Cukrzyca typu 1 a ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
agusza wrote:Dziewczyny pomocy, jak często w ciąży zdarzaly Wam się wyskoki cukru? Ja pierdole, mam właśnie 230 po obiedzie i sram w gacie że zaszkodzi to maluszkowi. No i często zdarza się też około 160A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓 -
Ja jestem już około 2 lat na tej pompie i powiem ci se trzeba tez na nią uważać nie tyle co na pompę ale na sensory . Nie zawsze prawdę mówią a pompa lubi się sama uruchamiać jak masz niedocukrzenie .
A wynik 160 wcale nie jest taki zły . Chociaż ostatnio lekarz mi powiedział ze wynik niższy jest lepszy niż wyższy ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 08:19
-
Ja mierze przed posiłkiem, potem po i jeszcze milion razy w międzyczasie 🤦♀️ właśnie dlatego że nie ufam sensorom. Dobrze że są bo widać trend ale często się wynik rozjeżdża z krwią ja pierdole, oszaleje przez te 9 miesięcy 😂Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Dokładnie , już mi Pasków czasami brakuje i muszę dokupować . Już jedno szczęście masz przy sobie wiec z drugim tez dasz radę . !‼️❤️
To moja pierwsza ciaza i już niejedna noc przepłakałam ale już bliżej niż dalej także powodzenia 😊agusza lubi tę wiadomość
-
emi2016 wrote:Agusza - jak tam ? Byłaś u lekarza ? Czekam na suwaczek
Kochana byłam w środę, jest pęcherzyk ciążowy serduszka jeszcze nie było widać. Teraz w czwartek idę na wizytę to mam nadzieję że coś więcej będzie widać 😍emi2016 lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Ania, byłam wczoraj u ginekologa, pecherzyk ciążowy powiększył się dwukrotnie, jest ciałko żółte i coś tam pulsowało na usg ale za malutkie jest jeszcze żeby na 100 procent określić czy to jest serduszko za tydzień następna wizyta. A ja chyba jajko zniose do tego czasu ze strachu, bo miałam dzisiaj w nocy mega spadek cukru, pompa zatrzymała podawanie na 2h a ja nic nie słyszałam...Kurwa ;( jak się obudziłam to było już 84...no ale wiesz, takie długie hipo to ja nie wiem ;( boję się, naprawdę się bardzo boję.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Jak bardzo niski cukier miałaś ? Będzie dobrze . Mi tez teraz często w nocy zdarzają się niskie cukry około 50 nie wiem co to za okres chyba przy końcówce już tak jest .
I w ciągu jednej nocy potrafię wypić aż 3 soki kubusie 😱😱
To w takim razie który tydzień teraz ci się zaczął ?
Stres jest właśnie najgorszy, bądź dobrej myśli . Dasz radę ! ❤️ -
Teraz jest 7tc a dokładnie 6+5. Sensor pokazywał poniżej 50 na wykresie, nie wiem ile było z krwi
Ania a Ty który masz tydzień? Mi lekarze mówili że jak będą mocne spadki w 3 trymestrze to od razu na IP bo trzeba sprawdzić przepływy, łożysko itd.emi2016 lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Aniu - ja bym pojechałam na IP z takimi spadkami ! Serio. U mnie przy takich spadkach był wywoływany poród. Lepiej pojechać i sprawdzić, w razie czego wrócisz do domu ale przynajmniej będziesz pewna że jest ok !
Agusza - ja z kolei wczoraj maiłam pół dnia 200 cukru... Zachciało mi się ciasta z rabarbarem ! Nie mogłam potem tego zbić... a jak już mi się udało to nie mogłam podnieść powyżej 60 ! Młody nieźle się wierci więc liczę że jest ok....
Trzymam kciuki za wizytę za tydzień !