X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • asiun Autorytet

Wysłany: 26 maja, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Czy u którejś z Was najwyższy poziom cukru jest po 2 lub 2,5 h, a nie po 1 h po posiłku? Potrafię mieć super wyniki po 1 h: 110-115, a po 2-3 h potrafi dobić do 130 lub wyżej :/. Lekarz kazał mierzyć po 1 h. No i super, bo po godzinie mam rewelacyjne wyniki, tylko potem dalej rośnie :/. Przykład z dziś: na obiad makaron pełnoziarnisty z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i orzechami pini z pesto bazyliowym domowej roboty + parmezan. Do tego szklanka wody przed oraz szklanka wody po obiedzie, zaraz potem pół godzinny spacer. Cukier po godzinie 110, a po 2-130. Spadać zaczął dopiero w 3 godzinie…
    Moja znajoma aktualnie tak ma tyle, że u niej po dwóch godzinach dochodzi do 170-180...
    Z tego co wiem w środę ma wizytę u diabetologa to mogę dać Tobie znać co tam ciekawego się dowiedziała.

U mnie natomiast po tych dwóch godzinach cukier wraca do poziomu jaki powinien być na czczo.

Kaliope lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
‹‹ 129 130 131 132 133
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ