X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Co pijecie w ciazy?
Odpowiedz

Co pijecie w ciazy?

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam juz za soba pierwsza wizyte u gin i niestety zapomnialam jej spytac co mozna pic..Wyczytalam ze najlepiej ustronianke z jodem, a co poza nia? Jaka herbate pic? Zielona? Czerwona? Biala? Roibos? Co Wy pijecie?

201411191762.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może łatwiej byłoby napisać, czego nie wolno pić. Alkohol i napoje energetyczne zakazane, wiadomo. Z kofeiną trzeba uważać, ale małą kawkę można wypić (kontrolować ciśnienie w ciąży). Trzeba pamiętać, że herbata czarna również zawiera kofeinę. Z ziołowymi trzeba uważać. Zakazane są napary z liści malin, rozmarynu - mają działanie poronne.
    Z napojami gazowanymi słodkimi trzeba uważać - sam cukier.
    Soki owocowe i warzywne - wskazane.

http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/dieta/2010/co-mozna-pic-w-ciazy.aspx

Limerikowo, FeliceGatto lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soki owocowe (przeważnie pomarańczowe), woda mineralna gazowana, woda niegazowana smakowa, herbaty, kakao no i o poranku kawa zbożowa z mlekiem :)

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A herbaty z hibiskusem? Kupilam herbate imbirowa patrze w domu a tu w skladzie hibiskus. Pani w aptece polecila na mdlosci.

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie: woda mineralna, soki owocowe i warzywne, i piję też herbatkę z cytryną i miodem:)

• Makcza Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O hibiskusie nic nie wiem, więc pewnie można. Natomiast zielona jest niewskazana, o dziwo. Hamuje wchłanianie kwasu foliowego.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije dużo wody i prawdziwe herbaty owocowe, najlepiej mi smakują z owoców leśnych. Herbaty czarnej nie pije bo ma kofeine! Od czasu do czasu mam ochote na sok to wtedy pije jabłkowy albo pomarańczowy, oczywiście musi być 100 % :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda niegazowana, soki owocowe ale tylko te nie z koncentratu i nie słodzone, najchętniej te świeżo wyciskane, bardzo rzadko słaba kawa z mlekiem, maślanka.

Z ziołami trzeba uważać, ja na początku piłam nagietek, ale zaczęło mnie odrzucać od wszystkiego co ziołowe i herbaciane.

v50lkjv.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hibiskus jest uważany za ludowy środek wczesnoporonny z tego co wiem. Co prawda ciężko uwierzyć, że można poronić od herbaty, ale ja miałam na początku skurcze i bole brzucha więc uznałam, że sprawdzać nie będę. Co ciekawe w herbacie malinowej jest zazwyczaj więcej hibiskusa niż malin.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Trzymaj się natomiast z daleka od ziołowych herbatek z dodatkiem jemioły, rozmarynu, mięty polnej, hibiskusa, liści malin - ich działanie może okazać się zaskakująco silne, a wywołane nim skurcze macicy grożą nawet poronieniem albo porodem przedwczesnym."

FeliceGatto lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A herbaty z hibiskusem? Kupilam herbate imbirowa patrze w domu a tu w skladzie hibiskus. Pani w aptece polecila na mdlosci.

Nie przesadzajmy...naprawde, dziewczyny napisaly czego powinno sie unikac i wystarczy. Wszystko z umiarem.

Galanea lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś chciałam kupić w aptece herbatkę imbirową, ale pani farmaceutka mi odradziła. I przypomniało mi się, że w poprzedniej ciąży również odradzono mi w aptece picie harbaty imbirowej we wczesnej ciąży (inna apteka inna farmaceutka).

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • niunia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza się mi i cole ;-) ale wiadomow rozsądnych ilościach

lolka83, amela, Paula_29, goto4 lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm..to już sama nie wiem czy pić tą herbatkę imbirową czy lepiej sobie odpuścić.. Wogóle jestem jakaś taka bardzo zakręcona z tym co można czy nie.. Czasami mam ochotę się poprostu czegoś napić i nie wiem czego :( aż chce mi się płakać :( tego nie tamtego nie.. na to nie mam ochoty.. oj jakoś ostatnio mnie chyba to przerasta :(

laimė lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję głównie wodę (źródlaną lub przegotowaną), ale rano espresso sobie nie odmawiam :) Czasami, kiedy mi bardzo ciężko na żołądku, wypijam pu-erh, ale to na prawdę sporadycznie. Kiedy chce mi się gorącego napoju wybieram rumianek, który uwielbiam :)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Madź Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piję wodę czasem z sokiem zagęszczanym, do tego soki, które sama robię (jabłko, pomarańcza, marchew czasem burak), kakao, które kocham i w sumie to tyle :)

• Martynika Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martinka, nie daj się zwariować. Ja, jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, piłam dokładnie to, co wcześniej, czyli słabą herbatę (owocowa, earl grey), wodę i soki. Zdroworozsądkowo odstawiłam energetyki, które pijałam wcześniej ze względu na nocny tryb pracy, no i alkohol rzecz jasna.

I tyle... nie analizowałam, co mają w sobie herbaty owocowe. Dopiero jak miałam wprowadzić coś nowego, nietypowego, to interesowałam się tym głębiej, np. jak miałam cholerne zaparcia i mama chciała mi dać jakieś tam swoje specyfiki na to.

Galanea, Paula_29, lolka83, Laurka lubią tę wiadomość

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja głównie wodę i wodę lekko gazowaną. Kawę tylko dla towarzystwa, a tak to zbożową. Odstawiłam zieloną herbatę bo ponoć niewskazana i słodkie napoje, bo cukier kontroluję. A pić się chce dużo:)Alku wogóle, ale dobry drink z parasolką juz mi się śnił albo zimne piwko z sokiem imbirowym heheh. :)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Madź Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaalicja powiedz pijesz generalnie więcej będąc w ciąży ?

a jak podchodzicie do piwa ciemnego typu karmi?

ALAALICJA lubi tę wiadomość

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a mięta pieprzową można?

iv09hdgenu0skffm.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ