X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Co wolno a czego nie wolno jeść w ciąży?
Odpowiedz

Co wolno a czego nie wolno jeść w ciąży?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy jadlam wszystko oprocz serow plesniowych surowych wedlin i sushi no i nie pilam niepasteryzowanego mleka. A salami sie swego czasu zajadalam ;-) Cole tez zdarzylo mi sie wypic. Wszystko z glowa i umiarem ! :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cieszę się, że trafiłam na osoby, które starają się uświadamiać, że ciąża to nie choroba i mamy żyć tak samo jak przed ciążą, z ta różnicą, że teraz dbamy nie tylko o siebie ale i o maluszka :) Jak piszą dziewczyny, wszystko z umiarem i z głową, a będzie dobrze :) Cieszcie się ciążą, a nie zamartwiacie :) Szczęśliwa mamusia, to szczęśliwy Dzidziol :)

• Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a herbatka z melisy, mięty pieprzowej i rumianku można pić ?

16uddqk3x9bbni2d.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    Kobietki a herbatka z melisy, mięty pieprzowej i rumianku można pić ?

Ja codziennie piję herbatki ziołowe. Nie szkodzą, a czasami nawet pomagają :)

• walleriana Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od ponad roku jem wg pieciu przemian i wierze ze nadal gotowanie i jedzenie wg tej kuchni pomoże mi "przetrwac" ciaze. Oczywiscie czas zweryfikuje i chetnie Wam poźniej napisze czy zdało egzamin :)

0d1yflw1tl9x34uk.png

7/10/2016 Córeczka <3
    13/09/2018 Dwie kreski !
    15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
    3/10/2018 Bijace serduszko <3
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na czym polega taka dieta ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • zasmucona Znajoma

Wysłany: 10 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi co z grillowanym serem plesniowym ? Jeżeli pod wysoką temp. ginie bakteria ?

f2w3skjo5q1u5oj6.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ