Cukrzyca typu 1 a ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
Emi może trudno w to uwierzyc, ale jak byłam 14 lat temu w ciąży, też chciałam niespotykane imię i wybrałam Zuzanna. Wtedy to imię było rzadkie, moja córka na swoim roczniku, ani w przedszkolu, ani w szkole nie miała drugiej Zuzi. Kilka lat minęło i co druga dziewczynka ma na imię Zuzia:DDD
emi2016 lubi tę wiadomość
-
Wiem,że tak to działa,ale najważniejsze żeby w jej grupie, klasie nie było 5 imienniczek. Wiesz-na zasadzie,że jak wyjdę na plac zabaw i ją zawołam to żeby nie odwróciło się pół placu
Boduszka - tutaj chyba każdy szuka wsparciaDidi_85, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
O losie, jak ja byłam w ciąży to nikogo tu nie było teraz jak na targu dziewczyny bardzo Wam wszystkim kibicuję! Trzymam kciuki za zdrowie maluszków i za dobre cukry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 19:45
Ilona92 lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Mamuśki a mam takie pytanie przestrzegają lekarze przed wysokimi cukrami w ciąży, a nikt mi jeszcze nie powiedział jaki wpływ mają niedocukrzenia. Czy są tak samo groźne jak wysokie cukry? Jak wpływają na dzidziusia?Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
-
Boduszka, niedocukrzenia są jeszcze gorsze niż za wysokie cukry. Dziecko ma mniej cukru we krwi od Ciebie więc gdy Ty masz niedocukrzenie to dla dziecka jest to bardzo groźne. Ja w ciąży zaliczyłam raz cukier 42 i całe szczęście nic się nie stało kilka razy 50-60.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Boduszka, widzę że masz niedoczynność tarczycy. Znasz się trochę w tym temacie? Długo chorujesz? Przed ciążą też to miałaś? Bo szukam tak jakby pomocy w tym temacie. Mogę Cię pytać?Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Bo słuchaj, ths wyszło mi poniżej poziomu oznaczalnosci a ft4 i ft3 dużo powyżej normy więc nadczynność. Dostałam leki przy których niby nie można karmić i miałam Emilka odstawić od dnia. Inna pani dr z którą skonsultowałam wyniki zmieniła dawkowanie tego thyrozolu. Nadal karmię. Zrobiłam też usg tarczycy i z usg wychodzi niedoczynność to jest możliwe? Usg zrobiłam po 3 dniach brania thyrozol więc niemożliwe żeby to leki już zmieniły chorobę. W środę mam endo ale nie wiem jak będzie bo to ta sama, która kazała mi odstawić synka od piersi z dnia na dzień...co myślisz?Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Dziewczyny, dzisiaj sensor mnie oszukał i to jak! Na sensorze 130 po jedzeniu, myśle sobie super cukier. Po godzinie tyle samo ale coś mnie tknęło i sięgnęłam po gluiometr a tam 220. Pierwszy raz od długiego czasu zdażyło mi się żeby sensor mnie tak oszukał. Chyba się popłacze. Taki cukier!Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
-
boduszka,ja mimo iz mam sensory w pakiecie programu Wosp,to ich nie uzywam Wole sie czesciej kluc Po pierwsze mam od nich okropne uczulenie i paskudne slady,a poza tym wlasnie te roznice mnie wkurzaly Raz bylo super,a raz rozbieznosci U mnie lepiej spisywala sie Libra,jednak na dluzsza mete mnie na nia nie stac