Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguuula;2525 wrote:Bajka, to są własnie te skurcze. Ostatnio pytałam położnej o to bo też je mam. Nawet czasem kilka razy za dnia. Mowiła zeby sie nie przejmować. Jeśli byłyby przez dłuższy czas regularne to jechac na ip lub dzwonić do lekarki. Ja je często mam gdy jestem w pozycji półleżącej.
Dzięki dziewczyny 😊
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Cccierpliwa wrote:Spacerówke mamy teraz britax b motion 4 plus...
Bardzo dlugo wybieralam, pprownywalam z joie, patrzylam na cybexy, mutsy, maxu cosi, ogolnie chyba ze 2 miesiace przebieralam... i ten byl.dla mnie najsolidniej wykonany, nic w nim nie lata, nie trzeszczy itp w przeciwienstwie do joie, ma duzo wiekszy ppdnozek wiec i na dluzej starczy przy spaniu na plasko, zeby nozki nie wisialy za ppdnozkiem, ale i daleko jej do tego, zeby nozki na siedzaco miala na samym dole podnozka, a co za tym idzie, zdazy wyrosnac z wozka, zanim kolana bedzie miala przy palaku...
Budka tez spora jest, bo prawie po palak, wentylacja calego tylu jak dziecko spi a goraco, i okienko wentylacyjne/ppdgladowe w budce, plus praktyczna duza torba/schowek przy budce, gdzie mozna na bliskie spacery wrzucic jakas pieluszke, chusteczki itp...
Regulowana raczka...
Prowadzi sie super, jest naprawde zwrotny i jedna reka daje rade, wiec jestem naprawde zadowolona...
W sklepie za to widziałam Valco, też dużo osób poleca ale wydawał nam się jakiś taki... plastikowy. Chociaż jego zaletą jest waga, bo chyba tylko 7 kg waży, a Joie już 12Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 09:57
-
Bajka, a czujesz wtedy takie mocne spięcie brzucha? U mnie jest twardy jak mam pełny pęcherz, ale nie czuję spięcia. Jest szansa, że u Ciebie to też związane z pęcherzem, czy niezależnie od tego?
-
Bajka_88 wrote:Bóli żadnych nie mam. U mnie się to robi jak wstanę. Tak jakby cała zawartość bebechów szła w dół i na macicę uciskała. Brzuch twardy i koniec. Narazie nie panikuję. Leżę jak najwięcej.
Dzięki dziewczyny 😊Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
Bajka_88 wrote:Bóli żadnych nie mam. U mnie się to robi jak wstanę. Tak jakby cała zawartość bebechów szła w dół i na macicę uciskała. Brzuch twardy i koniec. Narazie nie panikuję. Leżę jak najwięcej.
Dzięki dziewczyny 😊 -
Elfi, nie czuję żadnego spinania, bo skurczy bezbolesnych to chyba nie ma. Po prostu wstaję, mija trochę czasu i bach brzuch twardy. Położę się, brzuch się rozluźnia. Też myślałam że to pęcherz, ale chyba to nie to.
Dr mówiła, że przy ciąży mnogiej to się często zdarza. Że jednak macica jest dużo większa. Leżeć, nie głaskać brzucha, odpoczywać.
Jeszcze jedna wielka prośba. Co stosujecie na wzdęcia oprócz picia kopru włoskiego??Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Cześć Dziewczyny
U mnie czesto sie zdarza twardnienie brzucha ,ból w pachwinach czy w boku , poleże troche i przechodzi ,czasami biorę no spe. Coraz mniej chodzę. Nie wiem jak przetrwam do konca . Macica się rozrasta ,może to więzadła ...najważniejsze aby maluch zdrowo rósł. Za tydzień połówkowe. -
Tropka kiedy masz badania?? Ja 9 lipca.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
elfi wrote:O, Britax jeszcze nie wpadł w mój radar właśnie Joie mi się póki co najbardziej podoba jako ta kolejna spacerówka, ale na razie tylko oglądałam filmy i czytałam recenzje, nie widziałam na żywo, nie "macałam" Podobno ma fajną amortyzację, a jak jest w Britaxie?
W sklepie za to widziałam Valco, też dużo osób poleca ale wydawał nam się jakiś taki... plastikowy. Chociaż jego zaletą jest waga, bo chyba tylko 7 kg waży, a Joie już 12
Moim faworytem byl joie mytrax signature flex, ale w porownaniu z britaxem bardzo stracik w naszych oczach...
Byl ciezszy, mial plytsze siedzisko, bardzo slabo dostepny kosz, jak dziecko spi, to w ogole bez szans, zeby z kosza skorzystac, polowe mniejszy podnozek i krotsza odleglosc miedzy siedziskiem a koncem opuszczonego podnozka, kolka lataja w nim jakby juz rozklekotane byly, trzeba jakies filcowe podkladki dawac, zeby nie stukaly, raczka jest regulowana teleskopowo i jak sie ja wyciagnie, to tak lata, ze ma sie wrazenie, ze caly stelaz zaraz mialby sie rozleciec... w ogole taki "chwiejny" byl jak sie go na boku poruszalo, jakis taki klekoczacy, no i z wysunieta raczka gorzej sie podbijalo...
Duzo lepsze wrazenie dal literax, ale on jest tylko do 15kg udzwigu, kola piankowe (chyba ze wersja air ale my bylismy tylko seria signature flex zainteresowani), no i tez wypadal przy britaxie zdecydowanie mniejszy, gdzie no po zlozeniu sa niemalze identyczne...
Narazie od miesiaca jezdzimy britaxem i poki co zlego slowa nie moge powiedziec...
Zwinny, zwrotny, w porownaniu do mytraxa lekki, sklada sie jedna reka, ma wymienna budke, jak sie jeden kolor znudzi, czy cis sie stanie mozna kupic inna... jest calutki rozbierany do prania, lacznie z koszem...
Na spacerze jestesmy zawsze w towarzystwie psa, wiec zalezalo mi na prowadzeniu i tutaj mnie nie zawodl, swietnie sie prowadzi nawet jedna reka...
Valco fajne i lekkie, ale one znow maja zero amortyzacji, sa sztywne calkiem, no i cena zabojcza jesli sie mysli np.o wersji trend sport... z tym ze juz wersje sport a jeszcze z polaczeniu z trend wcale takie lekkie nie sa, bo 1kg lzej od britaxaelfi lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Bajka, no dla blizniakow duzo ciezej cos wybrac z wozkow...
Co do wzdec bralam espumisan jak bardzo dokuczaly
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Amortyzacja bardzo fajna! Ma amortyzowane wszystkie kola i faktycznie przy podbijanih, kraweznikach itp widac jak sie poddaje...
Moim faworytem byl joie mytrax signature flex, ale w porownaniu z britaxem bardzo stracik w naszych oczach...
Byl ciezszy, mial plytsze siedzisko, bardzo slabo dostepny kosz, jak dziecko spi, to w ogole bez szans, zeby z kosza skorzystac, polowe mniejszy podnozek i krotsza odleglosc miedzy siedziskiem a koncem opuszczonego podnozka, kolka lataja w nim jakby juz rozklekotane byly, trzeba jakies filcowe podkladki dawac, zeby nie stukaly, raczka jest regulowana teleskopowo i jak sie ja wyciagnie, to tak lata, ze ma sie wrazenie, ze caly stelaz zaraz mialby sie rozleciec... w ogole taki "chwiejny" byl jak sie go na boku poruszalo, jakis taki klekoczacy, no i z wysunieta raczka gorzej sie podbijalo...
Duzo lepsze wrazenie dal literax, ale on jest tylko do 15kg udzwigu, kola piankowe (chyba ze wersja air ale my bylismy tylko seria signature flex zainteresowani), no i tez wypadal przy britaxie zdecydowanie mniejszy, gdzie no po zlozeniu sa niemalze identyczne...
Narazie od miesiaca jezdzimy britaxem i poki co zlego slowa nie moge powiedziec...
Zwinny, zwrotny, w porownaniu do mytraxa lekki, sklada sie jedna reka, ma wymienna budke, jak sie jeden kolor znudzi, czy cis sie stanie mozna kupic inna... jest calutki rozbierany do prania, lacznie z koszem...
Na spacerze jestesmy zawsze w towarzystwie psa, wiec zalezalo mi na prowadzeniu i tutaj mnie nie zawodl, swietnie sie prowadzi nawet jedna reka...
Valco fajne i lekkie, ale one znow maja zero amortyzacji, sa sztywne calkiem, no i cena zabojcza jesli sie mysli np.o wersji trend sport... z tym ze juz wersje sport a jeszcze z polaczeniu z trend wcale takie lekkie nie sa, bo 1kg lzej od britaxa
O tej spacerówce będziemy myśleć pewnie koło wiosny, ale już teraz wolałabym mieć temat rozpoznany i obejrzane wózki w sklepach, żeby potem nie jeździć na łeb na szyję Więc idealnie się składa, bo u Ciebie będzie Britax przetestowany już i w różnych warunkach i z coraz większym obciążeniem Dodałam Cię do przyjaciółek, będę o to dopytywać jeśli mogę -
Pewnie, ze mozesz
Co do skladania, to britax sklada sie na takiej samej zasadzie jak joieelfi lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
Kate, wybór jako taki jest. Tylko jeszcze te ceny. Niekiedy taniej by wyszło kupić dwa pojedyńcze wózki.
Kolejna sprawa, żeby te wózki jakos się w drzwiach mieściły. U nas wejściowe mają 100 cm, ale reszta to 80cm. Więc tylko do wiatrołapu wjadę. Ale to już coś 😊.Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
Micha wrote:Dziękuję wam bardzo za odpowiedź już się umówiłam na następne USG na 8.07 to będzie 27 dpt jak myślicie już zobaczę serduszko czy to za wcześnie?
Micha lubi tę wiadomość
-
Oranda wrote:Hej, mam pytanie do mthfr pozytywnych ja jestem i zamiast acidum folikum jem metafolin i teraz pytanie. Czy jecie witaminy ciążowe np. Femibion, ktory w skladzie ma i to i to. Lekarz mi zalecił ale jeszcze nie wzięłam. Słusznie czy nie? Skoro ten kwas jest dla mnie nieprzyswajalny to czy wskazane jest zazywanie go w jakiejkolwiek ilości?
Co do wózka to na pewno lekki i zwrotny. Choc ja uzytkowałam ciężki i niezwrotny jedo bartatina, miał zawieszenie na pasach i autentycznie zazdrosciłam bobasowi że nim jezdzi. Superancko bujał. Bujanie tez jest ważne! Czyli lekki zwrotny i bujajacy.
Co do rękawów w lato, to spokojnie krótkie. -
Dziewczyny tak się martwiłam, że tu 6 tydzień i nie mam mdłości, że lepiej jak są. Poszłam na wizytę, zobaczyłam serduszko, wróciłam do domu i się zaczęło. I tak przez cały dzień z przerwami i nawet w nocy się zdarzą. Także chyba jazda autobusem, czy tramwajem odpada bo nie wiadomo kiedy mnie zemdli. Ale co tam dla groszka wszystko zniosę.
-
Dziewczyny, bo wracajac do kwasu foliowego, swego czasu trochę się naczytałam o mthfr i ciaży. W poprzedniej ciąży brałam właśnie folik, bo zwyczajnie jeszcze nie wiedziałam, no i niby Marcel sie urodził z objawami złej przyswajalności mojej tego foliku. Ma naczyniaka na nodze. W sumie nie wiem czy to na bank przez to ale z info o mthfr wynika ze tak. Dlatego tak sie teraz obawiam.
Co do wózków i kubełkowych spacerowek to fakt że dziecko spi na lezaco siedzaco. My mielismy najpierw spacerowke rozkładana na płasko a poźniej kubełek, no i na koncu parasolke.
Dziewczyny jutro moj dzien zero i soe okaże czy kropek jest i czy serce też. Stres start.elfi lubi tę wiadomość
2011- cb,
2012.09- poród, jest Marcel!,
2015.07- cb,
2017.03-poronienie zatrzymane 8tc/12tc
2017.04 - badania - mthfr+, c677tt
2017.10 -cp, laparoskopia oszczędzająca
2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani
2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
25.05 - crio 4aa - 7dpt beta 53 - 10 dpt beta 270