Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, w poniedziałek na wizycie na ust wszystko było ok. Dzidzia rośnie wzorowo. Pani dr pozwoliła na współżycie pod warunkiem, że nie będzie boli brzucha ani plemien. Tak więc od razu skorzystaliśmy. Bezpośrednio po ani wczoraj nic się nie działo a teraz zobaczyłam jasno brązowe plemienie, nawet sporo. Czy to może być wina współżycia czy tego że doktor kazała od wczoraj zmniejszyć dawkę duphastonu z 3×1 na 2×1?
Wcześniej nie miałam żadnych plamien i teraz się przerazilamnapisałam do lekarki i czekam na info
Makt lubi tę wiadomość
-
Ja w taki upał w ogole nie mogę nic zrobić, snuje się po domu jak ćma, siadam na kanapie i patrzę się w jeden punkt a potem przesiadam się w inne miejsce i patrzę się w inny punkt 😂 Nie wiem jakbym funkcjonowała gdybym musiała chodzić do pracy. Przypomniało mi się ze jutro mam wizytę u fryzjera i moja pierwsza myśl w panice była taka żeby odwołać, ale biorę się w garść i idę 😀
-
Dziewczyny potrzebuję porady ...
Otóż byłam w poniedziałek u lekarza bthcg na ten dzień wynosiło 5824,96, lekarz stwierdził pęcherzyk ciążowy w macicy , kazał przyjść dziś... W dniu dzisiejszym nie badałam juz bthcg - bo za dużo stresu mnie to kosztuje... Będąc dziś u niego na badaniu potwierdził , że już jest zarodek - ale nie ma jeszcze akcji serca i kazał znowu przyjść za 2 dni ... I tak ze mną rozmawiał jakby już nic nie wróżył dobrego...Powiedział mi , że przy takim poziomie bthcg akcja serca juz powinna być itd... Przejrzałam trochę wasze posty , dziś u mnie jest 21dpt i u inncyh dziewczyn nie widziałam żeby takie to było oczywiste ze w 21dpt jest już serduszko... help bo oszaleje przez tego starego dziada!palyna -
mao wrote:Palyna, moim zdaniem serduszko może się jeszcze pojawić i to nie koniecznie za 2 dni, tylko nawet i później.
Tylko pytanie czy jak już widać zarodek czy powinno też być od razu serduszko czy może właśnie ono dopiero się będzie pojawiać?palyna -
palyna wrote:Dziewczyny potrzebuję porady ...
Otóż byłam w poniedziałek u lekarza bthcg na ten dzień wynosiło 5824,96, lekarz stwierdził pęcherzyk ciążowy w macicy , kazał przyjść dziś... W dniu dzisiejszym nie badałam juz bthcg - bo za dużo stresu mnie to kosztuje... Będąc dziś u niego na badaniu potwierdził , że już jest zarodek - ale nie ma jeszcze akcji serca i kazał znowu przyjść za 2 dni ... I tak ze mną rozmawiał jakby już nic nie wróżył dobrego...Powiedział mi , że przy takim poziomie bthcg akcja serca juz powinna być itd... Przejrzałam trochę wasze posty , dziś u mnie jest 21dpt i u inncyh dziewczyn nie widziałam żeby takie to było oczywiste ze w 21dpt jest już serduszko... help bo oszaleje przez tego starego dziada!
edit: aha i w 18dpt miałam betę prawie 7 tys. więc w 20dpt już było na pewno ponad 10 tys. - i wcale to nie znaczy, że serduszko musi już być...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 15:25
Makt lubi tę wiadomość
-
Otóż byłam w poniedziałek u lekarza bthcg na ten dzień wynosiło 5824,96, lekarz stwierdził pęcherzyk ciążowy w macicy , kazał przyjść dziś... W dniu dzisiejszym nie badałam juz bthcg - bo za dużo stresu mnie to kosztuje... Będąc dziś u niego na badaniu potwierdził , że już jest zarodek - ale nie ma jeszcze akcji serca i kazał znowu przyjść za 2 dni ... I tak ze mną rozmawiał jakby już nic nie wróżył dobrego...Powiedział mi , że przy takim poziomie bthcg akcja serca juz powinna być itd... Przejrzałam trochę wasze posty , dziś u mnie jest 21dpt i u inncyh dziewczyn nie widziałam żeby takie to było oczywiste ze w 21dpt jest już serduszko... help bo oszaleje przez tego starego dziada!
10 dni pozniej mialam kolejne bo akurat przerwa swiateczna (swieta BN) wypadala i zobaczylam juz serduszka
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
elfi wrote:U mnie w 20dpt nie było jeszcze ani zarodka ani serduszka. Nie martw się, zarodek pojawia się najpierw, a dopiero potem dochodzi serduszko. Mamaginekolog też pisała, że od pojawienia się zarodka ok. 2 dni później powinno się pojawić tętno, więc skoro już jest zarodek, to lada moment zobaczysz wykres uderzeń.
edit: aha i w 18dpt miałam betę prawie 7 tys. więc w 20dpt już było na pewno ponad 10 tys. - i wcale to nie znaczy, że serduszko musi już być...elfi lubi tę wiadomość
palyna -
Ależ mi się dziś dłuży w pracy! Ostatni dzień przed trzytygodniowym urlopem... Normalnie wróciłabym do domu i nalała sobie kieliszek wina... A teraz wrócę i pierwsze co zrobię to ubiorę wygodne ciuchy i... Zanurze stopy w chłodnej wodzie, bo z najprawdopodobniej z powodu ocieplenia bardzo dziś spuchły.. 😃
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
kalade wrote:Dziewczyny, w poniedziałek na wizycie na ust wszystko było ok. Dzidzia rośnie wzorowo. Pani dr pozwoliła na współżycie pod warunkiem, że nie będzie boli brzucha ani plemien. Tak więc od razu skorzystaliśmy. Bezpośrednio po ani wczoraj nic się nie działo a teraz zobaczyłam jasno brązowe plemienie, nawet sporo. Czy to może być wina współżycia czy tego że doktor kazała od wczoraj zmniejszyć dawkę duphastonu z 3×1 na 2×1?
Wcześniej nie miałam żadnych plamien i teraz się przerazilamnapisałam do lekarki i czekam na info
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 15:35
-
Palyna gdzieś czytałam, że akcje serca płodu może usg wykryć przy becie powyżej 10000, a dużo też zależy od jakości sprzętu lekarskiego.
Tylko zanim pobiegniesz na kolejną betę pamiętaj, że w pewnym momencie jej przyrost zwalniatrzymaj się, będzie dobrze.
Makt lubi tę wiadomość
-
Zulka, trzymaj się!!!
Kalade, powiem szczerze, ze my wytrzymaliśmy do 12tc, mimo ze lekarz mówił ze nie ma przeciwskazan , to ja się bardzo bałam (No i 9 globulek/ dzień w środku niczego nie ułatwiały)...jakby co to ja bym poszła do lekarza, na wszelki wypadek, zeby się uspokoić
Palyna, ja miałam wizytę serduszkową dopiero 27 (albo 37!) dpt
Dziękuje za dzielenie się waszym doświadczeniem z łożyskiem, dla mnie to kompletna nowość, teraz jestem spokojniejsza..
Swoją droga, czy któraś z was miała robiony masaż s ciąży? Mam problemy z odcinkiem lędźwiowym/ kością ogonowa- jakoś złe usiadłam i mnie tefaz bardzo boli jak chodzę, jak leżę...ale nawet nie wiem czy można robić masaże w ciąży?!
-
sayuri wrote:Palyna gdzieś czytałam, że akcje serca płodu może usg wykryć przy becie powyżej 10000, a dużo też zależy od jakości sprzętu lekarskiego.
Tylko zanim pobiegniesz na kolejną betę pamiętaj, że w pewnym momencie jej przyrost zwalniatrzymaj się, będzie dobrze.
palyna -
Palyna, nie martw się, jeszcze jest wcześnie. Za kilka dni na pewno zobaczysz serduszko:) najwcześniej chyba pojawia się 22-23dpt, a może i później
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 16:23
Makt lubi tę wiadomość
-
kalade wrote:No właśnie ja juz też zamierzam się wstrzymać i nie ryzykować wiecej w taki sposób.
A do lekarza chyba pojadę, za godzinę wizyta. Boję sie:(
Ja miałam plamienia już 3 razy i wszystko jest ok🙂 ostatnio były dość obfite i pojechałam na usg w ten sam dzień. Daj znać po wizycie. Trzymam kciuki.
Ps. mnie mąż nawet nie dotyka😂 oboje jesteśmy tak zestresowani plamieniami, ze chyba do końca ciąży nic nie będzie😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 16:39
kalade lubi tę wiadomość
👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
Palyna spokojnie-ja w 20dpt byłam na USG to był widoczny pęcherzyk z zarodkiem (lekarka musiała się nieźle nameczyc żeby w ogóle zarodek zobaczyć
), dopiero po tygodniu byliśmy na wizycie serduszkowej i dopiero zobaczyliśmy i usłyszeliśmy bicie. Nie martw się, to może być za wcześnie na serduszko. Trzymam kciuki 😘
Ja: 32 lat.
Mąż :34 lat. Słabe nasienie.
I IVF- marzec 2019,
transfer: 30.03.19
Beta 8dpt - 149.8
Beta 10 dpt - 408. 3
Beta 13 dpt - 972.4
Beta 16 dpt - 2673.8 😍
❤️ 👧🏼A. 06.12.2019
II IVF lipiec2023
07.08-punkcja
10.08-transfer 3dn
7dpt - beta 12,3
9dpt - beta 73,6
11dpt- beta 177,2 -
Głupi lekarz! :p z tego co czytałam serduszko powinno pojawic się do 6+1 gdy zarodek ma już 6 mm. Także spokojnie jeszcze jest czas. Ja byłam na wizycie 23dpt, u mnie to było 6+0 i według tego co widziałam w stopkach u dziewczyn było to i tak dość wcześniea ile zarodek miał dziś mm?
19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm
24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm
2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
6dpt beta 12,37, prog 8,6;
15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️
13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
+atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
6 dpt beta 20,51
15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️
Pozostałe transfery:
•19.03.2019
•31.03.2021
•15.07.2021
•5.01.2024
skuteczności 33,33%
Amh 2019 1,35->2024 0,58
Nasza historia
-
rebe wrote:Zulka, trzymaj się!!!
Kalade, powiem szczerze, ze my wytrzymaliśmy do 12tc, mimo ze lekarz mówił ze nie ma przeciwskazan , to ja się bardzo bałam (No i 9 globulek/ dzień w środku niczego nie ułatwiały)...jakby co to ja bym poszła do lekarza, na wszelki wypadek, zeby się uspokoić
Palyna, ja miałam wizytę serduszkową dopiero 27 (albo 37!) dpt
Dziękuje za dzielenie się waszym doświadczeniem z łożyskiem, dla mnie to kompletna nowość, teraz jestem spokojniejsza..
Swoją droga, czy któraś z was miała robiony masaż s ciąży? Mam problemy z odcinkiem lędźwiowym/ kością ogonowa- jakoś złe usiadłam i mnie tefaz bardzo boli jak chodzę, jak leżę...ale nawet nie wiem czy można robić masaże w ciąży?!