X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2019
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2019

Oceń ten wątek:
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym chciala blizniaki:) tez marzymy o 3 dzieciaczkow, ale w Szwecji nie praktykuja podawania dwoch zarodkow, więc spróbujemy po kolei ;)

A co do teściowej, jak moja mi coś powiedziała na temat wyglądu, czy brzucha to jej odpalam " A mama to jak sarenka rozumiem była przez całą ciążę?" I się zamknęła 😂

Catlady, Patryka89, aganieszkam, Tropka, mao, Toonney, diversik89 lubią tę wiadomość

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Patryka89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Marianka, zapamiętam ten tekst! :D

3i49k6nl9z7tnsf6.png
    30 lat
    Starania od września 2016
    U mnie ok, mąż - słabe nasienie
    1 AID - 16.02.2019 :(
    2 AID - 13.03.2019 :(
    30.03 - start długiego protokołu ivf
    20.05 - pick-up, 14 kumulusów --> 11 oocytów, 1 blastocysta 4.1.2
    25.05 - transfer; 6dpt beta 30; 10dpt beta 380
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tropka to moja babcia mi rak ostatnio dogaduje jakby była nie wiem jak gruba
    A.kazdy mi mówi że świetnie wyglądam ze nie widac ze to iż 8 miesiac
    I ja się że sobą tez dobrze czuje nie mam czegoś takiego ze cos mi się we mnie w ciazy nie podoba piękny brzuchol piersi wlosy Heheh wiadomo w 9 Będzie juz gorzej ale ja się sobie podobam 😉 uwielbiam ja rusza mi się brzucholek jak mnie kopie gdyby nie moje poprzednie negatywne doświadczenia było by jeszcze lepiej

7b0f9c1e19.png
  • Tropka Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam podobnie Mikuśka.
    Gdyby nie te uwagi , uważam nie na miejscu w ogóle, byłoby ok.
    Nikt nic negatywnego tylko ona zawsze coś dopieprzy .., jakby to miało być na stałe wpisane w jej status bycia teściową.
    Zero empatii.

mao lubi tę wiadomość

• Tropka Autorytet

Wysłany: 2 października 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianka@87 wrote:
    No ja bym chciala blizniaki:) tez marzymy o 3 dzieciaczkow, ale w Szwecji nie praktykuja podawania dwoch zarodkow, więc spróbujemy po kolei ;)

A co do teściowej, jak moja mi coś powiedziała na temat wyglądu, czy brzucha to jej odpalam " A mama to jak sarenka rozumiem była przez całą ciążę?" I się zamknęła 😂
    No tez pomyślę nad jakąś szpilą ;)

• KeepCalm Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tropka my tu Cie wspieramy, co za beznadziejne komentarze nie ma co sie stresowac. Moja to sie rozczula tak za kazdym razem jak mnie widzi ze mnie denerwuje potwornie .. Ale na samym poczatku ciazy jak sie nie pozwolilam pocalowac w brzuch to teraz przynajmniej nawet rece przy sobie trzyma ;)

Iriiska trzymam kciuki zeby ten stan wspanialej ciazy sie utrzymal. Ja tez uwielbialam byc w ciazy .az do 26tc ...teraz nie wiem jak ja dobrne do konca, ale damy rade <3

u nas jeszcze jeden mrozaczek jest ale chyba po blizniakach spassujemy..

iriiska lubi tę wiadomość

2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
    14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
    15.04 - dwa serduszka <3 <3
    22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
    704b2a6a48.png[
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Dziewczyny, miałam mieć pierwsze usg w poniedziałek 7.10 (26dpt) ale mąż strasznie nalegał, abyśmy poszli w ten piątek 4.10 (23dpt), no i mnie namówił, panie w klinice przesunęły nam wizytę bez problemu.
    No ale teraz się zastanawiam czy jednak to nie za wcześnie? 23dpt powinno już być serduszko, prawda?
    W którym dpt Wy miałyście pierwsze usg i czy widziałyście już wtedy serduszko?

Pierwsze usg 27dp5dt czyli 6t2d I bylo serduszko

Makt lubi tę wiadomość

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam juz 3 pełne stymulacje i zero mrozakow za każdym razem. Na szczescie się udalo ale wiecej już nie bedziemy podchodzić do procedur bo znizki na leki juz nie ma a jesZcze trzecią procedure splacamy. Dwójka wystarczy, no chyba że zajde naturalnie i bez problemu jak z pierwszym :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tropka wrote:
    No ja mam podobnie Mikuśka.
    Gdyby nie te uwagi , uważam nie na miejscu w ogóle, byłoby ok.
    Nikt nic negatywnego tylko ona zawsze coś dopieprzy .., jakby to miało być na stałe wpisane w jej status bycia teściową.
    Zero empatii.
    Przypadkowo polubiłam, bo chciałam zacytować 🙈
    Ja nie wiem co nie tak jest z tymi teściowymi.. moja jak mnie widzi to nie spyta się o wnuka... jakby nic ją nie interesował... jedyne pytanie to „ile przytyłaś już w ciąży” i cholera mnie strzela jak to slysze🤦🏻‍♀️ Bo to moim zdaniem najmniej istotne- logiczne, że waga idzie do góry...

201911201770.png

202201014972.png
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makt wrote:
    Z ciekawości - na początku myślałaś ze będzie inaczej? ;)
    Nie. Ja nie chciałam w ogóle w ciążę zachodzić, chciałam dziecko adoptować. Ciążę zawsze uważałam za stan, w którym nie chcę być :P No ale mój mąż nie chciał adopcji, więc stwierdziłam, że raz mogę ;) Miałam może nadzieję, że jednak spodoba mi się bycie w ciąży, zwłaszcza że trzeba było się mocno postarać, żeby w nią zajść.
    Najważniejsze, że mała jest OK i już niedługo będzie z nami, ale więcej z własnej woli w ciąże nie zajdę XD

AMH=0,83
    IVF - 2 blastki
    7 dpt - 16.8; 9 dpt - 23.4; 11 dpt - 27.1; 14 dpt - 123;
    17 dpt - 511; 22 dpt - 2400
    Córeczka urodzona 10/2019

Ciąża pozamaciczna 02/2021

09/2021 ciąża naturals
    Synek urodzony 6/2022
  • rebe Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady, u nas serduszko było w7t4d

Ja zawsze chciałam mieći więcej dzieci, został nam jeden mrozak, ale z niejasnymi wynikami PGD (może być genetycznie ok, może być nie ok). Ze statystyk z takich mrozakow jest mniej ciąż ale jak już dojdzie do ciąży to wszystkie są zdrowe (chociaż oczywiście trzeba zrobić nifty). Nie wiem czy jestem w stanei przejść kolejna procedurę od nowa, zwłaszcza ze miałabym wtedy 38 lat. A zawsze chciałam mieć 3 dzieci!

Iriska ja tez się czuje rewelacyjnie w ciąży, tzn od 11tc. I tez uważam ze b. Ładnie wyglądam, No ale nie jestem obiektywna Haha. Ale kilka osob już ni to mówiło. Jak na razie mam jeszcze jako takie kształty, wciąż jestem szczupła i po prostu mam mała piłeczkę- ciekawe do kiedy to będzie trwało:D

Moja teściowa mieszkam tym samym mieście a ostatnia ja widziałam 2 miesiące temu. Na szczęście nci mi o wadze nie mówi (tez na razie nie ma czego no i kiedy mówić), ale wolałabym, żeby była mną trochę bardziej zainteresowana, w końcu cała moja rodzina jest w pl. No ale trudno.

Wczoraj byłam na pierwszych zajęciach jogi dla ciężarnych i wg mnie dostałam pierwszego kopniaka podczas ćwiczeń (od syna). Coś mu się musiało nie spodobać

Keep, czy widziałaś moja wiadomość prywatna???;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 08:38

Catlady, iriiska lubią tę wiadomość

mhsvl6d8myv1scse.png
    starania od 2014, PGD NGS: ❄️❄️❄️ Crio 02.19 i 04.19 nieudane, crio 06.19: 14 dpt beta 1613, 16 dpt beta 3391, 19 dpt 7172, 7t4d mamy ❤️
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek
    Ja jeszcze w wyrku gdyby nie głód to bym jeszcze pospała Heheh ale mala juz szaleje
    Tylko co tu zjeść???

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rebe ja też zawsze marzyłam o 3 dzieci A najbardziej jakby były 3 córeczki Hehhe ale cieszę się z tego co mam.i dziekuje za każdy dzień

Toonney lubi tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy czuje sie rewelacyjnie I na prawde nie mam na Co narzekac. Brzuszek pieknie rosnie I nie moge sie doczekac az bedzie jeszcze wiekszy :) my zawsze chcielismy duza rodzine. Ta ciaza jest z naszego ostatniego mrozaczka wiec watpie bysmy mogli sobie finansowo pozwolic na prywatne podejscie ale moze sie uda zobaczymy jak nie to bedziemy probowac naturalnie I moze sie uda ❤️ jak nie to bedzie jedynak :) ☺️

Makt lubi tę wiadomość

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Tropka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Przypadkowo polubiłam, bo chciałam zacytować 🙈
    Ja nie wiem co nie tak jest z tymi teściowymi.. moja jak mnie widzi to nie spyta się o wnuka... jakby nic ją nie interesował... jedyne pytanie to „ile przytyłaś już w ciąży” i cholera mnie strzela jak to slysze🤦🏻‍♀️ Bo to moim zdaniem najmniej istotne- logiczne, że waga idzie do góry...
    Cześć Mao , hej dziewczyny 👋😊
    No to mnie rozumiesz, jsk dla mnie tacy ludzie w ogole nie powinni wyrażać swoich opini .
    Zepsuła mi cały wieczór, ale dzis juz lepiej...
    Dobrze , że chociaż tu człowiek doświadcza wsparcia i zrozumienia.

Co do dzieciaczków to my mamy jeszcze 3 mrozaczki i nie wiem czy po nie wrócimy , mąż się boi ze względu na moje zdrowie.., zobaczymy co wyjdzie z czasem .

Piękne wasze brzuszki, mój teraz szybko rośnie. Postaram sie zrobic tez foteczkę.

Wczoraj oglądałam film z 3 prenatalnych , wystarczy miec pendraive i nagrywa całe badanie. Fajna pamiątka :)

Mikuśka , Bajeczko, mao mamy podobny wiek maluszków , nie macie wrażenia, że ruchliwość i widoczność się zwiększyła, fale na brzuszku i kuksańce , teraz chyba najbardziej dzieciaczki przybieraja ..

• Kaaama892 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z pierwszej procedury uzyskaliśmy jedna jedyna blastke, która jest w brzuchu ze mną .. Żadnych mrozakow :( więc albo stanie się cud i uda nam się kiedyś naturalnie, albo Ala będzie jedynym dzieckiem bo póki co odbijamy się po kosztach IVF i nie planujemy podchodzić drugi raz (no chyba że będziemy mieć dużo pieniążków i będziemy mogli sobie na to pozwolić :)

Toonney lubi tę wiadomość

Ja: 32 lat.
    Mąż :34 lat. Słabe nasienie.

I IVF- marzec 2019,
    transfer: 30.03.19
    Beta 8dpt - 149.8
    Beta 10 dpt - 408. 3
    Beta 13 dpt - 972.4
    Beta 16 dpt - 2673.8 😍
    ❤️ 👧🏼A. 06.12.2019

II IVF lipiec2023
    07.08-punkcja
    10.08-transfer 3dn
    7dpt - beta 12,3
    9dpt - beta 73,6
    11dpt- beta 177,2
  • zulka Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie .

Ja to dzisiaj ranny ptaszek
    O 7 byłam już krew pobrać i o dziwo było przede mną 4 ludzi i szok pielęgniarka pyta kto następny a wszyscy na mnie że mam wejść. Podziękowałam i weszłam.
    O 7.30 usg połowkowe. No i Pani mówi że praktycznie 100 % dziewczynka. Wszystko w porządku ale nie zbadała dokładnie serca bo mała jak zwykle wybrała sobie niezbyt dogodną pozycję. Lezy sobie w poprzek i sie dziwie ze mnie pęcherz boli. Chyba jej się dobrze na nim śpi . Waży już 327 g . Mam powtórzyć usg ale ja i tak mam jeszcze 2 połowkowe umówione.

Ja gdybym nie musiała non stop leżeć i gdyby mama zeszła z pęcherza to też bym się czuła super. Tyle bym rzeczy zrobiła no ale nie mogę.

A teściowa to by mnie najchętniej zabrała do siebie i by się mną opiekowała karmiła . Teściowie tak czekają ba ta wnuczkę. Zresztą oni by w ogień skoczyli za wszystkimi wynukami. Także pomoc mam duża z ich strony.

Patryka89, Marianka@87 lubią tę wiadomość

• mao Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tropka, a najgorsze jest to, że ja zawsze bardzo lubiłam swoją teściową... a teraz to patrzeć na nią nie mogę🤦🏻‍♀️ Ostatnio już mówiłam do męża, że już ledwo gryzę się w język...A za to mój teściu zawsze mnie drażnił, a od kiedy jestem w ciąży to sam dzwoni do męża pytać jak ja się czuję i dziecko... nawet mąż jest w mega szoku 🤣 jak jechaliśmy do nich z ok miesiąc temu to rozpalił w piecu, abym nie zmarzła i jeszcze kocyk mi przyniósł, bo lekarz kazał mi więcej leżeć...no a jednak miesiac temu jakiś mrozów nie było, że chodziłam w krótkim rękawki, bo tropiki u nich były 🤣😂

Ja obrywam już ostro od Malucha, brzuch czasem lata od prawej do lewej, niekiedy nie wiem jak siedzieć, bo czuję jak mi coś pod żebra wbija, pewnie swoje malutkie nóżki🥰 A „najgorzej” jak mój mąż położy swoją ciepłą łapkę na brzuchu i zaczyna do synka mówić- wtedy zaczynają się harce na całego😁 Jejuś jak ja uwielbiam być w ciąży🥰🥰🥰

Tropka lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • Majka27 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zrobiłam badanie krzywej cukrowej bo ostatnio cukier na czczo wyszedł prawie 100i dr kazała tak szybko i stwierdziłam że zapytam was o zdanie bo macie większe doświadczenie na pewno z tym mój cukier 83 po 1h 115 A po 2h 67 ,A i jeszcze chciałam zapytać bo wyszły mi leukocyty w moczu 15-20 nie wiecie co z tym dalej zrobić wizytę mam dopiero za 2tyg i trochę mnie to nie pokoi ;(

9nzdxc3.png
  • Patryka89 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulka, ale super, kolejna dziewczynka! Gratulacje :) a powiedz, dalej masz zalecenie leżenia? Krwiak jeszcze jakiś pozostał? Bo to faktycznie męczące, nie móc nic robić...

zulka lubi tę wiadomość

3i49k6nl9z7tnsf6.png
    30 lat
    Starania od września 2016
    U mnie ok, mąż - słabe nasienie
    1 AID - 16.02.2019 :(
    2 AID - 13.03.2019 :(
    30.03 - start długiego protokołu ivf
    20.05 - pick-up, 14 kumulusów --> 11 oocytów, 1 blastocysta 4.1.2
    25.05 - transfer; 6dpt beta 30; 10dpt beta 380
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ