Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi88 nie przejmuj się tym tak zbytnio, bo to ognisko często lekarze wykrywają na połówkowych, a później samo znika Choć rozumiem oczywiście to ziarno niepewności, ważne, by się na tym tak nie skupiać a jak wszystko inne dobrze wyszło to gratuluję!
mi88 lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
mi88 wrote:A ja po połówkowych. Wszystko dobrze oprócz ogniska hiperechogennego w lewej komorze serca, staram się nie przejmować, ale wiecie jak to jest z takim zasianym ziarenkiem niepewności. Na ostatniej wizycie było pasemko kosmówki, też raczej nic groźnego, ale nie byłam spokojna. Teraz lekarz rozwiał wątpliwości co do pasemka, ale znowu ta kropka na serduszku.
Summer, terka - to u Was też było, prawda?
U mnie lekarz nic mi nie mówił żeby cos było nietak... Więc nie pomogę, ale skoro dziewczyny mówią żeby sie nie stresować bo minie to znaczy że tak jesthttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Ineczka wrote:Dzień dobry Mi nie ma się co denerwować na zapas wszystko będzie dobrze.My po glukozie było oki chociaż w ciąży do słodkiego mnie nie ciągnie wole kwaśne teraz to nic słodkiego przez miesiąc nie ruszę heh Miłego dnia
Wcale Ci się nie dziwięhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Mi88, u mnie wyszło to samo na połówkowym, ale co ciekawe połówkowe miałam u 2 różnych lekarzy i jeden nic w serduszku nie znalazł.
Mój lekarz mówił, że jeśli bright spot (tak to nazywa) ma poniżej 5 mm i nie ma innych nieprawidłowości w budowie maluszka, to wszystko jest ok i nic się z tym dalej nie robi. Mamaginekolog ma artykuł na temat najczestszych nieprawidłowosci na połówkowym i też jest to potwierdzone.
Przekopałam pól internetu po polsku i angielsku, nowe badania potwierdzają takie podejście, tylko kiedyś uważano że to może być np. marker ZD.
Mój lekarz na wszelki wypadek wysłał mnie na echo serca, badane miałam wczoraj. Lekarz wykonujacy sprawdził i potwierdził, że bright spot nie jest groźny. Inne parametry serduszka też były ok, wyszła lekka niedomykalność zastawki, ale to podobno bardzo czeste i nie zagraża maluszkom. Wielu ludzi to ma i nawet o tym nie wie.
W wielu przypadkach bright spot zanika w III trymestrze, tak jak było to u tegz albo terki (przepraszam za niepewność co do nicku)
Mam nadzieję, że Cię uspokoiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 06:22
mi88 lubi tę wiadomość
-
Eilleen, kciuki za wyniki i życzę szybkiego pozbycia się przeziębienia.
My już po zakupach w Lidlu, w końcu mam pierwsze ubranka dla maluszka. Mimo wczesnej pory z dwóch najmniejszych rozmiarów był już bardzo niewielki wybór, ale coś udało się znaleźć Jakościowo wyglądają całkiem ok. -
summer86 wrote:Eilleen, kciuki za wyniki i życzę szybkiego pozbycia się przeziębienia.
My już po zakupach w Lidlu, w końcu mam pierwsze ubranka dla maluszka. Mimo wczesnej pory z dwóch najmniejszych rozmiarów był już bardzo niewielki wybór, ale coś udało się znaleźć Jakościowo wyglądają całkiem ok.summer86 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Dzięki, Summer Też przekopałam Internet, na szczęście w tym wypadku raczej uspakaja My też zrobimy echo serca, ale planowaliśmy już wcześniej, bo mąż i jego babcia mieli właśnie niedomykalność zastawki mitralnej po urodzeniu. Potwierdzam, to zupełnie niegroźne
A z tą plamką musiałam pomylić tegz z terką, przepraszam
Eileen, a jest sens robić badania przy przeziębieniu? Sama tak robiłam, bo chciałam mieć na wizytę, ale lekarka mi powiedziała, że czasem lepiej przeczekać, bo wyniki są głównie dla mnie. A morfologia wyszła mi trochę skopana, ale właśnie przy parametrach związanych z infekcją.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Eilleen ja dziś też poszłam na wyniki, u mnie przeziębienie mija. Został tylko katar i chrypka. Miałam robić z krzywą w poniedziałek, ale stwierdziłam, że trochę się przeleczę. Też mi się zdaje, że może mieć to wpływ na morfo. Zobaczymy.
U mnie dziś wizyta i 100 dniówka!! -
summer86 wrote:Eilleen, kciuki za wyniki i życzę szybkiego pozbycia się przeziębienia.
My już po zakupach w Lidlu, w końcu mam pierwsze ubranka dla maluszka. Mimo wczesnej pory z dwóch najmniejszych rozmiarów był już bardzo niewielki wybór, ale coś udało się znaleźć Jakościowo wyglądają całkiem ok.
-
Andziula_1988 wrote:Eilleen ja dziś też poszłam na wyniki, u mnie przeziębienie mija. Został tylko katar i chrypka. Miałam robić z krzywą w poniedziałek, ale stwierdziłam, że trochę się przeleczę. Też mi się zdaje, że może mieć to wpływ na morfo. Zobaczymy.
U mnie dziś wizyta i 100 dniówka!!
-
nick nieaktualnyJa jestem chora i wysłałam męża do lidla. Rozmawialiśmy na face Timie, ale zobaczyć na żywo i na spokojnie się zastanowić to coś innego. Wzięłam najmniejsze body, niebieski sweterek w rozmiarze 68 i brązowe spodenki w paski, chyba tez 68.
Mysle, ze jakościowo będą ok. Mam sporo ubranek lupilu ze szmateksu i wciąż wyglądają super. -
mi88 wrote:Dzięki, Summer Też przekopałam Internet, na szczęście w tym wypadku raczej uspakaja My też zrobimy echo serca, ale planowaliśmy już wcześniej, bo mąż i jego babcia mieli właśnie niedomykalność zastawki mitralnej po urodzeniu. Potwierdzam, to zupełnie niegroźne
A z tą plamką musiałam pomylić tegz z terką, przepraszam
Eileen, a jest sens robić badania przy przeziębieniu? Sama tak robiłam, bo chciałam mieć na wizytę, ale lekarka mi powiedziała, że czasem lepiej przeczekać, bo wyniki są głównie dla mnie. A morfologia wyszła mi trochę skopana, ale właśnie przy parametrach związanych z infekcją.
-
nick nieaktualny
-
Eilleen, tak, jest dużo ubranek w bieli i beżu, więc jak najbardziej uniwersalne. Starałam się takie brać, gdyby jednak była niespodzianka Na przykład spodobał się beżowy sweterek, który z nazwy był chłopięcy, ale moim zdaniem nadaje się i dla dziewczynki i dla chłopca.
-
Eilleen, ja wzięłam jeden na 50/56 i drugi na 62/68. Stwierdziłam, że latem też się zdarzają chłodniejsze dni, więc malutki też może się przydać.
EDIT: z tego co dziewczyny na innym wątku pisały, rozmiarówka z Lidla nie jest taka malutka, więc te 50/56 jest czasem jak 62 z innych firm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 11:23
-
nick nieaktualny