X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję J.S. Jak leżę to się tak nie robi, więc nie umiem określić ile razu w ciągu godziny. W nocy nie czułam, żeby twardniał. Odpalę jakieś serial i będę leżeć i czekać na wizytę. Zaparzyłam melisę na rozluźnienie

dqpri09kh0x52aib.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 Lidl właśnie też ma dobrą jakość i dość tanie ciuszki, mam sporo bodziaków z niego. Patpat słyszałam, że z Chin i kiepska jakość. Zaś jeśli chodzi o Tesco, to wiele osób mówiło, że tanie ciuszki i dobra jakość, po czym jak wybrałam się do Pl do Tesco, żeby kupić stamtąd ciuszki, to rozczarowaliśmy się bardzo z mężem. W dotyku nie były za fajne, wzory nie rewelacja a ceny dość drogie - 2 pajace za 80zł :O To ja w tej cenie kupiłam 3 pajace z Nexta bez promocji, a jakość o niebo lepsza i wzory piękne. Nie wiem, ale naprawdę jak zaczęłam sobie przeliczać te ciuszki i porównywać Next, h&m, c&a i inne to u mnie najkorzystniej wypadł ten pierwszy. Może jak ktoś kupuje z Nexta jakieś wyszukane wzory i ekstra ubranka typu sukienki, cardigany czy jakieś kombinezony to wychodzi drożej. Ale te podstawowe zestawy z body, pajacami itd. są naprawdę nie droższe, a czasem tańsze niż u innych. Jak dla mnie h&m wychodzi drogo, bo wszelkie ciuszki ze wzorami, a nie klasyczne jednokolorowe to już znacznie wyższa cena, a w dotyku ta bawełna aż tak porządna nie jest. Ktoś polecał mi też ciuszki z Kappahl, ale jak patrzyłam raz na stronę to drogo wychodziły, pewnie trzeba byłoby czaić na promocje.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s ja po 6dniach mam zacząć od nowa brac luteinę. Niby tutaj dziewczyny stosowały globulki i luteinę ale mi gin powiedzial zeby odstawić bo luteina moze nawet niw zdążyć sie rozpuścić a wypłynie z globulka . Narazie zwiększyłam dawkę magnezu i jest lepiej czuje tylko w krzyżu bol miesiączkowy.

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula, najlepiej bedzie jak bedziesz odpoczywac dzisiaj do czasu wizyty. Nie martw sie, bo ja mialam regularne twardnienia i tez sie balam o szyjke a okazalo sie, ze taka moja uroda bo szyjka trzyma i sie nie skrocila. Dobry pomysl z melisa :)

Welonka, rozumiem, no na pewno lekarz dobrze ci radzi, ja ostatnio tez cos podlapalam tzn zaczelo mnie swedziec ale uzylam tatntum rosa i przeszlo, podejrzewam ze moglo sie cos zaczynac dopiero.

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do Smyka to złowiłam jeden sweterk - jest śliczny i bardzo miły w dotyku, ale w normalnej cenie to tam też dość dużo wychodzi, nie wiem jak jest z body i innymi, bo żadnego nie złapałam w atrakcyjnej cenie i noworodkowym rozmiarze :P

I fajnie, że piszesz edwarda o Primark, bo mam go nie tak daleko i zamierzam właśnie kupić resztę ciuszków stamtąd :) Jest tani, nie wiem jak z jakością - w sensie wiem, że ciuszki są miłe w dotyku i 100% bawełna, ale po praniu nie wiem jak się długo trzymają :) Dlatego na pewno na 56 rozmiar stamtąd pokupię. I jeszcze jest Tkmaxxx, gdzie można jakieś fajne ciuszki w atrakcyjnej cenie znaleźć, ale niestety nie udało mi się sprawdzić, bo w mojej okolicy ten sklep jest tak pełny zawsze ludzi, że tylko resztki ciuszków widziałam i nie było nic ciekawego.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    I fajnie, że piszesz edwarda o Primark, bo mam go nie tak daleko i zamierzam właśnie kupić resztę ciuszków stamtąd :) Jest tani, nie wiem jak z jakością - w sensie wiem, że ciuszki są miłe w dotyku i 100% bawełna, ale po praniu nie wiem jak się długo trzymają :) Dlatego na pewno na 56 rozmiar stamtąd pokupię. I jeszcze jest Tkmaxxx, gdzie można jakieś fajne ciuszki w atrakcyjnej cenie znaleźć, ale niestety nie udało mi się sprawdzić, bo w mojej okolicy ten sklep jest tak pełny zawsze ludzi, że tylko resztki ciuszków widziałam i nie było nic ciekawego.

No wlasnie moja mama kupila duzo body na 56, 62 i 68. Body dla dziecka to taka bielizna, wiec idzie tego duzo, a przy chlopcu jeszcze wiecej bo czesto siusiorek sie gdzies podwinie i pielucha sucha a ubranko mokre ;p Takze jak na te cene to jakosc naprawde dobra. Nie wiem jak inne ubranka, ale z 56 i 62 dzieciaczki szybko wyrastaja wiec wedlug mnie nie ma co kupowac drozszych.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira ja kupilam rozowe bodziaki nie znajac plci... uwazam ze jesli nie ma na ubranku typowo dziewczecych wzorow typu motylki kwiatuszki itp roz jest jak najbardziej dla chlopca... moj maz ma tez kilka rozowych rzeczy i uwielbiam go w tym kolorze takze ja gladki roz bez wzorow kupuje jako ubranko uniwersalne ;)

Jesli o jakos ciuszkow chodzi to napewno c&a h&m wszyscy tez chwala z tesco f&f... z lidlem to jest tak ze zalezy jak sie trafi bo duzo dzieciatych z otoczenia z jednych bodziakow jest zadowolonych a inne przeklina bo sie strasznie rozciagaja ze az na ramionach opadaja wiec zalezy od tego co rzuca...
    Nexta tez znam nawet ogladalam kilka razy strone ale powiem szczerze ze zwlaszcza te uniwersalne nie bardzo mi sie podobaja... nic mi tam w oko nie wpadlo do tej pory... moze szybciej jak plec bedzie znana

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie. Jak to jest z tym stawianiem brzucha? Ja od wczoraj jak tylko wstanę i kawałek przejdę robi się twardy jak piłka. Jak się położę jest ok. Jaki u Was ból towarzyszy? Jak na okres? Mnie pobolewa, ale nie jak na okres. I trochę w krzyżu boli. Dziś mam wizytę, ale dopiero wieczorem i się martwię ;( Mały bryka, ale boje się czy szyjka się nie skraca. Chyba w ciągu dwóch dni to nie może się skrócić bardzo dużo? Wcześniej miałam 46-50 mm. A i jeszcze chwilowe bóle w pochwie, coś jak kłucie. Czy przez to spinanie macie nakaz leżenia?

Dwa dni to niedużo, do tego zwykle szyjka skraca się bezobjawowo, naturalnie dobrze będzie to sprawdzić u lekarza na USG, ale dla pokrzepienia powiem, że u mnie kłucia też się zdarzały i też panikowałam, że skraca się szyjka, a jednak nie. Kłujące bóle to często po prostu objaw rosnącej macicy i tyle :)

A co do twardnienia brzucha to bierzesz magnez? Ile? Jak twardnieje to się połóż, daj sobie nospę i poodpoczywaj. Chociaż teraz już mogą pojawiać się skurcze trenujące
    macicy.

J.S wrote:
    Mi, to prawda, z PatPat ida z chin, cos takiego jak aliexpress wiekszosc jest wlasnie stamtad, ja nie zamawiam.

Mam świadomość, że to ciuchy z chin, ale niejednokrotnie zamawiałam już dla siebie sukienki ciążowe z chińskich stron i jestem bardzo zadowolona: i ze składu i z wykończenia :) Z PatPat planuję zamawiać w marcu, więc dam znać jak ciuszki jakościowo. Nie nastawiam się na zwykłe bodziaki - bo takie można kupić dużo taniej w Polsce, ale są pewne, nietypowe ubranka, typu "młody elegancik" i pewnie na takie się skuszę, bo w kraju takich nie widziałam :p
    Cccierpliwa wrote:
    Leira ja kupilam rozowe bodziaki nie znajac plci... uwazam ze jesli nie ma na ubranku typowo dziewczecych wzorow typu motylki kwiatuszki itp roz jest jak najbardziej dla chlopca... moj maz ma tez kilka rozowych rzeczy i uwielbiam go w tym kolorze takze ja gladki roz bez wzorow kupuje jako ubranko uniwersalne ;)

Zależy co kto lubi. Ja chyba mam mocno konserwatywne poglądy zakodowane, bo dla mnie kolor różowy jakoś nie pasuje mi do mężczyzn i mój M. też tego koloru unika, więc jak widzę różowe ubranka to odwracam głowę i myślę sobie, że może następnym razem będzie dziewuszka to się tymi kolorami zainteresuję :P Aczkolwiek wiadomo co człowiek to pogląd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 11:35

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załapałam się na ubranka z Lidla.
    Pojechałam po 10 ale i tak udało mi się i to bez przepychania kupić ubranka i kołderkę i nawet dla siebie rajstopy toż to szok :D

Co do innych marek to ja akurat te z Tesco rzeczy polecam za to te z Pepco to tragedia, wszystko co zostało po moim siostrzeńcu kupowane z Pepco nadaje się do wyrzucenia już nawet moja siostra nie odkłada tych rzeczy.

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• J.S Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w lidlu, dla mnie nie bylo nic - wszystko wymiecione. Body same duze, kupilam jedne na 56 i drugie na 62, a tak to nic. Dres tez kupilam na 62/68 ale jest ogromny, poszedl juz na dno szafy bo jest mega duzy. Skarpetek bylo full to obkupilam go w skarpetki rozne rozmiary bo fajna cena i dobre ;)

Przescieradla kupilam, jakosc moze byc, za ta cene to sie przydadza na pewno

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira Magneb6 2x2. I do tego luteinę 2x 100. No i witaminy mama dha premium plus. Tam tez jest dawka magnezu. No nic leżę i czekam. Jak wstaje to jop i już twardy. Jak leżę ok. Kręgosłup też jak na okres boli ale tez jak wstaje.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leora ja wychodze z zalozenia ze jesli maz/syn mieliby unikac rozu to rowniez ja/corka koniecznie unikac powinnyamy wszelkich odcieni niebieskiego bo przeciez tak jak przyjete jest ze roz dla dziewczynki tak niebieski dla chlopca

mi88, Alphelia, edwarda20 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula, jeśli chodzi o magnez, to też warto wiedzieć, jaki. Tu fajny artykuł i dużo informacji w komentarzach: http://zapytaj-farmaceute.blogspot.com/2012/03/magnez.html?m=1
    Ja unikam b6 i wybrałam asmag forte. Magneb6 też dobry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 13:07

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady co do sklepów!:)
    Muszę poczytać o tej bawełnie.
    Właśnie jadę na wizytę, w dodatku usg piersi zwolnił się termin na 16:00, więc dziś dzień badań :) Odetchnę dopiero po tym usg :)

welonka, pumka1990 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Leira Magneb6 2x2. I do tego luteinę 2x 100. No i witaminy mama dha premium plus. Tam tez jest dawka magnezu. No nic leżę i czekam. Jak wstaje to jop i już twardy. Jak leżę ok. Kręgosłup też jak na okres boli ale tez jak wstaje.

Huh, to już dużo masz przepisane, no nic, musisz leżeć jeśli to pomaga, bo co zrobić? Na wizycie lekarz pewnie podejmie jakieś decyzje :)

Cccierpliwa wrote:
    Leora ja wychodze z zalozenia ze jesli maz/syn mieliby unikac rozu to rowniez ja/corka koniecznie unikac powinnyamy wszelkich odcieni niebieskiego bo przeciez tak jak przyjete jest ze roz dla dziewczynki tak niebieski dla chlopca

No tak jak mówię, co człowiek to pogląd :)
    U mnie róż dla mężczyzny odpada, ale to dobrze - będzie więcej dla tych co róż lubią :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po, teraz tylko o 16:00 usg piersi i weekend :) Przestraszyłam się, bo doktor strasznie długo szukała tętna - próbowała z każdej strony i nic, ciągle tylko moje. W końcu znalazła dzidziusia, ale znad pępowiny, więc jakieś słabe, więc szukała dalej. W końcu udało się złapać takie, jak powinno być :) Dobrze, bo jeszcze chwila, a moje tętno wzrosłoby do wartości dzidziusiowego :D

Leira, welonka, Andziula_1988, Alphelia, Paulinaaa, pilik, pumka1990 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 robisz usg piersi profilaktycznie czy masz jakies wskazania? Ja od kilku lat mam torbiele w 2 piersiach tak myślę,ze mogłabym to tez w końcu skontrolować.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png

Wysłany: 22 lutego 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po wizycie. Na szczęście szyjka jest twarda i zamknięta. Ma jakieś 44mm. Trochę krótsza niż ostatnio, ale lekarz mowi, że jest ok. Łożysko poszło trochę do góry i to może tez wpływać na długość. Poza tym rozciągająca się macica też może powodować. Póki co jest szansa na SN. Mały ułożył się w poprzek i tak Go najczęściej czuje. Ale ma dużo miejsca i może jeszcze śmiało brykać. Nawet codziennie może się odwracać. Tydzień temu na prenatalnych leżał główką w dół. Ale czułam, że zmienił pozycje. Na usg widzieliśmy jak zarzuca nogi nad głowę ;) ciekawe po kim taki wygimnastykowany ;) to napinanie macicy może hyc powodowane np od niestrawności, z czym i przed ciążą miałam problem ;( doktor zbadał i palpacyjnie, usg przez brzuch i pochwę i jeszcze zmacał brzuch. A co do kręgosłupa zalecił wybrać się do fizjoterapeuty na taping.

Z zakupów lidlowych dziś nici, a do jutra to nie wiem czy cokolwiek tam zostanie. No nic. Może do czerwca trafi się jeszcze jakaś promka

Leira, welonka, Alphelia, J.S lubią tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Mi88 robisz usg piersi profilaktycznie czy masz jakies wskazania? Ja od kilku lat mam torbiele w 2 piersiach tak myślę,ze mogłabym to tez w końcu skontrolować.
    Profilaktycznie - ostatnio robiłam na początku starań, czyli prawie 1.5roku temu.
    Też od dwóch lat mam torbiel w jednej piersi, lekarz mówił ostatnio podczas USG, żeby robić kontrolnie co 1-1.5roku. A dziś pani powiedziała, że następna kontrola po zakończeniu karmienia - i że ginekolog mi powie, kiedy :)

Warto zrobić USG, bo ciąża jednak sprzyja takim problemom ze względu na zawirowania hormonalne - a nam jednak ciężko coś nietypowego zauważyć, bo piersi się zmieniają :)

Dziś był dobry dzień, bo oba badania wyszły dobrze, w dodatku jeszcze przy okazji zrobiłam badanie czystości pochwy - akurat była położna na miejscu, więc z głowy :)
    Jutro idę sobie na obiad do jakiejś restauracji w nagrodę :D

Andziula, super, że wszystko dobrze!

Leira, Andziula_1988, Cukierniczka, Britty lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam w lidlu. U mnie dość sporo kobiet w ciąży się kręciło ale było z czego wybierać. Kupiłam poduszkę, wypróbuje czy nie jest za krótka bo nie byłam pewna. Muszę popatrzeć jak się ją podkłada. Kupiłam też dla siebie jeginnsy granatowe i szare były akurat w tym największym rozmiarze. Jutro z rana jeszcze raz je przymierze. Mam problem z dużym tylkiem i niestety jak przymierzam spodnie ciążowe to ta część materiałowa zaczyna mi się często nie na plecach a na zakończeniu tyłka (nie wiem jak to określić). Będę mieć z tym problem i nie wiem czy dostanę jakiekolwiek jeansy ciążowe na siebie żeby ją dopasować. Kupiłam też jedne rajstopy ciążowe i miałam nie kupować ale wybrałam jeden komplet body. Nie było tych małych rozmiarów więc wzięłam te trochę większe.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ