Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
I mówisz cierpliwa że zaciagnela i pila wode ?? Ludzie dla mnie to jakiś kosmos 😊🤔 podaje swojej wode w butli to tylko memla
Moja właśnie traktuje moje cycuszki jako smoczek
Mamy lampkę w pokoju przy usypianiu jest zapalone światełko ledwo ledwo zielonkawe w nocy wyłączamy
No to czas zakupić bidon -
Bajka my jestesmy na mm i podaje wit. D 400j. - zalecenie jeszcze ze szpitala podtrzymane przez pediatre.
Onia moja tez najchetniej na lewym boku lezy... ma z lewej strony bardziej splaszczona glowke przez to 😕 ale pediatra mowila ze poduszka korygujaca jest zbedna, ze samo sie wyrowna jak bedzie rosla tylko trzeba tez na prawym boku ukladac... sama nie wiem czy to prawda 🤔
Co do usypiania to moja niestety hmm nie umie sama zasnac, jak lezy i zaczyna sie nudzic/byc spiaca to placze i trzeba ja na rekach ululac... i najlepiej siedziec tak z nia spiaca na kolanach bo jak sie odlozy do lozeczka to jest duze ryzyko ze sie obudzi 🤦♀️ ogolnie w dzien jest jak tykajaca bomba, niby spi a w kazdej chwili moze sie obudzic... -
Mikuśka wrote:I mówisz cierpliwa że zaciagnela i pila wode ?? Ludzie dla mnie to jakiś kosmos 😊🤔 podaje swojej wode w butli to tylko memla
Moja właśnie traktuje moje cycuszki jako smoczek
Mamy lampkę w pokoju przy usypianiu jest zapalone światełko ledwo ledwo zielonkawe w nocy wyłączamy
No to czas zakupić bidon
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Onia wrote:Co sądzicie o poduszkach ortopedycznych?
Alicja najchętniej śpi na lewym boku głowy, boje się że będzie to miało złe skutki.
Normalnie dopytalabym lekarza, pewnie poszłabym do fizjoterapeuty, no ale cóż na razie nie ma szans...2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[
-
Patryka89 wrote:KeepCalm, właśnie w dzień dzieci nie powinny być w zaciemnionym
wręcz przeciwnie, powinno się od razu rano odsłaniać okna, bo to wpływa na rytm dobowy itd
Ja już sama nie wiem.2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[
-
Bajka my dajemy 400jednostek. Mieliśmy badac wit d w marcu ale wirus nam to.uniemożliwił.
A moja mloda na noc je butle po 20' o 21 jakos zasypia sama leżąc w łóżeczku i spi juz od tygodnia do 4-5, mleczko i do 7-8 śpi.
W dzień zazwyczaj zasypia bujana na rrękach ale trwa to dosłownie 10 minut. I w ciagu dnia ma może z 5 drzemek.
I jak jest juz cieplo jak ostatnio bylo 23 st to podaje małej wodę. Tak z 30 mlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 07:51
-
KeepCalm wrote:Są sprzeczne teorie.. Czytam dwóch sweep couchow I wdl nich właśnie ważne jest zaciemnione pomieszczenie do produkcji melatoniny no i ogólna higiena snu. Drzemki a noc mają inne rytuały więc już raczej wiedzą kiedy co.
Ja już sama nie wiem.
My nie zaciemniamy na drzemki, tylko w nocy, ale też nie tak jak przed Kornelią. Jakoś nie mogę teraz spać w całkowitej ciemności, jak kiedyś, bo muszę ja widziećzostawiam więc światło w przedpokoju na noc. ciekawe czy to też jej nie szkodzi na produkcję melatoniny. No ale chyba ciężko o ten złoty środek.
A co to będzie, jak będzie jasno do 21! Wtedy już w ogóle tego nie ogarnę... -
U nas juz jest do 21 jasno... ale ja zaslaniam na noc i na drzemki calkowicie rolety zewnetrzne, zostaje tylko malenka ledowa lampeczka w kontakcie, tak, sebym widziala cos w jej pokoju jak wchodze/wychodze...
Lampka w kontakcie jest z nami od pierwszej nocy w domu, a na drzemki zaciemniam od czasu jak miala ok 6 miesiecy, bo inaczej zle spala (wczesniej bez problemu)...
Nie ma u nas problemu w odroznieniu drzemii a snu nocnego...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
U nas dzienne drzemki wyglądają tak:
Pierwsza jest najczęściej jeszcze w lozku. Tj się budzi miedzy 6-8, przytulamy się, trochę bawimy i wraca spac (i my a przynajmniej jedno z nas tez)
A każda kolejna jest w salonie, często z włączonym tv ale najczęściej z włączona suszarka do włosów 😂 i od kiedy jest ładna pogoda to stawiamy kołyskę pod oknem, zauważyliśmy ze młody uwielbia patrzeć w niebo.
W nocy natomiast u mnie jak u mikuska- młody zasypia tylko z piersia. Zaczyna od jedzenia ale potem ewidentnie traktuje mnie jak uspokajacz. A ja tylko zmieniam piers jak mnie zaczynaja sytki pobolewac. Tym systemem + ja opowiadająca mu historie szeptem zasypia w jakieś 20 min maks. Działa od prawie tygodnia, jestem zachwycona. Ostatnio nawet mogłam go zostawić na 2h i iść do salonu i zjeść kolacje przy stole.
Jeszcze a propos wit D tl u nas każą nawet przy KP, tylko nie dano ni jeszcze recepty... -
U nas jesli o wit,D chodzi, to daja juz blister wit.d 500j z fluorem w szpitalu przy wypisie z zaleceniem od 10 dnia zycia jedna tabletka az do 2rż bez wzgledu na sposob karmienia... pozniej lekarka przepisuje na bilansach dalej...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
aprill wrote:Bajka my jestesmy na mm i podaje wit. D 400j. - zalecenie jeszcze ze szpitala podtrzymane przez pediatre.
Onia moja tez najchetniej na lewym boku lezy... ma z lewej strony bardziej splaszczona glowke przez to 😕 ale pediatra mowila ze poduszka korygujaca jest zbedna, ze samo sie wyrowna jak bedzie rosla tylko trzeba tez na prawym boku ukladac... sama nie wiem czy to prawda 🤔
Co do usypiania to moja niestety hmm nie umie sama zasnac, jak lezy i zaczyna sie nudzic/byc spiaca to placze i trzeba ja na rekach ululac... i najlepiej siedziec tak z nia spiaca na kolanach bo jak sie odlozy do lozeczka to jest duze ryzyko ze sie obudzi 🤦♀️ ogolnie w dzien jest jak tykajaca bomba, niby spi a w kazdej chwili moze sie obudzic...
Pewnie prawda, ale podejrzewam że pod warunkiem, że faktycznie się przypilnuje żeby dziecko kłaść też na drugim boku.
Moja Alicja sama przestawia głowę jak chce, no i w nocy nie jestem w stanie tego kontrolować. Jak jej zapre czymś żeby nie odwracała to ona i tak odwróci i wtedy nos ma np. w poduszce..... To już wolę żeby krzywą głowę miała ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2020, 14:14
-
Aguuula;2525 wrote:Ja podaję bioaron baby. Tam jest dha i d3. Teraz się zastanawiam czy powinnam🤔 podaję od urodzenia jak był na piersi i tak cały czas. Nawet jak przeszlismy na mm.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
My używamy poduszki ortopedycznej. Czy pomaga... Nie wiem. Bo moje dziecko tylko na niej zasypia, a chwilę później już śpi obok.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
https://www.wymagajace.pl/nie-sciemniaj-matko/
Artykuł w którym jest wyjaśnione czemu nie powinno się zaciemniać okien w dzień i jak to wpływa na produkcję melatoniny.
W ogóle ten blog dużo mi rozjasnil, zaczynam lepiej rozumieć tego mojego bąbla.KeepCalm lubi tę wiadomość
-
Patryka89 wrote:https://www.wymagajace.pl/nie-sciemniaj-matko/
Artykuł w którym jest wyjaśnione czemu nie powinno się zaciemniać okien w dzień i jak to wpływa na produkcję melatoniny.
W ogóle ten blog dużo mi rozjasnil, zaczynam lepiej rozumieć tego mojego bąbla.
Wszystko w zasadzie dziala tak samo, jak za czasow kiedy spala w jasnych pomieszczeniach, z ta roznica, ze spi... bo aktualnie w jasnym moze byc zmeczona, marudna, wyc itp i za nic nie zasnie, wystarczy spuscic rolety i w dwie minuty spi...
Oczywiscie na noc nie idzie spac ani pozniej niz zwykle, ani nie wstaje tez wczesniej niz zwykle... naprawde sporadycznie sie zdarza, ze wstaje blizej 8 niz 9
Ja mysle, ze trzeba sluchac swojego dziecka, bo za nic nie ma jednej metody na wszystkie dzieci...
To tak jak jedno bedzie lepiej spalo w nocy jesli w dzien tez spi jak tylko zaczyna okazywac zmeczenie, a inne ttlko wtedy jak caly dzien ma aktywny...
Kuzynki corka jak sie wyspi za dnia, to w nocy ma pierdyliard pobudek, jak spi tyle co nic za dnia, to w nocy karmi ja raz a tak prawie cala noc przesypia... a u mojej Mii jak miala 3 mięsiace bylo zupelnie odwrotnie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
O dzięki Patryka, nie znałam tego bloga.
U nas młody własnej zasnął- w bardzo jasnym dużym pokoju, przy tv, suszarce do włosów i z pieluszka na czole (dzięki forumowe ciotki!)
Dawno nie było historyjek rodzinnych- nie wiem czy pisałam ze jak na razie teściowa mnie pozytywnie zaskoczyła, bo choć raz tylko widziała wnuka to była bardzo czuła dla niego i bardzo szanująca mnie jako mamę- zero głupich komentarzy, jak zaczęłam karmić to się grzecznej odsunęła itp. Na videokonferencjach jest zawsze super czuła, dużo się o mnie pyta i się nas „slucha”. Natomiast ciotka meza dziś mu sprzedała (na sCzescie przez telefon) następujące rady:
- Powinnismy dawac dziecku (6tyg!) chleb do ciumkania
- Wg niej moj mąż w tym wieku (6hyg!!) jadł już soczewicę (takie danie z soczewica, cebula itp) i dlaczego my jeszcze nie dajemy
- To tortury żeby dziecko trzymać tylko na KP do 6mnc
Dobrze ze przez telefon, ze to tylko „stara” ciotka i ze mąż ja wyśmiał i ze nigdy się nie bedzie naszym synem zajmować. Opowiadam tylko jako anegdotkę)
-
Ha ha, Rebe ale rady 😂
Cierpliwa, wiadomo od każdej reguły są, wyjątki, a to są artykuły na podstawie badań, czyli jakaś średnia wyciągnięta. Dla mnie to raczej drogowskaz, niż pewnikco innego też pewnie dziecko bez problemów w spaniu i takie, które nie chce spać (jak moje), ja prędzej coś z tego wyciągnę, a Ty nie masz po co psuć czegoś, co działa
-
My w dzień na drzemki nie zaslaniamy okien chyba że mocno akurat słoneczko świeci ale małej to nie robi różnicy
Dziś na spacerku spala 3 godziny !!! I teraz po 2 godz aktywności znowu drzemka
U nas jak narazie właśnie tak to wygląda po 2 godz zabawy musi być drzemka raz jest dłuższa raz jest turbo