Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Co na katar w ciąży
Odpowiedz

Co na katar w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    chciałam podpytac co braluscie na katar w ciąży?Mi lekarka ogolna kazała kupić Sinupret w tabletkach,ze jest odpowiedni dla kobiet w ciąży.Ale w necie w ulotce jest napisane żeby uważać przy jego stosowaniu.Jestem w 16 tygodniu ciąży i nic mi nie pomaga ,ani woda morska ani prenalen ani maść majerankowa.

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam Nasivin ten dla niemowląt. Niby też nie można ale stwierdziłam, że jak się uduszę to będzie jeszcze gorzej ;-)

kamenkaa lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie można hypertoniczny roztwór wody morskiej. Od zwykłego różni go to, że obkurcza naczynia w śluzówce i ułatwia oddychanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 17:43

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
  • Est Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda morska, ewentualnie inhalacje.

Ale.. znasz to powiedzenie? Katar nie leczony trwa tydzień a leczony 7 dni :-)
    Także spokojnie, sam przejdzie :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Fixsin do płukania zatok
    Rewelacyjnie mi pomogł a katar mam od poczatku ciązy czyli ciązowy .....plukac 2x dziennie nos pomaga super

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Woda morska, ewentualnie inhalacje.

Ale.. znasz to powiedzenie? Katar nie leczony trwa tydzień a leczony 7 dni :-)
    Także spokojnie, sam przejdzie :-)

NO wiesz jeśli ma katar ciązowy jak ja to bedzie ją trzymał do konca mnie trzyma od 12tc a obecnie mam 36

• Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź :)Obawiam się, ze to może być ciążowy bo trwa już trzy tygodnie :(Pozdrawiam i zdrówka dla Was i maluszków :)

c55fskjo3pvgdpvd.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ