X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Cytologia w ciąży
Odpowiedz

Cytologia w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy miałyście wykonywaną cytologię w ciąży podczas przyjmowania dopochwowej luteiny? Jestem w 19 tygodniu ciąży, 4 dni temu miałam zrobioną i do dziś męczą mnie bóle brzucha i kłucia podbrzusza do tego cytologia była bardzo bolesna :/ Wiecie może czy wogole można wykonywać to badanie podczas przyjmowania luteiny bo lekarz twierdzi, ze tak… i czy bóle trwające tyle dni po badaniu są normalne?

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_Luna wrote:
    Hej dziewczyny czy miałyście wykonywaną cytologię w ciąży podczas przyjmowania dopochwowej luteiny? Jestem w 19 tygodniu ciąży, 4 dni temu miałam zrobioną i do dziś męczą mnie bóle brzucha i kłucia podbrzusza do tego cytologia była bardzo bolesna :/ Wiecie może czy wogole można wykonywać to badanie podczas przyjmowania luteiny bo lekarz twierdzi, ze tak… i czy bóle trwające tyle dni po badaniu są normalne?
    Można wykonywać cytologię, bo jest pobierana z tej dolnej części szyjki macicy i nic Cię moim zdaniem nie powinno po tym boleć. Jeśli przyjmujesz luteinę to pewnie z jakiegoś konkretnego powodu, ja bym na twoim miejscu skonsultowała się z lekarzem, bo być może musisz mieć większą dawkę a może coś się dzieje z szyjką skoro masz bóle, a może być też tak że po prostu masz bóle takie bo macica się rozciąga, ja tak akurat miałam ale tego nikt ci na forum nie powie, jeśli w badaniu USG wyjdzie wszystko git to pewnie tak jest i takie bóle są normalne w ciąży. Ja bym się konsultowała z lekarzem na twoim miejscu.

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ