Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Keep najważniejsze ze sytuacja została opanowana. Maluchy są pod dobrą opieką i już niedługo będą z Wami. Trzymajcie się ciepło!!KeepCalm wrote:Trzeci raz próbuje napisać... Dzięki dzew zyny za wiadomości aż się wzruszyłam bo nikt nie rozumie jak Wy.
Pisze na szybko bo mam czas bo maluchy zobacze dopiero jutro:((( są na intensywnej terapii maleństwa w inkubatorach. Mąż je już widział więc mam zdjęcia ale to tyle.
Weszlam z mocnym stanem przedrzucawkowym z wszystkimi objawami i cala noc starali się zbić ciśnienie i nic. A rano na monitoringu Samuel już nie czuł się najlepiej więc dlatego decyzja o szybkim cc.
Samo cc ok, mega szybko i sprawnie
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy
-
U nas Małej chyba spieszy się na ten świat. Szyjki już prawie brak, niecały 1 cm... co prawda jeszcze niby zamknięta ale poród może się w każdej chwili zacząć. Już mam często jakieś skurcze, bóle brzucha, itd. więc nie wróżę nam dotrzymania do terminu. Jutro ktg, to okaże się czy skurcze już się będą zapisywać.Tropka wrote:Jeszcze Asieńka i Mikuśka listopadowe:) no i Bajeczka co nam zaginęła 🙈
A tak, to torba już spakowane i ogarniam ostatnie rzeczy w pokoju Małej, tak mnie lekarz zmobilizowal...

starania od 2015
4 nieudane IUI
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
12 września - crio
11 października - crio
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy
-
Ja urodziłam córę w 37 tc trzymam kciuki ✊🏻 Teraz będzie najpiękniejsza przygoda Twojego życia 😊asienka30 wrote:U nas Małej chyba spieszy się na ten świat. Szyjki już prawie brak, niecały 1 cm... co prawda jeszcze niby zamknięta ale poród może się w każdej chwili zacząć. Już mam często jakieś skurcze, bóle brzucha, itd. więc nie wróżę nam dotrzymania do terminu. Jutro ktg, to okaże się czy skurcze już się będą zapisywać.
A tak, to torba już spakowane i ogarniam ostatnie rzeczy w pokoju Małej, tak mnie lekarz zmobilizowal...
asienka30 lubi tę wiadomość

Niedrożne jajowody, 35 lat, 1 dziecko, crio transfer 12.11, testuje 23.11 , 11dpt beta 447,4, 15dpt beta 2897, ❤️❤️ Biją, 20 tc [*], [*], 18.08start II procedury, 30.08 puncja. 02.09 transfer jednego zarodeczka, 13.09 piątek testuje 2 ❄️, 11dpt 182,6, 15 dpt 1610, 28 dpt ❤️ -
E moje na ktg sie nie zapisywaly, tudzież byly jakies smiesznie małe a tu rozwarcie 5cm. Powodzenia w każdym razie!asienka30 wrote:U nas Małej chyba spieszy się na ten świat. Szyjki już prawie brak, niecały 1 cm... co prawda jeszcze niby zamknięta ale poród może się w każdej chwili zacząć. Już mam często jakieś skurcze, bóle brzucha, itd. więc nie wróżę nam dotrzymania do terminu. Jutro ktg, to okaże się czy skurcze już się będą zapisywać.
2011- cb,
2012.09- poród, jest Marcel!,
2015.07- cb,
2017.03-poronienie zatrzymane 8tc/12tc
2017.04 - badania - mthfr+, c677tt
2017.10 -cp, laparoskopia oszczędzająca
2018 - badania hormonalne, immunologiczne i inne w normie. Niestety jajowody do bani
2019 - IVF - start 15.04, 26.04 - 13/15 komórek jest ok, 8 zapłodnionych - 3 zarodki do mrożenia
25.05 - crio 4aa - 7dpt beta 53 - 10 dpt beta 270 -
To my chyba wszystkie na tym samym poziomie , ja miałam jeszcze dwa tyg temu 1,5 cm , jutro nie wiem co się okaże , ale skoro czop odszedł i mały w dól się opuscil , może być wesoło... torbę biorę ze sobą w razie w .asienka30 wrote:U nas Małej chyba spieszy się na ten świat. Szyjki już prawie brak, niecały 1 cm... co prawda jeszcze niby zamknięta ale poród może się w każdej chwili zacząć. Już mam często jakieś skurcze, bóle brzucha, itd. więc nie wróżę nam dotrzymania do terminu. Jutro ktg, to okaże się czy skurcze już się będą zapisywać.
-
April, kurczę... strasznie ciężka decyzja przed Wami. Jeśli hormony wyszło dobrze, to jest ogromna szansa, ze dzidziuś jest zdrowy i tego Wam z całego serducha życzę!! Trzymajcie się.aprill wrote:Dzięki dziewczyny za odzew. Szczerze mówiąc - może dla niektórych zabrzmi to brutalnie - nie wyobrażam sobie mieć dziecka z ZD...
No ale co miałabym zrobić nawet jakby się okazało że jest ZD? Nic nie zrobię - urodzę, wychowam... Chodzi tylko o świadomość i przygotowanie psychiczne.
Jeszcze wczoraj jak na złość widziałam w sklepie dziewczynkę w wózku taką ok. 1-1,5 roku z ZD... zrobiło mi się strasznie przykro i mało się nie popłakałam.
Kaaama no właśnie Harmony który robiliśmy to test nieinwazyjny taki jak Sanco.
Kalade tak jestem z Warszawy, zastanawiamy się właśnie nad konsultacją u genetyka ale o dr Roszkowskim są różne opinie i jakoś tak do niego niechętnie...
starania od 2015
4 nieudane IUI
3 mrozaczki...
12 września - crio
11 października - crio
-
Byłam dzisiaj na wizycie u nowej lekarki. Na początku niechętnie przystała na prowadzenie ciąży, bo to późno, ale koniec końców się zgodziła, i to była moja chyba najlepsza wizyta do tej pory. Mogę więc powiedzieć, że W KOŃCU mam porządnego lekarza prowadzącego.
Ogólnie wszystko dobrze, a mała waży już 821 g! Jestem w szoku, że tak szybko przybiera. Teraz się nie dziwię, że tak mnie kopie, skoro to taki klopsik już
aganieszkam, Asiulka84, Bajka_88, kate2friend lubią tę wiadomość
-
Patryka, super ze udal8 sie znalezc lekarza i gratuluje udanej wizyty!
Teraz juz mala bedzie rosla jak szalona
kuzynka jest 2tyg dalej od ciebie i dzis mi pisala, ze mala juz przeszlo 1kg wazy!
W ogole pamietam jak bylam na wizycie i mala wazyla cos ok 900g po czym 4tyg pozniej nagle przeszlo 1500g! Bylam tez w mega szoku

Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją

-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Iriiska, miałam pieczenie cewki moczowej- bardzo uciążliwe. Badanie moczu nic nie wykazało. Po 2 tabletkach furaginy zrobiłam posiew moczu (sama, prywatnie) przed ewentualnym leczeniem antybiotykiem- nic nie wykazało.
Ale przed otrzymaniem wyniku dostałam już antybiotyk.
Zapisałam się do urologa i zlecił badanie z cewki moczowej. Ginekolog dał na posiew z cewki i pochwy. I tu niespodzianka. Bakterii brak, ale grzyby liczne i to różne. Po wdrożonym leczeniu już lepiej.
Teraz z perspektywy czasu widzę, że przed leczeniem dobrze zrobić dokładną diagnostykę. No ale samemu się tego nie zrobi (wymazów)😣 A jak piecze, boli to człowiek chce się jak najszybciej pozbyć tych dolegliwości. -
No właśnie, ja myślałam, że od poprzedniej wizyty to dziecko może z 200 g przybrało... a tu szokCccierpliwa wrote:Patryka, super ze udal8 sie znalezc lekarza i gratuluje udanej wizyty!
Teraz juz mala bedzie rosla jak szalona
kuzynka jest 2tyg dalej od ciebie i dzis mi pisala, ze mala juz przeszlo 1kg wazy!
W ogole pamietam jak bylam na wizycie i mala wazyla cos ok 900g po czym 4tyg pozniej nagle przeszlo 1500g! Bylam tez w mega szoku
Czyli jednak raczej mi się nie wydaje, że brzuch urósł ostatnio 
I w ogóle to lekarka kazała mi odstawić Duphaston, powiedziała, że to normalne, że brzuch boli i będzie bolał, i ona nie jest zwolenniczką przepisywania leków "na wszelki wypadek". I w sumie dobrze, sama nie widziałam sensu w tym Duphastonie.
-
To faktycznie dużo trzeba było zrobić żeby cokolwiek zdiagnozować. Ja nie mam żadnych objawów, podobno moze się tak zdarzyć ale też nie lubię leczenia samych wyników. Zobaczę jutro co moja prowadzącą powie.Pegaz wrote:Iriiska, miałam pieczenie cewki moczowej- bardzo uciążliwe. Badanie moczu nic nie wykazało. Po 2 tabletkach furaginy zrobiłam posiew moczu (sama, prywatnie) przed ewentualnym leczeniem antybiotykiem- nic nie wykazało.
Ale przed otrzymaniem wyniku dostałam już antybiotyk.
Zapisałam się do urologa i zlecił badanie z cewki moczowej. Ginekolog dał na posiew z cewki i pochwy. I tu niespodzianka. Bakterii brak, ale grzyby liczne i to różne. Po wdrożonym leczeniu już lepiej.
Teraz z perspektywy czasu widzę, że przed leczeniem dobrze zrobić dokładną diagnostykę. No ale samemu się tego nie zrobi (wymazów)😣 A jak piecze, boli to człowiek chce się jak najszybciej pozbyć tych dolegliwości.
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI
cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
April współczuję wam stresu jaki musicie teraz przeżywać ☹️. Mam nadzieję, że to tylko błąd statystyczny i dzidziuś jest zdrowy. Jestem z wami całym sercem.Bajka_88

Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka
. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Ewi28 wrote:Mój cukier:
Na czczo - 84
Po 1h - 138
Po 2h - 129
Jak myślicie?
Wyniki bardzo dobre, sama chciałabym mieć takie
Mnie dziś czeka diabetolog, już jestem gotowa psychicznie na insulinę.
Ja podjęłam decyzję że nie będę robić amniopunkcji, za bardzo boję się poronienia. Wierzę że Harmony się nie pomyliło i córcia jest zdrowa
Jedyne czego żałuję to że zrobiliśmy Harmony które sprawdza tylko 3 podstawowe trisomie (tak nam lekarz doradził...) a nie inny test bardziej szczegółowy który bada również mikrodelecje. Ale czasu już nie cofnę, w następnej ciąży wybiorę inny test. -
Na pewno dzieciątko jest zdrowe! wszystko będzie dobrze!aprill wrote:Wyniki bardzo dobre, sama chciałabym mieć takie

Mnie dziś czeka diabetolog, już jestem gotowa psychicznie na insulinę.
Ja podjęłam decyzję że nie będę robić amniopunkcji, za bardzo boję się poronienia. Wierzę że Harmony się nie pomyliło i córcia jest zdrowa
Jedyne czego żałuję to że zrobiliśmy Harmony które sprawdza tylko 3 podstawowe trisomie (tak nam lekarz doradził...) a nie inny test bardziej szczegółowy który bada również mikrodelecje. Ale czasu już nie cofnę, w następnej ciąży wybiorę inny test. -
April wszystko będzie dobrze, myśl pozytywnie! Wierzę, ze Twój Maluszek jest zdrowiutki.

starania od 2015
4 nieudane IUI
3 mrozaczki...
12 września - crio
11 października - crio
-
Dziewczyny a jak tam imiona dla Waszych maluszków? Macie już wybrane i jesteście zdecydowani? U nas to jakoś nie idzie... Nie umiem się zdecydować, dodatkowo hcialabym zeby imię dało się wyłowić za granicą, a z drugiej strony nie chce dawać szwedzkiego bo nazwisko młody będzie miał typowo polskie, więc nijak pasuje:/

Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!!