X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze niespelna 3 tygodnie ale napewno szybko zleci... u mnie zawsze byle do piatku a pozniej mega szybko weekend zlatuje i kolejny tydzien... no a ten juz w ogole bo chcemy na maly shopping jechac... a wczoraj pierwsze bodziaki na c&a pozamawialam ❤

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    J.S myslimy z mezem i zobaczymy co na kolejnej wizycie powie lekarz jeszcze ale szczerze to uwazam ze to i tak male prawdopodobienstwo i lekarka jak dzwonila tez mowila ze ryzyko w dalszym ciagu bardzo niskie zwlaszcza patrzac na usg bo w krew trzeba bylo wpisac wiek wpisac czy ciaza natiralna czy z ivf i mowili ze sam fakt in vitro juz zaniza wyniki tkaze nie panikuje... no i kolejna sprawa jeat taka ze nawer jakby cos wyszlo raczej nie usunelibysmy ciazy a w takim wypadku nalezaloby sie zastanowic czy jest wtedy sens wydawac tyle na kolejne badania ktore mozna przeznaczyc na wyprawke...
    Zobaczymy jaka dalsza diagnostyke zaproponuje lekarz ewentualnie...
    My mamy takie samo zdanie. Pappa była w pakiecie i dlatego ją zrobiłam. Tyle oczekiwania na dziecko, nie wyobrażam sobie podjęcia decyzji o usunięciu. Ale nie ma co się martwić na zapas :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    No jeszcze niespelna 3 tygodnie ale napewno szybko zleci... u mnie zawsze byle do piatku a pozniej mega szybko weekend zlatuje i kolejny tydzien... no a ten juz w ogole bo chcemy na maly shopping jechac... a wczoraj pierwsze bodziaki na c&a pozamawialam ❤
    Ja się siłą powstrzymuje żeby coś kupić :-) nie mam nawet miejsca w tym momencie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa, u mnie tak samo, leci mi bardzo szybko, dzien za dniem a ciaza w tempie ekspresowym po prostu. Nie spodziewalam sie, myslalam ze bedzie mi sie czas dluzyl, bo ja wiecznie w pracy, ciagle w biegu, malo snu, mnostwo obowiazkow ale jak zluzowalam to nie ukrywam, ze takie zycie mi odpowiada ;) Chociaz ja nigdy nie potrafilam usiedziec w miejscu, teraz sie ograniczam dla dziecka zeby nie dzwigac, nie szalec ale zawsze sobie znajde jakies zadanie :D Tylko sily juz nie te co przed.

Na weekend wlasnie kupilam dwie pary bodow na krotki rekaw z c&a i spodenki i bardzo fajna jakosc, mile w dotyku, ogolnie polecam :) Jutro ide na zakupy do lidla, bo poluje na te przescieradla do lozeczka, bodziaki i legginsy ciazowe, fajne ceny i mam nadzieje ze uda mi sie cos znalezc, chociaz u mnie w lidlu to totalna bitwa. Ja nie mam zamiaru stac pod sklepem od 7 rano wiec zaplanowalan to sobie przed sniadaniem jak sie ogarne, to akurat swieze bulki kupie, ciekawe czy cos zostanie :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen ja zrobilam tylko dlatego ze umowilismy sie z lekarzem ze zadecydujemy spontanicznie jak na usg beda watpliwosci... nie bylo i lekarz i my zadowoleni z wyniku badania ale przed wizyta na wszelki wyladek pobrali mi krew jakbysmy sie jednak zdecydowali no i stwierdzilam ze jak juz pobrali niech zrobia...

J.S no mi mimo ze w domu siedze to czas leci jak szalony...

Ja zamowilam 5 par bodziakow na krotki rekaw i 4 pary na dlugi... mialam do wykorzystania -20% jakie dostalam.w prezencie urodzinowym od c&a wiec wyszly naprawde male pieniadze za te bodziaki... wiecej bodziakow przed poznaniem plci nie kupuje hehe...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Leira Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Jutro ide na zakupy do lidla, bo poluje na te przescieradla do lozeczka, bodziaki i legginsy ciazowe, fajne ceny i mam nadzieje ze uda mi sie cos znalezc, chociaz u mnie w lidlu to totalna bitwa. Ja nie mam zamiaru stac pod sklepem od 7 rano wiec zaplanowalan to sobie przed sniadaniem jak sie ogarne, to akurat swieze bulki kupie, ciekawe czy cos zostanie :D

Leginsy z LIDLa są niestety z widocznymi szwami z 2-3 stron.. Strasznie się rozczarowałam jak obejrzałam tą gazetkę dokładniej, dlatego ostatecznie kupiłam leginsy na allego, można tam dostać wszystkie rozmiary (ciążowe) i jest duży wybór kolorów, bawełniane, za ok 17 zł sztuka :) W razie czego polecam :)

I powodzenia na jutrzejszych polowaniach :)

mi88 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lidlu mam zamiar kupić jedynie tą poduszkę o ile będzie poszewka zdejmowana do prania. Bo całej poduszki to pewnie prać nie można.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Leginsy z LIDLa są niestety z widocznymi szwami z 2-3 stron.. Strasznie się rozczarowałam jak obejrzałam tą gazetkę dokładniej, dlatego ostatecznie kupiłam leginsy na allego, można tam dostać wszystkie rozmiary (ciążowe) i jest duży wybór kolorów, bawełniane, za ok 17 zł sztuka :) W razie czego polecam :)

I powodzenia na jutrzejszych polowaniach :)
    A możesz mi podać link z tymi leginsami. Chętnie obejrzę :-) są z grubszego materiału? Nie chciałabym świecić tylkiem bo często się tak rozciągają że prześwitują.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa czyli pierwsze zakupy wyprawkowe masz już za sobą :D

J.S. Ja będę polować na ciuszki z Lidla, które mają się u nas pojawić od marca :P Mam nadzieję, że tym razem się nie zawiodę.

A tak poza tym to dziś zrobiłam wielkie zakupy ciuszkowe, żeby skompletować już większość potrzebnych ubranek z wyprawki, głównie na rozmiar 62, a z 56 dokupię parę sztuk gdzieś taniej. Nie sprawdzałam w ogóle tego C&A, muszę zobaczyć co tam mają :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia maja ciuszki bardzo fajne jakosciowo kogo znam bardzo chwali a maja tez na atronie internetowej teraz fajne wyprzedaze... ja za moje 8szt body po tej znizce 20% zaplacilam 19€ z centami

Mam tez kilja rzeczy wyhaczonych z h&m ale czekam.na sobote jeszcze moze uda mi sie stacjonarnie pomacac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 00:17

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam wczoraj na to C&A, może w przyszłości się skuszę, bo cenowo mnie aż tak nie przekonali. Jednak moim faworytem jest Next, cenowo wychodzi bardzo dobrze w stosunku do h&m i C&A, jakość świetna i przede wszystkim wzory ma zupełnie inne niż wszędzie, bardzo mi się podobają.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A możesz mi podać link z tymi leginsami. Chętnie obejrzę :-) są z grubszego materiału? Nie chciałabym świecić tylkiem bo często się tak rozciągają że prześwitują.

http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-dlugie-getry-z-panelem-leginsy-m-i7100512326.html

Leginsy nie są super grube, ale mi nic nie prześwituje po założeniu - mam kolor czarny.

A jak chcesz obejrzeć więcej ofert to po prostu daj w wyszukiwarkę allegro "leginsy ciążowe" - rozmiar wybierasz taki jaki nosiłaś przed ciążą :)

Byłam w LIDL
    U nas staniki były przebrane już o 7.30, więc nie wiem nawet jak wyglądały. Zostało kilka poduszek. Od razu informuję, że poduszki mają zdejmowaną poszewkę :)

Ciuszki dla maluchów są w dużym przedziale rozmiarówek, ale.. są tylko 2 wzory dla chłopców i 2 dla dziewczynek (jeśli chodzi o body, bo dresiki mają mniejszy wybór). Aczkolwiek kobiety mające dziewczynki mają w sumie 4 wzory do wyboru, bo te chłopięce są raczej neutralne: szare i pomarańczowe, no a dla dziewczynek, niestety z dużą dozą różu, więc mamusie chłopców raczej tego nie kupią :P

Ciuchy ciążowe to u nas sukienka jeansowa i dziwna bluzka z dzianiny, nic specjalnego w moim odczuciu, leginsów nie widziałam - chyba wykupili, ale były rajstopy ciążowe - prezentowały się fajnie :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S daj znac jak te legginsy i prześcieradła bo tez na nie poluje ale pewnie zanim ja pojadę do lidla bo planuje dopiero w niedziele to nic juz nie będzie .

A mnie meczy psychicznie takie siedzenie w domu i co najgorsze nic mi się przez to nie chce ,ale wiem dla kogo to robię .

Lekarz na czas leczenia infekcji odstawił mi luteinę i odrazu wróciły wieczorne bóle i stawiający sie brzuch jak stożek.

Co do wyprawki mam juz tyle rzeczy a ciągle tyle jeszcze nam brakuje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 08:35

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam ze ciuszki a c&a sa bardzo dobrej jakosci. Kupilam troche na wyprzedazy. I tez zgadzam sie, ze next wymiata i jakoscia i wzorami ale niestety ceny bez wyprzedazy sa o wiele za wysokie :(

Mnie tez czas bardzo szybko leci a jestem od poczatku na l4. Nie nudze sie mimo ze nie robie nic konkretnego :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to chyba na poczatku psychicznie wymęczył ten szpital i przymusowe leżenie .

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, next jest super, ja mam co prawda kilka ciuszkow tylko, ale uwazam ze maja super jakosc ;)

Do lidla jeszcze nie dotarlam, az sie boje ze moglo kompletnie nic nie zostac, no ale zobaczymy. Dam znac ;)

Welonka, bo niestety jak sie odstawi luteine to tak jest, podobno trzeba stopniowo ale widac przy infekcjach robi sie inaczej. Wspolczuje bardzo bo wiem jaki to stres i nerwy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 09:02

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś przed 14 wizytę, ale nie u mojej lekarki, tylko w Luxmedzie - idę po skierowanie na USG piersi i powiem, że chcę posłuchać tętna. Ostatnio byłam u tej samej lekarki i tak właśnie to wyglądało - wpisała mi wyniki do karty, zbadała ginekologicznie, potem słuchałyśmy tętna. Pewnie gdybym poprosiła o USG, to by zrobiła (chociaż niektórzy lekarze z Luxmedu po prostu dają osobne skierowanie i trzeba się umawiać dodatkowo), ale chyba nawet nie chcę. Tętno mi wystarczy, a w USG wierzę u mojej lekarki - dużo lepszy sprzęt, a i ma uprawnienia do robienia prenatalnych :)
    Ania - jeszcze raz dzięki za polecenie jej! :)

I wzięłam sobie wolne na dziś i na jutro - do 14 dziś lekki stres, a potem będę szaleć :D

Pisałam Wam ostatnio o październikowym wątku - tam jest nadal jakiś pogrom, kolejne kilka dziewczyn przyszło ze złymi wiadomościami. Strasznie się tam skumulowały nieszczęścia :(

Za jakiś czas zacznę się rozglądać za ubrankami - polecacie C&A, Nexta - co jeszcze ma ubranka dobrej jakości?
    Na pewno też przejdę się kiedyś do Pepco - nie wiem, jak z jakością tam, ale widziałam dużo ładnych, tanich rzeczy.
    I słyszałam o PatPat - niektóre ubranka są śliczne (szczególnie zimowe kombinezoniki), ale gdzieś słyszałam, że lecą prosto z Chin i są z kiepskich materiałów.

Ech, muszę wstać i zrobić sobie jakieś śniadanie, a tak mi się nie chce!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 10:09

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie. Jak to jest z tym stawianiem brzucha? Ja od wczoraj jak tylko wstanę i kawałek przejdę robi się twardy jak piłka. Jak się położę jest ok. Jaki u Was ból towarzyszy? Jak na okres? Mnie pobolewa, ale nie jak na okres. I trochę w krzyżu boli. Dziś mam wizytę, ale dopiero wieczorem i się martwię ;( Mały bryka, ale boje się czy szyjka się nie skraca. Chyba w ciągu dwóch dni to nie może się skrócić bardzo dużo? Wcześniej miałam 46-50 mm. A i jeszcze chwilowe bóle w pochwie, coś jak kłucie. Czy przez to spinanie macie nakaz leżenia?

dqpri09kh0x52aib.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, to prawda, z PatPat ida z chin, cos takiego jak aliexpress wiekszosc jest wlasnie stamtad, ja nie zamawiam. W pepco wiadomo roznie z ta jakoscia, ja jeszcze nic nie pralam ale maly na pewno raz czy dwa cos ubierze, bo mam kilka ciuszkow stamtad. Podobno wlasnie w lidlu maja dobra jakosc, nie wiem jak z tesco ;)
    Slyszalam ze dobra jakosc jest tez z tej strony fazymazy dla dzieci ale to wiem tylko z opinii z internetu, jak dla mnie hm tez jest spoko mam duzo ciuszkow ;)

Andziula, jak masz wizyte wieczorem to spokojnie, mozesz doraznie wziasc sobie nospe. Brzuch sie stawia to sie momentalnie robi taki twardy i za jakis czas puszcza, w zaleznosci ile razy w ciagu godziny tak masz, czy to sa tylko skurcze w ciagu dnia. Mi towarzyszyl do tego bol taki jak na miesiaczke a ze ja mialam bole w podbrzuszu i w krzyzu, to czulam jakby ktos mi igielki wbijal. Sproboj sie polozyc, wez nospe, zrelaksuj sie choc wiem ze to trudne ale ataki paniki przechodzilam i przez to jest gorzej. Masz bardzo dluga szyjke, moja ma 31 mm :D Byc moze dziecko sie tak ulozylo, ze ci naciska i dlatego masz klucie w pochwie, czesto tak jest.

Jade do lidla w koncu sie wyszykowalam tym moim zlowim tempem

mi88 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Za jakiś czas zacznę się rozglądać za ubrankami - polecacie C&A, Nexta - co jeszcze ma ubranka dobrej jakości?
    Na pewno też przejdę się kiedyś do Pepco - nie wiem, jak z jakością tam, ale widziałam dużo ładnych, tanich rzeczy.
    I słyszałam o PatPat - niektóre ubranka są śliczne (szczególnie zimowe kombinezoniki), ale gdzieś słyszałam, że lecą prosto z Chin i są z kiepskich materiałów.

Mnie dzieciate koleżanki radziły kupować ubranka z Pepco dopiero po 3 mcu życia. Podobno wiekszość nie jest 100% bawełną, a na poczatku skorka maluszka jest bardzo wrazliwa. Nie wiem czy to prawda, ale nie bede sie przekonywac :)

Tak PatPat to chinskie ciuchy, to samo mozna znaleźć na aliexpress, wiekszosc to chinski bubel (mimo ze ladny:P). Z Pat pat mam zamiar zamowic zolta kurteczke kaczuszki jak juz Henio bedzie chodzil ;p

Mam ciuszki z 5-10-15 - są bardzo ok, z H&M tez sie nie moge doczepic, podobnie F&F z Tesco, kupilam kilka rzeczy ze Smyka, tam sa rozne firmy, ale jakos srednia, wzielam 2 sweterki i zastanawialam sie co sie z nimi stanie jak je upiore, taki delikatny material. Kupilam tez na wyprzedazy 3 pajace w Dolce Sonno (za to ich koszule do porodu są super) i material niby 100% bawelny ale bardzo sztywny, jak dla mnie 2 jakosc. Mama jak byla w UK kupila mi sporo body z Primarka i są naprawde fajne, mięciutkie, milutkie, na te pare tygodni jak dziecko ponosi to są super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2018, 10:44

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ