Kaliope wrote:
Czy u którejś z Was najwyższy poziom cukru jest po 2 lub 2,5 h, a nie po 1 h po posiłku? Potrafię mieć super wyniki po 1 h: 110-115, a po 2-3 h potrafi dobić do 130 lub wyżej

. Lekarz kazał mierzyć po 1 h. No i super, bo po godzinie mam rewelacyjne wyniki, tylko potem dalej rośnie

. Przykład z dziś: na obiad makaron pełnoziarnisty z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i orzechami pini z pesto bazyliowym domowej roboty + parmezan. Do tego szklanka wody przed oraz szklanka wody po obiedzie, zaraz potem pół godzinny spacer. Cukier po godzinie 110, a po 2-130. Spadać zaczął dopiero w 3 godzinie…
Moja znajoma aktualnie tak ma tyle, że u niej po dwóch godzinach dochodzi do 170-180...
Z tego co wiem w środę ma wizytę u diabetologa to mogę dać Tobie znać co tam ciekawego się dowiedziała.
U mnie natomiast po tych dwóch godzinach cukier wraca do poziomu jaki powinien być na czczo.