X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czas wspolzycia a plec
Odpowiedz

Czas wspolzycia a plec

Oceń ten wątek:
  • mona79 Debiutantka

Wysłany: 4 września 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny interesuje mnie jak u Was sprawdzila sie teoria czasu wspolzycia a plci dziecka. Podobno jesli serduszkuje sie przy samej owulacji to wieksza szansa na chlopca, a im dalej od owulacji to dziewczynka. Jak to bylo u Was?

mona
    ckaigzu3z6i3lydg.png
  • Gosia 26 Koleżanka

Wysłany: 5 września 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kochaliśmy się i przed i po. Ale najintensywniej było dzień przed owulacją i jest synuś ;) a W CO CELUJESZ? :)

Gosia
  • monia Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam przed @ i wyszedł Synuś :)

czarna1221 lubi tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
    img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg
  • mona79 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celowalismy w chlopca bo mamy juz dwie dziewczynki... okaze sie za okolo 12 tygodni... ah.. w sumie dla mnie to nie najwaznijsze... aby tylko zdrowe bylo ;)

mona
    ckaigzu3z6i3lydg.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 5 września 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży kochalismy sie po @ i jest dziewczynka, teraz też po @ (7 dzien cyklu) i mam nadzieje że też bedzie dziewczynka :)
    Moja teściowa celowała tą metodą w chłopca i się udało :)

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • eg Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam o tej metodzie:) Jestem bardzo ciekawa, ale u mnie nie będzie można stwierdzić, bo kochaliśmy się 3, 1 dzień przed owulacją i w dzień owulacji:)
    Więc z którego "razu" plemniczki przetrwały i zapłodniły komórkę? Czy te z 3 dni przed jeszcze "żyły" (jest takie prawdopodobieństwo) czy wygrały "wyścig" te późniejsze?
    Sama jestem ciekawa:)
    W pierwszej ciąży sprawdziła mi się ta metoda. Kochaliśmy się w dzień owulacji i jest chłopczyk. Teraz, zobaczymy.

eg
  • Kasiczorek Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eg, jesteś?:) Co prawda jeszcze nie jestem w ciąży (poza tą u
    rojoną w mojej głowie;)), ale mam sytuacje bliźniacza do Twojej! Możesz napisać kim bd Wasze maleństwo? pozdrawiam ciepło:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 13:27

Kasiczorek
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jaj uż sama nie iwem jak to jest...Jak kochaliśmy się na 2 dni przed owulację (owulacja wyznaczona przec belly...) to znaczy, że iwększe szanse mam na dziewczynkę???

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:07

Kasiczorek lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Kasiczorek Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2-3 dni przed owulacją większe szanse na dziewczynkę. W dzień owulacji lub 1 dzień przed podobno na chłopca:) Ale matka natura i tak zrobi po swojemu;) Ja liczę na dziewczynkę, bo juz wspaniałego synka mam:) Nie bd podkreślała, ze byleby zdrowe bo to wiadome jak amen w pacierzu :)
    Pzdr

Kasiczorek
  • Kasiczorek Koleżanka

Wysłany: 19 lutego 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżę wątek Kochane, jak u Was było z płcią v owulacją? To najlepsze miejsce do tego typu porównań bo na zwykłych forach za dużo sie nie dowiemy bo rzadko prowadzone są kalendarzyki:)
    Zachęcam :)

Kasiczorek
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w dzień owulacji i jest chłopiec :-) Owulacja wykryta tylko testem owulacyjnym - druga kreska dużo mocniejsza od pierwszej. Wcześniej robiłam pomiary temperatury ale to był cykl gdzie odpuściliśmy :-) Do tego były jeszcze nogi do góry żeby pomóc plemniczką heheheeheh - bardzo chcieliśmy chłopca bo mamy już córeczkę i się udało !!!!!!!!!!!!!!!! Mąż mówi że wie co robił heheheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 22:15

zem3i09keg891u11.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas chłopiec, a dzień <3 to dzień owulacji wykryty przez ovufriend ;)

Kasiczorek, nezumi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kilka dni przed owu i w dzień skoku temp i jest córcia :)

Za pare lat bedziemy celowac w owu na chłopca :)

4afcc1255b.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My celowaliśmy w dziewczynkę i też się udało, za dwa, trzy latka będziemy próbować chłopca, oby się udało :)))

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • eg Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eg, jesteś?:) Co prawda jeszcze nie jestem w ciąży (poza tą u
    rojoną w mojej głowie;)), ale mam sytuacje bliźniacza do Twojej! Możesz napisać kim bd Wasze maleństwo? pozdrawiam ciepło:)

Będziemy mieć córeczkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2014, 13:00

eg
  • Kasiczorek Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratulacje! Matko, podjarałam się tak, że ospałość mi minęła;) Mam nadzieje, ze historia sie powtórzy w moim wypadku;) Póki co, ciąża urojona daje we znaki;) Wciąż boli mnie prawy jajnik (
    wg zabobonów prawy na dziewczynkę, lewy na chłopca) , burczy mi w brzuchu i mam wogole jakieś dziwne bóle.
    Czekam by zatestować:)
    PZDR FOR ALL! :***

Kasiczorek
  • Kasiczorek Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, ile dni przed owu?:)

Kasiczorek
  • fiona83 Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć stosowanie jedynie metody Shettlesa jest statystycznie mało efektywne. Czytałam, że w planowaniu płci można sobie pomóc uwzględniając następujące czynniki: ph, minerały, witaminy, dieta, poziom konkretnych hormonów, jony, odległość od owulacji (i tu zaskoczenie - w przypadku planowania dziewczynki istnieje też coś takiego jak metoda O+12, czyli serducho ok. 10-12h od wykrytej owulacji). A do tego wszystkiego przydaje się też fart :D

• monalisa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przed 5,3,2 dni i niestety nie mamy pewnosci tzn raz chłopiec raz dziewczynka

bontbhr.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ