X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Też byłam w lidlu. U mnie dość sporo kobiet w ciąży się kręciło ale było z czego wybierać. Kupiłam poduszkę, wypróbuje czy nie jest za krótka bo nie byłam pewna. Muszę popatrzeć jak się ją podkłada. Kupiłam też dla siebie jeginnsy granatowe i szare były akurat w tym największym rozmiarze. Jutro z rana jeszcze raz je przymierze. Mam problem z dużym tylkiem i niestety jak przymierzam spodnie ciążowe to ta część materiałowa zaczyna mi się często nie na plecach a na zakończeniu tyłka (nie wiem jak to określić). Będę mieć z tym problem i nie wiem czy dostanę jakiekolwiek jeansy ciążowe na siebie żeby ją dopasować. Kupiłam też jedne rajstopy ciążowe i miałam nie kupować ale wybrałam jeden komplet body. Nie było tych małych rozmiarów więc wzięłam te trochę większe.

Ja po pierwszej nocy z poduchą - spało mi się super :)

Eilleen lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eileen ja z kolei odwrotnie ;) na dupie wiszą, a brzuch lada moment nie będzie się mieścił ;) ja kupiłam w biedrze i mam wrażenie, że za mało miejsca robią w nich na brzuch. Dobrze, że końcówka ciąży na wiosnę i lato to będę chodziła w kieckach bez rajtek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 09:51

dqpri09kh0x52aib.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Eileen ja z kolei odwrotnie ;) na dupie wiszą, a brzuch lada moment nie będzie się mieścił ;) ja kupiłam w biedrze i mam wrażenie, że za mało miejsca robią w nich na brzuch. Dobrze, że końcówka ciąży na wiosnę i lato to będę chodziła w kieckach bez rajtek.

Ja kupiłam pierwsze spodnie ciążowe w 13 tygodniu, w C&A, rozmiar S (tam mają zwykle zawyżoną rozmiarówkę) i wściekałam się, że mało dopasowane spodnie, że wiszą na nogach jak niegdyś "dzwony", zamiast ładnie przylegać, że robią z kobiety worek, że co to ma być, że w ciąży mam jak stara ciotka wyglądać, etc. Oczywiście narzekałam, że kto w rozmiarze S robi taki wór na brzuch, etc, etc i.. W 26 tygodniu stwierdzam, że będę musiała conajmniej M-kę dokupić, bo za tydzień już mi brzuch do tych spodni nie wejdzie.

Kajam się :P

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle że mi się tylek nie mieści :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bodajze w 16tc kupilam 2 pary ciązowek w H&M, jedne zwykle dzinsy S, drugie czarne takie legginsowate M (fason extra slim). I nadal obie pary są ok, jedynie w tych dzinsowych panel jest bardziej obcisly i musze go opuszczac bo za bardzo mnie cisnie. Natomiast te legginsowate sa super, mieciutkie, nic mnie nie uwiera, polecam :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Tyle że mi się tylek nie mieści :-)

A leginsy ciążowe nie będą u Ciebie lepszym rozwiązaniem? Są nawet w wersji zimowej z ocieplanym wnętrzem.

U mnie zawsze tłuszcz szedł w brzuch a biodra i dupka były szczupłe, dzięki czemu wyglądałam jak lizak :D

Ty pewnie masz figurę gruszki z raczej płaskim brzuchem i wciętą talią?

Tak czy inaczej testowałam już na sobie różne cuda - spodnie ciążowe typu materiałowe, jeansy, dresy, leginsy i powiem szczerze, że leginsy wygrywają wszystko w przedbiegach :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie cierpie legginsow, nigdy ich nie nosilam i w ciazy sa moja zmora, bo po prostu nie znosze ;) Mam jedne spodnie z h&m ciazowe czarne z takimi przetarciami, to sa naprawde super a wczoraj kupilam sobie jegginsy takie marmurkowe to sa spoko tez, najwazniejsze aby to nie byl taki typowy leggins no bo nie trawie tego na sobie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Leira. Leginsy najlepsze ;) to obecnie mój strój i po domu i na miasto. Oczywiście w ranach rozsądku. Do teatru złożyłam kiecke ;) ale rajstopy ciążowe znaleść odpowiednie to też koszmar jak dla mnie. Te z rossmanna są jakieś krotkei, nawet m. Chociaż nie należę do osób wysokich. Kupilam jeszcze jakieś, ale nie pamietam skąd to za bardzo obciskały brzuch, a nogawki jak dla modelki.
    Co do jeansów z hm tez mi nie podpasowaly. Pas ciążowy za mało elastyczny i zbyt uciska brzuch. Ale zamierzam je stuningować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 10:44

dqpri09kh0x52aib.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A leginsy ciążowe nie będą u Ciebie lepszym rozwiązaniem? Są nawet w wersji zimowej z ocieplanym wnętrzem.

U mnie zawsze tłuszcz szedł w brzuch a biodra i dupka były szczupłe, dzięki czemu wyglądałam jak lizak :D

Ty pewnie masz figurę gruszki z raczej płaskim brzuchem i wciętą talią?

Tak czy inaczej testowałam już na sobie różne cuda - spodnie ciążowe typu materiałowe, jeansy, dresy, leginsy i powiem szczerze, że leginsy wygrywają wszystko w przedbiegach :)
    Nie lubię leginsow. Niestety nóg zgrabnych nie mam i nie lubię ich pokazywać. Zobaczę w trakcie co wymyślę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Nie lubię leginsow. Niestety nóg zgrabnych nie mam i nie lubię ich pokazywać. Zobaczę w trakcie co wymyślę.

To może rajstopy/cienkie leginsy + sukienka/długa tunika odcinana pod piersiami?
    To teraz mój "zestaw wyjściowy do ludzi" - może sprawdzi się i u Ciebie :)

mi88 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciążowe spodnie mam tylko jedną parę legginsów ciążowych i bardzo denerwuje mnie mnie pas ,po domu chodzę w zwykłych legginsach albo dresach a na miasto kupiłam sobie dwie pary tregginsow i rosną razem ze mną bo maja bardzo rozciągliwy materiał, a mam jeszcze z przed ciazy w spodnie które wchodzę materiałowe spodnie i dżinsowe bojówki które pewnie będą ze mną do konca ciąży:d

age.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory nie kupiłam nic ciążowego :D spodni nie nosze wcale cały czas tylko spódnice i sukienki.
    Powoli musze rozejrzeć sie za czymś ciążowym bo wiecznie pod brzuchem nosic to tez nie rozwiązanie :D ale nie myślałam o tym jakos długo długo mimo ze brzuszek juz jest od dawna :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka i rajstopy też nosisz zwykle a nie ciążowe? Kurczę mnie ciążowe nawet uciskają ;(

dqpri09kh0x52aib.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Terka i rajstopy też nosisz zwykle a nie ciążowe? Kurczę mnie ciążowe nawet uciskają ;(

Mam leginsy które mam pod brzuchem-wyżej ich nie zakładam bo sie mały buntuje a i mnie szybko słabo sie robi, widać uciskają cos ważnego ;) na Śląsku zimno to bym chyba musiała mieć zimowe rajtki a takie będzie ciezko mieć wygodne teraz :D o rajstopach właśnie będę musiała pomyśleć na wiosnę zeby mieć jakies ;) i wtedy poszukam sobie ciążowych. I do tego tradycyjnie sukienka czy spódnica i mozna żyć ;)
    W spodniach od dawna mi niewygodnie i to na długo długo przed ciąża bo juz z 5 lat będzie sukienkowego życia ;)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jeszcze nic ciazowego nie kupilam... a brzuszek juz mam... ale mam biodrowki pod brzuvh ktore jeszcze pasuja moje ogrodniczki tez mnie jeszcze mieszcza chociaz czuc ze mam w nich ciasniej i legginsy zwykle tez starczaja...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nic ciążowego nie kupowałam, moje spodnie co prawda trochę mnie cisną, ale na co dzień i tak chodzę w sukienkach i rajstopach, więc nie ma jeszcze problemu :)

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po domu chodze w spodniach od jogi, maja taki luzny pas i jest mi bardzo wygodnie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    To może rajstopy/cienkie leginsy + sukienka/długa tunika odcinana pod piersiami?
    To teraz mój "zestaw wyjściowy do ludzi" - może sprawdzi się i u Ciebie :)
    Jak będę miała ciut większy brzuch to tak :-) nie będę miała wyboru ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek mam wizytę i już myślę czy na pewno wszystko będzie dobrze.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    We wtorek mam wizytę i już myślę czy na pewno wszystko będzie dobrze.

Czemu miałoby być źle? :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ