X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciuchy ciążowe czy zawsze drogie?
Odpowiedz

Ciuchy ciążowe czy zawsze drogie?

Oceń ten wątek:
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy tylko ja mam takie wrażenie, ale producenci ubrań dla kobiet w odmiennym stanie zdzierają niemiłosiernie.Mechanizm wydaje się być podobny jak przy ślubie: makijaż ślubny bach 100% drożej, wiązanka ślubna bach 100% drożej itd. Dziś po raz pierwszy wybrałam się do sklepu dla pań w duopaku i za bluzkę dzianinową zapłaciłam ponad 80 zł (turkusowa, prosta z miejscem na brzuszek). Jestem już mamą i poprzednią ciążę przechodziłam dzięki pomocy koleżanek mam i secondhandów i nie powiem rzeczy były markowe i naprawdę ładne (tzn. są bo nadal je mam). Ale jak większość kobiet lubię sprawiać sobie przyjemność, a dbanie o wygodę brzuszka i jego zawartość jest teraz największą przyjemnością. Jak jest z waszą zawartością ciążowej szafy?

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
  • Ashley86 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem nowicjuszka w ciążowych ubraniach, ale faktycznie tez zdążyłam zauważyć, ze jest z tym kłopot. W ogóle niewiele jest sklepów ( poza tymi online), gdzie można by fizycznie pójść i przymierzyć. Nawet jeśli dany sklep ma dział ciążowy, np. H&M, C&A, to ze świeca szukać centrum handlowego, który by miał na swoich stoiskach coś dla przyszłych mam. Ja liczę na sukienki, których mam sporo i które się w miarę rozciągają. A jak nadejdzie III trymestr to pewnie będzie trzeba się trochę wykosztować.

GRANAT lubi tę wiadomość

mhsv3e5e1p7hrrhi.png
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam uśmiech do mam koleżanek, jeśli nie podarują to może choć pożyczą. Widzę,że załapiemy się z brzuszkami zarówno na lato (nie jest tak problemowe, bo wszystko się nada byle luźne) jak i na zimę. Trochę martwi mnie fakt braku kurtki zimowej,też będę musiała się wykosztować.
    Ashley86 na kiedy masz termin bo nasze suwaczki idą łeb w łeb?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 17:51

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
  • Ashley86 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRANAT, faktycznie, prawie co do dnia :D Mam termin na 25 listopada.

mhsv3e5e1p7hrrhi.png
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja analogicznie -24 listopada. Ale jaja jak pisanki :)
    A znasz już płeć (wiem, że to trochę nie po temacie, ale i tak nikt się tu nie udziela poza nami)?
    No i czy pojawił się już brzuszek?
    U mnie już ciążowe szmatki poszły w ruch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 08:11

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto poszukać na pomarańczowym serwisie aukcyjnym i na olx. Ja prawie całą ciążę używałam do chodzenia po domu kilku par getrow/legginsow ciążowych kupionych na all po 20zł. Mam też w domu takie kupione w h&m 2 razy drożej i niczym się nie różnią. Do połowy ciąży pracowałam i faktycznie kupienie czegoś (szczególnie spodni) na wyjście do ludzi (prowadzę szkolenia) było sporo większym wydatkiem. Zamiast o bluzki ciążowe można pytać czy szukać w sklepach tunik :-) przynajmniej wykorzysta się je też po ciąży :-) podobnie jak letnie sukienki odcinane pod biustem/maxi - pod tymi nazwami będą tańsze :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka co do tunik to masz 100% racji. Też mam je w swojej szafie i są bardzo wygodne szczególnie latem. Co do serwisów aukcyjnych to mają jedną zasadniczą wadę-nie można nic przymierzyć, ale ceny faktycznie są przystępne i chyba skuszę się właśnie na te legginsy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 08:27

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
  • urocza Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ciuchlandy, tam znalazłam spodnie ciążowe markowe za 1/5 ceny nowych, mnóstwo sukienek na lato i tunik. Ciuchy dobrej jakości w super cenie. Na olx też warto poszukać, dziewczyny sprzedają ciuchy w bardzo dobrym stanie.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiem to akurat mam wypróbowane szczególnie właśnie jeśli chodzi o markowe ubranka, a że jestem typem szperacza... Na olx jeszcze nie zaglądałam, ale skoro polecacie dziewczyny to chyba warto.

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję zerknąć na tą stronę:

http://www.kupujepolskieprodukty.pl/2013/10/polska-odziez-ciazowa.html

Może ubrania proponowanych firm nie są najtańsze, ale jak widzę zdarzają się fajne promocje, no i ubranka są naszych rodzimych producentów

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu proszę tanio i ciekawy wybór:

http://99shop.pl/c/1/odziez-ciazowa.html

moromu-sklep.pl/content/6-tanie-ubrania-ciazowe-sklep-internetowy

urocza lubi tę wiadomość

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążą to przecież nie tylko brzuszek.
    Jak to powiedział dziś mój 8- letni syn: Mama odkąd masz dzidziusia w brzuchu to masz strasznie duże cycki. To fakt, jestem właścicielką dość obfitego biustu, a w ciąży moje klasyczne staniki są już za małe. Poniżej moja propozycja. Czekam na wasze.

Biustonosze Duże Rozmiary - bonprix.pl‎

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
  • urocza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak biustonosze zmieniam najczęściej, miałam kilka sztuk które kiedyś kupiłam za duże, biust rośnie u mnie w szybkim tempie więc ciągle muszę kupować nowe, dlatego kupuję w centrach typu Marywilska, duży wybór i nieporażające ceny. Tym bardziej, że ostatnio kupiłam miesiąc temu stanik i nie zdążyłam go założyć, a już jest za mały.
    polecam też przedłużki do biustonoszy, żeby obwód nie był za ciasny.

GRANAT lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w Biedronce ciążowe ubrania. Nabyłam t-shirt ciążowy i piżamę na ciążę i do karmienia w sumie za 60 parę złotych. Szkoda, że tak rzadko się to zdarza. W zeszłym roku kupiłam szwagierce również w Biedrze sukienki z tej firmy. Nazywa się MY LITTLE LOVE. Ubranka są z bawełny, są bardzo przyjemne i dobrze znoszą pranie. POLECAM!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 08:10

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
  • urocza Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam w biedronce ciuchy,kupiłam jeden bodziak,wszystko dla dzieci było już wykupione o 10rano. Jeśli chodzi o ciążowe ubrania to te w lidlu zdecydowanie bardziej mi się podobały. Kupiłam wtedy tshirty,leginsy i bodziaki. Milszy materiał bodziaków w lidlu,te w biedrze jak się rozciągnie to nadruk się rozchodzi.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczkowych jeszcze nie kupowałam, ale dobrze wiedzieć!

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
  • Rudaaa Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W h&m online teraz troche promocji. Getry, sukienka, jeansy i koszulki. Ja co prawda jeszcze nie nosze ciążowych ubrań ale wybieram te, które mnie nie uciskaj, w których jest wygodniej. Na pewno kupię coś na zapas. Getry i koszulki. Na sukienke nie zalapie sie na rozm dla siebie. Poza tym w czerwcu wielkie wyprzedaże letnie sie zacznynaja, mam nadzieje ze ciązowe tez beda w promo ;) A zimowe rzeczy najbardziej mnie przerażają ;/ termin na 7 stycznia ;)

Może sa wsród nas mamy z nadwaga z tzw opona na brzuszku. Kiedy zaczęłyście nosić ciążowe ubrania? Kiedy brzuszek był widoczny tzn poza wałkami tłuszczu hahaha ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 12:45

GRANAT lubi tę wiadomość

34bwleb4kv6s3vm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam allegro. Czasem zestawy ubrań można kupić za grosze, a tym bardziej pojedyncze rzeczy- nawet używane. JA zanim byłam w ciąży zbierałam ciuchy po innych (dziwnie to brzmi;p), bo 'kiedyś się przydadzą'. Nie były ciążowe, tylko np. jakieś sukienki odcinane pod biustem, luźne bluzki, swetry itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 18:13

GRANAT lubi tę wiadomość

• GRANAT Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudaaa ja nie należę do chudzinek, ciąża zaczęła być przez to widoczna w 12 tyg. ponieważ macica uniosła tłuszczyk. Dlatego już chodzę w ciążowych ubrankach.

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRANAT wrote:
    Rudaaa ja nie należę do chudzinek, ciąża zaczęła być przez to widoczna w 12 tyg. ponieważ macica uniosła tłuszczyk. Dlatego już chodzę w ciążowych ubrankach.
    Tobie 'uniosła tłuszczyk', a ja mam takie wzdęcia, że leginsy, które nosiłam przed ciążą wbijają mi się w brzuch ;p

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ