Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj u mnie tez nigdy przed ciaza i nigdy po moje wlosy, cera, figura, samopoczucie nie byly tak fantastyczne!
elfi, glittergold, iriiska lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U mnie paznokcie i włosy rewelacja, mogę myć co tydzień a i tak wyglądają na świeże 😁
A wczoraj pierwszy raz z mężem widzieliśmy jak mój brzuch się rusza. Tylko on mi nie chce uwierzyć, myśli ze robiłam tak specjalnie 😂Marianka@87, iriiska lubią tę wiadomość
-
Bajka jeszcze nie skomentowalam twojego cukru,,, ciekawe co ic powie lekarz miejmy nadzije ze ogarnie sie szybko.
Mam nadzieje ze bedziecie tak pieknie wygladac do konca.. Ja pierwszy trymestr bylam "glowing" teraz cera mi sie popsula.. no i to zmeczenie zupelnie inny wymiar niz na poczatku..
Kate, malo brakuje zeby wreszcie przytulic maluchy! jak sie czujesz? nie wyslali Cie jeszcze calkiem na lezenie prawda?
powiem Wam ze ja bym sie nie zdecydowala na 2 lekarzy ze wzgledu na metlik w glowie.. i lojalnosc haha2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Ja mam jednego lekarza, na wizyty chodze co 5 tygodni, a ostatnie USG jakie mialam to w szpitalu, 2/7. A gdyby nie ten szpital to ostanie USG mialabym polowkowe i teraz nastepne to bedzie III trymestru, 2/9 A tez na poczatku mowilam, ze 3 tygodnie miedzy wizytami to masakrycznie duzo i zastanawialam sie, czy do dwoch lekarzy nie chodzic, zeby miec czesciej USG
-
nick nieaktualnyiriiska wrote:Kate czyli lekarz bierze u Ciebie nadal pod uwagę poród naturalny? To ogólnie niesamowite, ja zawsze marzyłam żeby urodzić siłami natury ale przy bliźniakach wiem, że nie starczy mi odwagi
Czytał o takich porodach i wiem, że to jest zupełnie możliwe i niesamowite, strasznie dużo zależy od wprawy lekarza i tego jak są maluszki ułożone.
Ty pewnie będziesz mogła decydować w ostatniej chwili?
Właśnie nie mam prawa głosu.. Lekarz za Nas zdecyduje chyba ze od jakiegoś z innej dziedziny dostane zaświadczenie o wskazaniu do CC...mam dzis jednego w piątek drugiego moze któryś sie zlituje... -
nick nieaktualnyKeepCalm wrote:Bajka jeszcze nie skomentowalam twojego cukru,,, ciekawe co ic powie lekarz miejmy nadzije ze ogarnie sie szybko.
Mam nadzieje ze bedziecie tak pieknie wygladac do konca.. Ja pierwszy trymestr bylam "glowing" teraz cera mi sie popsula.. no i to zmeczenie zupelnie inny wymiar niz na poczatku..
Kate, malo brakuje zeby wreszcie przytulic maluchy! jak sie czujesz? nie wyslali Cie jeszcze calkiem na lezenie prawda?
powiem Wam ze ja bym sie nie zdecydowala na 2 lekarzy ze wzgledu na metlik w glowie.. i lojalnosc haha
Jeszcze nie wysłali ale brzuch i skurcze sa kilka razy dziennie 😱 u nas mentliku w głowie nie było ale to pewnie dlatego ze lekarze choć o sobie nie wiedza to mieli póki co takie samo zdanie 🙈
Keep a macie juz imiona? Bo nie wiem czy nie przeoczyłam 👀 -
Dyzia No wlansie mi sami lekarze mówili zeby raczej wybrać jednego, bo jeden coś zauważy, drugi nie i będę się tylko stresować. Jak na razie miałam wizyty co 2 tygodnie i miedzy ostatnia i następna mina 3 (im bardziej zaawansowana ciąża tym ponoć częstsze wizyty, muszę te moja rozpiskę sprawdzić), ale i tak się tylko denerwuje, chociaż od ostatniego usg minęło dopiero 1,5 tygodnia. I chciałabym iść na jakiś podglad... tylko nie mogę lekarza znalezc, wszyscy na urlopie
-
rebe wrote:Dyzia No wlansie mi sami lekarze mówili zeby raczej wybrać jednego, bo jeden coś zauważy, drugi nie i będę się tylko stresować. Jak na razie miałam wizyty co 2 tygodnie i miedzy ostatnia i następna mina 3 (im bardziej zaawansowana ciąża tym ponoć częstsze wizyty, muszę te moja rozpiskę sprawdzić), ale i tak się tylko denerwuje, chociaż od ostatniego usg minęło dopiero 1,5 tygodnia. I chciałabym iść na jakiś podglad... tylko nie mogę lekarza znalezc, wszyscy na urlopie
rebe lubi tę wiadomość
-
rebe wrote:... coś czuje ze od czasu wyników niftow dociera do mnie, ze ciąża ciążą, a po ciąży będzie dziecko...😱 niby logiczne, ALE...😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 15:16
mao lubi tę wiadomość
-
aprill wrote:i ogarnęło mnie przerażenie jak ja sobie poradzę 😱
Musiałam to polubić 😂 Też tak mam🙈 a wydawałoby się, że po tylu latach starań będzie inaczej 😁
Ale mi wszystkie kolezanki mówią, że jak dziecko się pojawi to od razu załącza się instynkt macierzyński i wszystko samo przychodzi 😁 oby mnie nie okłamywały 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 15:23
glittergold, Makt lubią tę wiadomość
-
Ja wam mowie, po 10 min od rozpoczęcia tego serialu (working mums) zaczęłam ryczec tak, ze maz musiał wyłączyć i mnie pocieszać. Cieszę się ciąża, ale posiadanie dziecka już mnie przeraża!
Mao to ja zazdroszczę koleżanek, bo moje tutaj w Hiszpanii raczej mi mówią, ze instynkt instynktem ale to jest orka na ugorze i nikt mnie nie pociesza Haha
mao wrote:Musiałam to polubić 😂 Też tak mam🙈 a wydawałoby się, że po tylu latach starań będzie inaczej 😁
Ale mi wszystkie kolezanki mówią, że jak dziecko się pojawi to od razu załącza się instynkt macierzyński i wszystko samo przychodzi 😁 oby mnie nie okłamywały 😋 -
rebe wrote:Ha iriska, ja tez pod względem urody rewelacja, włosy mam nagle piękne i lśniące (i w ogóle się nie przetłuszczają-w ogóle!-), paznokcie silne i długie (sorry, lubie!), cera tez ładna! Tylko samopoczucie kiepskie 🤪
Tak piszecie o tych dodatkowych lekarzach i zastanawiam się czy by nie iść na jakaś wizytę przed moja oficjalna 26-ego, bo mam nerwy czy wszystko Ok, chociaż od poprzedniej minęło zaledwie 1.5 tygodnia..ale stresuje się od czasu poinformowania rodziny, przestraszyłam się tez odstawienia leków...dziś śniło mi się, ze silnie plamilam...w ogóle wczoraj zaczęliśmy oglądać serial na Netflix „working mums”, w zamyśle komedia; a ja się popłakałam, tak mnie pierwszy odcinek zdenerwował- coś czuje ze od czasu wyników niftow dociera do mnie, ze ciąża ciążą, a po ciąży będzie dziecko...😱 niby logiczne, ALE...😅
Haha słyszę ciągle to samo od kolezanki, która trzy lata temu urodziła bliźniaki i pierwsze tygodnie jej nie oszczędziły. A ogólnie to zwalam wszystko na hormony, u mnie hiperandrogenizm, za dużo testosteronu a teraz czuję się "naprawiona" i pływam w ukochanych estrogenach, których mi zawsze brakowalo
Rebe to mam nadzieję, że i do re samopoczucie do Ciebie szybko też przyjdzie a serial też zaczęłam oglądać ale jakoś mnie wkurzało podejście tych kobiet może teraz jak jestem w ciąży to inaczej na to spojrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 16:44
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Kate_88 wrote:Właśnie nie mam prawa głosu.. Lekarz za Nas zdecyduje chyba ze od jakiegoś z innej dziedziny dostane zaświadczenie o wskazaniu do CC...mam dzis jednego w piątek drugiego moze któryś sie zlituje...
Kate_88 lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Byłam dzisiaj na wizycie i się okropnie uśmiałam z lekarzem 😂. Mała miała pupę na dole, głowa obok pępka...no i nagle na USG pojawiły się stópki po drugiej stronie pępka... Mała miała stopki przy buzi super to wyglądało. Raz mnie kopie w pęcherz a raz obok pępka... Niezła z niej akrobatka. Wszystko jest w porządku, także ze spokojem czekam do kolejnej wizyty. Teraz czeka mnie krzywa cukrowa, której tak nie lubię... ☹️
Makt, asienka30, rebe, Olalasz, mao, elfi, Bajka_88, zulka, kate2friend lubią tę wiadomość
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
mao wrote:Musiałam to polubić 😂 Też tak mam🙈 a wydawałoby się, że po tylu latach starań będzie inaczej 😁
Ale mi wszystkie kolezanki mówią, że jak dziecko się pojawi to od razu załącza się instynkt macierzyński i wszystko samo przychodzi 😁 oby mnie nie okłamywały 😋kate2friend lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Po wizycie u nowej lekarki Tak sie stresowalam ze bolal mnie brzuch. Ale na szczescie oprocz tego ze widac ze obnizylismy koszty chociazby po jakosci usg to lekarka super. bardzo rpfoesjonalna, godna zaufania i dala mase informacji. Tamtego uwielbiam ale bardzo olewal duzo rzeczy np (!!!) okazalo ze owszem robia to polowkowe usg a on chyba tak ufa sobie i swojemu usg ze nie praktykuje wysylania pacjentek.
Wiec teraz musze z opoznieniem postarac sie wepchnac na liste do lekarki ktora robi te dlugie usg dokladne .. i oczywiscie juz sie stresuje czy wyjdzie wszystko ok.
Maluchy wygladaly ok. tylko troche sie kopaly A u mnie z kolei wysokie cisnienie... z ktorym w zyciu nie mialam problemow. wiec jeszcze badania krwi i na diete...aganieszkam lubi tę wiadomość
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Dzień dobry 😍
A ja właśnie rozpoczęłam dzień od kupienia w Orsay sukienki i spódniczki i zapłaciłam za nie aż 48 zł😍 Także dobry początek i jestem od razu szczęśliwsza 😁😁
Miłego dnia wszystkim 😁 mi wczoraj Pani w aptece powiedziała, że mam się rozkoszować ciążą przy pierwszym dziecku... bo potem nie będzie już czasu 😂
Keep cudownie, że znalazłaś lekarza 👍
Agnieszkam gratuluje udanej wizyty, super, że z Małą wszystko OK😍aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczynki 😊
Agnieszkam rzeczywiście masz niezłą akrobatykę w brzuszku.
KeepCalm super, że masz nowego lekarza godnego zaufania.
A że dzieciaki kopią się na wzajem... Typowe rodzeństwo 😁
Mao bryka chłopaków już w domu stoi. Mąż jak się uparł to ze sklepu nie chciał wyjść. Zresztą była umowa że on wybiera wózek. Ja tylko uparłam się na czarny stelaż bo on chciał biały.
aganieszkam lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Mao bryka chłopaków już w domu stoi. Mąż jak się uparł to ze sklepu nie chciał wyjść. Zresztą była umowa że on wybiera wózek. Ja tylko uparłam się na czarny stelaż bo on chciał biały.
O kurczak 😁 udało się Wam tak od ręki dostać, no to wspaniale☺️
I się jeszcze bryką nie pochwaliłaś?? Wrzucaj tu ino migusiem zdjęcie 👍