Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My dzisiaj zrobiłyśmy sobie godzinny spacerek. U nas mało ludzi, a pogoda faktycznie piękna.
Nawet w osiedlowym sklepiku u nas sprzedają towar przez małe okienko...
Gratuluję ząbków! 😁 -
glittergold wrote:Kto ma? 😅
U Bartka widzę, ze coś się dzieje na dole 🙂
Pogoda piękna. My wychodzimy na podwórko tylko.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Dziewczyny, dajcie jakis tutorial jak zakladac i zdejmowac dziecku body przez glowe 🙏 serio, raz zalozylam takie z krotkim rekawem ale malo rozciagliwe i co sie potem nakombinowalam i nameczylam zeby to zdjac 🤦♀️ teraz zakladam tylko z krotkim i mocno rozciagliwe i jako tako sie udaje raz lepiej raz gorzej, ale mam troche fajnych z dlugim rekawem i w ogole nie wiem jak sie za to zabrac!
Wiec w uzyciu generalnie tylko kopertowe a tych mam malo 🙁
Czy tylko dla mnie to takie skomplikowane?🤔 -
Bajka gratulujemy:)
Rebe ja to olewam to żeby nie usypiali na rękach :lepiej dla nich i cudnie dla nas;) u mnie olivia I tak potrafi zasnąć sama(że smoczkiem), Samuel nie, głównie zasypia jedzac ew przy piersi, inaczej nie umie :(a smoka odrzuca. Btw czy ja przegapiłam czy nie pochwaliłas się Rubenem i nie było fotki??
Aprill ja zwijam rękawki i wkładam rączkę jak w krótki rękawek i wkładam rękę "od końca" I wyciągam rączkę delikatnie2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[
-
Onia wrote:Bajka, a jak synek zniósł wykiełkowanie pierwszego zabka?
Ale teraz wiem, czemu od tygodnia w nocy marudził, dlaczego nie chciał pić z nowej butelki tylko z tych ze starym skoczkiem.
Matka roku. Nie zorientowała się, ze dziecku zęby idą. 🤦♀😂😂😂. Dobrze, ze w sobotę koleżanka mnie oświeciła😂. Brawo ja 😁.
Agnieszkam a wy też już macie?? bo pisałaś ostatnio coś o ząbkach.Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Ewi28 wrote:A jak to wyglada? Moja ma cos białego przeswitujacego w miejscu dolnej jedynki i ostatnio marudna że szokBajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj... -
No właśnie widzę na dolnych dziąsłach jakby 2 zęby szły a jak się dotknie to czuć jednego pod dziąsłem. Czasem odrywa się od piersi i jeździ piąstką po dolnym dziąsłach... Także okaże się na dniach czy już wychodzą te zęby.
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Nie mogę uwierzyć, młody uwielbia chustę! Najpierw było KP s chuście i potem zasnął od razu..nie mogę uwierzyć. Ale i tak wół się upewnić, ze go zamrozimy dobrze, chodzi mi głównie o kręgosłup i główkę...polecicie jakieś tutoriale? Szukałam ocznych, sle większość jest dla starszych dzieci albo dot. Chusty elastycznej, my mam6y tkana
Bajka_88 lubi tę wiadomość
-
Moja uwielbia chustę tylko na rana i tylko jak jest mega śpiąca hehehheale uparcie ja wkładam codziennie może się przyzwycczai
Ja dziś padam jestem tak mega zmeczona nie miałam już siły małej wykąpać nie mówiąc o usypianie zauważyłam że lubi jak jej śpiewam
Zaczynamy od jednej kołysanki i tak śpiewam jej wszystkie po kolei muszę się jakis nowych nauczyć bo już mnie nudzą te co znam 😉😊
I uwielbia być ze mną w łazience jak ja się Ķąpie i mam Taki plan ze zamówię takie siedzisko do kąpieli i będziemy razem się kapaly zobaczymy czy jej się spodoba -
KeepCalm wrote:Bajka gratulujemy:)
Rebe ja to olewam to żeby nie usypiali na rękach :lepiej dla nich i cudnie dla nas;) u mnie olivia I tak potrafi zasnąć sama(że smoczkiem), Samuel nie, głównie zasypia jedzac ew przy piersi, inaczej nie umie :(a smoka odrzuca. Btw czy ja przegapiłam czy nie pochwaliłas się Rubenem i nie było fotki??
Aprill ja zwijam rękawki i wkładam rączkę jak w krótki rękawek i wkładam rękę "od końca" I wyciągam rączkę delikatnie
A jak to potem zdjac?? Bo to jeszcze gorzej niz zalozyc... -
rebe wrote:Nie mogę uwierzyć, młody uwielbia chustę! Najpierw było KP s chuście i potem zasnął od razu..nie mogę uwierzyć. Ale i tak wół się upewnić, ze go zamrozimy dobrze, chodzi mi głównie o kręgosłup i główkę...polecicie jakieś tutoriale? Szukałam ocznych, sle większość jest dla starszych dzieci albo dot. Chusty elastycznej, my mam6y tkana
Aprill, mnie położna poinstruowała, by tak zakładać body przez głowę:
- najpierw główka - rolujesz całe body i robisz jak największy otwór na główkę, podkładasz go pod potylicę, i potem hyc na całą głowę - od tyłu naciągasz ten otwór na przód
- potem rączki - najpierw jedna tak jak KeepCalm napisała, ściągasz trochę na pleckach, potem druga, i poprawiasz na pleckach całość.
Mam nadzieję, że w miarę jasno. My mamy większość body przez głowę, i chociaż też wolę kopertowe, przyzwyczaiłam się już jakoś.
A zdjąć tak samo, tylko odwrotnieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2020, 21:47
-
Patryka sama nie wiem jak to mozliwe, zamotałam, młody od razu chciał jeść wiec trochę zluzowałam węzeł, obniżyłam go i wyciągnęłam pierś. Jadł „na siedzaco” i zasnął. Potem próbowałam jeszcze raz po kąpieli, żeby mu ulżyć z brzuszkiem i tez od razu poprosił o piers, jakby ta pozycja do tego zapraszała...ale zamotalismy wciąż trochę na czuja, wolałabym mieć jakis porządny tutorial, ale znajduje albo na chusty elastyczne albo dla starszych dzieci...
Aprill jeśli chodzi o body, to u nas zależy od firmy- mamy takie z firmy „hema”, które maja bardzo długie rękawy i wtedy jest niezła masakra, dzieciak powinien dostać nagrodę ze nie płacze. W każdym razie ubieramy/ rozbierany go we dwójkę haha. Ale jeśli używamy body z primark to jest ok i w pojedynkę, tak jak dziewczyny pisały:
- rozszerzamy dekolt/ otwór na główkę na maksa
- Wkładany główkę zaczynajac od tylu i starając się żeby nie zakryć twarzy
- Potem po każdym rekawie
- poprawiasz na płacach i voila
My mamy mnóstwo body kopertowych, ale młody kest jeszcze na nie za mały, a w rozmiarze 50 mąż znalazł tylko te zakładane przez głowę i już się przyzwyczailiśmy...a w kopertowych zawsze zapomniałam jakiegoś guzika zapiać, aż się boje co bedzie dalej, bo kopertowe mamy do rozmiaru 68🤭😅