Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Też byłam w lidlu. U mnie dość sporo kobiet w ciąży się kręciło ale było z czego wybierać. Kupiłam poduszkę, wypróbuje czy nie jest za krótka bo nie byłam pewna. Muszę popatrzeć jak się ją podkłada. Kupiłam też dla siebie jeginnsy granatowe i szare były akurat w tym największym rozmiarze. Jutro z rana jeszcze raz je przymierze. Mam problem z dużym tylkiem i niestety jak przymierzam spodnie ciążowe to ta część materiałowa zaczyna mi się często nie na plecach a na zakończeniu tyłka (nie wiem jak to określić). Będę mieć z tym problem i nie wiem czy dostanę jakiekolwiek jeansy ciążowe na siebie żeby ją dopasować. Kupiłam też jedne rajstopy ciążowe i miałam nie kupować ale wybrałam jeden komplet body. Nie było tych małych rozmiarów więc wzięłam te trochę większe.

Ja po pierwszej nocy z poduchą - spało mi się super :)

Eilleen lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eileen ja z kolei odwrotnie ;) na dupie wiszą, a brzuch lada moment nie będzie się mieścił ;) ja kupiłam w biedrze i mam wrażenie, że za mało miejsca robią w nich na brzuch. Dobrze, że końcówka ciąży na wiosnę i lato to będę chodziła w kieckach bez rajtek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 09:51

dqpri09kh0x52aib.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Eileen ja z kolei odwrotnie ;) na dupie wiszą, a brzuch lada moment nie będzie się mieścił ;) ja kupiłam w biedrze i mam wrażenie, że za mało miejsca robią w nich na brzuch. Dobrze, że końcówka ciąży na wiosnę i lato to będę chodziła w kieckach bez rajtek.

Ja kupiłam pierwsze spodnie ciążowe w 13 tygodniu, w C&A, rozmiar S (tam mają zwykle zawyżoną rozmiarówkę) i wściekałam się, że mało dopasowane spodnie, że wiszą na nogach jak niegdyś "dzwony", zamiast ładnie przylegać, że robią z kobiety worek, że co to ma być, że w ciąży mam jak stara ciotka wyglądać, etc. Oczywiście narzekałam, że kto w rozmiarze S robi taki wór na brzuch, etc, etc i.. W 26 tygodniu stwierdzam, że będę musiała conajmniej M-kę dokupić, bo za tydzień już mi brzuch do tych spodni nie wejdzie.

Kajam się :P

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle że mi się tylek nie mieści :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bodajze w 16tc kupilam 2 pary ciązowek w H&M, jedne zwykle dzinsy S, drugie czarne takie legginsowate M (fason extra slim). I nadal obie pary są ok, jedynie w tych dzinsowych panel jest bardziej obcisly i musze go opuszczac bo za bardzo mnie cisnie. Natomiast te legginsowate sa super, mieciutkie, nic mnie nie uwiera, polecam :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Tyle że mi się tylek nie mieści :-)

A leginsy ciążowe nie będą u Ciebie lepszym rozwiązaniem? Są nawet w wersji zimowej z ocieplanym wnętrzem.

U mnie zawsze tłuszcz szedł w brzuch a biodra i dupka były szczupłe, dzięki czemu wyglądałam jak lizak :D

Ty pewnie masz figurę gruszki z raczej płaskim brzuchem i wciętą talią?

Tak czy inaczej testowałam już na sobie różne cuda - spodnie ciążowe typu materiałowe, jeansy, dresy, leginsy i powiem szczerze, że leginsy wygrywają wszystko w przedbiegach :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie cierpie legginsow, nigdy ich nie nosilam i w ciazy sa moja zmora, bo po prostu nie znosze ;) Mam jedne spodnie z h&m ciazowe czarne z takimi przetarciami, to sa naprawde super a wczoraj kupilam sobie jegginsy takie marmurkowe to sa spoko tez, najwazniejsze aby to nie byl taki typowy leggins no bo nie trawie tego na sobie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Leira. Leginsy najlepsze ;) to obecnie mój strój i po domu i na miasto. Oczywiście w ranach rozsądku. Do teatru złożyłam kiecke ;) ale rajstopy ciążowe znaleść odpowiednie to też koszmar jak dla mnie. Te z rossmanna są jakieś krotkei, nawet m. Chociaż nie należę do osób wysokich. Kupilam jeszcze jakieś, ale nie pamietam skąd to za bardzo obciskały brzuch, a nogawki jak dla modelki.
    Co do jeansów z hm tez mi nie podpasowaly. Pas ciążowy za mało elastyczny i zbyt uciska brzuch. Ale zamierzam je stuningować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 10:44

dqpri09kh0x52aib.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A leginsy ciążowe nie będą u Ciebie lepszym rozwiązaniem? Są nawet w wersji zimowej z ocieplanym wnętrzem.

U mnie zawsze tłuszcz szedł w brzuch a biodra i dupka były szczupłe, dzięki czemu wyglądałam jak lizak :D

Ty pewnie masz figurę gruszki z raczej płaskim brzuchem i wciętą talią?

Tak czy inaczej testowałam już na sobie różne cuda - spodnie ciążowe typu materiałowe, jeansy, dresy, leginsy i powiem szczerze, że leginsy wygrywają wszystko w przedbiegach :)
    Nie lubię leginsow. Niestety nóg zgrabnych nie mam i nie lubię ich pokazywać. Zobaczę w trakcie co wymyślę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Nie lubię leginsow. Niestety nóg zgrabnych nie mam i nie lubię ich pokazywać. Zobaczę w trakcie co wymyślę.

To może rajstopy/cienkie leginsy + sukienka/długa tunika odcinana pod piersiami?
    To teraz mój "zestaw wyjściowy do ludzi" - może sprawdzi się i u Ciebie :)

mi88 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciążowe spodnie mam tylko jedną parę legginsów ciążowych i bardzo denerwuje mnie mnie pas ,po domu chodzę w zwykłych legginsach albo dresach a na miasto kupiłam sobie dwie pary tregginsow i rosną razem ze mną bo maja bardzo rozciągliwy materiał, a mam jeszcze z przed ciazy w spodnie które wchodzę materiałowe spodnie i dżinsowe bojówki które pewnie będą ze mną do konca ciąży:d

age.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory nie kupiłam nic ciążowego :D spodni nie nosze wcale cały czas tylko spódnice i sukienki.
    Powoli musze rozejrzeć sie za czymś ciążowym bo wiecznie pod brzuchem nosic to tez nie rozwiązanie :D ale nie myślałam o tym jakos długo długo mimo ze brzuszek juz jest od dawna :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka i rajstopy też nosisz zwykle a nie ciążowe? Kurczę mnie ciążowe nawet uciskają ;(

dqpri09kh0x52aib.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Terka i rajstopy też nosisz zwykle a nie ciążowe? Kurczę mnie ciążowe nawet uciskają ;(

Mam leginsy które mam pod brzuchem-wyżej ich nie zakładam bo sie mały buntuje a i mnie szybko słabo sie robi, widać uciskają cos ważnego ;) na Śląsku zimno to bym chyba musiała mieć zimowe rajtki a takie będzie ciezko mieć wygodne teraz :D o rajstopach właśnie będę musiała pomyśleć na wiosnę zeby mieć jakies ;) i wtedy poszukam sobie ciążowych. I do tego tradycyjnie sukienka czy spódnica i mozna żyć ;)
    W spodniach od dawna mi niewygodnie i to na długo długo przed ciąża bo juz z 5 lat będzie sukienkowego życia ;)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jeszcze nic ciazowego nie kupilam... a brzuszek juz mam... ale mam biodrowki pod brzuvh ktore jeszcze pasuja moje ogrodniczki tez mnie jeszcze mieszcza chociaz czuc ze mam w nich ciasniej i legginsy zwykle tez starczaja...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nic ciążowego nie kupowałam, moje spodnie co prawda trochę mnie cisną, ale na co dzień i tak chodzę w sukienkach i rajstopach, więc nie ma jeszcze problemu :)

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po domu chodze w spodniach od jogi, maja taki luzny pas i jest mi bardzo wygodnie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    To może rajstopy/cienkie leginsy + sukienka/długa tunika odcinana pod piersiami?
    To teraz mój "zestaw wyjściowy do ludzi" - może sprawdzi się i u Ciebie :)
    Jak będę miała ciut większy brzuch to tak :-) nie będę miała wyboru ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek mam wizytę i już myślę czy na pewno wszystko będzie dobrze.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    We wtorek mam wizytę i już myślę czy na pewno wszystko będzie dobrze.

Czemu miałoby być źle? :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ