Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eilleen wrote:Też byłam w lidlu. U mnie dość sporo kobiet w ciąży się kręciło ale było z czego wybierać. Kupiłam poduszkę, wypróbuje czy nie jest za krótka bo nie byłam pewna. Muszę popatrzeć jak się ją podkłada. Kupiłam też dla siebie jeginnsy granatowe i szare były akurat w tym największym rozmiarze. Jutro z rana jeszcze raz je przymierze. Mam problem z dużym tylkiem i niestety jak przymierzam spodnie ciążowe to ta część materiałowa zaczyna mi się często nie na plecach a na zakończeniu tyłka (nie wiem jak to określić). Będę mieć z tym problem i nie wiem czy dostanę jakiekolwiek jeansy ciążowe na siebie żeby ją dopasować. Kupiłam też jedne rajstopy ciążowe i miałam nie kupować ale wybrałam jeden komplet body. Nie było tych małych rozmiarów więc wzięłam te trochę większe.
Ja po pierwszej nocy z poduchą - spało mi się superEilleen lubi tę wiadomość
-
Eileen ja z kolei odwrotnie na dupie wiszą, a brzuch lada moment nie będzie się mieścił ja kupiłam w biedrze i mam wrażenie, że za mało miejsca robią w nich na brzuch. Dobrze, że końcówka ciąży na wiosnę i lato to będę chodziła w kieckach bez rajtek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 09:51
-
Andziula_1988 wrote:Eileen ja z kolei odwrotnie na dupie wiszą, a brzuch lada moment nie będzie się mieścił ja kupiłam w biedrze i mam wrażenie, że za mało miejsca robią w nich na brzuch. Dobrze, że końcówka ciąży na wiosnę i lato to będę chodziła w kieckach bez rajtek.
Ja kupiłam pierwsze spodnie ciążowe w 13 tygodniu, w C&A, rozmiar S (tam mają zwykle zawyżoną rozmiarówkę) i wściekałam się, że mało dopasowane spodnie, że wiszą na nogach jak niegdyś "dzwony", zamiast ładnie przylegać, że robią z kobiety worek, że co to ma być, że w ciąży mam jak stara ciotka wyglądać, etc. Oczywiście narzekałam, że kto w rozmiarze S robi taki wór na brzuch, etc, etc i.. W 26 tygodniu stwierdzam, że będę musiała conajmniej M-kę dokupić, bo za tydzień już mi brzuch do tych spodni nie wejdzie.
Kajam sięAndziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Ja bodajze w 16tc kupilam 2 pary ciązowek w H&M, jedne zwykle dzinsy S, drugie czarne takie legginsowate M (fason extra slim). I nadal obie pary są ok, jedynie w tych dzinsowych panel jest bardziej obcisly i musze go opuszczac bo za bardzo mnie cisnie. Natomiast te legginsowate sa super, mieciutkie, nic mnie nie uwiera, polecam
-
Eilleen wrote:Tyle że mi się tylek nie mieści
A leginsy ciążowe nie będą u Ciebie lepszym rozwiązaniem? Są nawet w wersji zimowej z ocieplanym wnętrzem.
U mnie zawsze tłuszcz szedł w brzuch a biodra i dupka były szczupłe, dzięki czemu wyglądałam jak lizak
Ty pewnie masz figurę gruszki z raczej płaskim brzuchem i wciętą talią?
Tak czy inaczej testowałam już na sobie różne cuda - spodnie ciążowe typu materiałowe, jeansy, dresy, leginsy i powiem szczerze, że leginsy wygrywają wszystko w przedbiegach -
A ja nie cierpie legginsow, nigdy ich nie nosilam i w ciazy sa moja zmora, bo po prostu nie znosze Mam jedne spodnie z h&m ciazowe czarne z takimi przetarciami, to sa naprawde super a wczoraj kupilam sobie jegginsy takie marmurkowe to sa spoko tez, najwazniejsze aby to nie byl taki typowy leggins no bo nie trawie tego na sobie
-
Zgadzam się z Leira. Leginsy najlepsze to obecnie mój strój i po domu i na miasto. Oczywiście w ranach rozsądku. Do teatru złożyłam kiecke ale rajstopy ciążowe znaleść odpowiednie to też koszmar jak dla mnie. Te z rossmanna są jakieś krotkei, nawet m. Chociaż nie należę do osób wysokich. Kupilam jeszcze jakieś, ale nie pamietam skąd to za bardzo obciskały brzuch, a nogawki jak dla modelki.
Co do jeansów z hm tez mi nie podpasowaly. Pas ciążowy za mało elastyczny i zbyt uciska brzuch. Ale zamierzam je stuningowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 10:44
-
Leira wrote:A leginsy ciążowe nie będą u Ciebie lepszym rozwiązaniem? Są nawet w wersji zimowej z ocieplanym wnętrzem.
U mnie zawsze tłuszcz szedł w brzuch a biodra i dupka były szczupłe, dzięki czemu wyglądałam jak lizak
Ty pewnie masz figurę gruszki z raczej płaskim brzuchem i wciętą talią?
Tak czy inaczej testowałam już na sobie różne cuda - spodnie ciążowe typu materiałowe, jeansy, dresy, leginsy i powiem szczerze, że leginsy wygrywają wszystko w przedbiegach
-
Eilleen wrote:Nie lubię leginsow. Niestety nóg zgrabnych nie mam i nie lubię ich pokazywać. Zobaczę w trakcie co wymyślę.
To może rajstopy/cienkie leginsy + sukienka/długa tunika odcinana pod piersiami?
To teraz mój "zestaw wyjściowy do ludzi" - może sprawdzi się i u Ciebiemi88 lubi tę wiadomość
-
Ja ciążowe spodnie mam tylko jedną parę legginsów ciążowych i bardzo denerwuje mnie mnie pas ,po domu chodzę w zwykłych legginsach albo dresach a na miasto kupiłam sobie dwie pary tregginsow i rosną razem ze mną bo maja bardzo rozciągliwy materiał, a mam jeszcze z przed ciazy w spodnie które wchodzę materiałowe spodnie i dżinsowe bojówki które pewnie będą ze mną do konca ciąży:d
-
Ja do tej pory nie kupiłam nic ciążowego spodni nie nosze wcale cały czas tylko spódnice i sukienki.
Powoli musze rozejrzeć sie za czymś ciążowym bo wiecznie pod brzuchem nosic to tez nie rozwiązanie ale nie myślałam o tym jakos długo długo mimo ze brzuszek juz jest od dawnahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Andziula_1988 wrote:Terka i rajstopy też nosisz zwykle a nie ciążowe? Kurczę mnie ciążowe nawet uciskają ;(
Mam leginsy które mam pod brzuchem-wyżej ich nie zakładam bo sie mały buntuje a i mnie szybko słabo sie robi, widać uciskają cos ważnego na Śląsku zimno to bym chyba musiała mieć zimowe rajtki a takie będzie ciezko mieć wygodne teraz o rajstopach właśnie będę musiała pomyśleć na wiosnę zeby mieć jakies i wtedy poszukam sobie ciążowych. I do tego tradycyjnie sukienka czy spódnica i mozna żyć
W spodniach od dawna mi niewygodnie i to na długo długo przed ciąża bo juz z 5 lat będzie sukienkowego życiaAndziula_1988 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Tez jeszcze nic ciazowego nie kupilam... a brzuszek juz mam... ale mam biodrowki pod brzuvh ktore jeszcze pasuja moje ogrodniczki tez mnie jeszcze mieszcza chociaz czuc ze mam w nich ciasniej i legginsy zwykle tez starczaja...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700