Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
truskawa wrote:O matko a ja wlasnoe zrobilam... a mi powiedziala ze nie ale to bialorusinka to moze nie zrozumiala o co mi chodzi mam nadzieje, ze nie zaszkodzilam kruszynce
-
mao wrote:Keep jest w innej strefie😁 z tego co pamietam Ameryką Południowa 😊
mao lubi tę wiadomość
-
mao wrote:Keep jest w innej strefie😁 z tego co pamietam Ameryką Południowa 😊23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI ICSI 1 - 01.2018 ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
elfi wrote:Chociaż Mao jest w naszej, a też potrafi pisać o 3 czy 5 ale ja też tak na początku miałam, że się budziłam w nocy i nie mogłam zasnąć. Teraz wstaję na siku ale ledwo co rejestruję ten fakt
CYTRYNKA_2016 lubi tę wiadomość
-
Mao , spokojnie. Podobno chłopców od razu widać. Z dziewczynami jest troszkę gorzej 😉.
Oj tam ciuszki. Trochę barwnika i będą różowe 😂.
Aga ni - się okaże chwilę po porodzie 😊. Mi przeczucie mówiło, że są chłopaki, dlatego byłam troszkę zaskoczona dziewczynami. Poczekam na połówkowe, podobno już w 100% płeć jest pewna.
Nawet prowadząca była w pewnym momencie ubawiona. I kazała jeszcze u tego od prenatalnych sprawdzić.
Ewi a nie myślałaś iść gdzieś po cichu u siebie do lekarza?? Przecież klinika nie musi o tym wiedzieć.
CYTRYNKA_2016, mao lubią tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Ewi28 wrote:A żele sobie robicie? Czy lepiej już sobie darować?
Ewi28 lubi tę wiadomość
-
Ewi ja w klinice mam wizytę 17 czerwca, a 26 dpt czyli 4 czerwca idę u siebie do giną, bo przecież tyle czekać to za długo jak dla mnie 😉 u mnie taki czas akurat, wiec wcześniej skocze u siebie.
IUI 1 - 30.01.2019 IUI 2 - 27.02.2019
23.04.2019 - IVF
4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
16.08.2022- powrót po ❄️
5.09.2022 - transfer
12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭
24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
25.05.2023 - beta 383 😍
26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
13.06.2023 - ❤️
„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.” -
Dziewczyny jestem już po wizycie. Tak jak pisaliście tydzień dobrych wiadomości. Serduszko się rozbiło i bije bardzo dobrze. 😍😍😍
Ale wzięłam dalej l4 bo widać ze fasolce służy.aganieszkam, glittergold, elfi, CYTRYNKA_2016, KeepCalm, Bajka_88, Aguuula;2525, asienka30, japonka, moonik, mia4444, Matyśka lubią tę wiadomość
2 procedury ivf, 9 transferów
1 ciaza 8tc serduszko stanęło w 2017
2 ciąża 8tc serduszko stanęło w 2019 -
Kleo2012 wrote:Dziewczyny jestem już po wizycie. Tak jak pisaliście tydzień dobrych wiadomości. Serduszko się rozbiło i bije bardzo dobrze. 😍😍😍
Ale wzięłam dalej l4 bo widać ze fasolce służy.
Super wiadomość
Ja jeśli chodzi o paznokcie to odpuszczam całkowicie malowanie i włosów też nie będę rozjaśniała w ciąży. Teraz takie "sombre" jest modne, więc nie mam spinki. Poza tym chłop by mi nie dał żyć, on jest niesamowicie wrażliwy na zapach "trujących" lakierów do paznokci i nie może zrozumieć, że od dobrej farby w dobrym salonie fryzjerskim krzywda się nie dzieje... Nie będę traciła energii na przekonywanie go do swoich racji w tym temacie, to jest coś z czego mogę zrezygnować.
W ogóle paznokcie zrobiły mi się tak mocne jak nigdy i włosy w ogóle się nie przetłuszczają.elfi lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj u mamusi od rana i same smakołyki mi pod nos podsuwa😂🤣😍😍
Kupilam sobie rajstopki dla ciężarnych (mój pierwszy taki zakup), bo zwykłe mnie już cisnęły i w niedziele ubiorę obcisła bluzkę i spódniczkę, aby moja siostra widziała, ze mam brzuszek!! Bo ostatnio mnie wyśmiała czy aby na pewno w ciąży jestem🤪 To jej pokaże, że coś tam jest 😎😎😂🤣
Bajeczko, zobaczymy czy doktorek dobrze określił płeć mojego SYNKA😍😍 Najwyżej kartony wrócą do mamy i będą czekać na drugiego brzdąca 😁 Ja tez od początku miałam przeczucie, ze to chłopczyk😉
Mój małżonek już oglądał zdalnie sterowane helikoptery 😂🤣🤦🏻♀️
Ciekawe kto tam u Ciebie jest w tym brzuszku 😁 Może parka 😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 14:04
-
Heyo dziewuszki
ja ide dzis na farbowanko bo moja siwizna jest odstraszajaca
pazurków na razie nie robie bo ja w pracy jeszcze a nadzoruje produkcje wiec nie moge a latem nie wiem moze sie skusze na hybryde
głodna juz jestem i zamowiłam sobie obiad do fryzjera hehehe a co
-
ja wczoraj zorganizowałam w domu wybór imienia dla dziewczynki i dla chlopca każdy z członków rodziny miał wybrać 3 dla każdej z płci
oczywiście każdy wybrał inne imie nikomu sie nie podobaja wybrane przez kogoś no i sie zaczeło rozpętałam piekło
potem stwierdziłam ze w sumie to i tak ja wybiore bo ja urodzeCYTRYNKA_2016, asienka30, elfi lubią tę wiadomość
-
moonik wrote:Czytając książkę "Ciężarówką przez 9 m-cy" spodobał mi się ostatnio tekst o zmęczeniu... coś ala.... Jeśli ktoś się ciebie zapyta, czemu ciągle jesteś taka zmęczona - odpowiedz, że całą noc produkowałaś brwi i rzęsy...
Genialne haha
glittergold wrote:Super wiadomość
Ja jeśli chodzi o paznokcie to odpuszczam całkowicie malowanie i włosów też nie będę rozjaśniała w ciąży. Teraz takie "sombre" jest modne, więc nie mam spinki. Poza tym chłop by mi nie dał żyć, on jest niesamowicie wrażliwy na zapach "trujących" lakierów do paznokci i nie może zrozumieć, że od dobrej farby w dobrym salonie fryzjerskim krzywda się nie dzieje... Nie będę traciła energii na przekonywanie go do swoich racji w tym temacie, to jest coś z czego mogę zrezygnować.
W ogóle paznokcie zrobiły mi się tak mocne jak nigdy i włosy w ogóle się nie przetłuszczają.
To nie jestem sama.. Ja tez nawet nie maluje odkad przeczytalam gdzies ze szkodzi. i wlasnie tez rozjasniam i tak samo licze na efekt sombre chociaz po 9ciu miesiacach to nie wiem jak bedzie wygladalo Pewnie trzeba bedzie czyms "przykryc" troche.elfi lubi tę wiadomość
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Cytrynka! witamy !)) Wlasnie pare stron temu pisalysmy tez jak nam smutno ze ciagle tylu dziewczynom sie nie udaje ...
A jeszcze Wam nie powiedzialam ze juz schodze powodli z Luteiny wreszcie ! na razie na 2tabletki co 12 godzin , po tygodniu 1 co 12 i potem juz nic.
A wiecie ze w koncu nie zapytalam o prenatalne... nie zrobilam listy pytan na ta wizyte a ze sie naczekalismy to zapomnialam. ale nie bede sie stresowac.
I wlasnie, Wy tez tak wstajecie do ubikacji w nocy? czuje sie jak stary facet w zyciu nie wstalam w nocy.
ps. moje wielkoludki mierza na 12tygodni.. wiem ze pisalysmy ze zalezy od mierzenia le zaczynam sie obawiac o geny meza :jest ich trojka rodzenstwa i sa bardzo wysocy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2019, 15:08
CYTRYNKA_2016 lubi tę wiadomość
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
nick nieaktualnyKeepCalm wrote:Cytrynka! witamy !)) Wlasnie pare stron temu pisalysmy tez jak nam smutno ze ciagle tylu dziewczynom sie nie udaje ...
A jeszcze Wam nie powiedzialam ze juz schodze powodli z Luteiny wreszcie ! na razie na 2tabletki co 12 godzin , po tygodniu 1 co 12 i potem juz nic.
A wiecie ze w koncu nie zapytalam o prenatalne... nie zrobilam listy pytan na ta wizyte a ze sie naczekalismy to zapomnialam. ale nie bede sie stresowac.
I wlasnie, Wy tez tak wstajecie do ubikacji w nocy? czuje sie jak stary facet w zyciu nie wstalam w nocy.
ps. moje wielkoludki mierza na 12tygodni.. wiem ze pisalysmy ze zalezy od mierzenia le zaczynam sie obawiac o geny meza :jest ich trojka rodzenstwa i sa bardzo wysocy..Bajka_88 lubi tę wiadomość
-
Mao teraz wiesz dlaczego nasi mężowie chcą synów. Oni takich świetnych zabawek nie mieli. niby kupią dziecku ale będzie"tatuś ci pokażę jak się jeździ" i co do czego dziecko stoi i patrzy a tatuś ma frajdę z zabawki 😁.
Reakcja mojego męża na to że teraz są chłopcy była konkretna 😉.
Kleo cudownie, że serduszko pięknie bije. Teraz będziesz trochę spokojniejsza.
Niestety ja też wstaje w nocy do WC. I to kilka razy ☹️.Kleo2012, mao lubią tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:KeepCalm super, że maluchy zdrowo się rozwijają, a serduszka pięknie biją.
My tez już po wizycie. Dzieciaki ładnie rosną i coraz bardziej ruchliwe.😊.
I teraz mamy zagwozdke. Dla tych które liczą na trafne rozpoznanie płci na prenatalnych. 7 maja bobas na dole był dziewczynką, bobas na górze "chyba" też. Dzisiaj bobas na górze to chłopiec, ten na dole "chyba też" 😁. Podkreślam fakt, że badało mnie dwóch różnych lekarzy. W poniedziałek mamy wizytę u tego od dziewczynek, zobaczymy co powie 😂😁.
Wyprawkę zacznę robić po połówkowych.
Oczywiście lekarz nie może mieć łatwo, jeden bobas zawsze odmawia wspolpracy 😁.
To faktycznie poczekaj z ta wyprawka, bo jak znowu sie zmieni 😂
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy