X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Cytologia w ciąży
Odpowiedz

Cytologia w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy miałyście wykonywaną cytologię w ciąży podczas przyjmowania dopochwowej luteiny? Jestem w 19 tygodniu ciąży, 4 dni temu miałam zrobioną i do dziś męczą mnie bóle brzucha i kłucia podbrzusza do tego cytologia była bardzo bolesna :/ Wiecie może czy wogole można wykonywać to badanie podczas przyjmowania luteiny bo lekarz twierdzi, ze tak… i czy bóle trwające tyle dni po badaniu są normalne?

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna_Luna wrote:
    Hej dziewczyny czy miałyście wykonywaną cytologię w ciąży podczas przyjmowania dopochwowej luteiny? Jestem w 19 tygodniu ciąży, 4 dni temu miałam zrobioną i do dziś męczą mnie bóle brzucha i kłucia podbrzusza do tego cytologia była bardzo bolesna :/ Wiecie może czy wogole można wykonywać to badanie podczas przyjmowania luteiny bo lekarz twierdzi, ze tak… i czy bóle trwające tyle dni po badaniu są normalne?
    Można wykonywać cytologię, bo jest pobierana z tej dolnej części szyjki macicy i nic Cię moim zdaniem nie powinno po tym boleć. Jeśli przyjmujesz luteinę to pewnie z jakiegoś konkretnego powodu, ja bym na twoim miejscu skonsultowała się z lekarzem, bo być może musisz mieć większą dawkę a może coś się dzieje z szyjką skoro masz bóle, a może być też tak że po prostu masz bóle takie bo macica się rozciąga, ja tak akurat miałam ale tego nikt ci na forum nie powie, jeśli w badaniu USG wyjdzie wszystko git to pewnie tak jest i takie bóle są normalne w ciąży. Ja bym się konsultowała z lekarzem na twoim miejscu.

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ