X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Co można, a co nie można !!
Odpowiedz

Co można, a co nie można !!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hybrydy i robiłam i na początku ciąży. Chodzi o to by nie wdychać za bardzo bo zwiększa mdłości. I faktycznie drażniły mnie te zapachy przy pierwszych. Teraz robiłam już po 12 tc i wszystko o wiele mniej śmierdzialo. To samo z farbowaniem włosów, nie zrezygnuje.
    Miesiąc temu zjadłam kawałek kiełbasy wędzonej na zimno bo kolega przywiózł z Norwegii. Też sie zorientowałam jak już zjadłam. Każdemu się zdarzyc może. Nie ma się co zamartwiać, a uważac następnym razem

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska

III prenatalne 20.10
    Wizyta 3.11

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexzona wrote:
    Ale wiesz,że 0% procent rak naprawdę ma około 0,5 %,a KAŻDA dawka alko może jakkolwiek zaszkodzić?
    Serio tak ciężko powstrzymać się od jakiegokolwie alkoholu przez 9 miesięcy?
    Piwo 0,0% nie zawiera alkoholu i jest w pełni bezpieczne dla kobiet w ciąży i kierowców. Piwo bezalkoholowe, bez oznaczenia 0,0% może zawierać do 0,5%, co zawsze jest zaznaczone na etykiecie i ma stosowne oznaczenia (18+, nie dla kobiet w ciąży i ten taki przekreślony kluczyk samochodowy).
    Warto doprecyzować wiedzę, zanim się napisze post w takim tonie.

dinozaurowa, MadCat, Lillka, Szu_szu, Marcycha lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • Lillka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexzona wrote:
    Ale wiesz,że 0% procent rak naprawdę ma około 0,5 %,a KAŻDA dawka alko może jakkolwiek zaszkodzić?
    Serio tak ciężko powstrzymać się od jakiegokolwie alkoholu przez 9 miesięcy?
    Raz na jakiś czas można wypić, tak jak poprzedniczka napisała, jakby miało w sobie jakiś ALKOHOL to chyba nie nazywałoby się piwem BEZalkoholowym xD W tych napojach to najgorszy jest ten cukier ;)

👰‍♀️29 🤵32

Starania od 2021
    Z pomocą medyczną od 2024 👩‍⚕️
    07.04 sonoHSG
    3x IUI ❌

04.06 ⏸️ 😍 naturals
  • Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli się nie mylę, nie należy jeść grejfruta jeżeli bierze się Glucophage (sporo dziewczyn w ciąży bierze). I tu chodzi konkretnie o interakcję z tym lekiem, która może wystąpić i w ciąży i poza.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ