Cukrzyca typu 1 a ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miewam tez spadki, wiec czasami mam niezła karuzele w ciagu doby. Generalnie jest ok, ale tez mnie potrafi wywalić do 250, ale ledwo po godzinie i spada. Jestem wrażliwa na razie(tfu tfu) na i suline. Moja doktor powiedziała, ze najważniejszy jest obraz z całego dnia, a nie tylko poszczególnych chwil. Taka jest nasza choroba. Jesli dbamy o siebie wszystko bedzie dobrze. Badany cukier, bierzemy insulinę. Nic wiecej nie zdziałamy. Co do gin jest to gin-endo plus oddzielnie diabetolog. Ja dopiero jutro zaczne II trymestr.
-
Ja poszłam do "zwykłego" i sam stwierdził ze musiałabym pójść do takiego od cukrzyków. Moja Pani diabetolog również mi tak poradziła. Jestem już zapisana na 9 października na Polną w Poznaniu. Ocenie wtedy czy rzeczywiście ta opieka będzie lepsza czy może nie będzie różnicy i będę chodziła do swojego diabetologa i ginekologa. Nie ukrywam ze do Poznania mam kawałek..
Średnia z całego dnia jest zadowalająca wiec nie będę już tak panikować jak dzisiaj. pocieszylyscie mnieCukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
-
Klaudiia87 wrote:Witam. Ja na cukrzycę typu I choruje od 20 lat, mam dwoje zdrowych dzieci i obecnie jestem w 7 tygodniu trzeciej ciąży. Bedzie dobrze dziewczyny zobaczcieCukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
-
Dzisiaj wyższy cukier (około 200) utrzymywał mi się około 1,5 godziny mimo podawania insuliny. Jak później odkryłam chyba wkłucie mi się trochę przytkało. Co ile zmieniacie wkłucie w ciazy? Ogólnie powiem Wam ze mam dzisiaj mega dola przez ta sytuacje. Bo bardzo się pilnuje z jedzeniem a tu taka nie miła niespodziankaCukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
-
boduszka ja dzis tez zaliczyłam 200 i trwało to prawie 2 godz;/, chyba zle obiad przeliczyłam;/no ale cóż. Co do wkłuć, ja np od 3 miesiąca w zasadzie w ogóle nie zakuwam się w brzuch, bo zaczęło mi zatykać wkucia, poza tym robiły mi się na brzuchu paskudne odczyny. Obecnie korzystam głównie z pośladków i boczków. Trzymam kciuki za Twoje poniedziałkowe badanie!