X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) dawno się nie odzywałam, trochę mało czasu mam bo 2 tygodnie temu kupiłam szczeniaka Shih Tzu i pochłania on większość czasu - czas mi strasznie leci i nawet nie pamietam, który tc ciąży mam póki nie sprawdzę :D

W piątek wybieram się na USG III trymestru i się boje bo Czarek ostatnio za mało wazyl jak na dany tydzień, no i te ognisko hiperechogeniczne w serduszku... obym się uspokoiła.

Z innych newsow to 3 tygodnie temu dowiedziałam się, ze spojenie mi się sporo już rozeszło i na 100% będę mieć CC w 38 lub 39tc na zimno. Z bólu niektóre dni ledwo chodze, najgorszy ból świata jak nie można się normalnie poruszyć :/

Z wyprawki to większość mam, nie mam jeszcze lozeczka, wózka i fotelika, ale lozeczko kupują nasi dziadkowie, a wózek nasi rodzice także duży wydatek nas ominie :)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz ale cudnie <3 nie dziwie sie ze tyle pochlania pamietam jak moj westik byl malenki albo spal albo brykal albo bylam z nim na podworku... i wiekszosc wlasnie to knucie i podworko bo baterie mu sie bardzo szybko na drzemce ladowaly hehe...

Oj wspolczuje tego rozejscia bo slyszalam od znajomych ze mega to boli...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tegz, miałam shih tzu przez 12 lat, cudowne psiaki <3 do tej pory za nim tęsknimy i wspominamy przy wielu okazjach.
    Daj znać po połówkowym, u mnie ta sama sytuacja z ogniskiem hiperechogeniczne w serduszku.

Chyba też się wybiorę w piątek na wizytę, planowo miałam iść w 21.03, ale wieczorami twardnieje mi brzuch i czuję znów kłucie w pochwie, więc wolę to sprawdzić. A miałam taką nadzieję, że w końcu wytrwam 3 tygodnie od wizyty o wizyty.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer, o kochana, wspomnialas o mnie, jestem jestem podczytuje :*
    mielismy kilka problemow ale juz jest sytuacja opanowana, wracam do zywych, dziekuje za pamiec.

Tewz, ja mam siedmioletnie shih tzu, fajne psiaki ja mam akurat suczke, ale dlugo nie mogla zalapac ze musi zalatwiac sie na dworze, co my sie nameczylismy ale juz jest ok. Madry i fajny psiak, teraz nerwowka bedzie bo bedzie miala zabieg usuwania narosli z ogona do badania histo, ale pod znieczuleniem ogolnym i to mnie martwi :/

Co do wyprawki to my w piatek kupujemy wozek i zamawiamy lozeczko, juz musimy powoli sie nastawic, jakos nie wierze ze jestem juz tak daleko, a niedawno w 25 lezalam na patologii ze skurczami. Zasuwa mi czas nawet nie wiem kiedy.

Teqz, tez mam planowana cesarke ale z innych powodow, nie bede sie rozpisywac ale sprawy neurologiczne ktote mnie dyskwalifikuja w porodzie naturalnym. Boisz sie? Ja bardzo tej cesarki...

summer86 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. fajnie ze napisalas... szok ale to u ciebie zlecialo!

Nie dziwie sie ze sie stresujesz zabiegiem psiaka ja bym pewnie osiwiala... w pl mialam suczke jamnika i tez w juz nienajmlodszycb latach musiala miec na cito usowana macice co ja sie wtedy nerwow najadlam... siedzialam dwie godziny przed lecznica i czekalam na wiesci...

Super ze zakupy w toku... i na jaki wozek ostatecznie sie zdecydowalas?

Ja dalej nie wiem na jakie lozeczko postawic...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• teqz Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. boje się strasznie, tym bardziej, ze zależało mi na SN żeby szybko wrócić do formy sprzed ciąży, nienawidzę jakiejkolwiek ingerencji chirurgicznej wiec jestem bardzo nieszczęśliwa z powodu tego CC, ale już przywykłam do tej myśli. Przynajmniej nasze krocza będą w stanie idealnym hahaha :D pocieszam się na każdy sposób :D

• J.S Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa, patrze na twoj suwaczek i u ciebie jak to zlecialo, dodatkowo gratuluje udanej wizyty i poznania plci, super!

Strasznie sie stresuje, zastanawiwm sie czy nie pojechac jeszcze do jednego weta na konsultacje zeby zobaczyl, czy rzeczyeiscie ta ogolna jest taka niezbedna, zdecydowanie wolalabym dla niej glupiego jasia a na ogonku miejscowe, ech mam nadzieje ze wszystko pojdzie dobrze... jeszcze tydzien a ja ciagle o tym mysle, ja nie cierpie takiej ingerencji, ona juz miala bo jest sterylizowana ale byla mala, a teraz to juz pierwszej mlodosci nie jest.

Wozek ciagle ten sam, maxi cosi nova 4, jak stanelo na tym pierwszym wyborze to tak pozostalo, a moze to i dobrze nie bede juz kombinowac, jedziemy w piatek zamawiac i pozniej tylko czekac dwa fygodnie, po swietach pewnie bedzie :) Po swietach zabieram sie juz za pranie i prasowanie zeby bylo uszykowane gniazdko :)

Cierpliwa a widzialas te lozeczka z woodies? Wydaja mi sie fajne, wlasnie takie kupujemy. Nie wiem na czym ci konkretnie zalezy ale mysle ze one sa calkiem oki, mielismy brac te mniejsze ale ostatecznie zostalo to wieksze. Ciezko z tymi lozeczkami, ale ja postawilam na takie zwykle klasyczne biale. Podobaja mi sie te z wygrawerowanym imieniem ale cena komos :D

Teqz no ja wlasnie tez, tzn balam sie i naturalnego ale jakos cesarki bardziej i takiej planowanej, moja psychika padnie ze stresu XD Bede pierwsza, opowiem ci jak bylo :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez będziemy mieć lozeczko z woodies :D

J.S. a w którym tygodniu będziesz mieć robione CC? Ja chyba na dzień przed umrę ze stresu :D

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S.dobrze Cię widzieć! I bardzo się cieszę, że sprawy się unormowały.

A strach o pieska rozumiem, jesli macie możliwość i wątpliwości, to skonsultujcie się z innym wetem.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz, u nas w szpitalu robia w 39+0, wiec pewnie ja tak samo pojde pod noz XD Boje sie z jednej strony ze za pozno i zacznie sie akcja szybciej, zawsze cos :D

Summer, tak raczej zrobie, lepiej to skonsultowac

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. tez się właśnie boje, ze mi się akcja zacznie wcześniej :D jeśli tak, to oby wolno bo ginekolog mówiła, ze kompletnie może się spojenie rozejść podczas SN :O

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S no mi moj suwaczek tez jakos polecial teraz...

Te lozeczka widzialam ale zalezy mi zeby lozeczko bylo na dluzej wiec dalo sie zrobic z niego lozeczko dla starszaka nim kupimy prawdziwe starszakowe zeby sie maluch spac uczyl bez barierek... no i odpada sprowadzanie z pl juz wystarczy ze z wozkiem kombinujemy i ryzykujemy bo w razie np ewentualnej reklamacji troche dużo zachodu...
    No i tak caly czas przegladam bo.przyznam tez ze takie zuoelnie najprostrze z najprostrzych to u mnie raczej ewentualnosc fajnie jakby mialo jeszcze cos w sobie...
    No ale u nas ogolnie temat mebelkow to mozg paruje bo nasz pokoik dziecięcy w obecnym mieszkaniu nie jest szalowo duzy i jakos trzeba to ogarnac zeby nie bylo zagracone bylo gdzie trzymac dzieciowe rzeczy no i nie zbankrutowac bo o ironio mniejsze zestawy i wymiarowo mebelki sa duzo drozsze jak te wieksze...

A z psiakiem skonsultuj jeszcze pewnie... ale mysle ze dla psiaka jednak to jest mniejszy stres i obciazenie chyba krotka ogolna narkoza jak miejscowa... bo tak naprawde glupi jas szczegolnie psa nie oglupia stres sie nadal generuje do tego zastrzyki z miejscowym znieczuleniem no i stres bo jest swiadomym tego gdzie jeat ze cos z nim robia... mysle ze te wszystkie czynniki wcale nie mniej obciazaja serce...
    Ale jakbym miala okazje konsultacji napewno bym to zrobila i dopytala jednak nie ma to jak miec pewnosc ze robi sie to co najlepsze...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• J.S Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieje, ze nasze bobaski nie beda chcialy szybciej wyjsc na ten swiat, ja ciagle jestem na luteinie dopochwowo wiec mialabym strach, ze przy porodzie naturalnym niezle go przenosze, nie pomyslalam ze bede miec obawy w druga strone XD
    Mimo wszystko u nas dzien przed juz klada do szpitala, robia jakies badania itp i na drugi dzien ciecie, zejde na zawal. Najbardziej boje sie znieczulenia, braku czucia i wizji rozcinania powlok, ale z drugiej pocieszam sie ze to dla dobra mnie i mojego dziecka, takze wszystko przezwycieze, ale pietra mam niezlego :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa, no racja sciaganie lozeczka z pl to tez sredni pomysl wlasnie przez reklamacje, po prostu duze koszty, ale na pewno znajdziesz cos godnego na miejscu. Koniecznie sie pochwal jak juz wybierzesz ;)

Polecialo strasznie, ja nawet nie wiem kiedy mi to zlecialo, jeszcze dwa miesiace i maly bedzie z nami, a niedawno test robilam. Jutro wizyta wiec troche podgladniemy malego szkrabka ;)

Skonsultuje to macie racje, bede wtedy miala pewnosc ze zrobilam wszystko, moze jakas narkoza wziewna czy cos.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S napewno sie pochwale ;)
    Ja nie moge uwierzyc ze za 2,5 tyg juz polowa za mna! Tez dopiero co podchodzilam do ivf...
    Ale powiem szczerze ze juz czekam az bedzie juz maluszek z nami...
    No ja wlasnie ze wzgledu na to ze roznie moze byc chyba kolo czerwca najpozniej zamowie wozek zeby w razie jakis wad itp miec czas zeby odeslac i wymienic czy cos... chociaz mam nadzieje ze sie takie rzeczy nie zdarza i bedzie ok wszystko...
    Fotelik zamowimy na/po targach bo liczymy ze beda moze jakies fajne znizki...
    No i mebelki tez ogladamy ale ostatecznie chcemy poczekac do targow i wtedy zdecydowac...

Poki co zapakowalam w koszyk w c&a troche ciuszkow ale z zamowiem sie chyba jeszcze wstrzymam bo co jak nagle coreczce cos jednak wyrosnie hehe

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S miło, ze jesteś :)))

J.S lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Gabi, jak dobrze Cię tu widzieć, czekamy teraz na Kasiulkę, Agę, marudę, gackę i resztę :)

Welonka, ja będę obserwować swój organizm, dziś póki co nie ma żywej krwi więc nie biorę tego leku, jak tylko zobaczę to będę przez pare dni brała. Ale dobrze słyszeć, że dzieciaczki się rozwijają dobrze, pomimo stresu Mamy i tych plamień, krwawień. Zawsze jak ktoś mówił, że nie wiedzial że jest w ciąży to myślałam że serio jakaś ściema, a ja gdybym się nie starała w życiu bym nie pomyślała... bo zero mdłości, a są brązowe plamienia, jest krew czyli zawsze jak podczas miesiączki. Także naprawdę, można nie zauważyć że jest się w ciąży :)
    Paulina, często sobie myślę o Tobie i zastanawiam się, jak się masz :) Dzisiaj w końcu stwierdziłam, że pewnie piszesz więcej postów, ale gdzieś indziej. I wujek Google mnie przekierował tutaj. A tu taka niespodzianka! <3 Nawet nie masz pojęcia, jakie to miłe, że też o mnie pomyślałaś <3 Tym bardziej, że widzę tyle znajomych nicków tutaj. Mi, Welonka, San, Gabi, Edwarda. Cieszę się, że Wam się suwaczki posuwają do przodu :* Ja się teraz trzymam z Gacką, wspieramy się nawzajem :) Życzę Wam wszystkim szczęśliwego rozwiązania :*

mi88, Paulinaaa lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka :*

Cierpliwa, ja ciagle sie obawiam ze mojemu moglo zniknac, jestem na fejsie w grupie majowych mam i tam juz druga osoba sie dowiedziala ze zamiast np corki bedzie syn, to dopiero szok. Ja jutro u lekarza poprosze dowod w postaci zdjecia abym w koncu uwierzyla, ze mam syna :D

Tez zamawiam na c&a, mam kilka bodziakow i sa naprawde fajne, dobra jakosc i cena przyzwoita

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam kilka bodziakow juz stamtad...

No ja niby widzialam wargi sromowe nawet w 3d wyraznie widzialam miedzy nogami lekarz wszystko pokazywal... no ale wiadomo na tym etapie jeszcze lekko opuchniete sa wiec dla mnie i jakies mini jajka moglyby to byc hehe... chociaz antenki nie bylo widac... a nogi mial dsiec dosc szeroko

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wiecie jakie mam poglady na temat lekarzy, ale sorry, dla mnie jak lekarz juz w 12 tc nie umie okreslic plci na 80%, a nie wspominajac ze nie widzi w 14-16 tc, juz nie mowiac ze sie myla do 30tc lub do porodu, to jest cos nie tak. Albo sam nie jest dobrym specjalista, albo ma tak slaby sprzet ze ja bym spierdzielala od niego jak najdalej. Jesli nie widzi plci, to jak ma ocenic takie malenkie organy? np serduszko jest jak pol orzeszka, a gdzie wszelkie zyly itp itp itp??? Nie wyobrazam sobie tego ;p

pumka1990 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ