SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czas wspolzycia a plec
Odpowiedz

Czas wspolzycia a plec

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my <3 3,2,1 dni przed owu, w dniu owu i 1,2 dni po owu (6dni z rzedu) i bedzie SYN :)

nezumi lubi tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mniej więcej ten sposób i będzie chłopczyk:)

Camille87 wrote:
    A my <3 3,2,1 dni przed owu, w dniu owu i 1,2 dni po owu (6dni z rzedu) i bedzie SYN :)

Kasiczorek lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My <3 3 i 2 dni przed owu i w dzień owu i czuje chłopczyka, ale nie wiem czy dobrze czuje :) Córcia juz jest, mogłby być Synek, ale nie musi :-) Narazie "jaram sie" jak głupia moją 7mm kruszynką i bijacym serduszkiem ;)))

Kasiczorek, kark lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jakos 6 dni przed ovu i jest dziewczynka :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Kasiczorek Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 dni przed owu, o matko, to musiał być jakiś plemnik Ninja!;) Moze miałaś wcześniej owu?:) <skonsternowana>;)

kark, nezumi lubią tę wiadomość

Kasiczorek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    My też takie metody - w poprzedniej ciąży była córka, teraz synek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 16:39

• nezumi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    to prawie tak jak my, tylko ze jeszcze nie znam płci ( choć czuję chłopca ) :)

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • saszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovu wyznaczyło mi owulację w 13tym dniu, najbliższe serduszkowania mieliśmy w 10,11 i 13 dniu, no i będzie Synuś :) Niebawem mamy zamiar powalczyć o córcię ;)

kark, monalisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 6 dni przed owu, w trakcie owu i dwa dni po owu i umieram z ciekawości.
    Jak myślicie dziewczyny?

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • saszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    My 6 dni przed owu, w trakcie owu i dwa dni po owu i umieram z ciekawości.
    Jak myślicie dziewczyny?

W tej sytuacji obstawiam chłopaka, ale jak wiadomo 50:50 :) A w którym tygodniu jesteś?

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png

Wysłany: 2 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszuniu, w 5 dopiero, także daleko droga do uzyskania odpowiedzi na dręczące pytania. Najważniejsze, żeby Fasolo zdrowe było, no, ale wiadomo jak to z kobiecą ciekawością bywa ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tylko w dniu owu, więc pewnie następny synek mamusi hehe ;D

monalisa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 4 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Pati, płodne zwierzę z Ciebie, raz a dobrze ;P

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Kasiczorek Koleżanka

Wysłany: 2 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem "już";) w 14 tc. Stosunek 2 dni przed owu i dzien przed owu. Temperatura mierzona prawidłowo wiec co do terminu owulacji jestem pewna (także testy owulacyjne i okropny ból w czasie owulacji). Strasznie marzę o córeczce bo synka już mamy. Ale sądzilałam, ze byłoby zbyt pięknie gdyby sie udało. Tym większe było moje zaskoczenie w 13 tyg na badaniach prenetalnych gdy usłyszałam, ze bd miała dziewczynkę:) teraz czekam na kolejna wizytę (u innego lekarza) i potwierdzenie.
    Buźka

Kasiczorek
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 1 i 3 dni przed owu czuje że to dziewczynka ale zobaczymy czy się sprawdzi ta teoria;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 24h po zastrzyku z pregnylu, a teoretycznie pecherzyk peka 36h po zastrzyku... i dziewczynka:)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Ankara Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.... ja dopiero staram sie o drugie dziecko ale postanowiłam zajrzeć do Was na ten topik odnosnie płci. Mam cudownego synka a teraz polujemy na dziewczynke. Zakupiłam książke Wójcika....Posłuchajcie tam jest napisane i to by sie zgadzało o tym co Wy piszecie. A wiec:.... przyjmujemy, że owulacja jest 15 dc- jeśli planujemy dziewczynke to należy sie kochać do 48 h przed owulacja. Ale to nie oznacz, że mamy sie kochać codzinnie czyli 2,3,4 dni przed owulacja. Najlepiej od zakończenia krwawienie co drugi dzień aż do 48 h przed owulacja. Wiem, ze to troszke zakręcone ale tak jest. To, że bedziemy sie kochać codziennie nic nie da poniewaz plemniki są mniej produktywne i nawet jeśli plemniki dziewczynek czekajace na owulacje byłyby dominujace to jeśli powtórzymy na drugi dzień moze sie okazac ze te meskie "zniszczą""wyprzedza" te czekajace dziewczęce i bedzie tak czy tak chłopiec. Czy ja wgóle zrozumiele Wam to pisze?:)
    Ale oczywiście natura pokaze jak ma byc. Tzn oczywiscie oczytana jestem na maxa co do diety, czasu współ. i róznych innych metod ale patrząc realnie nic nie mówi o tym, zebym miała dziewczynke. Choc podobno to tez w głowie siedzi:) wszędzie w rodzinie na około sami chłopcy i mi miałoby sie udac-:???
    Ehhhhh- staramy sie 3 m-c. i powim szczerze, ze jest to stresujace takie celowanie-dlatego od nastepnego miesiaca zaczynamy poprostu działać a jaka płec bedzie to.....Bóg jeden wie:)

Ankara
    w57vyx8djq1w45pi.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My próbowalismy 2 dni przed owulacją i 1 dzien po owulacji i wyszedł chłopiec.

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • Kasiczorek Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jestem już 3 miesiące po porodzie :) Postanowiłam zajrzeć tu by pociągnąć wątek do końca ;)Podobnie jak u Eg, doszło u mnie do zbliżenia 3 i 1 dzień przed owu (potwierdzonej testami owulacyjnymi, mierzoną temperaturą, badaniem upławów). Dziś jest z nami piękna DZIEWCZYNKA ;)
    Dodam, że staraliśmy się 8 miesięcy (tylko 3 dni przed owu bez zabezpieczenia), ale nam się nie udawało, może plemniki mojego męża były mało żywotne? W każdym razie jak tylko odpuściliśmy( stąd <3 dzień przed owu)... zaskoczyłam ;) !!! Nie rozwiązuje to do końca Waszych wątpliwości- bo dzień przed owu szanse większe na chłopca, ale być może do zapłodnienia doszło te 3 dni wcześniej... Aha, i tak dla zainteresowanych- z chińskiego kalendarzyka wychodziła córka ;) Powodzenia i zdrowych maluchów :)

Kasiczorek
  • NATULKA Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My współżyliśmy dokładnie w dzień owulacji i jest chłopczyk! Wg kalendarza chińskiego powinna być dziewczynka :P

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ