Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Rany glitter mam to samo! i niestety wciąż się łapie na mówieniu półżartem do syna „znów chcesz jeść??” Albo na wyrzutach sumienia ze „znowu podaje piers” albo „znów nie potrafię uspokoić dziecka inaczej niż piersia”. A przecież gdyby nie chciał jeść to by nie jadł tylko sobie ciumkal (co zreszta faktycznie robi jak nie chodzi o pokarm).
Co ciekawe w nocy natomiast działa jak zegarek, budzi się co 2-3h
Aż się boje wizyty u pediatry bo tam na pierwszej mi mowili ze po miesiącu należy powoli odchodzić od tego „na zadanie”. Tak, jasne. -
Agnieszka Madzia to chyba będzie na prawdę modelka - jest na prawdę duża 🥰😍 śliczna ❤️
Glittergold ale przystojniacha 😍🥰aganieszkam lubi tę wiadomość
Ja: 32 lat.
Mąż :34 lat. Słabe nasienie.
I IVF- marzec 2019,
transfer: 30.03.19
Beta 8dpt - 149.8
Beta 10 dpt - 408. 3
Beta 13 dpt - 972.4
Beta 16 dpt - 2673.8 😍
❤️ 👧🏼A. 06.12.2019
II IVF lipiec2023
07.08-punkcja
10.08-transfer 3dn
7dpt - beta 12,3
9dpt - beta 73,6
11dpt- beta 177,2 -
Piekne maluszki😍
Glitter, na zadanie co 3h😂 to faktycznie na zadanie...
Smiechu warte... jedne dzieci sie najadaja po korek o starcza im na 4h, inne jedza malo a czesto🤷♀️
Rebe, Glutter ma racje... olej pediatreprzeciez miesieczny maluszek, to jeszcze maluszek, to jak masz karmic na zegarek w reku🤦♀️ tym bardziej, ze idzie lato, dziecku moze chciec sie poprostu pic i zassac chce tylko tego pierwszego mleczka bardziej wodnistegi, zeby pragnienie zaspokoic... i co, masz mu powiedzirmec, ze dopiero za godzine? Napewno zrozumie...
Rob jak ty uwazasz za sluszne i ci serce dyktuje
W ogole to ja znam egzemplarz, ktory karmil co 4h i ani minuty szybciej, nawrt jak maly juz glodny byk🤦♀️ to moja szwagierka... ona nawet jak sie dziecko 15 min szybciej dopominalo to nie dala, bo co 4h to co 4h i koniec... ale ona w ogole najmadrzejsza, a do tego miala obsesje, ze bedzie miala grube dziecko i nie moze tyle jesc🤦♀️
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mao, jaki już duży chłopak, jaki przystojniak 😍🥰 śliczny!!!!
Ja wczoraj wspominałam czas ciąży i porodu, dziś patrzyłam na Alke i zastanawiałam się kiedy to zleciało. To jest niesamowite. Czas tak szybko płynie - szczególnie przy nich 🤷♀️mao, aganieszkam lubią tę wiadomość
Ja: 32 lat.
Mąż :34 lat. Słabe nasienie.
I IVF- marzec 2019,
transfer: 30.03.19
Beta 8dpt - 149.8
Beta 10 dpt - 408. 3
Beta 13 dpt - 972.4
Beta 16 dpt - 2673.8 😍
❤️ 👧🏼A. 06.12.2019
II IVF lipiec2023
07.08-punkcja
10.08-transfer 3dn
7dpt - beta 12,3
9dpt - beta 73,6
11dpt- beta 177,2 -
Mao, piekny!!!
A to moj zajac wielkanocny🥰
[
I tez nie mam pojecia kiedy to zlecialo! Dopiero bylam w ciazy, tesknie mega za brzuszkiem, z sentymentem wspominam porod, jakby to tydzien temu bylo...
A tu za 4 miesiace moja corka konczy 2 latka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 23:24
mao, Catlady, Patryka89, aganieszkam, glittergold, Niusia3045, mia4444 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
glittergold wrote:Kalade co do smoczka ja podałam po jakiś 4 tygodniach. Pierwszego dnia zadziałało, dziecko się uspokoiło. Później było jeszcze kilka prób ale za każdym razem już smoczek odrzucił. I mam egzemplarz bezsmoczkowy.
Bartek skinczyl 4 miesiące a ja i tak czasem mam wrażenie, ze nic innego nie robię tylko karmie.
Największa głupota jaka usłyszałam w szpitalu to karmienie co 3 h. Na zadanie ale co 3h. No nieeee tak to nie działa. Dziecko może chcieć nawet co 20 minut. Teraz czasem chce na chwile się przyssac, chyba sprawdza czy mleczko i cycus nadal są. Mi w głowie siedziałam zawsze te 3 h i byłam pewna ze coś jest nie tak a mam cycoholika i wszystko jest Ok z karmieniem, z piersiami, z mlekiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2020, 22:10
-
Mao ja od razu w szpitalu wciskalam smoka bo moja 1 byla bezsmoczkowa to myślę sobie na drugą się nie dam załatwię ja smoczkiem już w szpitalu ... taaaaa
1 tak długo męczyłam że zalapala smoka jakos w 4 miesiącu i zostawiła mojego cyca jako zabawkę
A ta nie chce wciskam A ona pluje na km 😉😁 -
Czas tak szybko leci ...Piękne dzieciaczki 😍😍😍
Moja starsza kończy niedługo 13 lat A wydaje się jakby to było wczoraj ciaza poród pierwsze słowa kroki byla taki cycek maminy A teraz już taka pannica większą ode mnie i teraz razem kupujemy ciuchy i buty i się wymieniamy hehhehaganieszkam lubi tę wiadomość
-
Mikuśka no to sprowadziłaś mnie na ziemię😉😉 Ja już nie walczę ze smoczkiem... bo w dzień nie ma potrzeby, karmimy się w miarę szybko... czasem w nocy by się przydał, ale tez nie ma tragedii 😉 Jedynie jak ma jęczący dzień to bym chętnie „zatkała” go smoczusiem😉 ale dajemy radę😁
Pamiętacie jak kiedyś pisałam, ze moje dziecko tylko w dzien na rękach chce spać i trzeba ziuziać😂 wszystko się pozmieniało 🤣😂 Miałyście racje, a ja się martwiłam, ze do 18stki będzie mi na rękach spał 😉 -
Moj tez bezsmoczkowy, pisałam kiedyś jak w desperacji leciałam o północy do apteki i prosiłam „o wszystkie rodzaje smoczkkw jakie maja”, kupiłam kilka, potem jeszcze kolejne w internecie i nic. Tylko raz użył. Ale tez i ja zmieniłam nastawienie, bo trafiło akurat na kryzys laktacyjny i młodu faktycznie non stop na mnie wisiał to była masakra. Przy kolejnym kryzysie laktacyjn (zeszły tydzień) po prostu uzbroiłam się w lanoline i podeszłam do tego na luzie- chce wisieć niech wisi, ja poczytam ksiazke w tym czasu
i jakos bezbolesnie minęło.
Początkowo noe chciałam smoczka głównie dlatego ze ja miałam spora wadę zgryzu ponoc przez smoczek i dużo kasy wydawałam na aparat k leczenie i chciałam żeby młodu tego uniknął a najlepiej to odziedziczył piękne żeby po ojcuod czasu do czasu próbuje, ale ja razie skoczka nie chce. Ja już się nie przejmuje.
Mao bosz jaki duży!! A ja pamietam jak ci zazdrościłam (tak zdrowo) na różowej stronie, starałyśmy się w tym samym miesiącu, u mnie nie wyszło:)
Cierpliwa, za 4 mnc twoja mała kończy dwa latka...a ja pamietam jak dopiero co zaczęłam przygodę s tym wątkiem na fioletowej a ty się zastanawiałaś jaki tort upiec młodej na roczek...😱
Codziennie przeglądam zdjęcia synka i nie mogę uwierzyć jak to możliwe żeby on się tak codziennie zmieniał. Każdego dnia jest inny, robi coś nowego (Np dźwięki i „guganie”). Tez tęsknie za ciąża i z rozczuleniem wspominam poród razem z mezem. w międzyczasie sporo koleżanek zaszło w ciąże i maja dużo pytań wiec na szczęście mam okazje do bezkarnych wspominek na głos.
-
Glitter, mao ale pdzystojniaki!
Agnieszkam ale słodka kruszynka! Faktycznie że nóżki na długie jak modelka
Faktycznie ja też pamiętam tort roczkowy Mii! Ale czas leci!
Ja też chce nowe zabawki kupić (w sumie mam prawie tylko co dostałam) a tu wszyystko zamknięte wiec kto wie kiedy będę mogła to zrobić
Dziewczyny czym czyscicie puzzle piankowe?
I do smoczkowych: co ile i jak wyparzacie? Powiem wam że moja mała już parę mcy używa do spania a mały dopiero z 2-3tyg temu zaakceptowal a nadal probowalam dać (bez stresu) bo usypia tylko przy butelce nawet jak widziałam że nie chce jeść.aganieszkam, Patryka89 lubią tę wiadomość
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[
-
No właśnie.. Jak ten czas leci..! ❤️
Powiem Wam że juz płaczę bo za 4mce muszę wrócić do pracy i zostawić ich z niania.. :(dzisiaj miałam kryzys drobny.. (tutaj nie ma całodziennych żłobków.)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2020, 02:13
Catlady, Patryka89, glittergold, mao, Niusia3045, diversik89, mia4444 lubią tę wiadomość
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[
-
Dzięki Dziewczyny za wskazówki. Dalam smoczek, pomaga np. Przy przewijanie, przynajmniej nie drze się jakby to że skory obdzierali.
Na rękach potrafi zasnąć jak kamień, a jak tylko odkładam go do łóżeczka to zaczyna się wiercic i płakać, daje smoczek, uspokaja się, ale za kilka minut wypada mu albo wypluwa i dalej ryk. Ma może 3 drzemki po 1,5h na dobę. W pozostałych przypadkach po karmieniu nawet nie zdążę usnąć jak już muszę karmić od początku. Nie wiem jak sobie poradzić. Czy kuoic inny smoczek, bo ten mu nie pasuje czy pozwolić mu spać na rękach? Ale wtedy i tak nie zasnę, bo będę się bała, że coś mu zrobie:(
Może mleko jest za mało tresciwe i się nie najada? Zastanawiam sie czy nie podać raz mm i zobaczyć jak po nim będzie spał..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 02:48
-
Kalade nie wyjść na terrorystke ale powtórzę co czytałam w książkach i słyszałam na grupach wsparcia KP- mleko jest zawsze treściwe i dostosowane do aktualnych potrzeb dziecka. Odpowiednia jego ilośc tworzy się poprzez zapotrzebowanie czyli rozwiązaniem jest jak najczęściej przystawiać dziecko. Potem to się TROCHĘ normuje (napisałam „trochę” dużymi literami ze względu na poprzednie posty gdzie pisałam zw młody wciąż ja mnie wisi- wisi ale inaczej!). Ja pamietam ze przez pierwsze dni młody naprawdę był ja piersi non stop.
Ale- tu wielkie ale- moj synek nie płakał. Gdyby płakał tak jak mówisz to pewnie inaczej bym śpiewała:-) i wg mnie najważniejszy jest komfort matki- szczęśliwa matka to szczęśliwe dziecko.
U mnie synek faktycznie na początku sporo spał ale w łóżeczku spał ładnie tylko orzez pierwsze 2 tygodnie. Teraz co prawda drzemki ma ładne i długie ale tak sobie teraz mysle ze:
- pierwsza drzemka jest jeszcze w naszym małżeńskim lozku (budzi się 7-8, buzi buzi zabaw, ja go rozbieram do pieluszki, ja na golasa i robimy „kangurowanje”( uwielbia to) i zasypia
- druga drzemka jest w kołysce orzy suszarce do włosów i ta trwa niecała godzinę
- trzecia jest przytulony ze mną na naszej sofie (warunek- musze być obok i tulić, jak tylko wstane to kobiec drzemki. Najczescidj sama zasypiam👍🏽) albo w chuście podczas moich spacerów po chacie. Ta drzemka trwa ok 2h
- każda inna turbo jest js rękach męża lub moich...
- w nocy śpi z nami i karmie na leżąco- młodu często zasypia z piersia traktując ja jak smoczek (po dwóch tygodniach od porodu leciałam po północy do apteki i wykupiłam wszystkie możliwe smoczki, nie zaakceptował żadnego), teraz już to zaakceptowałam i powiem szczerze ze rozczula mnie jak śpi tak przytulony do piersi (jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma). Jak już zaśnie to wkładam mału palec do jego buzi i piers wyciągam- najczęściej w ogóle się nie zorientuje.
Nie wiem czy to cie pocieszyłoale twoje dziecko ma dopier 3 dni, pewnej jeszcze się je zorientowało ze wyszło z brzucha i chce ciepła i tulenia. Ja pierwszej nocy w szpitalu już „spałam” z młodym przytulona, bo inaczej by tylko wył (oczywiście nie zmrużyłam oka!).
Cierpliwości! Napewno z czasem wyrobicie sobie system który pasuje wam obydwojgu!! Niestety wiele zachowań twoich i dziecka bedzie zupełnie odmiennych od tego co sobie wyobrażałas i planowałaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 05:02
Patryka89 lubi tę wiadomość
-
Dzięki rebe, chyba faktycznie musimy sobie dac więcej czasu na poznanie się i "dotarcie", a ja muszę się nauczyć być bardziej elastyczna i dopasować do dzidziusia
i zaakceptować fakt, że przez najbliższe tygodnie będę spsc tylko 2h 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2020, 06:45
rebe lubi tę wiadomość