wygadac .. xD dzieki ze jestescie !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 15:51
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Cześć dziewczyny Nie było mnie tu chyba przez miesiąc, ale nie mam siły wszystkiego nadrabiać Witam wszystkie nowe mamusie! Mikuśka, cieszę się, że do nas trafiłaś, muszę zajrzeć co na naszym Vitrolive słychać
Emilka 4 lipca skończy pół roku, pięknie się rozwija, od 3 tygodni siedzi bez podpórki, jak ją złapię za palce to twardo staje na nogach ( a nóżki ma dorodne, ho ho ) Robi już przymiarki do raczkowania, na razie pełza i turla się na wszystkie strony. Albo leży na brzuszku, podnosi pupę i plecy tak. że opiera się tylko na dłoniach i palcach u nóg i buja się we wszystkie strony. Waży 8,5 kilo. Ostatnie szczepienie przeszło bez krzyku i płaczu, obydwoje z mężem byliśmy w szoku. Bez porównania do poprzedniego, na którym biedna wręcz krzyczała z bólu. Przez parę ostatnich tygodni robiła naprawdę brzydkie kupy - rzadkie i zielone, lekarz zalecił Dicoflor ale nie pomagał. Jak rozszerzyliśmy dietę, to się unormowało samo.
Mój mąż ostatnio stwierdził, że Emilka ma moje poczucie humoru. Pytam się, dlaczego, a on na to - bo też się ciągle chichra nie wiadomo z czegoRocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Witaj Inka.
No to Emilka już duża dziewczynka. Dobrze, że ćwiczy. Chwila, moment i ogarnie raczkowanie 😊. Potem to już tylko biegać zacznie 😉 i oczy do około głowy.
Inka, Cierpliwa do spania polecacie śpiworki czy żeby bobas spał pod kołderką??
KeepCalm ty to zawsze gdzieś jakąś fajną ciekawostkę wygrzebiesz 😊. Oj nasze maluchy się rozwijają w niepojęty dla nas sposób.
Kate, ty pisałaś o szyjce, że masz o nią obawy a mi to nie daje spokoju. Zaczęła ci się skracać??
Dziewczyny jak mnie ciągnie na dole brzuch . Nie wiem co boli, brzuch nad spojeniem łonowym czy w pachwinach.inka2707 lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj...